Elämä jatkuu

Paavi: katolilaisten ei pidä lisääntyä kaniinien tavoin

  • Paavi: katolilaisten ei pidä lisääntyä kaniinien tavoin
  • Paavi: katolilaisten ei pidä lisääntyä kaniinien tavoin

Paavi Franciscus on monessa mielessä rohkea mies. Jo aiemmat kannanotot antoivat ymmärtää, että tämä Etelä-Amerikan köyhyyttä nähnyt mies elää selvästi nykyaikaa. Paluulennolla tuoreesta Filippiinien matkastaan paavi kertoi toimittajille kuitenkin melkoisen jymyuutisen, joka on ollut itsestään selvä lähes kaikille (vaan ei vielä katolilaisille): "Katolilaisten ei pidä lisääntyä kaniinien tavoin":

VIDEO (kesto 1:33 minuuttia)

POPULATION MATTERS !

WORLD POPULATION CLOCK

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Paavi kuitenkin ilmoitti samalla, ettei hän ilahtunut Filippiinien viranomaisten aloitteesta jakaa ilmaisia ehkäisyvälineitä. Siinä mielessä hän pitää kiinni katolilaisen kirkon vanhasta, suorastaan typerästä linjasta. Hän mainitsi, että on olemassa "muita luonnollisia menetelmiä". Mitä hän mahtaa tarkoittaa: coitus interruptus:ta vaiko biologista kelloa? Ehkäisyä nekin, joskin kovin epäluotettavia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Onhan se hyvä, että paavi päivittää ehkäisynäkemyksiä ajan tasalle. Eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna tuo käsitys katolisten lisääntymisestä kanien tavoin on kyllä pahasti vanhentunut. Katolisissa Italiassa ja Espanjassa kun on suunnilleen Euroopan matalimmat syntyvyysluvut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset