Elämä jatkuu

Lippuäänestys

 • Alkukarsinnan voittaja
  Alkukarsinnan voittaja
 • Uuden-Seelannin nykyinen lippu
  Uuden-Seelannin nykyinen lippu
 • ja selvyyden vuoksi: Australian lippu...
  ja selvyyden vuoksi: Australian lippu...
 • tähtikuvio "Etelän risti" (Crux)
  tähtikuvio "Etelän risti" (Crux)

Kuten päivittäin saamme huomata, maailmassa on paljon iloja ja murheita, joista niitä vähäisimpiä minkälaisen lipun omalla maalla pitäisi olla. Huomispäivään mennessä uusiseelantilaiset saavat kertoa siitä lopullisen mielipiteensä. Pitkän alkukarsinnan jälkeen valittiin viime vuoden lopulla oheinen lippu kilpailemaan maan perinteisen "Union Jack"-lipun kanssa, joka muistuttaa aivan liikaa kolonialismista ("commonwealth") ja emämaan menneestä glory:stä. Tämän lisäksi Uuden-Seelannin nykyinen lippu ei paljon poikkea Australian lipusta, kuten kuvasta näkyy.

Ainut kohta mikä jäisi vanhasta lipusta on Etelä risti-tähtikuvio (southern cross), tuo eteläisen taivaankannen "pohjantähti", joka on aina ollut merenkulkijoille niin keskeinen napatähti.

Mikäli äänestyksen lopputulos olisi minusta kiinni, niin siitä vaan: umpitylsän lipun tilalle raikas ja komea saniaislippu!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tämä blogi oli osoitus siitä, että maailma jatkaa pyörimistä; Brysselistä huolimatta. Siis hieman vastapainoa tämän päivän blogien pääaiheeseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Loistava kirjoitus osoituksena siitä, että onni koostuu pienistä iloista. Kun suomalainen onni on koivu ja tähti, niin minäkin toivon että maorien jälkeläiset maahanmuuttajaystävineen valitsisivat saniaisen ja tähdet. (Mutta jos he päättävät pysyä tutussa ja turvallisessa, sekin heille suotakoon.)

JK. Pakko lainata Wikipediasta
"Cyathea dealbata, also known as the silver tree-fern or silver fern, or as ponga /ˈpɒŋə/ or punga /ˈpʌŋə/ (from Māori kaponga or ponga), is a species of medium-sized tree fern, endemic to New Zealand. It is a symbol commonly associated with the country both overseas and by New Zealanders themselves.

This fern is known to grow to heights of 10 m or more (though it occasionally takes a rare creeping form). The crown is dense, and the fronds tend to be about 4 m long and have a silver-white colouration on the undersides. This distinctive silver colouration has made them useful for laying along tracks for night walking. The scales are a dark brown and are often twisted and glossy."

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

No niin: peräti 56, 6 % olivat tänään vanhan lipun kannattajia. Menköön..

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

No niinhän siinä sitten kävi. Muutos on aina vaikeaa. Kerroin vaimollekin tuosta äänestyksestä ja näytin uutta lippua. Hän totesi välittömästi, että olisi antanut äänensä uudelle...

43,4% oli sitten ilmeisesti uuden lipun kannattajia. Joten kohtuullisen paljon muutokseen valmiitakin löytyi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset