Elämä jatkuu

Frontex.....

  • Islannin merivartioston "Týr" osallistuu sentään Frontexin työhön....
    Islannin merivartioston "Týr" osallistuu sentään Frontexin työhön....
  • Nou hätä; kerrostalomme katto ainoastaan vuotaa, pikkasen.
    Nou hätä; kerrostalomme katto ainoastaan vuotaa, pikkasen.

Frontexin piti olla EU-maiden yhteinen rajavartiolaitos, jonka avulla Schengen-ulkorajat valvotaan. Kuten olemme huomanneet, "Fort Europa":n ulkorajat vuotavat kuin seula ja syy siihen on ilmeisen selvä. Vaikka viisi kuukautta sitten EU-jäsenmaiden päämiehet päättivätkin, että Frontexin määrärahat nostetaan peräti 26,8 miljoonalla eurolla niin mitään ei ole saatu aikaan johtuen siitä, etteivät jäsenmaat toimita riittävästi materiaalia (laivastoa, henkilöstöä, lentokalustoa jne).

Koska Frontex ei ole multikansallinen kattojärjestö, jolla olisi käskyvaltaa, sillä ei ole myöskään omaa kalustoa. Siitä syystä Frontex joutuu jatkuvasti käymään erillisneuvotteluja jokaisen jäsenmaan kanssa välineistön ja henkilöstön vuokrauksesta. Jäsenmaat ovat antaneet kalustoa korkeintaan muutamiksi kuukausiksi, jonka jälkeen neuvottelut on aloitettava uudelleen. Frontexin oman arvion mukaan pelkästään henkilöstövajaus on ainakin 20 % (lähde: frontexin varajohtaja Gil Arias-Fernadez) .

Kuukausi sitten kreikkalainen EU-komissaari Dimitris Avramopoulos (migraatio, EU-sisäasiat ja kansalaiskysymykset) suorastaan rukoili apua EU-maiden 28:sta sisäministereistä, mutta siihen avunpyyntöön seurasi ainoastaan tuskallinen hiljaisuus..Jotkut jäsenmaat reagoivat siihen vaisusti; useimmat eivät ollenkaan.

Hyvä vertailu lienee kerrostalon katto, joka vuotaa. Jokainen perhe yrittää tulla toimeen ämpäri- ja vadimenetelmällä ja kun nuo astiat ovat täynnä heitetään vedet joko yhteiselle käytävälle tai naapurihuoneiston postiluukusta sisään. Jotkut ovat niin fiksuja, että rakensivat suuren teltan omaan huoneistoonsa ja porasivat reiät naapurihuoneistojen seiniin, jonne asennettiin telttakulmien poistoveden putket. Nerokasta!

Kerrostalon asukkaista kukaan ei ole kuitenkaan kiinnostunut ulkokaton korjauksesta ja kohta tulee kaatosateet...

 

P.S. Hassuinta koko Frontex-kuviossa on se tosiasia, että niin islantilaiset kuin norjalaiset osallistuvat aktiivisesti Frontexin merivalvontaan (koska vuokratulot ovat sen verran hyvät). Molemmat eivät ole EU:ssa, mutta kylläkin Schengen-maita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mikäli tohon ei tule parannusta niin Suomi voisi malliksi panna "bussiperän" rajat kokonaan kiinni. Vaikkapa vähäksi ajaksi...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suomi voisi lähettää taistelusukeltajia tekemään pakolaisia kuljettavat laivat merikelvottomiksi jo lähtösatamissaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mitä nyt muutaman miljoonan maahantulijan ongelma on verrattuna siihen, että pitää vastustaa liittovaltiokehitystä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Toinen vaihtoehto, mikä ei myöskään kelvannut, oli Keijo Korhosen selkeä linja. Mies viestittääkin nykyään: "Nauttikaa nyt EU:sta; sitähän te halusitte".

Terveisin: yksi 43%:sta/v.1994

Juha Hämäläinen

EU on antimidas ja parempi olisi, jos kierrettäisiin kelloa taakse päin!

"Libya, joka sijaitsee vain muutaman sadan merikilometrin päässä EU-rajoista on muodostunut Afrikan suurimmaksi ihmissalakuljetuksen keskukseksi. Tätä kehitystä on auttanut kaaos, jonka aiheutti EU:n tukema Gaddafi-hallituksen „demokratisointi“. Nyt meidän omankin pääministerin „Hei me pommitetaan!“ sotahuuto alkaa olla naurettava ja useiden EU-johtajien katseet palaavat Gaddafin-aikoihin.

Gaddafin hallitus ja EU-komissio omasivat sopimuksen, jolla Gaddafin joukot pitivät pakolaistulvan hallinnassa. Italia oli yksi lähimpiä Gaddafin tukijoita. Italia lahjoitti vuonna 2004 pikaveneitä, helikoptereita ja tutkalaitteistoa Libyalle. Tätä toimintaa tuki myös koko EU, kunnes alkoi Libyan demokratisointi."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/04/22/eu-e...

Juha Hämäläinen

"Palataan vuoden 2013 kevääseen, jolloin italialaisen Lambedusan saaren edustalla hukkui muutaman päivän sisällä noin 400 pakolaista. EU ei reagoinut, mutta Italia aloitti operaation nimeltä „Mare Nostrum“ (4) 18.syyskuuta 2013. Tämä operaatio pelasti lähteestä riippuen 80.000 – 150.000 pakolaista merihädästä, kunnes Italia lopetti 114 miljoonaa maksaneen operaation, kun EU ei suostunut osallistumaan kustannuksiin.

EU aloitti korvaavan operaation „Triton“ (7) oman rajavartio-organisaationsa „Frontex“ voimilla. Näiden kahden operaation eron kertoo saksalaislehti (5). Italia käytti „Mare Nostrum“ – operaatiossa kuudesta yhdeksään miljoonaan kuukaudessa, kun „Triton“ – operaation budjetti on 2,9 miljoonaa kuukaudessa. EU-lähteet (6) kertovat, ettei „Triton“ – operaatiolla ole omia laivoja tai helikoptereita saati lentokoneita, joten niitä joudutaan kerjämään jäsenvaltioilta. Vastaavasti Italian armeija ja rajavartiosto toimi oman operaatio „Mare Nostrum:in“ aikana omalla kalustollaan."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/04/24/vali...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Niin, eikö olisi parempi, että Frontexilla on oma kalusto ja EU:lla kunnon budjetti? Liittovaltio.

Juha Hämäläinen

Liittovaltio! Ei ikinä.

Italia hoiti leiviskänsä hienosti, mutta antimidas-EU iski sormensa peliin ja kaikki muuttui paskaksi!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Schepelin blogi on vain yksi uusi kuvaus "menestystarinasta vailla vertaa". Se tuo mieleen kansakoululaisen aineen opettajan antaman tehtävän pohjalta: "Miksi rakastamme EU:a?"

"Yöllä nautin unesta, jossa näkyi rakkauteni kohde
- EU, joka täytti lupauksensa ja jossa unionin kanskunnat kukoistivat;
- EMU ja euro, jotka toimivat kuin konvergenssi-tanssi kansakuntien eroista huolimatta;
- perussopimus, josta kaikki pitivät kiinni;
- Schengen- ja Dublin-allekirjoitukset, jotka toimivat käytännössä;
- Frontex, jonka suomalainen johtaja käytti hyväkseen suomalaisten kokemuksia rajavalvonnasta;
- siinä näkyivät myös unionin ja sen jäsenkansojen taloudet, jotka olivat liekeissä;
- kansat lähestyivät toisiaan sydämensä pohjasta ilman riitoja, valhetta ja epäilystä;
- valistuneet ja viisaat päättäjät toimivat epäitsekkäästi ja vastuullisesti..."

"Yhtäkkiä putosin lattialle ja heräsin - kaikki olikin vain unta.
Katselin taas tuttuja vesiämpäreitä lattialla: Olinkin edelleen E---liitossa".

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Muistatteko vielä tuota 60- ja 70-luvun pehmeätä lastulevyä? No hyvä kun muistitte! Ehdotankin, että frontexin nimi muutettaisiin hieman osuvammaksi: Haltex (siinä kun on, pehmeyden ohella, sopivasti mukana tuo saksalainen Halt!)

Esa Niemi

Frontexin lakkauttaminen vähentäisi laitonta maahanpyrkimistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Just joo, ja varmaan YK:n lakkauttaminen vähentäisi sotimista, kun ei silläkään ole tähän asti ollut tarpeeksi resursseja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset