Elämä jatkuu

Venäjän TÄRKEIN suomalainen täyttää tänään 45 vuotta

Venäläinen sanomalehti Gazeta.ru ilmoittaa tyylikkäästi, että maan tärkein suomalainen täyttää tänään 45 vuotta (45 лет главному финну России). Hienoa! Ville Haapasalo on ilman muuta Pro Finlandia-tunnustuksen arvoinen; niin paljon hän on tehnyt kotimaamme positiivisen kuvan eteen. Juuri hän on itänaapurissa tärkein yhdyshenkilömme ja siinä jäävät kyllä Sauli Niinistöt, Esko Ahot, Kai Mykkäset jne auttamatta toisille sijoille.

Tässä yhteydessä minulla olisi rakentava ehdotus YLE:lle. Täällä meilläpäin monet venäläiset maahanmuuttajat ovat olleet ihastuneita Villen Venäjämatkoista (30 päivää Volgaa/Kaukasiaa/Jäämeren rantaa jne). Sanoivat minullekin: "Hitto, Ville näytti meille sellaista Venäjää, josta emme tienneet mitään". Veikkaan, että sama pätee myös keskivertovenäläiselle ruudunkatsojalle.

Ehdotus: tehtäisiinkö Venäjän television kanssa kunnon vaihtokauppa? YLE myy Villen matkaohjelmat sinne ja ostaa vastavuoroisesti sieltä hyvän tv-sarjan (dekkari, lasten sarja tai vaikkapa tekstitettynä Vladimir Solovjovin sunnuntainiltojen varsin reipas keskusteluohjelma Воскресный вечер). Silloin saisimme hieman vastapainoa anglotulvalle, liian harvojen saksalaispiristysdekkareiden lisäksi. Venäjän TV tekee koko ajan myös varsin laadukasta draamaa (Dostojevskin "Idiootti" jne).

Yandex.ru:n KUVAHAUN tulos (hakusana: вилле хаапасало)

ONNITTELUT VILLELLE! Многая лета! (monia armorikkaita vuosia)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Olet väärässä, kyseinen henkilö on dosentti Johan Bäckman.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Yleensä minulla on kyllä varaa antaa periksi, mutta Gazeta.ru pitää Ville Haapasaloa ykkösenä. Mahtaa herra Bäckmania harmittaa.....

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Oi, onnea Ville ja kiitos hienosta plokista, jaan kaikile ja syänmerkkejä!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miten niin Venäjän tärkein henkilö? Villehän asuuu Suomessa., pitää ravintolaa Helsingissä ja tekee suomalaisille tv-kanaville ohjelmia esimerkiksi USA:sta.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Venäjän tärkein suomalainen..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sitä piti kysymäni: Miten niin Venäjän tärkein suomalainen? Kyllä Haapasalon keikat ovat jo pitkään olleet muualla maailmalla.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #8

Kuten kävi ilmi aloituksesta: Ville on venäläislehti Gazetan mielestä Venäjän tärkein suomalainen.. Hieno, aiheellinen kunnianosoitus ja tarpeeksi selkeästi ilmaistu (главный финн).

Pekka Iiskonmaki

#5
Useasti ihmettelen miten vaikeaa monelle suomalaiselle on omalla äidinkielellä kirjoitetun teksin sisällön ymmärtäminen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta kuka on Suomen tärkein venäläinen ?

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Hyvä kysymys. Vaikken hirveästi miestä arvosta niin heitänpä tämän (kun miehellä on myös Suomen passi):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143639-puti...

Pekka Iiskonmaki

#11
Venäjän tunnetuin ihminen kautta aikojen on Ivan Ivanovits.

https://www.youtube.com/watch?v=kVmi-ieR7Bk

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Yksi upeimpia televisiosarjoja noin kymmenen vuoden takaa on Saatana saapuu Moskovaan. Vaikka venäjän taitoni on mitätön, sarjasta voi nauttia loistavan kuvauksen lisäksi juuri kielen perusteella. Voi vain kuvitella, mikä aarreaitta dialogi on sellaiselle, joka hallitsee venäjän vivahteet.

Joten eiköhän sieltä vaihtareita löytyisi. Venäläisen draaman perinne on vuosisatainen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Siitä on parikin sarjaa, ja erilaisia tekstityksiäkin löytyy. Youtubesta vaan МАСТЕР и МАРГАРИТА.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Heheh! Olisiko tullut palautetta (joko päätoimittajalta tai pääkonttorilta) aiemmasta Gazeta-otsikosta, joka aamulla siis vielä oli: "45 лет главному финну России". Nyt otsikko on muutettu: "Самый русский финн" (Kaikkein venäläisin suomalainen)....Itse linkkiosoite näyttää kuitenkin edelleen vanhan version: (https://www.gazeta.ru/culture/photo/45_let_glavnomu_finnu_rossii.shtml#). On se vaikeata olla toimittaja idässäkin (jos kerran on Ylellä..).

Tämä poika ei blogin otsikoita vaihda; se on varma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset