Elämä jatkuu

Kova keskustelu - Hard talk

Tänään ruotsalaisen Expressen-lehden toimittaja Lotta Gröning ihmettelee ääneen Suomen integraatiopolitiikkaa sinänsä harvinaislaatuisessa, suomen kielellä kirjoitetussa kolumnissaan. Sävy on opettavainen.

Hän toteaa muun muassa, että "keskustelu pakolaisista Suomessa on paljon kovempaa kuin Ruotsissa. Suomessa on vähän poliittista korrektisuutta meihin verrattuna"....

Hollannissa, jossa integraatio on saavuttanut kyllästymispisteen jo ajat sitten (yli 21 % väestöstä muu kuin alkuperäistä), tuo keskustelu vasta kova onkin! Tässä, ihan vain malliksi, tämänpäiväinen kommenttiketju maan suurimmassa sanomalehdessä (de Telegraaf). Kansa reagoi vihaisesti Hollannin kokoomuspuolueen (VVD) nokkanaisen ja entisen EU-komissaarin, Neelie Kroesin, toteamukseen, "ettei rajojen sulkeminen ole ratkaisu" (grenzen sluiten is niet de oplossing). Harmi, etten jaksa kääntää näitä kommentteja jo pelkästään siitä syystä, että niitä on niin paljon (tässä vaiheessa 860 kommentteja). Porukka on aivan raivoissaan...

Mikäli kiinnostaa, niin kokeilkaa vaikkapa google translator:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24514987/__Kroes__grenzen_sluiten_is_...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tämmöinen suvakki kuin minä on kyllä sitä mieltä että Lotta Gröningille ei asia kuulu, ei hyvässä eikä pahassa. Kyseessä on Suomen asia, ja täällä keskustellaan ja päätetään menettelyistä ihan itse.

Och detsamma på svenska, om så behövs.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tämä suvakki on samaa mieltä. Harmi vaan huomata, että Hollannissa monet suvakit (sukulaiseni, ystävät) ovat muuttuneet suhtautumisensa kokonaan yliannostuksen takia. Meillä on onneksi vielä suhteellisen helppoa olla suvakki...

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Juurikin näin, kuin Antti sanoo.

Itse asiassa poikkeustapaus on Ruotsi keskustelukulttuurissa maahanmuutosta.

Muualla Euroopassa käytetään kovaa kieltä ja sallitaan myös kritiikki. Esimerkiksi Britanniassa pääministeripuolue käyttää "persuretoriikkaa" vaalikamppailussa. Konservatiivit kertovat vastustavansa turvapaikkashoppailua ihan vaalimainoksissa.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Ruotsista puheen ollen, ainakin Ruotsissa ja Tanskassa vaikuttaa tällainen islamistinen liike:

http://hizb-ut-tahrir.se

Jos katsoo etusivun karttaa siihen on piirretty myös Suomi.

Tähän asti tämän liikkeen edustajat ovat saaneet pitää mielenosoituksia Kööpenhaminassa ja Malmössä. Youtubesta löytyy näistä mielenosoituksista kuvattuja videoita. Ihan pieniä mielenosoitukset eivät ole olleet.

Liike on täysin suvaitsematon moniarvoisuutta ja demokratiaa kohtaan. Se edustaa monokulttuuria jonka väri on musta.

Tanskassa on ilmeisesti jonkinlaista viriämistä ko. liikkeen kieltämiseksi. Ruotsista en tiedä.

Jos joku on vaarallinen yhteiskuntarauhalle, tämä liike on sitä.

Suomessa tällaista ei vielä ole mutta aika näyttää miten käy jos kannattajia tulee tarpeeksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Lotta Gröningen pyrkii syömään kakun ja säästämään sen. Hän pyrkii kertomaan, kuinka siunauksellista maahanmuuto on. Sitten hän esittää sen taakankantona ja moraalisena velvollisuutena. Samalla kun hän hehkuttaa sitä, että Ruotsi ottaa vastaan 75 000 pakolaista, Ruotsi dumppaa suomeen turvapaikanhakijoita vauhdilla, joka merkitsee vuositasolla 200 000 - 300 000 turvapaikanhakijaa. Hän katsoo, että Suomen tulee vastaan irakilaiset, joille Ruotsi ei myönnä turvapaikkaa, koska kyse on siirtolaisista, ei pakolaisista. Hän paheksuu kylttejä ISIS go home. Olisiko kylteissä siis pitänyt lukea ISIS wellcome? No, moralisointi on paljon lähempänä kaksinaismoraalia kuin todellista moraalia ja Gröningenin kirjoitelma edustaa kaksinaismoraalia puhtaimmillaan. Yhdessä ainoassa asiassa hän oil todennäköisesti oikeassa. On ilmiselvää, että Suomesssa on (ainakin vielä) vapaampi mielenilmaisuilmapiiri.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Vasta tuon anglismin kautta tässä kommentissa viimein tajusin, mistä siinä sanonnassa on kyse.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ruotsia lähinnä oleva suuri länsimaa on Saksa. Lotta Gröningin ja monen muun ruotsalaisen olisi sangen helppoa perehtyä saksalaisen laatulehdistön, akateemisen tutkimuksen ja ajankohtaisen yhteiskunnallisen kirjallisuuden keskusteluihin maahanmuutosta, Multikultista ja islamista. Ne ovat paljon avoimempia ja kriittisempiä kuin mitä Suomessa saati Ruotsissa esitetään.

Oman identiteettinsä rakentamisen vuoksi Gröning & co heittävät Suomelle Itä-Eurooppa - kortin vaikka ovat itse irtautuneet länsimaisesta sananvapauden perinteestä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Koska luen niin saksaksi, ruotsiksi kuin hollanniksi, pystyn kyllä tekemään paremman vertailun kuin Lotta Gröning. Sen perusteella mitä olen lukenut täällä Suomessa heittäisin Suomelle pikemmin Keski-Eurooppa-kortin. Kirjoittihan Lotta Gröning näin: "On tuntunut oudolta, että Suomi, joka muutoin on niin samankaltainen kuin me, on joutunut samaan kategoriaan kuin itäeuroopan maat mitä tulee kansainväliseen solidaarisuuteen.

Ruotsi painaa aivan omassa sarjassaan ja sen tukahdetun keskustelukulttuurin seurauksena lähes joka neljäs ruotsalainen alkaa olla "svenska-demokratisk"....

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitos linkistä - se ei aukea ilman rekisteröiytymistä...?
UM Wallströmin ja Lotta Gröningin reaktiot saattavat heijastella Ruotsin sisäpoliittista hermostuneisuutta, joka liittyy maan omiin puolueiden mielipidemittauksiin. Tosin niistä saadaan vaihtelevia tuloksia. Tässä eräs:
http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-storsta-parti-...
Tässä toinen:
http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-star-still-i-n...
Pahin ruotsalaisen poliittisen korrektiuden ja konsensuksen vihollinen ona kasvanut 50-100% noin vuoden aikana.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #9

Kyllä, se on ihan yleinen sivusto ilman rekisteröitymistä. Ainoastaan lehden "cookies" pitää sallia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Enpä lukenut hollantilaisten keskusteluja saati Gröningin linkkiä.
Mielestäni mulla ei ole syytä hölmöillä vaikka jossain mmaailmalla niin tehdäänkin. Samaa toivoisin muilta suomalaisilta, näköjään turhaan.

Jaakko Häkkinen

Tomi, kuka täällä on hölmöillyt?

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

10

Tietohan vain lisää tuskaa, parempi siis pistää pää pensaaseen? Onneksi iso osa suomalaisista tosiaan ei ajattele niinkuin sinä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset