Elämä jatkuu

Allo? Teille puhelu Odessasta!

Satamakaupunki Odessa on kuuluisa huumoristaan. Hyvin nopeasti oheinen, odessalaisten tekemä juutjuubi on tullut suosituksi. Mikä olisi paras ratkaisu tämän hetken kriisiin? Pelkkä puhelinsoitto Vladimir Vladimirovitsh Putinille riittää. Sanot hänelle hyvin ystävälliseen sävyyn: ”Vladimir Vladimirovitsh, olkaa hyvä ja menkääpäs kotiin”.

0.25: Allo? Onko Vladimir Vladimorovitsh? Odessa häiritsee. Ei, en puhu ukrainaa. Puhun puhtaalla venäjän kielellä: menkää kotiin, Vladimirovitsh, menkää kotiin.

0.55: Allo? Onko Vladimir Vladimorovitsh? Odessassa näin huonosti eivät käyttäydy edes kommunalkan (yhteisasunnon) naapuritkaan. Siis: heitäpäs kantovedet pois, sammuta valot ja lähde kotiisi.

1.08: Allo? Onko Vladimir Vladimorovitsh? Täällä Odessassa olemme tottuneet siihen, aivan kuten Krimillä, että vuokraamme kaikki asuintilat venäläisille. Mutta ainoastaan kesäisin! Jopa sivurakennuksen pienenpieni huone kelpaa. Mutta vuokraamme ainoastaan suurella rahalla. Tuskinpa teillä ole siihen riittävästi varaa. Menkää vaan kotiin, Vladimir Vladimirovitsh. 

1.55: Vladimir Vladimirovitsh. Odessasta soitan teille. Minulle kerrottiin, että olette täällä opiskellut ja että haluatte tervehtiä entisiä ystäviä. Sanomme teille: menkää kotiinne.

2.14: Teille puhuu kuvanveistäjä Odessasta. Minun ammattitaitooni kuuluu kyky hakata ylimääräiset pois. Mene vaan kotiin, Vladimir Vladimirovitsh.

 2.37: Olen seksologi. Ihan oikeasti. Työskentelen sairaalassa No. 50. Vladimir Vladimirovitsh, olettehan jo yli 60-vuotias.  Ette voi olla kiinnostunut Krimistä, ettekä koko Ukrainasta. Menkää kotiin, Vladimir Vladimirovitsh.

2.56: Kertoivat täällä, että Te henkilökohtaisesti haluatte suojella minua. Miksi ihmeessä lähetätte sitten sotilaita tai panssarivaunun kuskeja? Tulkaa mieluimmin itse, henkilökohtaisesti! Tai kuulkaa, menkää sittenkin kotiinne. Heippa.

3.30: Seuraava soittaja (Serjozha) soittaa New York:ista, tarkemmin Brighton Beach:ilta. "Täällä asuu melkoisen paljon venäläisiä ja he pyytävät josko Volodja tulisi heitä suojelemaan". No, yleisesti ottaen, eikö olisi sittenkin parempi, että ”go home”?

 3.45: Tämä nuori mies ilmoittaa, että on havaittu sotilaita Krimillä (“Ei, ei, eivät ole venäläisiä; ei missään tapauksessa!”). Hän neuvoo Vladimir Vladimirovitshia menemään kotiin tarkastamaan jotta ei kukaan (luoja suojelkoon) ole siellä jotain ottanut omaan haltuunsa.

Väliin puskee toinen puhelinsoitto. Soittaja on Viktor Fjodorovitsh (Janukovitsh). ”Sano sille, että odottaisi pikkasen”. – ”Mitenkä kauan?”. ”No, muutama sata vuotta”.

4.32: Tämä muusikko kertoo mielellään, miten soiton ja laulun yhteydessä pystyy olemaan häiritsemättä naapureitaan. Hän päättää oman osuutensa laululla ”Slaavilaistytön jäähyväiset”.  

P.S.: Venäjäntaitoisille tämän youtuben kommenttiketju on hyvinkin kiinnostava ja laaja (klikkaa videon oikean alakulman "youtube").

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Odessa on itänaapurissamme samanlaisessa huumorimaineessa kuin Jerevan. Oheisen vitsin kuulin muutama vuosi sitten vitsiniekka Ignat Kiprijanovilta:

Moskovalainen hienostorouva oli tullut Odessaan lomaviettoon ja suuntasi kohti uimarantaa. Sinne kulkeva raitiovaunu saapui ja rouva änkesi sisään huomattuaan, että ratikka oli melkoisen täynnä. Matka oli kohtalaisen pitkä ja jossain vaiheessa rouvan hermot alkoivat pettää hikoillessaan ja huomattuaan, että käytävä oli kyllä täynnä naisia, mutta melkein jokaisella istuimella istui mustaviiksinen etelämies. Kiukusta hän ei voinut enää olla sanomatta mitään ja purnasi lähellä istuneelle miehelle: ”Toista se on sentään meillä Moskovassa; siellä on herrasmiehiä. Täällä heitä ei näy olevan!”.

Odessalaismies mittaili rouvaa pitkään, jonka jälkeen totesi kuivasti mutta äänekkäästi: ”Kuulkaa, rouvaseni, täällä Odessassa herrasmiehiä on todella paljon, mutta istumapaikkoja…niistä on kovaa puute!

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Hiukan asian vierestä mutta aikoinani olin työmatkalla Odessaan mutta tulikin tehtyä tahaton mutka Jerevaniin ennen Odessaan pääsyä. Tuo mutka johtui kaiketi siitä, että Irak hyökkäsi Kuwaitiin ja Moskovan lentokentät asettuivat "sotavalmiuteen" ja näin sitten nousinkin Jeravanin lentokoneesee kun olisi tullut nousta Odessan koneeseen.

Lopulta MustaMeri-hotelli tuli tutuksi ja ei elämä Venäjällä ole niin huonoa kuin usein annetaan ymmärtää.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Odessasta eräs venäläisystäväni sanoi kerran, että "se on niin mainio kaupunki, että se olisi pitänyt keksiä, ellei se onneksi olisi jo olemassa!".

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Vologdassa olen käynyt hyvinkin paljon maatalousprojektien merkeissä. Mainio, pohjoinen väki, jolla musta huumori on hanskassa:

Kunnioitettu Vladimir Vladimirovitsh, olemme saaneet tietää, että Te haluatte viedä joukot Krimille, puolustamaan venäjänkielisen kansan etuja.

Tähän liittyen meillä olisi Teille suuri pyyntö: tuokaa joukot Vologdan alueelle. Me olemme täällä kaikki venäjänkielisiä ja meidän oikeuksiamme poljetaan oikein toden teolla.

Meillä sairastuneet eivät voi saada tarvitsemiaan lääkkeitä ja hoitoa, koulutusmahdollisuudet huononevat vuosi vuodelta, lasten päiväkoteja ja harrastusryhmiä suljetaan ja maatalous on käytännössä tuhottu kokonaan. Kärsimme todella paljon.

Miehittäjät, jotka ovat ottaneet täällä vallan epärehellisillä vaaleilla, eivät tee mitään alkuperäisväestön hyväksi. He vain kuluttavat rahaa itseensä, omaan imagoonsa, omaan hallintoonsa, huviloihinsa, asuntoihinsa ja charter-lentoihinsa.

Tulemme olemaan tästä hyvin kiitollisia, ja takaamme, että mitään sissisotaa ei tule vapauttajia vastaan. Luulemme, ettei myöskään mitään kansainvälisiä pakotteita seuraisi tästä.

Olemme kuulleet myös, että Teillä on aikomus antaa paljon rahaa Krimin elämän normalisoimiseen. Oikein hävettää kysyä, mutta voisitteko käyttää nämä rahat Vologdan alueen elämän normalisointiin. Meidän alueemme on nimittäin sellaisessa jamassa, ettei rahaa ole käytettävissä mihinkään. Mutta me tarvitsisimme todella siltoja, teitä, urheiluhalleja, tehtaita ja uusia työpaikkoja.

Kunnioittaen ja vapautuksen toivossa, Vologdan alueen venäjänkieliset asukkaat.”

Venäjänkielinen, alkuperäinen versio:

Уважаемый Владимир Владимирович!

Мы узнали, что вы хотите ввести войска в Крым, чтоб защитить права русскоязычного населения

В связи с этим у нас большая просьба - ввести войска в Вологодскую область. Мы здесь все сплошь русскоязычные и наши права очень ущемляются. Наши больные не могут Получить нужных им лекарств и лечения, уровень нашего образования падает с каждым годом, закрываются детские секции и кружки, сельское хозяйство практически уничтожено. Мы все очень страдаем.

А оккупанты, захватившие власть при помощи нечестных выборов, ничего НЕ делают для покорения населения. И тратят деньги на себя, на свой пиар, на свои кабинеты и загородный дома, на покупку квартир и авиачартеры.

Мы будем вам очень благодарны и гарантируем, что никакой партизанской войны против освободителей Не будет. Да и международных санкций, наверняка, НЕ последует.

А еще мы узнали, что вы собираетесь потратить много денег, чтоб нормализовать жизнь в Крыму. Стесняемся спросить: можно ли потратить эти деньги на нормализации жизни в Вологодской области. А то наша область в такой Долговой яме, что ни на что денег Не хватает. А нам очень нужны мосты, дороги, спортивные сооружения, промышленные объекты, новые рабочие места ...

С уважением и надеждой на освобождение, русскоязычные жители Вологодской области

Vologdaan liittyvä, aiempi blogini:
http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89716-40-mi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset