Elämä jatkuu

No-nonsense, etenkin salaliittolaisille

Edustan "no-nonsense"-linjaa, jo melkoisen kauan. On ihme, ettei MH17-teorioista selkein ja todennäköisin saa kannatusta. Tässä, etenkin salaliittolaisille ja muille uskovaisille, pari jääkylmää faktaa:

Johtopäätösten tekeminen jätän lukijoille, josta toivon mukaan valtaosa edustaa "no-nonsense"-linjaa. Tukikohta A-1402 kuului siis 29.6 asti Ukrainan 156.ilmatorjuntarykmentiin. Ukrainaa voidaan kyllä syyttää huonosta vartioinnista, mutta muu vastuu kuuluu "Donetskin Tasavaltaan". Vastuunkanto on aina hyvin vaikea, jopa ikävä tehtävä ja ymmärrän mainiosti miksi "tasavallan päämies" Denis Pushilin otti lopputilin, heti matkustajakoneen alasampumisen jälkeisenä päivänä:

Денис Пушилин ушел в отставку
18.07.2014, 20:44 | «Газета.Ru»

LISÄTIETOA

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Itä-Ukrainan separatisteilla näyttää oleven lukuisia BUK-ohjuksia. Joten eiköhän separoitumisen pitäisi onnistua?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On ilmiselvää, että ukrainalaiset ja amerikkalaiset fasistipiirit soluttivat viekkaudella Voice of Russian toimitukseen disinformaation levittäjän julkaisemaan heidän tarkoitusperiään pönkittävän uutisen juuri ennen aiemmin suunniteltua koneen alasampumista. Johan tämän nyt ymmärtää sokea Reettakin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilmari, jos on oikein kovasti uskossa, siihen ei auta luonnonlait eikä kivikova faktakaan.

Tosin harva on enää pystynyt kävelemään vettenpäällä, mutta ehkä Itä-Ukrainassa sekin onnistuisi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joka talvi kävelen vetten päällä.

Alexius Manfelt

Ilmari hyvä, jälleen kerran kerrot faktaa, ja niin on hyvä. Juuri no-nonsense-linja on aina toivottava. KIITOS!

Risto Koivula

Venäjä ei ole vastuussa Ukrainalle tai muillekaan valtiolle myymiensä aseiden myöhemmästä kohtalosta, elleivät ne ole minkään sulkusopimuksen alaisia, mitä taas ovat aiankin ydinaseet ja kemialliset aseet sekä biologiset aseet.

Jenkit väittävät, että kone ammuttiin alas SS-11-ojuksella. Niitä voi olla al-Qaidallkin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ristoa voidaan syyttää "venäjävastaisuudesta" kun Voice of Russiakaan ei kelpaa...

Risto Koivula

Missä Voice of Russia on väittänyt VENÄJÄN olevan vastuussa Ukrainan armeijan laitteista?

RT osaa kyllä myös hölmöillä.

https://www.youtube.com/watch?v=-ugCIjzHptA

Kommenteissa sitten löytyy.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #20

Kyse on siis siitä, että separatistit ampuivat matkustajakoneen alas (todennäköisesti vahingossa). Muut teoriat ovat lähinnä teorioita.

Venäjän osavastuu koko draamaan perustuu vuorostaan ammattisotilaiden ja muun avun antamiseen. On aivan varma, että Buk:ia käyttivät alan miehet eivätkä "juopuneet gorillat".

Ukrainan osavastuu perustuu hiton huonoon vartiointiin (jo toukokuussa 156.ilmatorjuntarykmentti pyysi Kiovalta vahvistusta, koska separatistit/terroristit olivat käyneet vaanimassa näitä Buk:eja).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

Meinaatko, ettei Ukrainan armeijan sotilaita ollenkaan ole siirtyneet separatistien puolelle?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Alla on linkki tuoreeseen yhteenvetoon " Putinin lyhyet jalat". Aika hyvin pääsee meille tuttuun asiaan käsiksi google-käännökselläkin. Kolme sivua ja lopussa arvio, että 100 miljardia euroa maksoi viimepäivät Putinille. Ensimmäisen kerran viime torstaina Saksan johtava elinkeinoelämä ilmoitti tukevansa 100 %;sti EU:n pakotteita ja nimenomaan lentokatastrofiin viitaten. Myös elinkeinoelämällä on omat kanavansa totuuteen.

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/ukraine...

Edit. Olen ollut mukana Venäjälle (kuten myös moneen maahan EU alueella) suuntautuvassa kaupassa vuodesta 1976. Koskaan ei tilanne ole ollut strategisesti (huom! 90 luvun taitteessa pudotus oli järjestelmän sortumisesta johtuva muutos) näin vaikea. Eurooppalainen elinkeinoelämä aloitti tilanteeseen sopeutumisen joulu 13.....ja on mielestäni onnistumassa varsin hyvin. Toivottavasti tilanne saadaan hallintaan ja suhteet taas jonkinlaiseen kuntoon. Kiire alkaa olla....siis Putinilla

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ei karusselliainesta, mutta luettuna.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Se kuuluisa partaveitsi helpottaa elämää; yleensä yksinkertaisin selitys on se oikea.

Muutoin tämä puheenvuoron moottoriturpien nopea pätevöityminen ilmapuolustusteknologian huippuasiantuntijoiksi on hämmästyttävää...

minnam ahonen

Juuri näin. Parsimonian laki.

Siviilit (uhrien omaiset) ovat nostamassa myös joukkokannetta Putinia vastaan.Circumstancial evidence so far, mutta kaikki siinäkin viittaa samalle sylttytehtaalle (harhautusyrityksistä huolimatta).

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/u...

Risto Koivula

Varmasti häviävät. Olisi pitänyt nostaa Poro(shenko)a vastaan syyte.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minustakin asia on aika ilmeinen, mutta kun USA:n tiedustelu on nähnyt miten ohjusjärjestelmät rahdataan rajan yli.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minustakin asia on aika ilmeinen, kuten olen useissa kommenteissa huomauttanut. Mutta kun USA:n tiedustelu on nähnyt miten ohjusjärjestelmät rahdataan rajan yli. Niitä ei kai sitten ole ollut riittävästi ennestään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kirjoitin johonkin aiempaan kommenttiin tästä aiheesta niin, että jos kirurgi epäonnistuu (tai onnistuu) operaatiossa, minulla ei ole ammattitaitoa kommentoida yksityiskohtia. Tällä palstalla on kuitenkin yllättävän monia ilmatorjunta-alan erikoisosaajia, jotka ovat aikaisemmissa bloki-kirjoituksissa todistaneet ja esittäneet faktoja siitä miten kaikki tapahtui ja että separatistit eivät voi olla vastuussa tapahtumista.

Ilmarin esittämien jääkylmien faktojen jälkeen näyttää olevan kovin hiljaista. "yes nonsense-linja" on hävinnyt pelin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ilmeisesti joskus jonkun korven asukkaan pitää ojentaa niin hesaria, Yleä, CNN:ää kuin muutakin "tutkivaa journalismia"? Vastaväitteet otetaan edelleen vastaan, Ristoltakin.

Lähteet ja Ukrainan ilmavoimien tähänastiset tappiot ovat siis tiedossa,"tästä on hyvä jatkaa"...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

mutta jälkikäteinen johtopäätös puuttuu....sittenkin

minnam ahonen Vastaus kommenttiin #17

En jaksa kaivaa koko uutisvirtaa, (uskon että löytyy suomeksikin), mutta esim. CNN:n koosteessa 20.7. "How rebels in Ukraine built up an arsenal capable of reaching the skies" on tuokin pätkä

[But on June 29, rebels raided the Ukrainian army's A-1402 missile facility near Donetsk. Photographs show them examining what they found.

The Russian website Vosti ran an article the same day titled "Skies of Donetsk will be defended by surface-to-air missile system Buk."

The article claimed: "The anti-air defense point is one of the divisions of the missile corps and is equipped with motorized "Buk" anti-aircraft missile systems."]

Tuossa CNN:llä vaan typo. Sivusto on siis Vesti.ru. Mutta siis joka tapauksessa venäläinen sivusto sekin.
http://www.vesti.ru/doc.html?id=1741703

Minusta on hyvä että palautat selkeällä tatsilla oikeille raiteille tai maan pinnalle nekin, joka sutivat omissa sfääreissään.

Täytyy vaan hyväksyä että ihmiset saavat tietonsa tässä uutis- ja somevyöryssä eri tahtiin, eri lähteistä, eri pohjilta ja erivärisin lasein luettuina. Ne, joille asiat on jo suht selkeät jotain myöten, eivät enää käytä aikaansa niihin, vaan kiinnittävät huomionsa jo muihin kohtiin (kun muut vielä inttävät aiheesta). Joidenkin samantahtisten kanssa pystyy jotain aiheen syrjää käsittelemään ja pitämään vireillä palaamatta enää lähtöruutuun.
,

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #19

Donetskin joukot eivät ole Venäjän komennossa eivätkä Venäjän alueella. Koneen musta laatikko on malesialaisilla. Jos Ukrainan hallitukselta oli viety ohjuspatteristo, sen olisi ehdottomasti pitänyt sulkea ilmatila matkustajakoneilta. On olemassa muitakin kevyempiä laitteita kuin BUK, joilla kone on voitu ampua.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen Vastaus kommenttiin #21

Tarkennatko, mitä ovat nämä viittaamasi"muut kevyemmät laitteet" joilla kone on voitu ampua?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #24

Vanhempia venäläisiä ilmatorujutaohjus malleja ainakin on. SA-2, SA-3, SA-6, joilla on sama kantavuus. Kevyempiä ne eivät kyllä ole ja SA-6 on niistä ainoa liikkuva. Toisaalta on lukuisa joukko raskaampia malleja, joilla tällainen kohde olisi voitu pudottaa helposti venäjän puoleltakin.
Alueella on varmasti myös vanhoja 130mm ilmatorjuntatykkejä. Venäjä kun piti niitä varastoissa. Sellaisella osuminen ilman tutkia ja laskimia olisi aivan mahdotonta.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen Vastaus kommenttiin #25

Käsittääkseni Risto viittasi tuossa johonkin selllaiseen, jota ei olisi nimenomaisesti pitänyt tuoda Venäjän puolelta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mies, joka osaa purjehtia, ajaa Belarussia ja Volvoa, ei voi olla muuten kuin fyysisesti korvessa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Venäjällä on jonkinlainen vastuu asioista. Mielestäni melko suuri. Hyökkäämällä krimille se antoi sysäyksen pyssymiehille. Keskittämällä joukot rajalle se jatkoi samaa. Jostain syystä ei sitten vienyt valtausta loppuun. Lieneekö sittenkin laskenut ulkopoliittisen hinnan liian korkeaksi.
Tämä sai pyssymiesjoukot toimimaan. Venäjän osaksi on jo pyydetty.
Venäjä tukee toimittamalla aseita, vapaaehtoisia(armeijan miehiä), erikoisjoukoin, ampumalla rajanyli. Kaikesta näistä todisteita. Minusta on turha edes väänellä asiaa.
Ei Venäjällä ole mitään oikeutta naapureitaan kohtaan. Ei mitään. Voimankäyttö ja asevarustelu on nyt sitten palannut eurooppaan. Toisaalta venäjällä riittäisi muutenkin sodittavaa irtautumaan pyrkivissä alueissaan, joissa se on suorittanut melkoisia kansanmurkia. Kute Tsetsniassa.

Tässähän nähdään lähes kaikki nykyaikaisen sodanmuodot. Vain suora strateginen isku puuttuu.

Informaatio sotaa. Jonka osasia täälläkin nähdään.
Poliittisia operaatiota.
Matalan tason sotaa Ukrainassa. Joka on tosin vain ulkopuolisille matalantason sotaa.
Suurvallat, myös venäjä on kouluttanut tähän joukkoja ja käyttäneet niitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Venäjällä on jonkinlainen vastuu asioista. Mielestäni melko suuri. Hyökkäämällä krimille se antoi sysäyksen pyssymiehille."

Eihän Venäjä hyökännyt Krimille, Venäjän joukkoja on ollut siellä aina koska on ikivanha venäläinen tukikohta ja strateginen paikka. Oli tyhmää kuvitella että Venäjä olisi luopunut Krimistä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Lienee yhtä tyhmää kuvitella, että Venäjä olisi luopunut Suomesta.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Niin, olet oikeassa osittain oikeassa siinä etteikö Venäjä olisi hyökännyt Krimille, siirsi toki joukkojaan tukikohtiinsa joista käsin valtasivat Krimin hallintorakennukset ja sulkivat ukrainalaiset sotilaat kasarmeille.

Voidaan siis sanoa että hyökkäystä ei tapahtunut mutta kylläkin laiton miehitys.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

"Voidaan siis sanoa että hyökkäystä ei tapahtunut mutta kylläkin laiton miehitys"

Tuo on myönnettävä, tosin nämä suurvallat määrittelevät laillisuuden ihan itse.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Täysin turhaa jankkaamista täällä:Putin;syyllinen,kapinalliset;syyllisiä,,eikä se millään propagandalla muuksi muutu !

Seppo Paasikallio

Ainakin Saksan tiedustelupalvelu on täysin kyllästynyt Obaman jatkuvaan valehteluun ja EUn painostamiseen valheiden perusteella. Obama katsoo, että Saksan pitää totella kaikeessa ulkopolitiikasa häntä, mutta tuskinpa Saksa loppujen lopuksi haluaisi uutta sotaa Venäjää vastaan, joka ei halua sotaa.

Ninimerkki Texas Veteran kirjoittaa seuraavan linkin kommenttosastossa asiasta

http://news.yahoo.com/russia-stoic-sanctions-threa...

Uusi raportti, jonka on laatinut the Ministry Of Foreign Affairs (MoFA), joka kiersi Kremlissä toteaa, että Saksan Federal Foreign Office (FFO) kontaktoi Moskovaa tällä viikolla vaatien npeaa BRICSin jäsenyyden käsittelyä, koska he ovat päättäneet jättää EUn. Mistä venäläisexpertit sanoivat sen merkitsevän tuomiota Obaman inperiununelmalle.

Tämän raportin mukaan Saksa pelästyi tällä viikolla, kun Obaman hallinto määräsi EUn jättämän huomioon ottamatta ja olemaan kommentoimatta (ignore and not comment on) todisteita, joita Venäjä on toimittanut Malesian lentotuhosta Ukrainassa, jotka todistavat, että se oli harkittu teko (deliberate action), jonka Kiovan viranomaiset määräsivät CIAn osallistuessa..

Saksan tiedustelulähteet vahvistavat heidän US kollegansa arvion, että Venäjällä ei ollut mitään osuutta lentokoneen tuhoamisessa ja edelleen vahvistavat, että Obaman hallinnon esitys, jossa YouTube videoita ja Tweettejä käytettiin Venäjän syyllistämisessä purkautuu kuin vanha villapaita osoittaen, että kyseenalaiset sote vihjailut ovat ainoa todiste.

Kaikkein häiritsevintä olivat Saksan tiedustelun mielipiteenä, että Obaman hallinnon käyttämät YouTubet ja Tweetit olivat manipuloituja ja osoittavat Ukrainan joukkojen syyllisyyden.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Seppo kirjoitti: "Kaikkein häiritsevintä olivat Saksan tiedustelun mielipiteenä, että Obaman hallinnon käyttämät YouTubet ja Tweetit olivat manipuloituja ja osoittavat Ukrainan joukkojen syyllisyyden".

Siis, mitä?

Jukka Laine

Siviilikoneiden seuranta on todella vaivatonta satelliittien aikakaudella. Eikä separatistien ilmavalvonta ole yhden lavettitutkan varassa. Kellä on motiivi, siellä on todennäköisin syyllinen. Usein murhan suorittaa läheinen ihminen.

http://www.flightradar24.com/60.26,25.21/10

Jukka Laine

Malesialaiskoneen katoaminen on todellinen mysteeri. Jos alasammuttua matkustajakonetta ei ole myöskään tunnistettu eli kone on johdettu ansaan. Tai joillekin separatisteille on maksettu koneen alasampumisesta. Vaihtoehtoja on monia. Vahingossa sitä ei voida ampua alas.

Jukka Laine

SAS711 ylitti Veikkolan. Ei sitä vahingossa voitaisi ampua alas satoja tuhansia maksavalla ohjuksella. Eikä edelleenkään tiedetä mikä turman aiheutti. On vain spekulaatioita alasampumisesta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kirjoittaja Jukka Laine saapi spekuloida.

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Washington sekoilee askelissaan. Puolustusministeriö toteaa, ettei Venäjä ole mitenkään osallinen, mutta Ulkoministeriö rääkyy vaan entiseen tapaansa. Kaappi selvästi pahemman kerran sekaisin.

Yhdysvaltain yhä köpelömmin päättyneet sekaantumiset vieraiden valtioiden asioihin (mukaan lukien Irakin sota mikä tyhjensi suurvallan kassakirstun) kertovat kerta kerralta kehnommista johtajista, mukaan lukien kehnolle johtajalle tyypillinen tunaroivien jees-ihmisten kerääminen ympärilleen. On lähes varmaa, että USA on Ukrainan raakalaisystäviensä kautta MH17:n alasampumisen takana (tietoisesti tai tuottamuksellisesti).

"Die moralischen Qualitäten der führenden Persönlichkeiten sind für eine Generation und für den Lauf der Geschichte vielleicht von noch größerer Bedeutung als rein intellektuelle Leistungen." (Albert Einstein)

Olisi korkein aika, että "Ukrainegate"-nöyryytys palauttaisi Yhdysvallat takaisin kaidalle polulle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Timo-Pekka on selkeällä linjalla...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset