Elämä jatkuu

Debaltseven rintamakuvat - molemmalta puolelta

Valokuvaaja Max Avdejev (27) on Kiovassa asuva venäläisukrainalainen. Hän pääsi kuvaamaan Debaltseven rintaman molemmilla puolilla siten, että kertoo olevansa Ukrainan puolella amerikkalainen valokuvaaja ja kapinallisille vastaavasti olevansa venäläismielinen. "Kerron kuitenkin kaikille osapuolille, etten ole propagandisti ja näytän heille työni tulokset internetissä. On tärkeätä, että yleisesti tiedetään mitä tapahtuu".

"Ihmiset edelleen uskovat, että tämä Itä-Ukrainan kuvio on paikallinen konflikti, hieman Pohjois-Irlannin tai Kosovan tapaan. Väärässä ovat. Tämähän on täysi sota, jossa tuhansia sotilaita taistelevat keskenään. Monilla on hyvin vanhoja neuvostoaseita; olen nähnyt jopa kranaatteja 1950-luvulta. Tämä on valtava katastrofi ja olen lakannut laskemasta ruumiita"...

Avdejevin Debaltseven valokuvia löytyy täältä  (kommentit ovat vähintään yhtä kiinnostavia ja paljon puhuvia: klikkaa kuvat suuremmiksi)

Lisää kuvia (yandexin kuvahaun kautta)

Lisää kuvia

Lisää kuvia (googlen kuvahaun kautta)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Monilla on hyvin vanhoja neuvostoaseita"...

Tämä koskee ennen kaikkea Ukrainan armeijaa. Toisella puolella on nähty, vanhan aseistuksen lisäksi, hyvinkin moderneja aseita ja spetsnaz:in miehia. Tämä on julkinen salaisuus.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

ilmari schepel

Katselin tuossa juuri näiden Itä-Ukrainan kaupunkien raunioita. Siellä on yli sadan miljardin dollarin korjausrakentaminen ja infrastruktuurin korjaaminen edessä.

Mielenkiintoista seurata mistä nämä uudet Autonomian sotapäälliköt meinaavat rahat projektiin kerätä. Minulla kun on sellainen tunne, että nämä herrat häipyvät pois julkisuudesta, kun autonomian asukkaat alkavat asiaa kysellä.

No ehkä äiti Venäjä pelastaa, mutta taitaa sielläkin olla rahat loppu jo nyt, vaikka Venäjän talousongelmat ovat vasta alussa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Viimeistään silloin kun Luganskista ja Donetskista tulee Venäjän oblasteja tai "autonomioita", sellaiset herrat kuin Gennadi Timtshenko, Arkadi Rotenberg ja Vladimir Jakunin pääsevät hommiin. Hienot ja varsin laajat urakat tarjolla! Ehkä myös Juri Kovaltshuk pääsee apajille. Kirjoitin heistä blogisarjan vuonna 2013, "Putinin lähiystävät":

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146087-puti...

minnam ahonen

Ihmisläheinen, vaan ei niin dramaattinen, pätkä Hesarin Debaltseven/Ukrainan kirjeenvaihtajan, Pekka Hakalan, arjesta, johon mahtuu myös safka- ja vedenheittotaukoja :).
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1424150286355

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

hommahan ei ole vielä ohi,,eli debaltsevo ei ole sodan päätepiste,,rähinä jatkuu !
Ja jos ei ukrainassa niin muualla baltian suunnalla venäjä nakertaa kuin rotta juustoa,,pala kerrallaan hajalle ja kahnaus kerrallaan,alue kerrallaan,-ja nössö eurooppa seuraa tumput suorana edes tajuamatta mitä on tapahtumassa !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset