Elämä jatkuu

Hyviä matkamuistoja Venäjältä!

Mielenkiintoista, miten eräs blogikirjoittaja pani uuden mielipiteensä entisen päälle silloin kun huomasi, ettei palaute ollutkaan sellainen kuin piti... Vai olenko väärässä? Ehkä...
http://roskanpoimija.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/22/matkamuistoja-venaja...
Tapsa ja Ari hieman oikaisivat Ramikkaa (ja ehkä itse vaikutin siinä imussa). Totta kuitenkin joka sana, omalta puoleltani (voin lähettää kuvia/mogu posilat snimki).

Venäjä on mahtava maa, jopa Autoliiton autoilijan kannalta, mutta se edellyttää kylläkin hieman venäjäntaitoa...koska nuo autochtonit eivät puhu englantia siksi, että koulutus on vajaavaista ja kaikki tv-ohjelmat ja filmit dubbataan. Kysymys: kenen vikaa kielitaidottomuudessa; heidän vaiko meidän?
Jatketaan mielenkiintoinen aihe: vuonna 1987 ajelin Stavropolin eteläpuolella ja silloin katkesi Lantikan (muka ainut oikea auto venäjän maanteillä....blin) olka-akseli. Puolenpäivän ihmetyksen jälkeen paikallisen valtiontilan sorvari (tokar) teki samanlaisen tunnissa.....

Tuo "piraattikopio" kesti tuon brittiromun myyntiin asti. Sen jälkeen ajelin idässä pitkään aikaan ainoastaan ladoilla (VAZ-2105), bez problem!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

hantta (nimimerkki)

Olin Pietarissa noin vuosi sitten omalla autolla pitkän viikonlopun, sain miliisiltä kolme kertaa sakot tekaistuilla syillä, piti maksaa heti käteisellä enkä saanut sakkolappua tai kuittia maksusta. Se mahtavasta maasta autoilijalle ja demokraattisesta oikeusvaltiosta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miliisit ja kansalaiset ovat aivan eri asia Venäjällä. Ilmarin kanssa samaa mieltä.
Venäjä ja venäläiset voitaisiin ottaa EU:n jäseniksi.

Pekka Lukkala (nimimerkki)

Kompaan ilmaria omien kokemuksieni vuoksi. Aina, kun apua on tarvittu, sitä on lähes pyytettomästi saatu.

Itse asiassa uskomaton juttuja!

Финка (nimimerkki)

Venäjääsi voisit kyllä vähän korjata: mogu posilajet ... po. mogu posilat (посылать) ; tokar, ei toker.

Korjattu; nu i shto?
Miltä nyt tuntuu? Kak tyi tsustvujesh? Onko sinulla omia mielipiteitä? Po russkii ili po finskii?

hantta (nimimerkki)

Ari. KIrjoituksen otsikko oli "Hyviä matkamuistoja Venäjältä" ja siinä kirjoitettiin että Venäjä on mahtava maa autoilijan kannalta, kirjoitin oman matkamuistoni autolla Venäjällä, muuten eivätkö miliisit ole kansalaisia? Minkä maan kansalaisia he ovat, vai ketä mitä he ovat?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Totta kai miliisit ovat kansaa, mutta eivät ole "kansalaisia" virassa ollessaan. Asia ei ehkä sinulle aukene, jos et ole ollut Venäjällä. Se oli kielikuva, jota et siis ymmärtänyt. Pahoittelen, että en tiennyt sinunkin lukevan tätä vastaustani sillä silmällä, sillä avaaja varmasti ymmärtää. Pilkunviilajat ovat oma ryhmänsä, joita en tule tarpeeksi koskaan huomioimaan.

Финка (nimimerkki)

"Ja miltä nyt tuntuu? Kak tyi tsustvujesh? Onko sinulla omia mielipiteitä? (po russkii ili po finskii?)"
- On kovastikin. Olen asunut siellä parikymmentä vuotta.

Финка (nimimerkki)

Spasibo, no ne otšen hotšetsa!
Kokemukseni eivät liity autoiluun...

Raimo Myöhänen

Ilmari. Sekä artikkelissani että kommentissani kerrotut tapaukset ovat tosielämässä tapahtuneita. Jos menisin niiden sisältöä muuttamaan, poikkeaisin totuudesta. Se ei ole tapani.

Ari. On väärin erottaa miliisiä kansastaan, joiden joukosta heidät on tehtävään valittu. Miliisin moraali heijastaa kansan moraalia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

@8
Mutta kieliasuun kylläkin. Ja juuri se on tärkeintä elämässä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Raimo, ei kukaan heitä erota kansasta, mutta et ymmärrä nyt asiaa, joten olkoon. Milisiin moraalilla ei ole kansan moraaliin siis merkitystä, koska kehitys on liian pitkä kansan painolastiksi pistää.

hantta (nimimerkki)

Kommentti 6."Asia ei ehkä sinulle valkene jos et ole ollut Venäjällä" Juurihan minä kirjoitin automatkastani Venäjällä vai eikö Pietari ole Venäjää? Nyt mä tajusin virassa olevat ihmiset eivät ole "kansalaisia" Venäjällä, no se kertoo aika paljon yhteiskunnasta.

Финка (nimimerkki)

#10
Lingvistille tärkeää kyllä.

J

Raimo Myöhänen

" Mielenkiintoista, miten Raimo Myöhänen - veti omansa pois- (eli pani uuden mielipiteensä entisen päälle) silloin kun huomasi , ettei palaute ollutkaan sellainen kuin piti. Vai olenko väärässä. Ehkä..."

Nyt Ilmari on väärillä jäljillä. Minulla on useita artikkeleja valmiiksi kirjoitettuna ja julkaisen niitä sitä mukaa jos päivän tapahtumista ei aiheita löydy. Kuten huomaat, molemmat artikkelit kertovat kauan sitten tapahtuneita asioita, joten julkaisin ne kirjoitusjärjestyksessä. Tosin on valmiita artikeleja, jotka poistan aikanaan.

Venäläinen autoilija ei ole kovin herkkä tekemään palvelusta toiselle VENÄLÄISELLE autoilijalle mutta ulkolainen autoilija sitä kyllä saa helposti. Ollaan vieraskoreita, kuten me ihmiset yleensäkin.
Samoin monet venäläismieliset bloggaajat vetelevät kovin herkästi herneitä nenuunsa heti kun jotain negatiivistä heidän sydänystävistään mainitaan.
Vai olenko väärässä? Ehkä.....

Olet väärässä. Venäläiset autoilijat auttavat toisiaan.

Raimo Myöhänen

Ari. Venäjällä miliisin henkilöstö vaihtui Lokakuun vallankumouksen jälkeen käsittääkseni kokonaan. Uusi luokka syrjäytti vanhan. Eikö miliisin perinnön voida katsoa alkaneen tästä ajankohdasta? Annetaan olla, enhän minä ymmärrä kuitenkaan...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei Raimo hyvä sinun ymmärryksessä ole vikaa, mutta pikaisella käynnillä Venäjän puolella ei ehdi järjestelmää "tunnistamaan". sama vastaus Hantalle.

Itse olen liikkunut siellä useiden vuosien ajan ja olen tehnyt töitä siellä rinta rinnan venäläisten kanssa. Urakointini ansiosta Venäjällä on kaksikymentäkaksituhatta neliötä muovi-, kumi- ja puulattioita suomaisin käsin asennettu.

Raimo ymmärtää nyt yksipuolisesti, vaikka miehistö vaihdettaisiin päällystöä myöten ei uutta toimintatapaa voi tyhjästä ottaa. He uutuudestaaan huolimatta toimivat vanhoin opien. Annetaan venäläisille uusia malleja ja aikaa sulatella niitä. Kansaa ei voi syyllistää siitä, että he eivät ole kymmenessä vuodessa kasvaneet länsimaiseen menoon kokonaan.

Annetaan aikaa ja ymmärretään myös eri näkökantoja asioissa.

On pilkun viilaamista sanoa, että olen käynyt Pietarissa ja ymmärrettävästi se on osa Venäjää, jos ei ymmärrä miten kansa siellä asioita ymmärtää.

hantta (nimimerkki)

Samaa hopötystä kuin ennen, Neuvostoliitonaikana jotkut sanoivat että kansalaiset ovat hyviä mutta päättäjät ja politikot ovat huonoja ja pahoja. Ari ketä pitää syyllistää siitä että esim. Moskovassa tehdään eniten Euroopan kaupungeista rasistisia murhia? "Annetaan Venäläisille uusia malleja"? "Kansaa ei voi syyllistää siitä, että he eivät ole kymmenessä vuodessa kasvaneet länsimaiseen menoon"? "Annetaan aikaa ja ymmärretään myös eri näkökantoja asioissa"?

Raimo Myöhänen

Pikainen käyntini Pietarissa tarkoittaa yksitoista ( 11 ) 4-8 päivän pituista käyntiä alueella Metsäpirtti, Sakkola , Rautu ja entisen rajan pinnassa olleet alueet. 2 viikkoa Krimillä, junalla Pietarista Pekingiin, Itä-Karjalan kierros jne.

En ole kerskunut Venäjän tuntemuksellani, kuten te, Ilmari ja Ari, olen kertonut kokemistani tapauksista, joihin riittäisi yksikin matka sinne.

Lisäyksenä sanon, että vastaisuudessakin kirjoittelen haluamistani aiheista ja julkaisen ne silloin kun katson aiheelliseksi. En tule kysymään lupaa siihen teiltä kummaltakaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä voin viisampana antaa periksi. Teillä on oikeus olla omaa mieltä, mutta miksi tulitte rökittämään minua? Sanon vain oman näkökulmani. Keskustelu aiheesta päättyy osaltani tähän, sillä en ole yrittänyt enkä yritä syöttää tai kehuskella omia mielikuviani teidän päähänne. Miksi mennä vatuloimaan vieraalle maalle, kun omatkin asiat ovat keskentekoisia.

Raimo Myöhänen

Niinkö se sitten olikin? Julistaudutaan viisaammaksi ja sillä siisti?
Lopetetaan vaan, minähän en edes aloittanutkaan.

mulkosilmä (nimimerkki)

Suomalaisethan käyvät toisillaan kylässä vain siksi että, pääsevät arvostelemaan toisten samanlaisten kotia, ja saadakseen omanarvontunnon kohotusta itselleen. Tietenkin arvostelu tapahtuu selän takana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset