Elämä jatkuu

Vallankumouksellisen proletariaatin sukupuolielämän 12 käskyä

 • Joillakin työpaikoilla 12 käskyä olivat esillä komean ohjetaulun muodossa
  Joillakin työpaikoilla 12 käskyä olivat esillä komean ohjetaulun muodossa
 • Käsky/kuva 11: Sukupuoliset perversiot ovat poissuljetut
  Käsky/kuva 11: Sukupuoliset perversiot ovat poissuljetut
 • Sverdlovin Yliopiston 12 käskyä julkaistiin lukuisissa sanomalehdissä
  Sverdlovin Yliopiston 12 käskyä julkaistiin lukuisissa sanomalehdissä
 • Lapset - neuvostoperheen ilo, maamme tulevaisuus
  Lapset - neuvostoperheen ilo, maamme tulevaisuus
 • Sukupuolikysymyksen ikuinen dilemma: komsomolin käytösohjeet niin naiselle kuin miehelle
  Sukupuolikysymyksen ikuinen dilemma: komsomolin käytösohjeet niin naiselle kuin miehelle
 • NL:ssa ei ole seksiä, ainoastaan kortsuja (hyvinkin paksuja..)
  NL:ssa ei ole seksiä, ainoastaan kortsuja (hyvinkin paksuja..)
 • Olihan NL:ssa seksiä......et usko
  Olihan NL:ssa seksiä......et usko
 • Volga-21:n upeat makuupaikat voittivat "kommunalkan" mennen tullen
  Volga-21:n upeat makuupaikat voittivat "kommunalkan" mennen tullen

Neuvostoliitto oli ihmiskunnan historiassa kerrassaan kiinnostava kokeilu, johon liittyi niin iloa kuin surua. Hauskoja ylilyöntejäkin tapahtui, kuten vaikkapa valtion pyrkimys ulottumaan vaikutuksensa jopa "proletariaatin" yksityiselämään. Sarjassa "ihminen on kiinnostava otus; neuvostoihminenkin", tässä virkistävä tuulahdus menneisyydestä.

Vuonna 1924 Moskovan "Sverdlovin Kommunistinen Yliopisto" painatti sukupuolielämän 12 käskyä, otsikolla "Vallankumous ja nuoriso". Nerokkaan ohjeiston keksijä oli psykologi, psykiatri, pedagogi Aron Borisovitsh Zalkind. Hänen ohjeensa vaikuttivat melko pitkään homo sovieticus-lajin elämään, mutta pikku hiljaa luonto sai taas yliotteen ja neuvostoihmisiä syntyi entiseen tahtiin (toistuvien aborttien lisäksi).  

 1. Sukupuolielämä ei saa kehittyä liian aikaisin proletaarisessa ympäristössä
 2. Häihin asti on noudatettava pidättyväisyyttä sukupuolielämän suhteen ja naimisiin voidaan mennä vasta kun on saavuttu sosiaaliseen ja biologiseen kypsyyteen (20-25 vuotta)
 3. Tapahtukoon sukupuolinen kanssakäyminen ainoastaan syvän ja molemminpuolisen sympatian sekä kiintymyksen lopullisena huipentumana
 4. Olkoon sukupuolinen akti ainoastaan yhtenä lenkinä syvässä ja kompleksisessa ketjussa, joka yhdistää rakastavaiset tiettynä hetkenä 
 5. Sukupuoliaktia ei pidä toistaa liian usein
 6. Ei pidä vaihdella vastasukupuolista kohdetta liian usein. Vähemmän sukupuolista vaihtelua 
 7. Rakkauden on oltava monogaaminen, yksiavioinen (ýksi vaimo, ýksi mies)
 8. Jokaisen yhdynnän yhteydessä on ajateltava mahdollisuutta lapsen syntymästä - joka tapauksessa on aina ajateltava jälkipolvea
 9. Sukupuolisen valinnan on tapahduttava linjassa vallankumouksellis-proletaarisen luokkatavoitteen kanssa. Rakkaussuhteissa sellaiset tavat kuin flirtti, liehittely, keimailu tai muut sellaiset keinot, joilla halutaan valloittaa, eivät ole sallittuja
 10. Mustasukkaisuutta ei saa olla
 11. Sukupuoliset perversiot ovat poissuljetut
 12. Vallankumouksellisen tarkoituksenmukaisuuden perusteella luokalla on oikeus puuttua jäsentensä sukupuolielämään; sukupuolielämä on kaikessa alisteinen luokkaintressille eikä saa häiritä luokan tavoitteita vaan on palveltava sitä kaikin tavoin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Ja näin paljastuivat Aito avioliitto -liikkeen marxilaiset juuret.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Sinun kuvat:
Lapset - neuvostoperheen ilo, maamme tulevaisuus, Image 4 of 8 ja Volga-21
=

En voi olla vertaamatta kuviasi, Das Auto nykyiseen standardiperheen mielikuvaan, jossa näkyy isä, perheen poika on pukeutunut robotiksi, ja tytöllä on pehmeä ja pilvimäinen vaaleanpunainen hattara, sokerista valmistettu. Koira kuuluu perheeseen. Äiti seisoo taustalla talon sisällä.

http://www.volkswagen.fi/VV-Auto/VW5.nsf/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Noista määräyksistä sukeutui mieleeni lista Kiinasta, joka julkaistiin siinä vaiheessa, kun kulttuurivallankumouksen oppeja oltiin hävittämässä, mutta markkinatalouteen siirtyminen oli vielä alkuaskeleissaan ja kaupat olivat edelleen valtion omistamia:

1) Asiakkaita ei saa lyödä
2) Asiakkaiden päälle ei saa sylkeä
3) Asiakkaiden kanssa ei saa kinata huutamalla
4) Myymälästä ei saa viedä tavaraa kotiin
5) Myyjät eivät saa tapella keskenään asiakkiden nähden
6) Myyjä ei saa sytyttää tupakkaa palamaan keskustellessaan asiakkaan
kanssa
7) Asiakkaalta ei saa ottaa ylihintaa
8) Rahan varastaminen kassasta on kiellettyä
9) Myymälän kalustoa ei saa rikkoa
10)Myymisestä kieltäytyminen ei ole sallittua

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kohtaan viisi on sisällytetty merkittävä yksilönvapaus määritellä "liian usein". Naisten oikeus päänsärkypäiviin?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Anu Suomela, Poimintoja suomalaisten seksin historiasta.

Kas näin: "1926 Salavuoteus ei enää ollut rikos, paheksunta tuskin väheni. Rotuopit valtasivat alaa. ‘Sterilointikomitean’ mietinnön mukaan kansa oli degeneroitumassa. Heikkomieliset olivat rotuhygieeninen vaara, heitä oli paljon ja he olivat sukupuolisesti holtittomia ja taipuvaisia sukupuoliyhteyteen. Lisäksi he olivat hyvin hedelmällisiä, joten heitä oli valvottava laitoksissa."

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Neuvostoliiton kommunistinen puolue halusi nostaa profiiliaan ja saada lisää väkeä kokouksiinsa,ja järjesti luennon aiheesta seksuaalivalistus.

Luento alkoi. Me tiedämme, että on olemassa erilaisia rakkauden muotoja. On naisen ja miehen välinen rakkaus. Ja on äidin ja lapsen välinen rakkaus. Ja sitten on kansa rakkaus Kommunistista puoluetta kohtaa, ja tätä viimeistä rakkauden muotoa tämä luentumme tuleekin käsittelemään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pavlik, kuka on isäsi? Lenin. Hyvä! ja kuka on äitisi. Puolue. Mainiota, nuori mies. Ja mikä haluat olla, kun tulet isoksi? Orpo!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Jos koko ihmiskunnan historiaa tarkastelee, niin missä päin maailmaa ja minä aikoina on ollut vapain seksuaalinen kulttuuri? Tietääkö kukaan?

Olisiko se niin kauheaa, jos kulttuuri kehittyisi vapaammaksi, eikä miehen eikä edes naisen monimakaamista enää pidettäisi huonona asiana, vaan hyväksyttävänä tai jopa hyvänä? Onko kulttuurin kehittyminen siihen suuntaan lajityypillisesti mahdollista?

Antti Jokela

Kirjassaan Sex at Dawn: The Prehistoric Origins of Modern Sexuality Christopher Ryan ja Cacilda Jethá esittävät teorian, että ihmiskunta siirtyi mono- ja polygamiaan vasta maatalouden myötä. Siihen saakka molemmilla sukupuolilla oli tyypillisesti useita seksipartnereita ja seksin tärkeä tehtävä oli toimia yhteisöllisenä liimana, joka lisäsi luottamusta ja vähensi ryhmän jäsenten välisiä aggressioita. Isyys ei ollut huolenaihe, koska lapset kasvatettiin yhdessä ja kohtuullisen pienissä metsästäjä-kerääjäyhteisöissä perimä oli joka tapauksessa suhteellisen yhtenevä. Seksuaalinen valinta toimi lähinnä siittiöiden tasolla.

Tällaisia yhteisöjä ovat kirjoittajien mukaan lähimmän sukulaisemme bonobo-apinoiden laumat ja kaikki tunnetut metsästäjä-keräilijäyhteisöt, vaikka antropologeilla onkin ollut taipumus tulkita niiden käyttäytymistä mono/polygaamisten silmälasien läpi. Vasta maatalouden myötä kehittyi vahva omistamisen konsepti ja pikku hiljaa vaimoa/vaimoja ja perhettä alettiin niitäkin pitää omaisuutena.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

"Sukupuolisen valinnan on tapahduttava linjassa vallankumouksellis-proletaarisen luokkatavoitteen kanssa. Rakkaussuhteissa sellaiset tavat kuin flirtti, liehittely, keimailu tai muut sellaiset keinot, joilla halutaan valloittaa, eivät ole sallittuja"

Tämän 9. pykälän määräyksen kanssa oli varmasti tulkinnallisia ongelmia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mitä Aron Zalkind:iin tulee: hänelle kävin huonosti (ja tavallaan hyvinkin). Mies kuoli vuonna 1936 kadulla, 48-vuotiaana, sydänkohtaukseen heti puoluekokouksen jälkeen, jossa hänen työnsä oli voimakkaasti arvosteltu "freudilaisuudesta" sekä muutenkin "irstailusta työpaikalla".

Hyvin siis siinä mielessä, ettei joutunut elävänä kokemaan vuoden 1937:n varsinaista terroriaaltoa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset