Elämä jatkuu

Soviet Story

Onnistuin, www.veoh.com avulla, vihdoin katsomaan tätä Johan Bäckmanin ja Leena Hietasen "mainostamaa" elokuvaa. Elokuvan kesto: 1:25:48

Olipa vaikuttava elokuva! (joka EI ole venäjänvastainen, vaan neuvostorikostenvastainen; ja siinä on AIKA suuri ero mielestäni, vaikka virallinen kreml tuntuu olevan toista mieltä).

Toivon, että YLE ottaa tämän elokuvan mahdollisimman pian ohjelmaansa, jottei kaiken maailman "antifasistiset" SAFKA:t ehdi pilata näin perusteellisen teoksen mainetta!!

Tässä muutamia kommentteja, katsomisen varrelta:

-Hienoa nähdä Vladimir Bukowskia, asiallinen ja rohkea venäläinen!
-Ukrainan nälänhädän aikana (talvi 1932-33) kuoli vähintään 7 miljoonaa "kulakkia". Samaan aikaan Stalinin NL vei viljaa länteen...(tämän idean aivot: Kaganovitsh ja Stalin)
-NKVD:n erikoisyksiköt saisivat 200 gr leipää/ruumis kun kävivät hakemassa kuihtuneet raadot pois kodeista (pikkubisnes sekin...)
-Järkyttävää oli nähdä (alkuperäiset elokuvaotokset!!) miten NL:n ja Deutsches Reich:in ukot juhlivat Molotow-Ribbentrop-sopimuksen ensimmäiset tulokset Berliinissä joulukuussa 1939...silloin kun meidän miehemme olivat siellä jossakin.
-Joulukuussa 1939 NL antoi Saksalle niin öljyä kuin viljaa (Molotow-Ribbentropsopimuksen pohjalta)
-Jo vuonna 1930 Goebels totesi jenkkilehden haastattelussa, että Lenin ja Hitler ovat samasta muotista valettu (muuten, vaikuttava vertailu saksalais- ja neuvostoliittolaisjulisteiden välillä: yksi yhteen). Toinen oli "internationaalinen sosialismi" kuin toinen "kansallissosialismi". Molempia yhdisti se, että nämä järjestelmät olivat "at war with the human nature. They did'nt accept the human nature as it is, but wanted to create a new human" (through killing the "bad ones").
-Vjatjeslav Molotow totesi vielä vuonna 1940 Pravda-lehden sivuilla , että "natsi-ideologian vastustaminen on rikos!!" Kyseiset sivut poistettiin NL:ssa mutta onneksi lännen kirjastot eivät olleet mukana sellaisessa touhussa ja alkuperäiset sivut ovat tallessa.
-Yhteistyö oli jopa niin hyvä, että Minskin radio-mastot antoivat saksalaislentokoneille v.1939 apua silloin kun pommitettiin Puolaa (dokumentoitu)
-Hitler sai käyttää Murmanskin satamaa Norjan valloittamiseksi (yhteistyön kuvion uutinen sekin!)
-Bernard Shaw on aivan omaa lukunsa ("unfit should be killed")...kuten latvialainen Janis Dzintars (siksi voidaankin sanoa ettei elokuva olekaan "venäjänvastainen")
-Churchill: "Nazism is a form of communist despotism"
-Vuonna 1939 pidettiin Brest-Litowskin alueella YHTEINEN sotilasparaatti (alkuperäiset kuvat). Siis natsit ja neuvostoliittolaiset. Melko uskomatonta kuvamateriaalia.
-Gestapomies Otto Wächter kävi NL:ssa, sodan alkuvaiheessa, opettamassa miten keskitysleireistä saa kaiken tehon irti (olihan, toisaalta, idässä selkeästi parempi kokemus/ammattitaito: Solovetskin leiri, leirien alma mater, alkoi jo vuonna 1923..).
-David Irving vaikutti olevan Englannin "SAFKA:n edustaja" vai olinko väärässä?
-SS/Gestapon ja NKVD:n yhteistyö oli erittäin tiivis vuosina 1937-38..(alkuperäiset, Berijan allekirjoittamat, dokumentit näytetään; esittelijä Vladimir Karpov)
-Katynin murhat olivat "first industrial killing in europe"
-Katynin murhaajat majuri Soprunenko sekä Bet Serov saivat Ordin Lenina:n (Lenin kunniamerkin).
-Ulkoministeri Litvinov ja samanlainen juutalainen Trotski joutuivat maksamaan hengeltään Stalinin antisemitismista.
-By the way, kun katselin Stalinin naamakuvaa tuli väkisin mieleen, miten paljon se muistuttaa toista psykopaatti-Josefia (Josef Fritzl..), mutta tämä oli vain mauton sivuhuomautus. Sorri, ei tule toistumaan.
-Useat todistajat kertovat, että höykkäyssodassa oli aina kaksi rintamaa: ensiksi "narod" (tavalliset rivimiehet; eli isät ja pojat) ja sen jälkeen politrukit/NKVD, jotka varmistivat, että "rintama etenee"...
-Venäjän NATO:n suurlähettiläs Dmitri RAGOZIN on omalla tavallaan vastenmielinen. Mies vastustaa Strassburgissa Euroopan uutta fasismia, mutta kertoo omassa Rodina-vaalimainoksessaan, että "очистим москву от мусора" (puhdistamme Moskovan roskasta; samalla kun näytetään ns. mustaperseitä eli etelävaltion asukkaita).
-Ksenofobia ja toteamus "attack against the Sovjet-Union is an attack against Russia" kuvastaa koko nykytilanteen surkeuden.

USKOMATON DOKUMENTTIELOKUVA!
Kiitos ohjaajalle (Edvins Snore).

Vihdoin "Gulag Arkipelag" elokuvana. Jo oli aikaakin! Historian valkoinen (musta?) sivu..:

http://www.veoh.com/find/?query=soviet+story

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tuomas Hako (nimimerkki)

USA:aa ja meitä kaikkia paimentavat pankkiirit lainoittivat vahvasti bolshevikkivallankumousta ja Neuvostoliittoa. Roosevelt solmi välittömästi suhteet Neuvostoliittoon valtaannoustuaan. Jo ensimmäisessä yhteisessä lehdistötilaisuudessa Morgenthau julisti, että Saksa olisi tuhottava samaan tapaan kuin 30-vuotisessa soddassa oli tehty.

Roosevelt rakensi koko vuosikymmenen valtavaa sotateollisuutta ja alkoi rakentaa lentovoimia ja laivastoa. Kaikki uusi teollisuus piti olla muutettavissa nopeasti sotateollisuudeksi. Vuodesta 1936 sotaa valmisteltiin vhvasti ja 1937 Roosevelt alkoi saarnata julkisesti sodan puolesta. Kyse oli Saksan talousmahdin tuhoamisesta ja maailmanherruuden saavuttamisesta sekä oman talouden ja kansansuosion pelastamisesta.

Jo 1938 NL ja USA solmivat sotaliiton-siis paljon ennen kuin Saksa ja NL solmivat. Siitä lähtien USA aseisti (tammikuusta 1939) vahvasti Neuvostoliittoa. JJo 1930-luvulla Neuvostoliiton teollistumista oli tuettu vahvasti. USA myös painosti vahvasti Ranskaa, Englantia ja Puolaa sotaan Saksaa vastaan. USA oikeastaan pakotti Englannin sotaan ja esti sitä tekemästä rauhaa Hitlerin lukuisista edullisista tarjouksista huolimatta.

USA kaavaili Saksan kansna murhaamista (Morgenthau-suunnitelma). Onneksi Truman luopui suunnitelmasta murhattuaan ensin miljoonia sodan jälkeen tahallisissa nälänhädissä yhdessä N-liiton kanssa. Julkisesti USa liittoutui N-liiton kanssa 1941, kun oli pakottanut japanin sotaan itseään vastaan ja Saksan myös (USa oli jo aloittanut merisodan kansan selän takana).

USA piti yhteisiä paraateja Neuvostoliiton kanssa ja jakoi Euroopan sen kanssa. NL on ollut koko historiansa ajan USA.lle loistava markkina-alue ja kauppakumppani. Vietnamin sodan aikanakin USA avusti merkiyttävästi Neuvostoliittoa.

USA ja NL ovat kaapanneet Saksan arkistot ja sensuroineet ne. Myös Englanti on salannut Saksan arkistoja. Länsimaat ja NL/Venäjä ovat nimenomaan pakottaneet koko maailman sotapåropagandaansa ja valehdelleet historian täysin. Ne ovat tehneet valtavia rikoksia yhdessä N-liiton kanssa, mutta salaavat niitä, samoin rikoksia Saksan kansaa vastaan sodan jälkeen. Saksaa syytetään olemattomista rikoksista tai vahvasti liioitelluista ilman mitään todisteita. Saksaa on kiristetty ja orjuutettu ja saksalaiset on aivopesty typeriksi orjiksi. Sodan jälkeen niin itä kuin länsi ryöstivät Saksan putipuhtaaksi. Esim. USA:n elektroniikkateollisuus ja aseteollisuus on täysin rakennettu Saksalta varastettujen patentien ja tieotaidon varaan ja sen myöhemmät miljardivoitot. USA:n pelasti sota, johon se pakotti maailman ja jota se soti pääliittolaisenaan NL.

EU ja USA ovat päivä päivältä enemmän Neuvostoliiton kaltaisia. Esim. holokaustista ja muista kansanmurhatarijoista on kanonisoitu totuus, jota ei saa epäillä vankilatuomion uhalla. Myös Suomi on sitoutunut säätämään tällaisen lain. Terroriuhan verukkeella länsimaista tehdään poliisivaltioita ja EU on kohta "liittovaltio". EU ja Länsi ovat pankkieliitin oligarkian valan alla. Bilderberg-salaseura hallitsee salaisten kokousten perusteella ja päättää kaikista tärkeistä asioista ja valitsee eri maiden johtajat kansojen selän takana.

Ihan hämmästäytynyt (nimimerkki)

Jopas paljon ehdit yhdellä katsomiskerralla. En mie vaan noin montaa asiaa olis muistanu. Minusta järkyttävintä oli se, kun puskutraktorilla työnnettiin ruumiita isoon kuoppaan.

Yhdyn tuohon uskomaton dokumentti -aatokseesi. Tämä dokumentti pitäisi saada eduskuntaan ja sitä Halonen ja Medvedev voisivat kattella kahdestaan. Olis jotain järkevääkin tekemistä, eikä vaan Suomen hyväksikäyttöä ja Halosen periksiantamista.

Tuota en ymmärtäny, että miten Pro Karelia olis pilanu filmin mainetta? Eihän se ole meuhkannut, ihan jetsulleen päinvastoin. Sehän on käynyt näyttämässä sitä vissiin kymmenellä paikkakunnalla. Se on käsittäksen ainoa, jolla on näyttöoikeudet Suomessa. Olisko mielestäsi Edvins Snore antanut oikeudet filminsä pilaajalle?

Jos osasin oikein lukea, niin sen toimesta filmi on käännetty suomeksikin. Ja sitte sinä itse katsoit piraattiversion, mikä oli hyvä ja huono juttu.

Ei minusta kannata jonkun hörhön toilausten takia kohteeksi joutunutta osapuolta tuolla tavalla tuomita. Lupasit yhden "mokan" ja tuo oli kolmas.

Olis parempi miettiä, miten sen filmin sais esille päättäjille ja muutenkin eri puolille Suomea. Kouluihinkin.

Juhani Putkinen

Soviet Story pitäsi tosiaan näyttää pakollisena kaikille suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Sovie...

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Tietysti parempi olisi ollut katsoa sellaista versiota, jossa on suomenkielinen tekstitys. Nyt englanninkielisen selostajan äänen sävy hieman häiritsi. Onneksi osaan sen verran hyvin venäjää, että ainoastaan kahden latvialaisen haastattelut menivät ohi.

Toivottavasti YLE ottaa tämän elokuvan vaikkapa syysohjelmaansa eikä tapahdu surullista "Sorsa"-ilmiötä (vrt. vankileirien saaristo-kirjan julkaisu Ruotsin kautta).

agendo2 (nimimerkki)

Minusta on mielenkiintoista, että Gorbatsov, joka myös esiintyy the Soviet Storyssa, saa Venäjällä kuitenkin olla äänessä. Hänhän puhui rohkeasti kansalle historian totuuden kertomisen tarpeellisuudesta presidentin vaalien aikaan. Hän painotti, että se on tärkeää kansan henkisen kehityksen vuoksi.

Ajatelkaa, miten vastakkainen asenne hänellä on Putinin kanssa tässä asiassa!

Olisi kiva tietää, millaista kannatusta Gorbatsov kansan seassa nyt nauttii.
Venäjän ortodoksikirkon taholta on myös tullut samoja kannanottoja, joskin varmuuden vuoksi hieman lievennetyssä muodossa.

Dokumentti toi esiin konkreettisesti, miten NL aloitti 20v. ennen Hitleriä vankileirien saaristoen rakentamisen, ihmisten vangitsemiset ja kidutukset.

Kohudosentti yrittää kiivaasti propagoida, että sellaisten asioiden kertominen on ProKarelialta sotakiihotusta.

Kukaan muu ei ole tähän mennessä sellaista keksinyt, vaikka dokumentti on kiertänyt ympäri useimmat Euroopan maat, USA:ssa ja Israelissa. Nyt se on 15-kielinen versio.

ilmari (nimimerkki)

Niin, tosiaankin. Gorbatsov kertoi elokuvassa, että hän on NL:n johtoasemassa riittävästi voinut nähdä kirjallisia todisteita Stalinin rikoksista. Esiintyi siellä jopa Ari Vatanenkin (!?), mutta mies puhui lyhyesti ja sentään asiaa.

chatman (nimimerkki)

Kiitos asiallisesta artikkelista.

Olen kuitenkin eri mieltä ProKareliasta. Se on maltillinen ja keskusteleva taho, joka koko ajan pyrkii win-win-ratkaisuun Karjalan palautuksessa.

Karjalan palautus on oikeutettua, ja se omalta osaltaan voisi kumota yhden suurimmista Neuvostoliiton ja Stalinin toteuttamista rikoksista ihmisyyttä vastaan.

ilmari (nimimerkki)

Juu, chatman. Minusta on muutenkin mukavampaa, että ollaan "pro" eikä "anti". Potuttaa vaan jos hyvästä elokuvasta tehdään lyöntiväline (kuten ainakin Kreml ja safkat tekevät). ProKarelian joukossa on joillakin samanlaista näyttämisen halua ja se on aina riski, se.
Latvialaiset tekivät yksinkertaisesti tarpeellisen elokuvan. Ja jo oli aikaakin!

Johan Bäckman (nimimerkki)

#7,
ProKarelia "maltillinen ja keskusteleva taho"? Ei ole ollut sitä koskaan. Se on "ylimielinen fatismin jätös" (njet otsen jasno: "fallosmin"ko? /kysyi ilmari) - siinä kaikki. Eikä se onneksi saa mitään muuta aikaan kuin riitaa.

Mietteitä (nimimerkki)

Joskus tulee mieleen sanonta, että "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa".

Risto Eloranta (nimimerkki)

Hyvän artikkelin uskottvuutta haittaa pahasti maininta siitä miten Minskin tutka-asemat antoivat 1939 apua saksalaiskoneille niiden pommittaessa Puolaa. Tutkat olivat tuolloin vasta kehitysasteella eikä Neuvostoliitolla liene tuohon aikaan ollut toimivia tutka-asemia.

ilmari (nimimerkki)

Minun pitäisi katsoa filmiä uudestaan, jotta voin sanoa mistä oli kysymys. Siinä näytettiin joka tapauksessa radiomastoja, joten kyse olisi ehkä ollut radioyhteyksistä (tai "radiotutkasta?"). Joka tapauksessa yhteistyöstä oli kyse natsilentokoneiden ja NL:n välillä v.1939. Teen tuon yhteenvedon yhden katsomisen perusteella..

Gagarin (nimimerkki)

#9,(J.B.)
"ProKarelia ”maltillinen ja keskusteleva taho”? Ei ole ollut sitä koskaan. Se on ”ylimielinen fatismin jätös” (njet otsen jasno: ”fallosmin”ko? /kysyi ilmari) - siinä kaikki. Eikä se onneksi saa mitään muuta aikaan kuin riitaa. "

Ainoa djelo joka on otshen jasno on se, että ProKarelian ainoa päämäärä on Karjalan palauttamisen edistäminen, ei muuta. Samaa asiaa pyrki aktiivisesti ajamaan mm. Urho Kekkonen ja hieman passiivisemmin Martti Ahtisaari. Kekkosella se oli jopa vaalimainoksessa, jossa (tosin harhaanjohtavasti) sanottiin: "Kekkonen palutti Suomelle Porkkalan ja kohta kauniin Karjalankin!"
Mitä tekemistä tällä tavoitteella ylipäätään on fasismin, kommunismin, natsismin tai minkään muunkaan ismin kanssa? Kyse on kotiseuturakkaudesta ja tehtyjen vääryyksien korjaamisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset