Elämä jatkuu

Georg Elser

  • Georg Elser

Königsbronn:issa, lounais-Saksassa, paljastettiin tänään patsas Georg Elserin kunniaksi. Elser suoritti murhayrityksen Hitleria vastaan 8.marraskuuta vuonna 1939, siis hieman ennen talvisodan alkua.. Hitler selvisi pommista, mutta 8 henkilöä kuoli tässä iskussa.

Georg Elser (1903-1945)

Elser syntyi Königsbronnissa (Baden-Württemberg) ja hänet tapettiin Hitlerin käskystä hieman ennen toisen maailmansodan päättymistä, Dachaun keskitysleirissä.
Uusi patsas seisoo Georgin syntymäkaupungin rautatieaseman edessä, koska juuri sieltä hän matkusti München:iin kaksoispohjaisen laukunsa kanssa.

Bürgerbräukeller tuhoutui täysin, mutta siellä palopuheen pitänyt Aatu säilyi hengessä:

Myös Berliinissä harkitaan Elserin patsaan pystyttämistä.
Mitä olisi tapahtunut jos Elser olisi onnistunut? Historia on joskus pienestä kiinni....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Oliko sankarimme terroristi vai sankari siinäpä vasta kysymys? Ei taida ajat olla otollisia pommimiesten ylistämisen suhteen.

Jouko Piho

#1
Georg Elser oli sankari, koska hän halusi surmata diktaattorin, joka oli jo tehnyt paljon pahaa, mutta joka ehti tehdä vielä enemmän pahaa, koska murhayritys epäonnistui.
Nykyajan ääri-islamistiset itsemurhapommittajat eivät ole sankareita, koska he surmaavat viattomia ja täysin ulkopuolisia siviilejä.

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

2#

Entäs Eugen Schauman, joka tappoi Bobrikovin?

Mielestäni Georg Elser oli tunari, kun Hitler selvisi hengissä.

Jouko Piho

#3
Bobrikov oli vain käskyläinen, ei itse se suurin roisto.
Schauman tarkoitti hyvää, mutta kyseessä oli poliittinen murha, jolla ei ollut ihmeempää vaikutusta Suomen hyväksi. Sen sijaan Hitlerin surma olisi kyllä todennäköisesti muuttanut maailmanhistoriaa.

ilmari (nimimerkki)

Elser on ilman muuta sankari ja nykyinen Saksa osaakin suhtautua häneen sellaisenaan (monet Georg Elserkadut, -torit jne). Varsinainen terroristi oli tällä kertaa kohteena, mutta valitettavasti heikoin tuloksin. Se kyllä kiinnostaisi onko ollut vastaavia yrityksiä Joe-setää vastaan. Saksalaiset voivat jälkikäteen "ylpeillä" ainakin kahdella murhayrityksillä, kun Stalin nousee taas tulevana voittopäivänä sankarina framille..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset