Elämä jatkuu

Pääinsinöörin haastattelutunti

  • Katri ja Ilmari yhteen sopii (Vienan Karjalan Jyskyjärvi, 2003)
    Katri ja Ilmari yhteen sopii (Vienan Karjalan Jyskyjärvi, 2003)

Kuuntelimme juuri äsken, aurinkoisessa pohjoissäässä ja kodikkaassa kasvihuoneessamme (ulkona 1m lunta/sisällä 19 plussaa), pääministerin haastattelutuntia ja se oli riittävä syy tällaiseen, hyvinkin epämuodikkaaseen blogikirjoitukseen. Vai sanoisinko, ei-salonkikelpoiseen? Juha Sipilä pärjäsi nimittäin hyvin; itse asiassa erinomaisesti.

Vienan Karjalan Jyskyjärven Katri-mummo (edesmennyt, ihana Katri Nikulin) totesi kerran minulle, pitkällä neuvostokokemuksellaan: "Ilmari, oletko huomannut? Sitä kehutaan, jota kehutaan!". Todellakin, me ihmispoloset olemme laumasieluisia ja juuri siksi sama luonnonlaki pätee myös toisinpäin: "sitä haukutaan, jota haukutaan", valitettavasti.. Jokainen suomalaismedian käyttäjä on viimeistään nyt huomannut, että siitä on ollut kyse. Harva "uskaltaa" kehua sos-hallitusta, "kun eivät muutkaan sitä tee", hohoijaa.

Sipilän ulosanti on selkeä ja hallituksen linja johdonmukainen. Huomaa selvästi, että pääministerin rooli istuu yhä paremmin. Miehessä miellyttää sekin, että hän antaa presidentillemme runsaasti liikkumatilaa, vaikka itse onkin todellinen pomo. Luulisi Saulinkin olevan tyytyväinen nykymenoon: pääsee tekemään jotain hyödyllistä eikä tarvitse aamusta iltaan tapella kahdesta ruokalautasesta.

Puolivälitarkastelun tyly johtopäätös: ilman muuta jatkoon ja tehköön hommansa loppuun, huudosta huolimatta. Näillä mennään, toivottavasti vuoteen 2019.

Pääministerin haastattelutunti (19.3.2017)

Jyskyjärvi (Karjalan kaunein kylä)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pääinsinööri ei näköjään noudata vanhaa käytäntöä, jonka Luxenburgin pääministeri Jean Claude Juncker totesi: "Tiedämme kyllä mitä meidän pitäisi tehdä, mutta emme sitä mitenkä sen jälkeen voisimme tulla uudelleen valituiksi."

Ehkä Sipilä haluaa vain tehdä sen mikä pitää ja minkä kaikki tietävät. Ehkä se riittääkin hänelle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Veikkaan vahvasti, että juuri Sipilä tekee jonkinlaiset "Schröderit":

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232823-schr...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

>....Jean Claude Juncker totesi: "Tiedämme kyllä mitä meidän pitäisi tehdä, mutta emme sitä mitenkä sen jälkeen voisimme tulla uudelleen valituiksi."

ooo

No niin..... löytyy Euroopasta rehellisyyttäkin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juncker on jo niin vanha ja viiniin menevä, että luulisi sen olevan hänelle lähes samantekevää tuleeko valituksi vaiko ei enää.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sipilä on onnistunut suututtamaan suuren osan suomalaisista häntä itseään vastaan. Jos sillä voi mitata onnistumista, hän pärjää todella hyvin. Haastattelutunnilla onnistuminen on jo oma asiansa. Varmaakin hän pärjäsi, mutta tuskin hän juurikaan toiveikkuutta kulijoiden enemmistössä herätti.

Sipilän ja yleensäkin hallituksen epäkiitollinen tehtävä on kohentaa valtiontaloutta. Se merkitsee leikkauksia sekä hintojen ja maksujen korotuksia taholle, jolla ei ole nykytilanteen synnyn kanssa mitään tekemistä.

Kun viesti sakkaa, valtion tulot vähenevät, eikä tilannetta voi oikaista ainakaan siten, että vientiteollisuus maksaisi valtiolle aiheuttamansa menetykset. Talous on tasapainotettava muulla tavoin. Se merkitsee valtion menojen karsintaa ja verotuksen suuntausta siten, että vientiteollisuuden tilanne helpottuu.

Laman syy ja sen korjauskeinot kohdentuvat aivan eri tahoille, mutta korjaamattakaan ei voi jättää. Sen seuraukset yhteiskunnalle olisivat nykyista hivuttamistakin pahemmat. Uskon, että kansalaiset ymmärtävät hyvin oikaisutarpeen ja sen synnyt syyt, mutta kokevat kohdennukset epäoikeudenmukaisiksi.

Hallitus on epäonnistunut ainakin tiedotustoiminnassaan, toimiensa kohdenmnuksessa ja etenkin niiden valmistelussa. Lisäksi vaikuttaa, että sama meno jatkuu. Sotea ajetaan kiville oikein urakalla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tämä on se tavallinen mantra, jota olemme saaneet kuunnella/nähdä aivan riittävästi. Viljolle suurkiitos rakentavasta kommentista sarjassa "sitä haukutaan, jota haukutaan". Onneksi karavaani kulkee...

Eero Mattila

#3 Tämä nyt on tätä mielikuvapolitikointia. Kataisen ja Urpilaisen toimista haluttiin antaa yltiöpositiivinen kuva. Ulkomaisiin lainavakuuksiin osallistuminen oli muka suomalaisten etu. Maalattiin mielikuvia, joissa luvattiin hyviä asioita, ilman mitään faktaperusteita, jos kumppanit saavat toteuttaa ideoitaan.

Sipilän kohdalla median politikointi on täsmälleen päinvastaista. Luodaan mielikuvaa, että kaikki menee päin seiniä ilman mitään todellista näyttöä.

Media on todellinen ongelma Suomessa. Siitä on tullut politiikan osapuoli. Poliittisena toimijana media ei ole enää luotettava uutisoija. Kolmatta valtiomahtia eli luotettavaa uutisoijaa ei nyt ole - se on paha puute demokratian kannalta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Saman vaikutelman olen saanut itsekin. Johtuu varmasti siitä, että myös toimittajat ovat laumasieluja (vrt. Koiviston Manun "sopulit"). Ja onhan se kauheata: lestadiolainen insinööri pohjoisesta on valtakunnan pomo...vieläpä miljonääri, yök.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

Kaiken kurjuuden lisäksi ei myöskään vastaa lestadiolaisen stereotyyppiä, joten siltäkin osin joutuu tyytymään vain kautta rantain vihjailemaan että 'shhh lestadiolainenkin...'.

Sarkastisesti voisi todeta, että muslimimaahanmuuttajat ovat parasta, mitä lestadiolaisille on sattunut... Joku sentään vielä heitäkin pahempi. (Ei tosin sentään demarien asteikolla, joille kepulia pahempi hylkiö on vain lestadiolainen.)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mitäpä tuohon lisäämään.

Paitsi kasvihuoneesta toiseen. Koulimme juuri 67 tomaatin tainta, joukossa runsaasti venäläisperäisiä lajikkeita. Taimikasvatuksessa on vielä reilu toinen mokoma. Mielenkiinnolla kesää odotellen...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Katri-mummo ei ollut pelkästään hieno ja lukenut kansanfilosofi (hän toimi pitkään kylän kirjastonhoitajana), mutta myös harvinaisen suorapuheinen ja hauska. Hän sanoi minulle kerran hyvin tiukkaan sävyyn: "Kuule, Ilmari, jos ajat ohi niin ammun sinut!". Katri asui Jyskyjärven lähes ensimmäisessä talossa.

Kerran toin hänelle tuliaiseksi samppakaljapullon ja kun hän näki sen hän tokaisi välittömästi: "Kuule, älä ikinä tuo enää tuota kusivettä!". Vodkahan sen olisi pitänyt olla...

Katrin aloituksessa mainittu viisaus pitää paikkansa; sen verran olen itsekin vierestä seurannut elämää (niin sanotusti "muina miehinä").

Pekka Iiskonmaki

''Sipilä on onnistunut suututtamaan suuren osan suomalaisista häntä itseään vastaan. Jos sillä voi mitata onnistumista, hän pärjää todella hyvin.''

Tuskin voittaa sentään Kalevi Sorsan ja Pirkko Työläjärven. Pojilla oli niiden kuvat tikkatauluna varastossa.

Duunarit kirosivat jatkuvasti nousevia veroja, kun nettopalkalla ei tullut enään toimeen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä tälläinen "perusduunari" metallimies kuten minä tuli hyvin toimeen Sorsan "valtakaudella" Vaikka vaimo opiskeli oli meillä varaa avioitua, hankkia ensiasunto, esikoinen ja autokin oli, kaikki tämä yhden "perusduunarin" palkalla. Ainoastaan kirosimme elintarvikkeiden korkeaa hintatasoa ja yksipuolista tarjontaa, joka esti esim. ostamasta talvisaikaan vihanneksia, kepun ja MTK:n suojatessa kotimaista tuotantoaan. No, onneksi Suomi liittyi EU:n ja elintarvikkeiden hinnat laskivat ja tarjonta monipuolistui suomalaisten päästyään irti MTK-mafian otteesta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ja nyt sitten kirootte nuo "maataloustukiaiset", joiden avulla elintarvikkeiden hinnat laskivat. Tuttua ja turvallista: inhon kohde pysyi samana.

Luonnonlaki tämäkin: "If you eat, you're a partner in agriculture":

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:AN...

Käyttäjän MattiMulari kuva
Matti Mulari

Hyvä kirjoitus Ilmarilta. Minä oli mukana, kun Katri antoi ukaasin Ilmarille Jyskyjärvellä, miten käy Ilmarille, jos ei poikkea Katrille Jyskyjärvellä käydessä. Silloin oli kova joulukuun pakkaspäivä 201? Jyskyjärvellä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ni Ilmari, ei Sipilää haukuta kansan suulla, häntä haukkuvat vain ammattiräksyttäjät ja opposition roskaväki. Se vain on möly päästetty irti ei sen kummempaa. Köyhää touhua haukkua haukkumisen ilosta.

Esikuvana on vittumaista olla, kun jokainen toimi on suurennuslasin alla, ja jos jotain tekee väärin on sellainen kohu että oksat pois.

Minusta Juha on pärjännyt oikein hienosti tuossa paskasateessa ja olisi pärjännyt paremminkin, jos olisi hiukan antanut narua muutamassa kohdassa, eikä leikkisi täydellistä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"jos olisi hiukan antanut narua muutamassa kohdassa"

Entäpä, jos hän on todennut, että narun antaminenkin on turhaa. Tässä on vähän keskiajan noitaoikeudenkäyntejä muistuttava tilanne. Kuolema on osoitus syyttömyydestä, hengissä selviäminen osoitus syyllisyydestä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tämän blogikirjoituksen pääsyy ei ollut niinkään puoluepoliittinen (olen hyvinkin liikkuva äänestäjä) vaan pikemmin mediakriittinen....Toimittajien suhtautuminen hallitukseen sekä erityisesti pääministeriin on ollut voittopuolisesti asenteellista. Hän, joka väittää tätä tosiasiaa vastaan, saa kyllä antaa siihen liittyvät perustelutkin. Seuraan jatkuvasti median antimia enkä voinut tulla muuhun kuin tuohon johtopäätökseen. Ari puhuu omassa kommentissaan "paskasateesta" ja siitä todella on kyse.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mielestäni Eero Mattila kiteyttää ongelman täsmälleen kommenttinsa #13 viimeisessä kappaleessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset