Elämä jatkuu

Channel Four:in viileä ajankohtaisdokumentti...

Viime vuoden tammikuussa Englannin julkinen tv-kanava Channel Four näytti dokumentin, josta on tullut yhä ajankohtaisempi Manchesterin, Lontoon, Nizzan, Pariisin, Brysselin, Berliinin ja tulevien terroristi-iskujen kannalta. Jamie Roberts teki sen, minkä kunnon journalistin pitääkin tehdä eli selvitti "what´s really going on in our society". Dokumentin nimi (The jihadist next door, 46 min) kertoo jo paljon, mutta vasta näkemällä sen jokainen tajuaa minkä valtavan vihan ja vaaran keskellä ollaan. "Avoin, länsimainen yhteiskunta" on lähes musertavan ongelman edessä eikä sen omaa roolia (Blair, Bush) sovi suinkaan unohtaa...

Myös Englannissa vihaimaamit (kuten Omar Bakri, ‘The Tottenham Ayatollah’)  ovat olleet aivan keskeisessä roolissa, mutta alkaa tuntua siltä, ettei prosessia enää pysäytetä millään. Tämä on sota, olkoonkin, että ääri-islamistit ovat selvää vähemmistöä (arvioltaan 50 miljoonaa, maailmanlaajuisesti). Itse luotan tässä suhteessa Humboldt-yliopiston prof Ruud Koopmans:in tutkimustuloksiin.

Jamie Robertsin dokumentti on siitäkin ajankohtainen, että viime lauantain terroristi-iskun yksi tekijä on siinä mukana (LÄHDE).

Elämme surullisia aikoja ja jo aivan liian moni elää ilmiselvässä rinnakkaistodellisuudessa:

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä dokkari. Kiitos.

Maan sisääle muodostuu vähitellen terroristien oma, harmaa " itsehallinto" , joka pyrkii toimillaan tuhoamaan ympärillään olevan emojärjestelmän. Samanalainen kehitys on havaittavissa myös Ruotsissa. Ensimmäinen terroriteko on nähty Huhtikuussa ja vallitseva kehityssuunta ei ole hyvä, kuten on lehdistä saatu lukea. Epäsuorasti (?) terroria tukevat imaamit auttavat omalta osaltaan kehitystä.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/kritiser...

Eikä tämä terrori ja väkivalta todellakaan palvele kaikkia muslimeja.

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/kvinnan-b...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tuo Channel Four ei siis ole "julkisrahoitteinen" samassa mielessä kuin oma YLE:mme on -- mutta ei myöskään vastaa meikäläisiä kaupallisiakaan kanavia. Jotain siltä väliltä.

Aikanaan maailmassa ehkä eniten tv-draaman muotoja uudistanut Dennis Potter toivoi hyytävässä jäähyväishaastattelussaan, että hänen viimeiseksi jäävä työnsä, "Karaoken" ja "Kylmän Lasaruksen" muodostama kokonaisuus, toteutettaisiin ja näytettäisiin puoleksi BBC:n ja puoliksi Channel Fourin toimesta. Niin myös tehtiin - ohjelmapolitiikat joustivat.

Meillä taas taitaa olla ylipääsemättömän vaikeaa esittää mitään monikulttuurisuus-, maahanmuutto-, tai vallankaan islam-kriittistä ohjelmaa sen enempää julkisella kuin kaupallisillakaan kanavilla. Meillä on kunnolliseen journalismiin niin pitkä matka. Toivottoman pitkä.

Kiva että toit tuon dokumentin tänne saataville. Toivottavasti moni suomalainen "journalisti" katsoo sitä ja miettii missä yhteiskunnallisten ohjelmien toimittamisen laadullinen rima sijaitsee.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kylmän sodan aikana muslimiterroristit koulutettiin taistelemaan sosialismia vastaan, tarkoituksena saavuttaa kapitalistiselle taloudelle globaali monopoli, ja nyt kun kylmä sota on päättynyt ja vanhat toimeksiannot loppuneet, tuo terrorismi onkin kääntynyt (tai käännetty) kristillis-kapitalistista taloususkontoa vastaan. Tai sellainen kuva ainakin halutaan antaa samalla kun meitä lietsotaan vastahyökkäykseen.

Aivan pikaisesti käväisee mielen perukoilla epäilys, että olisikohan se parasta em. taloususkonnon puolustamista, että me kaikki pelättäisiin ja vihattaisiin islamia? Siitä tuskin lienee epäilystä, että terrori-iskut, joissa terroristit väittävät olevansa islamin asialla (siitähän ei kukaan piittaa, että uskonoppineet ovat eri mieltä), ovat (valtamedian suotuisalla avustuksella) mitä parhain keino saada kansa vihaamaan muslimeja aivan yhtä kiivaasti kuin 1930-luvulla juutalaisia.

Terrori-iskuissa kuolee paljon vähemmän ihmisiä kuin liikenneonnettomuuksissa, mutta ei meitä silti liikenteen vaarallisuudella pelotella.

Sen sijaan meitä pelotellaan terrorismilla, ja tuo pelottelu levittää paljon enemmän pelkoa kuin itse terrori-iskut. Olen sen omin silmin havainnut kun olen verranut mediaa seuraavien ystävieni ja mediaa seuraamattomien ystävieni pelkotasoja. Mediaa seuraamattomat eivät oikein "osaa" pelätä terrori-iskuja, kun eivät ole lukeneet läksyjään (eivätkä tietenkään ole joutuneet terrori-iskun kohteeksi; lottovoitto taitaisi olla todennäköisempää). He pelkäävät enemmän liikenneonnettomuuksia, ja syystä.

Jossain toisessa ketjussa joku sanoi hiljattain, että terroristit eivät usko järkeä, ja hänen ääneenlausumaton johtopäätöksensä tuntui olevan, että sen takia meidän pitäisi tehdä jotain järjetöntä terrorismin lopettamiseksi.

Mitähän se mahtaisi tässä tapauksessa olla? Vaatia muslimeja poistettavaksi kritittyjen (eli valkoihoisten lihaa syövien heteroiden) joukosta jonnekin muualle? Paikkakunnalla syntyneitä ja koko ikänsä asuneita ei oikein voi palauttaakaan minnekään.

Pidän ongelmaa (eli pelon levittämistä kansan keskuuteen ja sen voimalla hallitsemista; lyhyesti terrorismia) vaikeana, ja ylläkirjoittamallani haluan vain sanoa, että vielä ei tarvitse joutua paniikkiin, vaan vielä on aikaa miettiä hiukan ennen kuin hypätään johtopäätöksiin tai niiden ohi suoraan toimintaan.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

En pysty näkemään tuota videota. Siinä on jotain copyrighteista. Onko se muiltakin nyt pois, vai vika minun päässä?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eipä näy. Tuottaja lienee poistanut katseluoikeudet Copyrightiin viitaten.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset