Elämä jatkuu

Sosialistinen media ja Sergei (Iivon tulevaisuuden kilpaveli)

Jo 26.2 heitin urheilutoimittajille täkyn, että "venäläinen" huippuhiihtäjä Sergei Ustjugov on sukulaispoika, tarkemmin: kansallisuudeltaan mansi. Googlen hauni mukaan siihen tosiasiaan ei ole tullut reaktiota. Eräs Aulis kuitenkin tartui siihen, papukaijatikkari hänelle.

Vielä on aikaa sunnuntaihin asti haastatella Sergeitä....urheilutoimittajat, oletteko ajan tasalla ja pidättekö katsojanne ajan tasalla?

Oheistietoa (lainaus netistä):

Mansit

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 02.03.2017 19:26 (alkuperäinen lähde)

Sosialistisesta mediasta olen kaivanut esille tiedon, jonka mukaan venäläisenä pidetty Sergei Ustjugov, joka lienee ainut vakavasti otettava kilpakumppani lähivuosina maailman kisaladuilla Iivo Niskaselle, onkin sukulaispoika, sillä hän kuuluu piskuiseen suomalais-ugrilaiseen mansien kansaan. Mansien parissa vaikuttaa vielä vahvasti vanha luonnonuskonto, ja luulen, että kun parisprintissä Ustjugovin pari Nikita Krjukov vakuutti kisan jälkeen, että Jumala antoi heille MM-kullan, kun Norjan mies eikä Jumala kampitti meidän Iivon, niin Sergei olisi saattanut hyvinkin äänestää Ukko Ylijumalan tai metsänjumala Tapion olleen kullan takana.

Siperiassa asuvia manseja on ainoastaan 10.200 kpl. Luulen sillä varmuudella, jonka täydellinen tietämättömyys synnyttää, että myös ampumahiihdon kaksinkertainen olympiavoittaja Jevgeni Ustjugov on mansi. Niinpä mansit saattavat olla väkilukuun suhteutettuna maailman menestynein urheilukansa, toisin kuin viralliset tilastot väittävät.

Virallisten rätinkien mukaan väkilukuun suhteutettuna parhaiten olympialaisissa on menestynyt Suomi, mutta Bahama ja Viro ovat olleet melkein yhtä hyviä. Muistelen, että Unkari, joka ei sattuneesta syystä ole ollut hyvä talviolympialaisissa, olisi kaikesta huolimatta tilastoissa neljäntenä. Joten mahtava on suomalais-ugrilaisten kansojen urheilumenestys varsinkin, jos tilastoihin mukaan lasketaan myös mansit. Viiden parhaan kansan joukossa on peräti neljä suomalais-ugrilaista kansaa.

Kommentit:

Kirjoittanut Ilmari 03.03.2017 18:30

Tervehdys pohjoisesta, Aulis

Näin todella on asian laitaa: Sergei on sukulaispoika ja hieman harmittaa, etteivät suomalaiset urheilutoimittajat tiedä siitä yhtään mitään... Minun blogistani löydät vahvistavan linkin siihen tosiasiaan. Jos olisin YLE:n/Maikkarin tms urheilutoimittaja, niin ei muuta kuin tulkki kaveriksi ja haastattelemaan, muttei heistä ole vissi siihen.. (vielä ehtisi ennen sunnuntaita):

http://ilmari.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu/232219-sergei-ustjugov-on-...

terveisin, 
Ilmari (Iivosta yhtä iloinen kuin muutkin)

P.S. Jevgeni ei ole Sergein sukua (vahvistettu tieto).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Jos olisin YLE:n/Maikkarin tms urheilutoimittaja, niin ei muuta kuin tulkki kaveriksi ja haastattelemaan, paikan päällä"

Jopa Arto Satonen/Lauri Kivinen ym tykkäisivät, kun ei edes tule matkakuluja. Sen verran kuitenkin ennustan, ettette tule näkemään Sergein henkilöhaastattelua.

Toivon olevani väärässä...kovastikin.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minusta Ustjugov pysyy samana vaikka voissa paistaisi.

Hän koki voiton tavalla, jota useimmat eivät kokisi selvästi parempien kilpakumppanien kolaroidessa. Niin ne kulttuuripiirteet näkyvät ja pysyvät.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mika: "Minusta Ustjugov pysyy samana vaikka voissa paistaisi".

Ja minusta hän on vähintään henkilöhaastattelun arvoinen, koska monilla näyttää olevan valmis mielipide, ilman minkälaista pohjatietoa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sergei pitäisi houkutella menemään poliisilaitokselle ja runolausumaan asylum, asylum, Migri pääsisi todistamaan maahanmuuttomyönteistä asennetta nupit kaakossa. Ja eikös se Shipulinkin ole jotenkin kytköksissä sukulaiskansaan vai oliko se vain pelkkä siperiläisyys? Sama agenda, hyväksyn mielihyvin Migrin kasvojenkohotusprojektin ja sitten taas sorvin ääreen....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset