Elämä jatkuu

Suomi-laiva ja sos-hallitus

  • Suomi-laiva ja sos-hallitus

Yleisen uskomuksen mukaan lyhenne SOS tulee sanoista Save Our Souls (pelastakaa sielumme), joskus myos Save Our Ship (pelastakaa laivamme) tai Send Our Savior (lähettäkää pelastajamme). Todellisuudessa kirjainyhdistelmä SOS valittiin, koska se on tarpeeksi yksinkertainen kenen tahansa muistaa, lähettää ja tunnistaa ja se on helposti erottuva koodi, morse-aakkosilla ilmaistuna. Näin kertoo meille wikipedian tuntematon kirjoittaja. 

Olen ollut jo pitkään liikkuva äänestäjä ja (aiemmin) tuskissani siitä, ettei enää löydä mieleistä puoluetta. Siitä huolimatta ilmoitan, epämuodikkaasti ja vastoin tämänhetkistä joukkohysteriaa, että olen varsin tyytyväinen nykyiseen sos-hallitukseemme. Toivon, että pääministerimme jaksaa viedä homma loppuun tulevien kahden vuoden aikana eikä hermostu turhasta. Itse olisin kyllä toivonut punaniskamulta-hallitusta ja olen melko varma siitä, ettei meri olisi ollut lähes niin myrskyinen, mikäli Juha Sipilä olisi sen vaihtoehdon valinnut. Mutta, käyttääkseni ällösanaa: näillä mennään. Oma tyytyväisyyteni perustuu yksinkertaisesti nollasummapeliin. Nyt kun oppositio on huutanut yhtä huutoa jo lähes kahden vuoden ajan, sopii kysyä: mikä vaihtoehdoksi?...

  • pääministeri Antti Rinne (tai mahdollisesti Timo Harakka?)
  • valtiovarainministeri Ville Niinistö
  • ulkoministeri Li Andersson
  • oikeusministeri Anna-Maja Henriksson

Ei nyt sentään; ainakin tämä liikkuva äänestäjä on riittävän tyytyväinen nykytilaan.

(Liikkuva äänestäjä: Parhaat ja pahimmat politrukimme)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Korjaisitko etunimen, Anna-Maja eikä Anne-Mari.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kiitos huomautuksesta; korjattu.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kun takana on noin 10 vuoden jähmettynyt kausi - erityisesti rakenteellisten uudistusten näkökulmasta, nyt sentään tapahtuu edistystä. Mielestäni hallitus on osaltaan luonut luottamusta Suomeen liiketoimintaympäristönä. Suomen yrittäjien syksyn barometri, taustalla noin 6000 yrittäjän näkemykset, oli erittäin rohkaiseva. Usko kasvuun, investointeihin ja sitä kautta työpaikkojen lisäykseen oli poikkeuksellisen hyvä. Vienti on alkanut vetämään huolimatta Venäjän kriisin aiheuttamasta notkahduksesta (joka jatkuu vieläkin). Elinkeinoelämän uskoa on vahvistanut se, että myös ulkomaiset investoijat ovat olleet liikkeellä konkreettisin ja suurin panoksin. Kilpailukykysopimus saatiin aikaan ja alkaa vaikuttaa jo ensi vuonna. Kun luottamus palautuu ja vahvistuu yrittäjäsektorilla, siitä seuraa hyvää koko yhteiskuntaa ajatellen. Opposition äänekkäät reaktiot itse asiassa vain vahvistavat elinkeinoelämän luottamusta. Silloin tiedetään, että ollaan oikealla tiellä. Johtoryhmätyyppinen toiminta näyttää sopivan varsin hyvin tällaisen eripuraisen ja valitusvirsiä huokuvan yhteiskunnan johtamiseen. Rapatessa roiskuu se on selvä ja niin pitääkin. Seuraavaa kahta vuotta ajatellen en ole vuosiin ollut näin toiveikas kuin nyt. Toivotaan Sipilälle ja koko johtoryhmälle voimaa jatkaa valitulla tiellä. Panoksia voi toki vielä reippaasti lisätä. Mutta jos edes näinkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisin itse puolestani ottanut nykyisten puoluieiden lisäksi RKP:n mukaan, niin ei olisi tullut turhanpäiväisistä kielipoliittisista asioista kohuja. Mm. Vaasan terveydenhoito ruotsinkielisille olisi runnottu läpi toisin ja muutamia muitakin vastaavia asioita. Lisäksi hallitukseen olisi saatu enemmän "urbaania järkeä" maalaisjärjen lisäksi.

Ainoa seikka, mikä saattaisi puoltaa demarien mukana oloa, olisi Kiky-sopimusten tyyppisten päätösten sitouttaminen AY-liikkeen puolelle.
Mutta se on sellaista puoluepoliittista vatulointia, jota periaatteessa pitäisi pyrkiä välttämään, kun tärkeitä päätöksiä tehdään.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ei se ruotsinkieli suju siellä Vaasassakaan, Tolppasen blogin mukaan vuosittainen kustannus noin 1 milj. Euroa. Vai puhuuko käännynnäisdemari omiaan vai mitä? Onko Vaasaan palkattu osaamattomia ihmisiä?

Pekka Iiskonmaki

En halua olla vahingoniloinen, mutta tuolla porukalla saataisiin tehtyä pohjat, josta ponnistaa.

-pääministeri Antti Rinne (tai mahdollisesti Timo Harakka?)
-valtiovarainministeri Ville Niinistö
-ulkoministeri Li Andersson
-oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tai Annika Lapintie
-työministeri Kari Uotila
-sosiaali ja terveysministeri Paavo Arhinmäki

Suomi lähtisi kiitoon.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Suomi lähtisi kiitoon". Kuin veteen pudotettu riippakivi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomen tilanne korjautuisi nopeammin. Parempi kertarysäys, kun vuosien roikkuminen löysässä hirressä. :-D

Seuraava hallitus onnistuessaan voi hidastaa maan asioiden kuntoon saattamista ja epäonnistuessaan nopeuttaa sitä varmasti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Suomi lähtisi kiitoon" kerro vielä mihin suuntaan. Ehkä "vapaa pudotus" olisi osuvampi ilmaus.

Pekka Iiskonmaki

Voihan siinä niinkin käydä. Ennustaminen on vaikeaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kataisen sateenkaarihallituksen surkeutta ja sitä vahinkoa, mitä se mukanaan toi, ei ole vielä edes ymmärretty. Katainen itse taisi hoksata mahalaskun parhaiten ja poistui vastuuttomasti kesken hallituskauden Brysseliin jättäen samalla Stubbin kölin alta vedettäväksi.

Nykyoppositionkin temppuvalikoimasta löytyy vain yksi väline - velkaantumisen kiihdyttäminen - talouden ja työllisyyden piristämiseksi, jota on jo käytetty kahden hallituksen toimin jo 8 vuotta varsin huonolla menestyksellä. Eivät näytä oppineen yhtään mitään.

Suomi on elänyt ja elää edelleen velaksi sekä julkisten menojen osin, kuin myös yksityisen kulutuksen osin, eikä tähän yli varojen elämiseen ole lähivuosina tapahtumassa mitään muutosta - Sipilän hallituksen tekemisistä tai tekemättä jättämisistä huolimatta.

Verotus on jo valmiiksi maailman kovin ja ikärakenne lähes maailman ikävin samalla 10 miljardia vuosittaista kulutusvelkaa lisäten, joten haastetta riittää aivan varmasti myös seuraavalle hallitukselle.

Pekka Iiskonmaki

#6
Ei Suomi saa talouttaan nousuun omin voimin. Liian paljon on voimavaroja haaskattu esim. Viroon.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Siinä olen hieman optimistisempi kuin Pekka.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Kokonaisveroaste pitäisi saada 37,5% ja siihen ei tulla pääsemään omin voimin.

Suomi on nyt todella tehoton, koska julkisella sektorilla on lähes puolet liikaa väkeä.

Heinolan kaupunki ja maalaiskunta yhdistyivät ja väkeä piti vähentää. Nyt se lisääntynyt muutamalla sadalla ja sama meno on koko Suomessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Virossa ovat lähempänä, kuin Kreikassa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Verotus on jo valmiiksi maailman kovin." Lauri Kiiski; jospa tarkistaisit edes tämän. Euroopassa on useampi kuin yksi maa, jossa verotus on korkeammalla tasolla kuin Suomessa.

Pekka Iiskonmaki

#12
Vain teoriassa, Ne eivät saa kerättyä niitä veroja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomessa on varsinaisen verotuksen lisäksi paljon muitakin veroluonteisia tuloja valtiolle ja kunnille, jotka eivät näy suoraan kansainvälisessä kokonaisveroasteiden vertailussa. Olemme siirtymässä suuntaan, jolloin meillä on korkea verotus ja samalla maksulliset julkiset palvelut.

Julkisten menojen osuus / BKT on kokonaisveroastetta parempi mittari arvioitaessa julkisiin menoihin tarvittavaa rahoituksen ( verojen ) määrää.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #18

#18
'' Olemme siirtymässä suuntaan, jolloin meillä on korkea verotus ja samalla maksulliset julkiset palvelut.''

Olen tehnyt saman havainnon. Suomi on siirtynyt virkamiesdiktatuuriin. Ei ihme, että kansalaisilla on paha olo.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #19

Pekka kirjoitti: "Suomi on siirtynyt virkamiesdiktatuuriin".

Näin on tapahtunut ja siinä erityisesti tietyt puolueet ovat kunnostautuneet. Muutenkin, EU-pykäläviidakko ja tsaarinaikainen virkamiesperinne ovat olleet tappava yhdistelmä...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18

Kunnille vain valtionapuja, kun pinta-alaverotus poistettiin, kuntien talousarviot oli helppo laatia, kun metsäverontuotto tiedettiin ja sitä maksoi valtiokin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sipilä-gatessa minua kiehtoo erityisesti hänen hattuuntuminen sähköpostein yms. Pidin häntä vähän ressukkana, mutta tulihan se oikea insinööri esiin ja toivon hänen pysyvän kepun puheenjohtajana ja muistavan nämä hattuilut vasemmalta ja vihreydestä, jopa nysväri RKP-puolueelta. Ainoastaan kristilliset ovat olleet rehtejä opposition edustajia. Saadaan blokkiasetelma seuraaviin vaaleihin ja se on hyvä, SDP saa haistaa pitkän p... ja ihan aiheesta. Pesuveden mukana saa mennä änkyrä RKP:kin oppimaan nöyryyttä suunnilleen 20 vuodeksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Veikko kirjoitti: "Ainoastaan kristilliset ovat olleet rehtejä opposition edustajia".

Tein saman havainnon.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilmari on oikeilla jäljillä. Oikeastaan on sama minkälainen hallitus meillä on. Mehän olemme orjakansaa. Parasta mitä meille on sattunut on että olemme päässeet eeuun hoitoon. Kyllä meidän nyt kelpaa. Omat sipilamme ja lipposemme eivät voi enää tuhota kohtuuttomasti. EU pitää meistä huolen.

Hyvää Joulua ja Onnellista EU-vuotta!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Leo, sen verran voin todeta omasta puolestani, että kuulun siihen 43 %:iin, jotka vuonna 1994 älysivät äänestää EU-liittymistä vastaan:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111432-keij...

Pekka Iiskonmaki

#15
Suomi sentään rikkoo EU -määräyksiä saman verran kuin muut maat yhteensä. Vapaa kauppa ei luista Suomelta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Oi miten järkevä sinä olit!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #41

Sinä taisit olla järkevämpi. Tuntuuko hyvältä, tämä euro- ja EU-sotku?

Nykyisin kannatan pohjoiseurooppalaista talousliittoa. Saas nähdä tuleeko sellainen, olosuhteiden pakosta.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #42

EU:n kanssa minulla ei ole suurempia ongelmia (mikä ei tarkoita, etteikö kehitettävää olisi) ja pidän sitä todellakin tarpeellisena. Äänestäisin heti uudelleen Suomen EU-jäsenyyden puolesta. Eli olen tyytyväinen.

Euron ongelma on taas ollut se, että sitä pidettiin enemmän poliittisena kuin taloudellisena hankkeena. Eli en ole tyytyväinen.

Taidat elää jonkinlaisessa unelmassa, kun uskot johonkin Pohjois-Euroopan liittoon. Mitkä maat muuten kuuluisivat siihen?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #44

En ole ollenkaan tyytyväinen EU:hun enkä taida olla ainoa. Mitä unelmaan tulee, nyt kun Italiasta on tulossa aikapommi kysymyksesi on aiheellinen. Kiitos siitä.

Pohjois-Euroopan liitto saattaa olla lähempänä kun uskot. Kaikki riippuu siitä miten kauan Saksan hermot/rahat kestävät. Tässä oma ehdotukseni (vuodelta 2012):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111986-hans...

ja mausteeksi hollantilaisekonomistin varsin terävä kirjoitus (käännös on minun tekemäni):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215082-rans...

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #45

Et varmaan ole ainoa Euroopan unioniin tyytymätön, mutta lienet tietoinen olevasi vähemmistössä heidän kanssaan.

Pohjois-Euroopan liiton yhteydessä pidän kyllä seuraavia ehdottamiasi maita hieman ongelmallisina:

Puola
Liettua
Latvia
Viro
(ja suluissa olevat maat)

Jos liittoon todellakin halutaan samankaltaisia maita, nämä eivät mielestäni sovi joukkoon. Siis lähinnä taloudelliselta tasoltaan ja osittain myös kulttuurisesti ja poliittisesti.

Mais, chacun à son goût.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #46

Puolan talous kasvaa hurjasti, vaikka muuten sen nykyhallitus on varsin ongelmallinen. Luulen, että tuo hallitus on vain väliaikainen.

Kirjoitit: "Et varmaan ole ainoa Euroopan unioniin tyytymätön, mutta lienet tietoinen olevasi vähemmistössä heidän kanssaan".

Luen jatkuvasti myös hollantilaislehdistöä (tänäkin aamuna) enkä enää ole ollenkaan varma tuosta sinun väitteestäsi..

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Eiköhän Suomi pikku hiljaa toivu? Uudenkaupungin autotehdas ja (Jan Vapaavuoren) Meyer-telakka ovat hyvinä osoituksina siitä, kaikista biotuotetehtaista puhumattakaan (vaikka tuo buumi myös hieman askarruttaa).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Suurempia yrityksia saisi syntyä, mutta nykyään tuntuu olevan sellainen trendi että kun yritys on saatu hyvään kasvuun niin se laitetaan rahoiksi, usein ulkomaille, ja aletaan suunnitella muuta.

Pekka Iiskonmaki

#23
Seija.

Suomesta puuttuu se jokin, mikä kiinnostaa nuoria yrittäjiä työajan ulkopuolella.

Eikä sitä ole näköpiirissä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eiköhän Suomi pikku hiljaa toivu?"

Todennäköisesti, Sipilän räpellyksistä huolimatta. Veronkorotukset ja ostovoiman vähennykset eivät juurikaan kasvuodotuksia luo.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ilmari, 1.000 uutta työpaikkaa mersun tuotannossa ei juurikaan ratkaise Suomen talouden ongelmaa keskipalkalla 2.400 euro / kk. Tuskin saavat tehtaalle moniakaan kotimaisia työntekijöitä hihnalleen. Meyerillä on taas hyvä tilaisuus kilpailuttaa liki konkurssitilassa olevia suomalaisia osaavia alihankkijoita omissa hankkeissaan.

Biotuotetehtaista sen verran, että ala on heiluva ja jostakin kumman syystä suomalaiset metsäteollisuuden jätit ostavat edelleen kalliimpaa raaka-ainetta Venäjältä, mitä Suomessa suostuvat maksamaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Onko sinulla tietoa, että tuo on uusien työpaikkojen keskipalkka? Tai että Meyer kilpailuttaa alihankkijat henkihieveriin?

Silloin ajattelu on muuttunut sitten edellisen laman. Olin silloin sellaisessa teollisuudessa, joka sattui olemaan hiukan eri vaiheessa kuin useimmat yritykset. Kun keskustelin yhden ostajamme kanssa, hän totesi suunnilleen: 'Tällä hetkellä alihankintaa saisi melkein mihin hintaan tahansa. Mutta ei ole mitään järkeä pakottaa hyvää alihankkijaa ajamaan itseään konkurssiin.'

Jotain arvoa on silläkin, että alihankkija pystyy toimittamaan tilauksen oikeaan aikaan sellaisena kuin on tilattu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #39

Uudenkaupingin autotuotannon peruspalkaksi itse tehtaanjohtaja kertoi olevan n. 2.400 euroa / kk ja lisineen hieman enemmän. Julkkariila on Suomessa edellen paljon paremmat palkkausehdot ja lomaedut ( valtio keskim. 3,600 euroa / kk ja kunnat n. 3200 euroa / kk ) verrattuna tähän tarjottuun autoteollisuuden palkkaukseen.

Jos vielä saanen huomauttaa, Suomen julkisen setktorin palkat ovat kasvanet kaksinkertaisesti maksajina toimivaan yksityisen yritysten palkkamenoihin verraten v. 2007 lähtien, joten... maksajista alkaa olla puutetta.
i

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Hyvä havainto Ilmarilta ja monelta muulta myös. Nimittäin, vaikka et tykkäisi hallituksesta etkä kaikista sen tekemisistä tai tekemättä jättämisistä, niin ajattele mitä sen tilalle tulisi.

Ilmari;•pääministeri Antti Rinne (tai mahdollisesti Timo Harakka?)
•valtiovarainministeri Ville Niinistö
•ulkoministeri Li Andersson
•oikeusministeri Anna-Maja Henriksson

Pekka; pääministeri Antti Rinne (tai mahdollisesti Timo Harakka?)
-valtiovarainministeri Ville Niinistö
-ulkoministeri Li Andersson
-oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tai Annika Lapintie
-työministeri Kari Uotila
-sosiaali ja terveysministeri Paavo Arhinmäki

Herra varjele Suomen kansaa, lue veronmaksajaa, tältä hallituksen kokoonpanolta!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

tuossa aloituksessa kannattaa klikata Timo Harakan linkki...

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

IS: "Itse olisin kyllä toivonut punaniskamulta-hallitusta..."

Kiitos näistä sanoistasi, niin minäkin tällä äänestystuloksella. Menneissä punamultahallituksissa Keskusta ja SDP ovat osanneet toimia aika hyvin yhteen ja pitkäjänteisen rakentavasti. SDP:n kanssa Keskusta on yleensä toiminut maltillisesti vaan Kokoomuksen kanssa monesti miltei saatanallisesti ja tämä on se ongelma tässäkin koalitiossa: yksityistämistä, lyhytjänteistä yhteisen hyvän ulosmittaamista, (ehjän) repimistä vailla rakentamista, itseään pienemmän Kokoomuksen apupuolueena toimimista, näköalatonta. Toivon, että se niskapuolue jaksaa järkevästi estää omaisuudenpiilotusohjelman laillistamisen eli estää hallintarekisteröinnin, joka muuten edesauttaa yritysten nurkkaamis-/valtausmahdollisuutta, joten yrityksillekään tuo veronkierron laillistamisohjelma ei ole vailla riskejä.

Pekka Iiskonmaki

Koputtaja, lähes kansanedustaja Jouni sai puolueensa uudelleen rekisteriin.

Suvaitsevaisuus ei ole Jounin vahvoja puolia. Toivon IPU:lle suurta menestystä ja muistakaa koputtaa. Se rajaa sopivasti äänestäjäkuntaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ainut asia, joka minua sos-hallituksessa hivenen huolestuttaa on tuleva eutanasia-käsittely (näillä näkymin helmikuussa). Siinä niin Sipilä kuin Soini saattavat olla kantona kaskessa.

Toisaalta, jo nyt monet eduskunnan jäsenet suhtautuvat siihen ennakkoluulottomasti:

"IS tavoitteli maanantaina kaikkia kansanedustajia. 200:sta edustajasta 152 vastasi iltayhdeksään mennessä. Vastanneista 62 oli eutanasian kannalla ja 23 vastusti sitä. 62 edustajan kanta asiaan oli vielä avoin ja viisi ei halunnut kantaansa kertoa":
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000501352...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuossakin voi ajatella myönteisesti. Jos eutanasia-aloite vielä kaatuukin, asia on kuitenkin saatu alkuun ja ihmiset todella ajattelemaan asian eri puolia.

Olihan avioliittolain muutoksessakin sekä Sipilän että Soinin kanta muutosta vastaan. Siitä huolimatta tämä hallitus ei ole mitenkään pyrkinyt jarruttamaan lain toimeenpanoa, vaikka ilmeisestikin monet sitä toivoivat.

Joskus asioiden vain on annettava kypsyä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minun on valitettavasti oltava eri mieltä tuosta punaniskamulta-hallituksesta. SDP ei ollut millään tapaa valmis tekemään siitä toimintakykyistä ja Rinne oli ilmeisestikin onnettomin mahdollinen neuvottelija siihen tilanteeseen. Tai sitten paras mahdollinen, koska hän ilmaisi riittävän selkeästi Sipilälle, että SDP ei ole valmis mihinkään rakennemuutoksiin.

Suhtauduin myös aika tavalla epäillen Perussuomalaisiinkin mutta siinä suhteessa he Soinin johdolla ovat osoittautuneet luotettaviksi kumppaneiksi. Minusta Sipilän johtamassa hallituksessa näkyy, että siinä ei ole kahden kerroksen väkeä. Vaikka riideltäisiinkin, niin päätöksissä hallitus seisoo yhdessä. Epäonnistumiset eivät ole kenenkään syy eivätkä onnistumiset kenenkään ansio. Se on myös se voima, millä se hyvin luultavasti pysyy koko kauden pystyssä. Samalla se on myös syy siihen, miksi hyökkäysten kohteeksi on otettu Sipilä. Vaikka väitetään, että Sipilässä ei ole johtajuutta, hänessä nimenomaan on.

Tuo Tere Sammallahden blogi opintotuista on oikeastaan aika kuvaava siitä, miten hallitus tekee kokonaismuutosta, jota vastaan oppositio taistelee yksityiskohdalla. Hallituksen tukeminen ei näytä olevan kovin suosittua.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kun Osmo Soininvaara jäi pois pitkäaikaisesta eduskuntatyöstään hän kertoi, että Suomessa demarit näyttävät olevan kaikkien rakennemuutosten jarruna.

Käyttäjän MattiMulari kuva
Matti Mulari

Hyvä kirjoitus ja analyysi Ilmarilta. Ilmari on oikealla polulla. Nyt alkavat purra Sipilän hallituksen toimet ja nousukausi on alkamassa. Sote saadaan maaliin. Tuo "pakkokilpailutus ja yhtiöittäminen" Sote-palveluissa olisi saanut jäädä tekemättä. Kun se kuitenkin tulee, niin nyt on huolehdittava ja laitettavat rajat sille, että mikään noista yhtiöistä ei pääse monopoliasemaan (tulee säätää markkinakatto) ja voittovarat ja verot on tuloutettava Suomeen. Nyt oppositio ja eräät lehtien ja Ylen fundamentalistitoimittajat sekä "päivystävät pysyvät ns. "asiantuntija- automaattidosentit" yrittävät mollata Sipilää jopa valheellisin uutisin (Terrafame, Ylen painostus, lakien huono ja perustuslain vastainen valmistelu). Luulen, että kansakin alkaa pian kyllästyä noihin tahallisiin virheellisiin "uutisiin" Sipilästä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Matti on kirjoituksessaan oikealla polulla, ei tarvitse muuta kuin lisätä loppuun: jos kävisi niinkuin ennenkin on käynyt niin Joulupukki hoitaa homman ensi jouluun mennessä.

Mielestäni suurten yhtiöitten vallan ja voittojen kasvulle kukaan ei kykene asettamaan rajoja, ei edes demarit. Kaikki muuthan tukevat sitä koska siitä on heille hyötyä.

"...niin nyt on huolehdittava ja laitettavat rajat sille, että mikään noista yhtiöistä ei pääse monopoliasemaan (tulee säätää markkinakatto) ja voittovarat ja verot on tuloutettava Suomeen."

Vapaassa markkinataloudessa kukaan ei pysty tällaista toteuttamaan, vaikka demareilla olisi enemmistö.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Leo, hieno kommentti, niin kalalta kuin linnulta....Anteeksi, etten ymmärtänyt selkokieltäsi. Toivon tietysti, että edes hieman pidit epämuodikkaasta blogistani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset