Elämä jatkuu

Keijo Korhonen

  • Keijo Korhonen

Vaikka isäni sukujuuret ulottuvatkin Alankomaihin asti niin kuulun siihen 43 %:iin, joka vuonna 1994 äänesti EU:hun liittymistä vastaan. Meitä oli valitettavasti liian vähän ja kyseisessä domino-äänestyksessä vedimme Ruotsin (osittain) mukaan surkeaan nykysoppaamme. Norjalaiset pitivät pintansa ja sveamammat sentään valuuttansa.

EU-kriittisyydessä yksi mies on ollut ylitse muiden ja nostan hänet framille kun nuo perinteiset tohelot näyttävät olevan äänessä aivan riittävästi. Keijo Korhonen, "Kylmä-Keke", on ollut varsin johdonmukainen sen lisäksi että on hyvin perehtynyt. Lukekaa oheiset yhteenvedot. Itse en voi muuta todeta kuin sitä, että äijä on ollut harvinaisen oikeassa:

Nauttikaamme EU:n siunauksista!

Itsenäisyyden lyhyt historia ja EU-Suomen koko kuva (Erkki Tuominojan kirjavinkki)

Meidän on uudesta luotava maa (HS-arvostelu)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Äänestin samoin ja enkä voi muuta kuin
yhtyä mielipiteeseesi KKorhosesta.

Täyspäinen mies ympärillään kätyreiden
näykkivä lauma €U-kiimassaan.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Omassa kirja-arvostelussaan Tuominoja nosti seuraavan, Korhosen kirjoittaman lauseen näkyviin: Esimerkiksi Paavo Lipposesta kerrotaan, kuinka hänet on lukuisissa EU-kokouksessa "nähty kulkevan Saksan Schröderin ja Ranskan Chiracin jäljessä silmissään vähä-älyisen ajokoiran palvova katse, odottaen hyväksyvää taputusta isänniltään"

Seppo Hildén

Ilmari, taitaa olla osuvin kuvaus Mooses Lipposesta, joka pyrki viemään Suomen EU:n ytimeen.

Suomi, kuten Lipponenkin aikoinaan, on saanut EU:ssa vain tyhmän ja uskollisen palvelijan roolin.

Valitettavasti.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Aivan niinkuin Katainen nykyään?.

Jukka Mäkinen

Korhonen on älykäs ja todella hyvä kirjoittaja, sen lisäksi että hän uskaltaa olla poliittisesti epäkorrekti. Teksteistä nauttii vaikkei aina olisikaan samaa mieltä. Mutta mitä muuta voisi odottaakaan, onhan hän Melalahdesta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Wikipediasta löytyi oivallinen näyte Korhosen viiltävästä älystä: "Yksi esimerkki tästä on vuoden 1972 tapahtuma, jolloin Korhonen vastasi ulkomaisten toimittajien kysymyksiin Königstedtin kartanossa Seutulassa. Saksalaisen Die Weltin toimittaja kysyi Korhoselta suomettumisesta kriittiseen sävyyn. Korhonen vastasi jokaisen maan valitsevan mielummin suomettumisen (finlandisierung) kuin saksoittumisen (germanisierung). Toimittajan kysyessä mitä saksoittuminen tarkoitti, Korhonen vastasi sen tarkoittavan maan miehittämistä ja kahtiajakoa. Tämä oli hiljentänyt toimittajan".

Jari Jakonen

Otteita Ilmari Schepelin tarjoamien linkkien takaa.

---

UPM:n ja Stora Enson jättisupistukset olivat Korhoselle, entiselle ulkoministerille ja oman valitsijayhdityksen presidenttiehdokkaalle, surullinen uutinen, mutta ei mikään yllätys.

Miksi näin on käynyt ja kuka siihen on syypää?

"Syynä on EU-Suomen yhteiskunta- ja talouspolitiikka ja sen pohjana oleva yhteiskunta- ja talousfilosofia. Suomesta on tehty uusliberalismin mallimaa, köyhät kyykkyyn, Syrjä-Suomi ajetaan alas, väki keskitetään etelään ja rannikoille."

Missä määrin voimme syyttää Venäjää Suomen metsäteollisuuden ahdingosta?

"Ei missään määrin. Syyttäkää EU-Suomen lökäpöksyhallituksia, jotka ovat laiminlyöneet kahdenväliset taloudelliset ja poliittiset suhteet Venäjän kanssa. Muistelkaapa Kekkosen aikaa: silloin vaurastuimme idänkaupalla. Vastuu on Suomen hallituksen ja Brysselin nuoleskelijoiden."

Miten kainuulaisille nyt käy ja mitä heidän työllisyytensä turvaamiseksi tulisi tehdä?

”Kainuulaiset ja Kainuun samoin kuin koko isänmaamme pelastaa vain kertakaikkinen talouspoliittinen suunnanmuutos: irti EU:n holhouksesta.”

Onko Suomen metsäteollisuudella tulevaisuutta?

”Kyllä, jos tehdään se, mitä olisi pitänyt tehdä hukattujen puolentoista vuosikymmenen aikan. Metsäteollisuus takaisin suomalaiseen omistukseen ja Suomen oman valvonnan alle; yhteistyö - kahdenkeskinen, ei EU:n osana - maailman suurimmat metsävarat omaavan naapurimme kanssa.

"Sääliksi käy suomalaisia. En viitsi edes sanoa, että niin makaa kuin petaa: nauttikaamme nyt EU:n siunauksista luokan parhaana oppilaana."

---

Korhosen mukaan puolueeton ja puolustustahtoinen Suomi voi tulevaisuudessakin elää Venäjän naapurina: Venäjää vaarantamatta, mutta myös Venäjälle alistumatta.

"Provokaatio on pahin erehdys, jonka Suomi suhteissaan Venäjään voi tehdä", Korhonen kirjoittaa. Parhaiten suhteiden hoito onnistuisi pysyttäytymällä liittokuntien ulkopuolella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset