Elämä jatkuu

Angela Mira (rauhan enkeli, po-russki)

  • klikkaa suuremmaksi
    klikkaa suuremmaksi
  • Angela Mira (rauhan enkeli, po-russki)

Vaikka hän ei ole millään tavalla suosittu Kreikassa, niin minä alan kunnioittaa tätä naista yhä enemmän. Oheisesta taulukosta näkyy miten rankasti tämä rauhan enkeli matkusti viime päivinä, ristiin rastiin, jotta saataisiin edes jotain tolkkua tähän riitaiseen maapalloomme. Viikon aikana reilut 20 000 km. Kuten tiedetään, juuri Angela Merkel pani niin maineensa kuin kunniansa vaakakuppiin, jotta Itä-Ukrainassa saataisiin vihdoin rauha aikaan. Francois Hollande oli siinä lähinnä hyvä apulainen (minun veikkaukseni). Toivotaan, että tulitauko tällä kertaa todella pitää, vaikka se alkaakin vasta sunnuntaina (siihen mennessä moni onneton ehtii vielä kuolla, vaikkapa Debaltseven motissa..) .

Merkel on kertonut, että hänelle kuuden tunnin unet riittävät jopa lentokoneessa (Airbus "Konrad Adenauer"), vaikka usein juuri lentomatkan aikana pitää taas valmistautua seuraaviin neuvotteluihin. Siihen hänelle on muodostunut, pitkän liittokansleriuutensa aikana, varsin pätevä avustajaryhmä: Christoph Heusgen, Nikolaus Meyer-Landrut, "protokollapäällikkö" Christian Mertens sekä tunnetusti tehokas toimistopäällikkö Beate Baumann. 

Merkelin keinot kestämään raskaat matkaohjemat ovat "hedelmät ja vain vähän alkoholia" ("Alkohol geht auf Kosten der Kondition"). Monet vastapuolen neuvottelijat ovat huomanneet, että Angela Merkel on parhaimmillaan silloin kun toiset alkavat väsyä (Martin Saarikangas käytti aikoinaan samaa taktiikkaa). Kun hän puhuu kaiken lisäksi sujuvasti venäjää, niin toivottavasti tällä kertaa yhteisymmärrys Merkelin, Putinin ja Poroshenkon välillä olisi pitävä ja lopullinen. Joka tapauksessa minä teen tälle sitkeälle naiselle hatunnoston.

 

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/35197-merkel-und-vergangenheitsbe...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen aina pitänyt Merkelistä.

Merkelin etuna on itäsaksalainen tausta ja luonnontieteellinen koulutus. Joten hän kykenee loogiseen ja käytännölliseen ajatteluun. Olin tuossa 2010 seutuvilla Berliinissä tehtaassa, joka oli entisellä Itä-Berliinin alueella. Pojat osasivat vielä huoltaa itse laitteensa. Itä-Saksan aikaan se oli pakko oppia ja siellä oli töissä vielä monta viiskymppistä patua.

Lisäksi hänen ei tarvitse osoittaa enää mitään. Toisin kuin esimerkiksi edellinen rautarouva Margaret Thatcher, joka ei ilmeisesti päässyt koskaan irti siitä, että hänen täytyy olla kova jätkä.

Kotimaan osalta luotan edelleen siihen, että luonnontieteelinen koulutus takaa myös sen, että Sipilä kykenee loogiseen ja käytännölliseen ajatteluun. Eikä hänenkään tarvitse osoittaa mitään. Ikävä, että hän ei taida osata tarpeeksi hyvin saksaa, että voisi jutella Merkelin kanssa asiat selviksi ilman turhia välikäsiä.

Ennakkoluuloista huolimatta saksalaiset ymmärtävät sekä suoraa puhetta että huumoria.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Angela Merkel ei ole pelkästään itäsaksalainen vaan myös pohjoissaksalainen, joka tarkoittaa usein "pohjoismaista" järkevyyttä ja rauhallisuutta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kun Merkel jotain sopii,sen tietää pitävän,,kun putin jotain sopii,,kuka luottaa?
Tai kaikki kyllä luottaa,,siihen ettei voi luottaa !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset