Elämä jatkuu

Järkimiehen muistelmia odottaessa

Yleensä silloin kun ihminen siirtyy eläkkeelle hänen suorapuheisuutensa lisääntyy ilahduttavasti. Mutta mitä tapahtuu kun jo valmis suorapuheinen pääsee vapauteen? Lukekaa piristävä haastattelu (Eeva Palojärvi/HS).

Veikkaan, että Pertti J.Rosilan muistelmista (”anekdootteja, hauskoja tarinoita”) tulee bestselleri.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Siiri: "Parempi on aina olla oma vapaa olemus itsessään. Ei tarvitse kuunnella kenenkään sanoja tai huutoja". Pätevä elämänohje.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Odotan jo kiihkeästi Rosilan muistelmia! :) Näistä avoimista ja rohkeista ihmisistä, jotka uskaltavat sanoa ääneen sen, mistä muut vain vaikenevat on muutenkin puutetta. Sisäänpäin jupisijoita on riittävästi ja myöskin näitä, joille muiden rahojen holtiton törsääminen on ihan sallittua...mulle vaan kaikki parasta ja kalleinta:) "Valta turmelee", on vanha totuus ja joitakin se turmelee vain jo vähän liikakin.

Se suuri hyöty tästä julkisuuteen tuomisesta on, että päättäjät ovat aina vähän enemmän varpaillaan, kun muistuu mieleen, että josko tämäkin asia valuu joskus median ryöpyteltäväksi. Nykyään julkisuus se on vielä kahta kauheampaa tämän nettikansan takia, joka ei jätä mitään kiveä kääntämättä. Nähtävästi Niinistö ja Lohela ovat näitä vastuuntuntoisia rahankäyttäjiä ja toivon mukaan heitä on paljon muitakin.

Muistan vielä hyvin kuinka tuolloin 2006 eduskunnan satavuotisjuhlista nousi kova meteli, kun Tiittinen pani parastaan ja verorahoja paloi miljoonakaupalla juhlintaan, jota media toi esille ja kansa paheksui. Samoin paheksuttiin typerää sekoilua Etelä-Afrikkalaisten viinien tuonnista, jossa pääarkkitehtinä oli Lipponen, jos sen oikein muistan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En nyt saa tähän kaivetuksi mutta minusta toisessa 'Äitee'-jutussa oli myös, että toiset (tytöt?) olisivat kyselleet voiteluongelmissaan, että pitäisikö laittaa luistoa vai pitoa. Äitee oli vastannut, että laittakaa kumpaa tahansa, häviätte kuitenkin minulle.

Joku voisi pitää tuota tietenkin ylimielisenä mutta tilanteesta riippuen se tietenkin on myös kannustusta tai puhdasta psykologista sodankäyntiä...

Toinen kova luu tuolla ysikymppisten sarjassa tuntuu olevan Aira Samulin, joka myös on tainnut väliin saada hieman naureskelua ja aliarvostustakin osakseen. Yhteinen piirre Airalla ja Äiteellä taitaa olla, että naama on lievässä naurussa, oli tilanne mikä tahansa.

Kolmas mikä kiinnitti huomiota, että Iivo tuntuu selviävän hyvin esiintymisistään. Vaatii jonkin verran luontoa sanoa Mika Myllylää idolikseen. Erityisesti kunniamaininta sitten siitä, että arveli, että olisi aika antaa Myllylän levätä rauhassa. - Kyllä Mika minustakin riittävän ison hinnan maksoi virheistään.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tuon nyt voi hyvin arvata ja Rosilan halu päästä kirjoituskoneen ääreen senkun lisääntyvät:) Totuudenpuhujista ei yleensä kukaan tykkää.

Onhan tässä vuosien aikana nähnyt, kuullut ja lukenut toisenkin kerran, kuinka joillekin päättäjille valtion rahat ovat vain pohjaton säkki, josta voi rauhassa ammentaa (tuhlata) mitä vain... Asenteella: nyt liikuteltavat budjetti ym. menot vuodessa ovat miljardeja euroja ja siinähän miljoonakin on vain kuin pieni pisara meressä, joka eivät tunnu missään.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Yhteiset rahat eivät ole omia. Joten niiden käytössä moraali joutuu kovalle koetukselle. Varsinkin heillä, joilla niihin on käyttöoikeus.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä kuulosti lupaavalta:
”Lipposella ei ollut ajokorttia eikä perheellä autoa. Hän käytti virka-autoa myös perheen kyyteihin. Lähetin kuljettajan mukana ohjeet virka-auton käytöstä. Illalla puhelin soi. Paavo sanoi: kukas sinä oikein luulet olevasi?”
:))

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hyvä kuitenkin, ettei sanonut "Böööh!".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä kuulosti lupaavalta:
”Lipposella ei ollut ajokorttia eikä perheellä autoa. Hän käytti virka-autoa myös perheen kyyteihin. Lähetin kuljettajan mukana ohjeet virka-auton käytöstä. Illalla puhelin soi. Paavo sanoi: kukas sinä oikein luulet olevasi?” :))

Toisaalta silloin ei hirveästi naurattanut, kun kärytin työnantajani noin puolentoista miljoonan avustuspetoksista. Sain nimittäin potkut ja poliitikot suojelivat petoksen tekijöitä. Nyt voi jo nauraa. :-)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Just, hyväveliverkosto on levittäynyt kauas samanmielisten joukkoon....ja myöskin samantapaisten. Niin se vain on, mutta kuitenkin rehellisyys se maan perii - - vai periikö sittenkään? Onko meille opetettu vääriä sananlaskuja? :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Olen kuullut yhdeltä ystävältäni sellaisen sananlaskun kuin että "Joka rehellisenä elää, se köyhänä kuolee." En tiedä, onko tuo hänen itse keksimänsä, kun en ole sitä koskaan mistään muualta kuullut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset