Elämä jatkuu

Kutsumuskohtalo - Manifest destiny

  • Paul Wolfowitz...
    Paul Wolfowitz...

Nyt, kun koko maailma on ihmeissään ääri-islamilaisen terrorin kanssa, on entistä tärkeämpää pohtia miten tähän on tultu. En ole ainut, joka on tullut siihen tulokseen että saamme erityisesti kiittää George W.Bush:ia nykyisen vitsauksen voimakkuudesta. Eilisillan erinomainen teema-dokumentti ("Manifest destiny", 2011/tekijä: APT Worldwide, USA) antaa valtavasti lisätukea siihen johtopäätökseen. Suosittelen erityisesti sen kolmosjakson katsomista ("Monsters to Destroy/Nujerrettavat hirviöt", kesto: 90 min), koska siitä lähihistorian pahimmat mokat paljastuvat hyvinkin karmaisevasti. Irakin osalta kannattaa katsoa 59 minuutista eteenpäin (eli ohjelman viimeinen puoli tunti):

http://areena.yle.fi/1-2152555#autoplay=true

Siitä käy liiankin hyvin ilmi miten Irakin alueen tasapaino tuhottiin ja miten luotiin pohja yhä pahemmalle radikalismille, jonka seurauksista saamme nyt siis kärsiä. Koko Irakin sodan valmistelu oli heikkoa ja tarvittava historiatuntemus olematon. Varsinaiseksi syylliseksi, George W:n lisäksi, osoittautui Paul Wolfowitz. Näitä kahta herraa sopii siis kiittää; eikä pidä unhoittaa Tony Blair:iäkään........megaluokan tunarit, kaikki kolme.

Nice job, blokes!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Liittyy siihen muutamia muitakin herroja..

Kannattaa lukea John Mearsheimer & Stephen Walt-Israel Lobby

Löytyy pdf:nä tuolta

http://mearsheimer.uchicago.edu/all-pubs.html

Taidettiin tossa dokkarissakin mainita mm Scooter Libby..

Tossa tutkielmassa on tarkkaa tietoa tapahtumista, etenkin siitä miten "kivenkovat" tiedustelutiedot syntyivät em herrojen ja Israelin suosiollisella avustuksella.

Ja mitä tähän uusimpaan ongelmaan tulee niin ex Nato komentaja ja 4:n tähden kenu Wesley Clark sanoo CNN:lle näin..

"ISIS got started through funding from our friends and allies… to fight to the death against Hezbollah."

https://youtu.be/QHLqaSZPe98

Eläköitynyt kenu McInerney sanoo USAn auttaneen IS:n nousua, Libyasta roudatuilla aseilla... Tähän liittyy se Benghazin tapaus. Hän myös kritisoi USAn tukevan osittain vääriä osia FSA:sta.

https://youtu.be/_8kKCCnOm1Y

Aika paljon sattuu vahinkoja...

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Liittyisin minäkin radikaalijärjestöön jos vaikkapa jenkit alkaisivat perusteettomasti pommittamaan maatani tuhannen palasiksi tappaen rakkaani. Mikään muu ei silloin olisi mielessäni kuin ikuinen kosto, kalevan nimeen, kalevan kosto on oleva säälimätön.

Nyt kun länkkärimaat mielletään jollakin tapaa USAn politiikan jatkajiksi, mitä ne paljolti ovatkin, kiitos mm. hollywoodin propagandan, niin saamme kaikki kostokuraa johtuen jenkkien ylimielisestä käyttäytymisestä, joka vissiin ikävä kyllä pohjautuu perimmiltään raamattuun. Meidän jumala diipadaapaata sielläkin ei sen kummempaa. Mitäs se Bush höpisikään ;(

Uskonsodat kun loppuvat, niin, sitten ei olekaan enää kunnon syitä mistä enää sotia. Energiat, väestönkasvu, puhdas vesi yms. ratkeavat kyllä jos kaikilla pienen maaplaneetan asukeilla olisi yhteinen usko, tulevaisuuteen. Totuuden tietäjät terroreineen voisivat saman tien painua täältä hevon v....n, teille ei ole tilaa tulevaisuudessa. Haluamme jokainen ainoastaan elää hyvän elämän, ja edessä loistava tulevaisuus.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Paras puolustus terrorismia vastaan oli Saddam Hussein ja Al-Assad.

Nyt kun Saddam kasvaa horsmaa ja Al-Assad on käytännössä jumissa omassa pääkaupungissaan niin hiiret hyppivät pöydillä.

Mitä pikemmin saamme Assadin vallan vakiinnutettua ja Irakiin uuden diktaattorin niin sitä äkimmin pääsemme terrorismista.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Libyaan myös pitäisi löytää diktaattori Muammar Gaddafin paikalle, saas nähdä kauanko menee ennen kuin tuokin valtatyhjiö on täytetty.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Pidän tällä hetkellä huolestuttavana ajatuksena sitä, että Ranskan iskujen jälkeen Suomi lähtee muiden maiden mukana Lähi-Idän konfliktiin mukaan. Siis maat, jotka eivät olisi ilman näitä iskuja siihen sitoutuneet. Nyt on ikään kuin hyvä syy lähteä sotimaan ja ihmisten on helpompi hyväksyä USA:n alkujaankin väärä agenda. Ongelman syntysyytä ei tahdota tunnustaa, eikä osata tiedostaakaan ja sotaan lähtemällä olemme entistä syvemmällä suossa.

Toinen seikka on tämä viekastellen julkituotu ehdotus: "Nyt meidän täytyy luopua hieman vapaudestamme säilyttääksemme turvallisuutemme." Benjamin Franklinin lausahdus tähän liittyen pitäisi kaikua kaikkien korvissa.

Onko Euroopan rajat pidetty tarkoituksella auki nämä asiat mielessä? Ainakin se sopii erittäin hyvin kuvaan ja USA:n agendaan.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Sinänsä huvittavaa on se että raamatussa ei puhuta mitään USAn kutsumuskohtalosta. Amerikkalaiset ovat ihan itse keksineet itselleen kutsumuskohtalonsa.

Dick Cheney jäi mainitsematta. Cheneyn Project for the New American Century on ehkä kyseenalaisin ajatushautomo mitä USAssa on nähty ja sen hedelmätkin ovat katkeria. Hän oli puolustusministerinä Bush vanhemman aikana joka hylkäsi Cheneyn PNAC:n. Bush nuorempi sen sijaan antoi Cheneylle paljon tilaa ja imi hänen ideologiansa omaan politiikkaansa. Tämän projektin hedelmät näkyvät tänään Euroopassa.

Toki on sanottava että islamilainen radikalismi on alkanut jo 600-luvulla ennen kuin länsimaita oli edes olemassa. Sen ideologia on äärimmäisessä muodossaan pysynyt muuttumattomana siitä saakka.

USA kohtasi muslimien radikalismia jo 1800-luvulla:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/First_Barbary_War

Pohjois-Afrikan muslimit ryöstivät ja orjuuttivat amerikkalaisia kauppalaivoja ja niiden miehistöjä Pohjois-Afrikan rannikolla vaatien heistä lunnaita. Jefferson ihmetteli tätä ja kysyi että miksi muslimit kohtelevat heitä näin.

Vastaus oli seuraava:

Ambassador Sidi Haji Abdul Rahman Adja had answered that Islam “was founded on the Laws of their Prophet, that it was written in their Quran that all nations who would not have acknowledged their authority were sinners, that it was their right and duty to make war upon them wherever they could be found, and to make slaves of all they could take as Prisoners, and that every Musselman (Muslim) who should be slain in Battle was sure to go to Paradise.”

Islamilainen fundamentalismi ei ole mikään uusi keksintö eivätkä länsimaat, juutalaiset tai kristityt ole syyllisiä tähän vanhaan ideologiaan. Sen juuret ovat 600-luvulla ja wahhabismi ja salafismi on paluuta näihin aikoihin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Se ei ole uusi keksintö, mutta se on meille uutta, että se on nyt meidän ongelmamme. Ja aivan omasta aloitteestamme. Jos tapat jonkun kansan perheistä isiä, äitejä ja lapsia, aivan varmasti se synnyttää koston siemenen uskontoon katsomatta siinä kansassa. He, olkootpa miten huonoista oloista tahansa lähtöisin, tajuavat heitä kohdellun väärin.

Vielä vähemmän on syytä lähteä murhaamaan islamilaisen maailmankatsomuksen kyllästämiä ihmisiä, sillä jos joku, niin islamilainen oppi pyhittää ja vaatii verisen koston. Ja se joka lähtee, saa syyttää omaa typeryyttään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Niinpä...kukaan ei ole keksinyt ampiaispesääkään (eikä ole syyllinen sen olemassaoloon), mutta se joka typerällä tavalla sohaisee...

(sanakirja sanoo seuraavasti: sohaista muurahaispesään tarkoittaa sanoa tai tehdä jotain, joka synnyttää kiihkeitä tunteita)

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Timo ja Ilari: Jep, USA ja muutamat länsimaat ovat toimineet todella typerästi Lähi-idässä ja sen seuraukset näkyvät Euroopassa parhaillaan. Olen aina ihmetellyt USAn kykyä sotkeutua kaikenmaailman ääri-islamilaisten hörhöjen kanssa samaan leiriin :-) Jollain tavalla se on huvittavaa ellei kyse olisi näinkin vakavasta asiasta.

Ymmärrän hyvin monen maltillisen musliminkin raivon. Mehiläispesän sohiminen kuvaa ilmiötä hyvin.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Pieni täsmentävä huomio. Jos vaikkapa nyt Syyrialaisen nuoren miehen koti ja rakkaat pommitetaan länsimaisten asevoimien toimesta hiiteen, niin totta kai ymmärtää aseisiin tarttumisen.

Mutta. Miksi allahin nimeen?

Jos tarkoitus on maksaa potut pottuina asian takia, miksei iskiessään vihollista julista vaikkapa että siinä maamme ja perheidemme puolesta. Pitäisikö uskoa että syy oli tuo jos jotain allahia kiljuu.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Koska he ovat siitä kulttuurista lähtöisin ja se tarjoaa heidän henkilökohtaiselle kostolleen jumalallisen oikeutuksen. Pystyy ikään kuin todistamaan sen itselleen ja samalla muille. Ihmisluontoon kuuluu löytää tämä oikeutus jostain omia tarpeitaan ylevämmistä lähtökohdista.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Ei oikein natsaa. Että siis taikatekosyyn tarvii silloinkin kun vastatoimi itsestäänselvästi on oikeutettu. Lisäksikö se tekosyy on niin tärkeä, että itse varsinaisessa teossa, oikeita ihmisiä oikeasti tappaessa, sen tekosyyn vouhottaminen on niin tärkeää että edes takuuvarmasti väärinymmärretyksi tuleminen ei ole hinta eikä mikään.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #13

Oletko lukenut joskus ristiretkistä?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #15

Jos et niistä ole lukenut, niin kommenttiketjukin voi auttaa.

"...jos vaikkapa jenkit alkaisivat perusteettomasti pommittamaan maatani tuhannen palasiksi tappaen rakkaani. Mikään muu ei silloin olisi mielessäni kuin ikuinen kosto, kalevan nimeen, kalevan kosto on oleva säälimätön."

Nyt natsaa. Ei ihminen ole muuttunut miksikään. Heimojumalan nimeen kostaa nykyihminenkin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Miten Suomalaiset kesti 1939-1944, meillä oli koti uskonto isänmaa. Ilmeisesti Syyrialaisilla ei ole muuta kuin allah, kaikki muu on pommitettu kivikaudelle.

Mielestäni ei mitenkään mieltä ylentävää katsottavaa.

https://www.youtube.com/watch?v=IkuW1FcoWsI

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täällä putinistien kokous.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

En ole huomannut. Itse en ainakaan pidä kyseisestä herrasta.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Katsoin tämän USAn kutsumuskohtalosta kertovan sarjan ja kyllähän se ajatuksia herätti. Monen aluevaltauksen selitys oli vapautus vaikka todellisuudessa kyse oli valtaamisesta ja alistamisesta. Mark Twain arvosteli mm. Filippiinien valtauksen motiiveja.

Eniten minua huvitti länsimaalaisten idea nähdä itsensä sivistäjinä ja vapauttajina milloin missäkin päin maailmaa.

Silti, vaikka USA on tehnyt virheitä toisensa perään, se on saanut aikaan paljon hyvääkin. Aika moni totalitarismi on kukistettu (Saksa, Japani, Italia).

Parhaiten USA on onnistunut Euroopassa, Etelä-Koreassa ja Japanissa. Huonoimmat pisteet tulevat Lähi-idästä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Joo, huonoimmat pisteet tulivat ennen kaikkea Bush juniorin aikana. Melkoinen sähläri...

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Joo, itse katoin kanssa koko sarjan, kannatti.

Päällimmäiseksi jäi käsitys, että itseään ja ideologiaansa täynnä olevat pösilöt sohlaavaat lähes sattumanvaraisesti milloin mihinkin suuntaan, unohtaen edellisten sukupolvien kokemukset. Ja politikot ohittavat asiantuntijoiden, tiedemiesten ja kentällä olevien diplomaattien suositukset. Maailman kohtaloa ohjaavat sotateollinen kompleksi, lobbarit ja vaaliksi kutsutut arpajaiset. Imperiumit on aina imperiumeja ja maitten kohtalot riippuvat "keisarin" ja hännystelijöitten oikuista...

Ja me näemme vain pinnan, mitä meille näytetään...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ehkä myös muistissa Fogh Rasmussen, sittemmin NATOn pääsihteeri;
https://www.youtube.com/watch?v=1MM9CneNXoA

Tämä video on vanha, se on nimittäin vuodelta 2003, jolloin Rasmussen oli pääministeri. Sattumus tapahtui sen jälkeen kun pääministeri Rasmussenin vetämänä Tanskan parlamentti oli antanut tukensa sille, että Tanska tukee Bush-Blair –akselin invaasiota Irakiin.

Tässä vähän pidempi otos ”maalauksesta”: (0:54 min).
https://www.youtube.com/watch?v=vXUN2rbsnTY

*

Lisää aiheesta:
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16554...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset