Elämä jatkuu

Ehdotus houkuttelevuuden alentamiseksi

  • Shipping with the courtesy of Frontex...
    Shipping with the courtesy of Frontex...

Nyt, kun suomalaiset viranomaiset ovat ottaneet tulvatilanteen "haltuun" ja kertovat miten hyvin suuren ihmisjoukon käsittely/rekisteröinti sujuu, lienee paikallaan kääntää hollantilaisen Volkskrant-lehden hieman sarkastinen otsikko:  Vastaanotto toimii sujuvasti, aivan kuten ihmisten salakuljetuskin ("Opvang loopt soepel, net als de mensensmokkel").

Jo pari viikkoa sitten Wall street journal-lehti haastatteli nuoria irakilaismiehiä, jotka odottivat Bagdadin kansainvälisellä lentokentällä viisumivapaata lentovuoroaan Istanbuliin. Siitä eteenpäin kumiveneellä Kreikkaan jne. Veikkaan, että kyseinen Osama Ahmed (27 v) on nyt jo päässyt melko pitkälle tänne pohjolan suuntaan. Kysehän on kultaisesta tilaisuudesta ja onhan Suomi (Belgian ohella) irakilaisten erityissuosiossa: good country; good people! Oheinen US-blogikirjoitus kertoo varsin hyvin miten tehokkaasti ja nopeasti tuo Suomi-kuva on syntynyt irakilaisten keskuudessa.

Koska tässä kansainvälisessä kilvassa Suomi tippui kerrassaan kyydistä (puusta?) eikä älynnyt olla niin nopealiikkeinen kuin Tanska, kannattaa viimeistään nyt vakavasti pohtia mitä enää on tehtävissä. Lähes varma on nimittäin, ettei irakilaismiesten määrä pysähdy edes 50 000 :een...

Ehdotan, että Suomi ilmoittaa julkisesti (valtioneuvoston pikapäätöksen jälkeen), että uusien tulokkaiden tuet puolitetaan. Esimerkiksi kaikki turvapaikanhakijat, jotka ovat rekisteröityneet vaikkapa 15.9.2015 jälkeen, saisivat käteen enää puolet entisestä (jo nyt tiedetään varmuudella, että monet irakilaiset käyttävät ensimmäiset tukierät salakuljettajien/matkajärjestäjien velkojen takaisinmaksuun). Tuki nousisi kuitenkin entiselle tasolle siinä tapauksessa kun hakija on saanut lopullisen turvapaikan Suomesta. Ilmaisu "julkisesti" tarkoittaa tässä, että viesti välitetään mahdollisimman nopeasti arabian kielellä niin irakilaisten facebook- ym. sivustoille kuin Turkin, Libanonin ja Jordanian pakolaisleirille, aivan kuten Tanska teki.

Sen lisäksi ehdotan, että tupakan hinta nostetaan entisestään, niin terveys- kuin edellä mainituista syistä.

Vain näin nuorten irakilaismiesten tulva tyrehtyy.

P.S.: Kun lapsiperhe tai yksinäiset lapset saapuvat maahamme, he pääsisivät nopeutetun käsittelyn ansiosta sujuvasti turvapaikan saaneiden statukseen ja turvaan. Näissä oloissa meidän on yksinkertaisesti pakko suosia todellisia sotapakolaisperheitä eikä tavallisia siirtolaisia.  Ongelman ydin on siinä, että kaikkein hädänalaisimmat odottavat edelleen pakolaisleireillä samaan aikaan kun rikkaimmat lähettävät jonon ohi suoraan kotoaan nuoria miehiä hakemaan turvapaikkaa ja perheenyhdistämistä. Suomella ei ole syytä ylläpitää saatikka rohkaista tällaista, epäoikeudenmukaista järjestelmää..

P.S./P.S.: Lahden "ku klux klaanin" esiinmarssi oli typeryydessään Suomen ehdoton pohjanoteeraus. Äly, älä jätä. Ethän?

LÄHDE (Volkskrant)

LÄHDE (Wall Street Journal)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hyvä, että ehdotat ratkaisua, etkä valita, sen enempää ehdotusta tällä erää kommentoimatta!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tukiraha on niin pieni, että tuskin kaikki velkojat siihen tyytyvät.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuet ovat irakilaisten tiedossa. Tieto kulkee; nykyisin muutamassa sekunnissa ja kohderyhmittäin. Siitä syystä tapahtuu "Tanskan halkijuoksu"..

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joo, mutta tiedätkö mitä saavat Suomessa. Riittääkö edes siihen tupakkaan?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #5

JJos R-kioski meinaa tyhjetä kaljasta Torniossa, riittää rahat varmaan tupakkiaskiinkin. Mäyräkoira suunnilleen puolet laatikon hinnasta, kyse linee lukujen taidosta tai taidosta laittaa luvut oikeaan järjestykseen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Ne muslimitko ovat tyhjentäneet kioskin kaljavarastot?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Ainahan jotkut ja varsinkin suomalaiset hassaavat heti rahansa kaljaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä tieto Tanskan etuuseikkauksistakin on mennyt perille? Suomi roikkuu direktiivissä, jota Tanska ei ole hyväksynyt.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomi-...
Taantumassa tarpova pieni kriisi-Suomi tarjoaa lähes samat edut kuin upporikas ja työttömyydeltään kepeä Saksa. Siitä voi syyttää vain itse valitsemiemme poliitikkojen enemmistöä.
Schadouw!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Margareta voi avustaa vapaaehtoisesti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen kyllä harkinnut menisinkö soppaa keittämään vastaanottokeskukseen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Minulla on unelma"...surullisen osuvaa, irakilaisille siirtolaisille. Kovaa ja rumaa peliä pelaavat nuo salakuljettajat/"matkajärjestäjät".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minulla on unelma"

Voi kyllä kuvitella kuinka auvoista on elää sosiaaliturvalla Suomessa. Kyselin samaa suviksilta mutta sensuroitiin.

Keijo Räävi

Hesarissa oli juttua kuinka pakolaisia ketuttaa koko Suomi. On kylmää ja kadut ovat tyhjillään. On selvää että surffarit ainakin jättävät Suomen väliin. Ehkä jatkossa tänne tulee vain oikeita pakolaisia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Toivottavasti näin tapahtuu, jatkossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset