Elämä jatkuu

US-blogistanin suosittele-jengit

  • Matti Wuori (1945-2005), kunnioitettava ja ulkoisesti varsin yllätyksellinen poliitikko
    Matti Wuori (1945-2005), kunnioitettava ja ulkoisesti varsin yllätyksellinen poliitikko

Aina silloin tällöin osallistun, hieman suuremmalla teholla, tämän foorumin keskusteluun, samalla kun teen sosiologisia/antropologisia havaintoja. Kiinnostavinta, juuri US-blogistanissa, on tuo suosittele-mahdollisuus, jonka avulla syntyy pitkässä juoksussa (melkeinpä jokaisessa pääkopassa) tietynlaisia "jengejä".

Minulle tuottaa kohtuullista nautintoa käyttäytyä juuri siinä kohdassa niin sanotusti "väärin". Suosittelen varsin usein sellaisiakin mielipiteitä tai henkilöitä, joista muuten (tai yleensä) olen toista mieltä ja tämä pelkästään siitä syystä, etten halua tulla lokeroiduksi mihinkään; en yksinkertaisesti mihinkään, vaikka vaikeata se välillä tuntuu olevankin. Mutta silloin kun kyseinen mielipide on mielestäni oikea, niin silloin se sitä yksinkertaisesti on.

Minulle tärkeintä on rehellinen mielipidevaihto, josta tulee rehellinen vasta silloin kun se tapahtuu ilman ennakkoluuloa saatikko vakiintunutta käsitystä vastapuolen tarkoitusperästä. Tärkeintä on säilyttää jonkinlainen varaus ja yllätysmomentti. Me, ihmispolot, olemme melkoisia lampaita, jotka etsimme aina samanmielisiä, ellei ajatuksiltaan niin vähintään pukeutumisen kautta. Juuri nuo näkymättömät "univormut" ovat muuten mielenkiintoinen katuilmiö, jotka viestittävät ulospäin: "Hei, mä olen tämmönen, huomasitko?". Vaatetus on viesti. Vihreitä, kokkareita, skinnareita, persuja tai vaikkapa kepulaisia tunnistaa jo kilometrin päässä, minkä bongausleikki on aika hauskaa ajanvietettä itse kullekin. Juuri siitä syystä tykkäsin Matti Wuorista erityisen paljon, koska mies oli älyttömän radikaali vaikkei ulospäin näkynyt siitä merkkiäkään (pikemmin päinvastoin). Hänestä otin aikoinani jollain tavalla mallia: muistan hyvin miten istuin jossain luomupaneelikeskustelussa "Scania"-paita päällä. On aina mukavaa sotkea ihmisten urautuneita ajatuksia, vaikkapa hyvin pienin elein.

Jos porukka alkaa lokeroida sinut tiettyyn sakkiin on syytä joko katsoa peiliin tai hypätä kokonaan pois kyydistä. Sinusta on tullut vakiintunut kalkkis, jolla on pinttyneet mielipiteet...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Jokainen joka ei tahdo itseään luokiteltavan ns. "maahanmuuttokriitikoksi" suositelkoon tätä kommenttia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Maahanmuuton molemmille äärileirille pääkopan tuuletus lienee hyvinkin tarpeen juuri tällä hetkellä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tarpeen se oli ainakin tälle ääripäälle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suhtaudun erittäin krittisesti siihen, että maahanmuutto Eurooppaan on rikollisliigojen ohjailema.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kankus; olen maahanmuuttokriittinen, rasisti siis, ja suosittelen tätä kommenttia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Yritin lukea Wuoren kirjaa "Titanicin kansituolit", mutta kyllästyin sen lyttäävään sävyyn, jolla oma kotimaani jok'ikisessä suhteessa vedettiin (Titanicin?) kölin alta. Kurja kansa riitelemässä keskenään surkealla soistuneella niemellä ruman Itämeren väärällä puolella ja blaa-blaa-blaa.

En yleensä suosittele blogikirjoituksia kenellekään. Kyllä aikuinen ihminen itse tietää mitä lukee tai on lukematta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä suosittelen silloin, kun kirjoitus on hyvä, käsitteli se mitä tahansa; Olen oppinut jotain uutta, saanut uutta perspektiiviä.

En peilaa. Peilailu on sairasta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juuri tuo se mielenkiintoinen "ongelma" olekin. Kun tarpeeksi pitkään olet keskustelussa mukana huomaat, että joku (mielestäsi "vastapuolen" jengin edustaja) puhuukin täyttä asiaa..Itse olen aina klikkanut suositukseni; siitä tämä blogikin.

Mauno Koivisto sanoi kerran hienosti: "Politiikassa kaikkein kiusallisinta on se, kun väärä taho tekee oikean esityksen".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä suosittelen jokaista, eli mihin jengiin miä kuulun? Suosittelen siksi, että se on minulle merkki, että olen lukenut. Jätän kyllä suosittelematta joitain, muttta se on taas toinen juttu, eli sitä tarkkailemalla saa minun jengiläisyyteni selville, jos pystyt sen jäljittämään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #25

Alsismi-jengi kuuluu ikiomaan kastiinsa ja hyvä niin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #25

Ari-pien, sinä olet kyllä hyvin arvaamaton suosituksissasi, mutta persoonallinen ja aina yhtä kultainen kuitenkin.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

En ikinä suosittele mitään, eikä kiinnosta seurata muiden klikkailuja. Somen tykkäyksistä, jakamisista ja muista vastaavista on tehty käsittämättömän suurta draamaa.

Eipä noita nimiäkään tule luettua, ei pahalla, mutta ei hirveästi kiinnosta kuka mitäkin sanoo. Jos oikein tiukasti tulkitaan, voi sanoa että nimet, tykkäykset, kuvat yms. ovat lähinnä metatietoja.

Pitääkö tässä nyt lähteä jollekin some-kurssille..

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei tarvitse. Jos tuohon pystyy oikeasti, se on hyvä vaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En koskaan katso, kuka suosittelee ja ketä. Jos joku viitsisi kerätä pitkältä ajalta suosittelutietoja, siinähän olisi dataa vaikka minkälaiseen "profilointiin." Näinhän maailma nykyään toimii, eikö?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minä taas suosittelen kaikkia, joiden mielipide minua miellyttää, vaikken välttämättä olisi kaikessa edessä samaa mieltä, mutta pääasioissa kuitenkin. Harmi vain, etten ehdi kaikkia blogeja edes lukea, mutta kiinnostavimmat kuitenkin lähes aina.

Itse taas joskus hauskuutan itseäni ja arvailen keitä nimiä on suosittelijoissa joissakin muiden määrätyissä blogeissa ja kommenteissa. Harvoin ne menee väärin.

Pitää paikkansa varsinkin niissä ihmisissä, jotka ovat aina arvostelemassa kaikkia persuja ja heidän tekemisiään. Ei edes niin pientä ja vaatimatontakin juttua olekaan, etteikö sarja näitä samoja nimiä olisi aina paikalla. Se on minusta aika liikuttavaa, vaikken itse persu olekaan, mutta ehkä siksi voin myös täysin puolueettomasti niitä lukea...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Harvoin ne menee väärin". Aivan saman havainnon olen tehnyt itsekin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Se on minusta aika liikuttavaa, vaikken itse persu olekaan.."

Sekin oli minusta liikuttavaa kun persut ennen suosittelivat laumana mitä tahansa kirjoitusta tai kommenttia, jonka joku persu oli kirjoittanut.

Suosittelijoita katsoin joskus aiemmin, en enää.

Ja lokeroiduksikin kaiketi on tullut, ei siitä ole kuin pari päivää kun muuan blogisti väitti että olen aina kommentoinut bloggauksissaan Israelia ja Yhdysvaltoja, joista kumpaakaan en kommentoi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ilmari - ja nyt kaikki suosittelemaan välillä myös Hirvimäkeä; -)

Mun viime blogihan oli oikeastaan tätäkin aiheutta sivuava, siis rakentaako päähän stereotypiat ja mennä porukan mukana vai uskaltaa ajatella itsenäisesti -

ilman mitään kahleita, vaikka olisit miten yksin ajatuksiesi kanssa alussa?

Vain niin voi syntyä todella uutta ajattelua.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tämä vanha kommenttini käy hyvin aiheeseen:

"Olen joitakin vuosia lukenut Puheenvuoron blogeja ja kommentoijien kuplat alkavat olla hanskassa. Leikin joskus sellaista, että arvailen vähintään neljä suositusta saaneista kommenteista keitä suosittelijat ovat. Jos puolet on oikein, saan pisteen ja, jos kaikki niin kaksi pistettä. 20 kommentin maksimi pistemäärä on siis 40 pistettä. Yleensä pisteitä kertyy yli 25."

:)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minä taas ei painele koskaan suoitusnappulaa. En myöskään Facebookin tykkäänamiskaa. Livekeskustelussa en siinäkään sorru sanomaan vain "näin o".

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä saatan suositella kirjoituksia, joista en kaikista ole samaa mieltä. jos siinä on joku varteenotettava näkökulma. Mutta sydämen klikkaaminen on aika satunnaista, joten ei kannata sen perusteella vetää johtopäätoksiä minun mielipiteistäni.
Me emme ole lampaita. Mutta jotkut ehkä ovat susia lampaiden vaatteissa?
Minäkin ihailin Matti Wuori suuresti.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

En pääsääntöisesti koskaan suosittele mitään - ei ole vastavuoroisuutta, kun ei ole tarkoitustaan muodostaa vastavuoroisia suositusklustereita.

Suositukset, vaikka niitä ei tavoittelisi, on joskus kiinnostavia: Niin kuin tämä Saksan Liittotasavallan Traumaperäinen Tiedotustoimistoni nyt saa suhteellisen paljon suosituksia persuilta, joiden pitäisi olla nationalisteja ja vaikka kommenttien lähteenä on Hampurin St. Pauli Blogia ja muuta arvokonservatiiveille vieraampaa...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Vastavuoroinen suositusklusteri" on komea nimitys hyväveli-verkostolle!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minua taas viihdytti tuo 'Saksan Liittotasavallan Traumaperäinen Tiedotustoimisto'. (Hyvähän tuo 'Vastavuoroinen suositusklusterikin' on.)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hyvä topikki. Tätä olen itsekin pohtinut.

Samanmielisyys on vain yksi peruste jolla annan plussan.

Jos olen erimieltä, annan kuitenkin plussan mikäli kielenkäyttö on taitavaa ja näkemyksen perustelut ymmärrettäviä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Täällä blogistanissa minä (ja vissi useimmat meistä) voisin hyvin vaivattomasti luetella useita ilmiselviä jengejä tai klikkeja, mutta annetaan ne olla itse kunkin pääkopassa, eikö? Havainto tehty, joka tapauksessa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Minä taas harrastan arvausleikkiä. Tiedän yli 50 % varmuudella ne henkilöt jotka suosittelevat jonkun palstalaisen kommenttia.

Itse asiassa se on suhteellisen helppoa, koska suosittelua harrastaa melko pieni ryhmä ja heidän kantansa on tullut jo hyvin selväksi. Täällä on euroskeptikot ja putinistit ja vastapuolella NATO kiimaiset ja EU liito-ovaltiolliset, maahanmuuttovastaiset ja katupartiomiehet ja vastapuolella suvaitsevaiset ja ymmärtäjä jne.

Itse kuulun edellämainittuun ryhmään ja välillä pitää jättää suosittelu tekemättä itsestäänselvyytenä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kaija ja minä panemme sittenkin hieman paremmaksi: tiedämme jotain 80-100 % varmuudella ne henkilöt, jotka suosittelevat jonkun palstalaisen kommenttia. Tosin, minä taisin välillä hieman sotkea varmoja kuvioita...siitä tuo pieni heitto.

(k.s. kommentit 8 ja 9).

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olen keltanokka näissä blogikuvioissa, mutta ei tarvi tiällä pitkään pyörii, ku vakkarit jo tunnistaa. Itsellä kävi sana aihe mielessä. Mietin tuota sitoutumattomuutta, joka hyvin harvoin sitä oikeasti on. Tietyt blogaajat voi suoraan kommenttiensa ja blogiensa perusteella kyllä sanoa suoraan kuuluvaksi tiettyyn klikkiin. Ihguu olla samiksii....
Itse olen tykkäillyt, en tykkäilyn vuoksi, vaan asiasta. En henkilöstä, puolueesta, vaan asiasta.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Minusta on tärkeää suositella hyvää kommenttia, vaikka sen sisällöstä olisi eri mieltä - tai sen sanoja puhuisi sekavia muissa yhteyksissä.

Olen huomannut saman puheenvuorotaipumuksen, tykkääjien "parveilun". En näkisi sitä heti merkkinä kirjoittajan "yksioikoisuudesta" - ehkä myös tykkääjillä on siihen oma roolinsa.

Liian monta kertaa näen tiettyjen ihmisten tykkäävän jostain kommentista, vaikka se olisi kuinka sisältököyhä, tyly, logiikkaa vailla, kunhan kirjoittaja, hänen puoluekantansa tai allaoleva mielipide on "oikea".

Polarisoitumista tapahtuu puolueiden kannattajien välisessä nokittelussa, sekä esimerkiksi maahanmuuttokeskusteluissa. Jako kahteen jälkimmäisessä on aivan selvä.

Esimerkiksi tämä Ilmarin kirjoitus on mielenkiintoisesta ja tärkeästä aiheesta, mutta ei sano mitään mielenkiintoista. Siksi en "suosittele", mutta jos keskusteluketju on hyvä, vaatimattomampikin teksti on suosittelun arvoinen. Ehkä vielä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minunkin huomiotani kiinnitti, että Ilmarikin sanoo suosittelevansa "oikeita" mielipiteitä. Itse suosittelen kiinnostavia kommentteja.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jos kommentti on kiinnostava, se on sinulle juuri sillä hetkellä oikea; ellei niin ohitat sen, eikö?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Hesarin "samaa/eri mieltä" ja "hyvin/huonosti perusteltu"-nappulajako on mielenkiintoinen. Ehkä se tekisi helpommaksi tykätä jonkun "vihollisen" kommentista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä kirjoitus.

Itse suosittelen, jos muistan, aina silloin tällöin, jos näen että kirjoituksessa on jotain asiallista asiaa.

Itsekin vierastan vähän sitä jengiytymis-ilmiötä mikä täällä vallitsee.
Tässä on mukana myös talvisodan henkeä.
Kaveria ei nimittäin helposti jätetä, vaikka kaveri ei ihan oikeassa olisikaan.
Jos "some-vihollinen" hyökkää jonkun mielipiteitä vastaan, olipa se kuka tahansa, sitä on autettava, siksi että hyökkääjä on "some-vihollinen" tai "some-vihamies".

Itse en niin kovasti piittaa siitä vaikka joku liittäisi minut omassa mielikuvituksessaan johonkin "netti-jengiin". Häntä kuitenkin kohtaa jossan vaiheessa yllätys, kun en kaikissa asioissa olekaan niiden puolella jotka hän kuvittelee kavereikseni.

En siis suosittele ketään sen takia että haluaisin luoda itsestäni mielikuvaa, tai halutakseni purkaa jonkin itsestäni syntyneen mielikuvan.

Muuten suositukseni saattavat olla epäjohdonmukaisia, ainakin ne ovat aina varsin sattumanvaraisia.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Se riippuu aihepiiristäkin mihin jengiin milloinkin kuulun. Kun keskusteltiin tasa-arvoisesta avioliittolaista olin eri jengissä kuin nyt maahanmuuttoasioissa. Mieleni on muuttunut kriittisemmäksi 1,5 vuoden aikana Eu :n turvapaikanhakujärjestelmää kohtaan. Olen muuttanut jengiä. Johtuu varmaan siitä, että olen enemmän pragmaatikko kuin idealisti.

Ennen yökkäilin Halla-aholle, koska "paremmat"ihmiset niin tekevät. Nykyään ajattelen hänellä olevan hyviä ja analyyttisia ajatuksia, ainakin osittain. Olen keskitien kulkija, jolle Halla-aho ei ole hyvä tai paha. Itse asiassa aika monella polititikolla on sekä kannatettavia että ei-kannatettavia ajatuksia. Joskus olen samaa mieltä Li Anderssonin, joskus Paavo Väyrysen kanssa.

Nykyään suosittelen jopa Henry Laasasta, vaikka muutama vuosi sitten pihisin kiukusta hänen blogejaan lukiessani. :)

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Nämä itsensä älyköiksi julistautuneet kirjoittajat ovat mielenkiintoinen ilmiö. Tarkoituksena ei ole pureutua valtakunnan ongelmakohtiin, vaan julistaa omaa analyyttistä oikeamielisyyttä.
Lieneekö tässä narsismin huippukliimaksi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Annat niin herkullisen mahdollisuuden viisastelemalla hivellä narsismiani, etten malta olla todistamatta retorista kysymystäsi aiheelliseksi. Tarkoituksesi lienee ollut kirjoittaa "Nämä itsensä älyköksi julistaneet", tai "Nämä älyköiksi julistautuneet". Toki asia tuli selväksi kontaminaatiosta huolimatta. Mietityttämään jäi vain onko itseään korostava älykkö vai älykköä halveksuva totuudentorvi surullisempi ilmestys?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Esimerkillä voi myös johtaa. Siitä vain kirjoittamaan älykäs ongelmakohtiin pureutuva teksti. Niitä kaivataan, lukisin mielelläni sellaisen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nämä itsensä älyköiksi julistautuneet kirjoittajat ovat mielenkiintoinen ilmiö."

Taitaa olla varsin yleinen ilmiö.
Vaikka kukaan ei taida olla julistanutkaan itseään älyköksi,
rivien välistä voi melkein kaikkien kohdalla lukea että he itseään sellaisena pitävät.

Kukaan ei tietenkään tunnusta pitävänsä itseään älykkönä
ja tälläista väitettä ryntäävät luultavasti ensimmäisenä torjumaan itse itseään älykköinä pitävät. :) (Se koira nimittäin älähtää johon kalikka kolahtaa.
---------------

Minä pidän itse itseäni älykkönä
ja se varmaan käy ilmi kirjoituksistani.
Kukaan muu ei pidä minua älykkönä
ja se varmasti käy ilmi heidän kirjoituksistaan.

Eikä siinä mitään. Ei se ainakaan minua haittaa.
Tämä käsitysero minun ja muiden ihmisten välillä on vain yksi monista.
--------------

Varmuuden vuoksi pitää vielä sanoa
että tuo jälkimmäinen juttu oli vitsi.
(Vaikka se totta onkin)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Olen joskus pohtinut, että silloin kun kutsut jotakin ihmistä viisaaksi, niin samalla haluat osoittaa, mutkan kautta/rivien välistä, että olet itse omastakin mielestäsi varsin viisas..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olen joskus pohtinut, että silloin kun kutsut jotakin ihmistä viisaaksi, niin samalla haluat osoittaa, mutkan kautta/rivien välistä, että olet itse omastakin mielestäsi varsin viisas.."

Olet niin viisas kun huomasit tuonkin.

Mitäs me älyköt. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Pahus Arto, olisit jättänyt hymiön laittamatta!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #39

Menköön näin: Max, Arto ja aloittaja ovat vähintään itseään korostavia älyköitä. Surullisia ilmestyksiä, kaikki kolme?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

En allekirjoita yllä olevaa. Tässä kohtaa tosin jäävään itseni arvostelemasta itseäni millään tavalla, mutta muiden mainittujen osalta en allekirjoita.

Se mitä aiemmin olen sanonut määrittelen nyt tässä joko itseironiaksi tai yleisironiaksi, mikä ei kohdistu kehenkään henkilökohtaisesti, paitsi omaan itseeni.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ilmari Täytyy tässä heti huomauttaa, että minä kyllä ihailen täällä monen viisautta, hyvää kirjoitustyyliä ja myöskin tietorikkautta, vaikka en itse kuulukaan siihen ryhmään.
Peukutan vaan heitä innokkaasti ja totean, että onneksi olemme kaikki omanlaisiamme ihmisiä. Ja kuten olen ennenkin todennut, niin olen oppinut täällä monelta paljon uusia ajatuksia ja myöskin tietoja, joista voi olla todella kiitollinen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen noilla Kieman linjoilla, tosin en ehkä niin puristi kuin hän. Pääsääntöisesti en siis suosittele kuin joko erinomaista tekstiä tai vaihtoehtoisesti tekstiä, jonka kirjoittajalle haluan viestiä, että huomasin ja on hyvä, että kirjoitat. Siis hieman myös Alsiota. Erittäin harvoin suosittelen puhtaan sarkastisesti - 'Onnittelen, tästä on vaikea pistää enää typerämmäksi...'

Sinua, Ilmari, suosittelen kohtuullisen usein, koska teksteistäsi kuultaa elämän ymmärtäminen. On myös muutamia muita, jotka tekevät elämänmakuista ja/tai monipuolista tekstiä. Erityinen suosikkini taas on Jussi Jalonen, jonka kommentit ovat usein sataprosenttisen viiltäviä...

Taru Jousiaa kaipaan, hänellä oli hyviä tekstejä. 'Harvoin mutta hyvää'. Tämän jälkeen ei ole tainnut tulla mitään
http://tarujousia1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165096...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kiitos, olen huomannut ilolla. Pyrin kyllä aina kirjoittamaan elämänmakuisesti ja -myönteisesti, vaikka välillä (joskin harvoin) minunkin proput palaavat.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Usein ajatukset etenevät hallitsemattomasti. Kun kirjoitin tuon, että kaipaan Taru Jousiaa, oli pakko lähteä katsomaan, missä hän olisi. Ja löytyihän hän
https://estradilla.wordpress.com/
Ja sieltä viimeisimmästä tekstistä jotain, josta hän ei varmaan pahastu, vaikka lainaan sen tännekin (koska hän itsekin lainasi sen)

"Mutainen tie

Munkit Tanzan ja Ekido kävelivät yhdessä mutaista tietä pitkin. Satoi kaatamalla. Mutkasta käännyttyään he tapasivat kauniin nuoren naisen, joka oli pukeutunut upeaan silkkikimonoon ja vyöhön, eikä päässyt tien yli likaamatta vaatteitaan.

– Tulehan, tyttöseni, tokaisi Tanzan, nosti naisen käsivarsilleen ja kantoi hänet tien yli.

Ekido ei sanonut sanaakaan, ennen kuin ystävykset saapuivat illalla temppelimajataloon. Lopulta hän ei enää voinut hillitä itseään vaan tiuskaisi Tanzanille:

– Me munkit emme mene lähelle naisia, emme varsinkaan nuoria ja kauniita. Se on vaarallista. Miksi sinä teit niin?

– Minä jätin tytön sinne tielle. Vieläkö sinä kannat häntä mukanasi? vastasi Tanzan.

Lähde: 101 Zen-tarinaa, toimittaneet Paul Reps ja Nyogen Senzaki (memfis books, 2007)"

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Tässä nyt tuli väärinkäsitys kuten poliisijohdon puheista. En minä halua älykköjä halveerata.
Ajatukseni oli se, että tämä rajaton viisaus annettaisiin kansakunnan käyttöön.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Monessa kommentissa on jo kerrottu viiltävän tai hyvin muotoillun kommentin arvostuksen osoittamisesta. Lisäksi suosittele-nappi on mielestäni oiva keino kuitata nähneensä/hyväksyneensä kommentin silloin kun uusi kommentti ei enää luo keskustelulle lisäarvoa.

Niko Sillanpää

Blogitekstien suhteen pyrin pitämään hyvin korkeaa rimaa. Pyrin niissä palkitsemaan mielenkiintoisia bongauksia ulkomailta erityisesti kielialueilta, joita en itse puhu (ja vielä näistä erityisesti Venäjä), poikkeuksellisesta rohkeudesta toden puhumisessa ja erinomaista loogista päättelyä. Kommenttien suhteen ote on löyhempi, mutta ei mitenkään antelias. Pyrin aktiivisesti olemaan suosittelematta aktiivisesti politiikassa mukana olevien tekstejä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Anteeksi, mutta viestissäsi on ylenmääräistä. Mielenkiintoinen, kielialue, rohkeus, totta, loogista. Onnistuu hyvin harvoin politiikassa mukana olijoilta. En äkkiseltään keksi ensimmäistäkään sellaista ainakaan täällä Puheenvuorossa.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Minua tuo "suosittele" -nappi ahdistaa. Koska populstiset jne. leirilliset saavat siinä ylikorostusta. Sen verran itseäni kiinnostaa että klikkaan jos näen selvästi että blogauksessa on nähty vaivaa. Palkitsen työn, en mielipidettä. Tai pyrin tähän.

Omissa teksteissä pyrin saamaan eri tyypeiltä likejä. Eli eri teksteissä olisi eri tykkääjät. Tässä en ole onnistunut kovin hyvin. Voi se silti olla tavoitteena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset