Elämä jatkuu

Loikkari vaiko lähtijä?

Nyt kun työministeri Jari Lindströmkin kirjoitti: "Olisin viikonlopun tapahtumien jälkeen lähtenyt PS:n eduskuntaryhmästä joka tapauksessa" lienee aiheellista kysyä ovatko nämä uv-edustajat loikkareita vaiko lähtijöitä?

Loikkari hyppää puolueesta toiseen (mm. Toimi Kankaanniemi), mutta poistuminen jostakin eduskuntaryhmästä on yhtä demokraattista kuin perinteinen junttaaminenkin. Sitä paitsi, uutta puoluetta, johon loikata, ei ole olemassa.

Minusta tässä surkeassa jaksossa Osmo Soininvaaran twiitti lienee lähimpänä todellisuutta:

Jos Halla-aho olisi hyväksynyt Jussi Niinistön varapuheenjohtajaksi, hän johtaisi 37 kansanedustajan puoluetta. Selkävoitot eivät kannata.” Näin se vaan joskus menee (ainakin viikolla 24). Peruspsykologiaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kyllä mielestäni ovat loikkareita ja äänestäjien pettäneitä. Luehan linkin kirjoitus, jossa on melko yksityiskohtainen kertomus suunnitelluista kuvioista. Ei mitään epäselvyyttä etteikö uuvatit ole kokoomuksen ja keskustan kainalosauvoja hallituksessa. Ihan kuin vasemmistosta eilen eduskunnassa kuulimme arvostelua.

En referoi, enkä kopio kirjoitusta vaan se on paras lukea kokonaan kokonaiskuvan saadakseen.

https://kp24.fi/uutiset/513564/operaatio-hallituks...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Luulen, että niin Jari Lindströmin kuin muiden lähtijöiden äänestäjillä on vuorostaan omaa mielipide tuosta "äänestäjien pettämisestä", mutta sehän nähdään vuonna 2019, eikö?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei tässä minkään tekstin lukeminen auta. Jokainen päättelee kuitenkin ihan itse, ovatko Uv:n jäsenet loikkareita vai lähtijöitä. Turhaa pohdintaa on sekin. Olennaista on persujen hajoaminen ja hallituksen jatko. Ilman uutta ryhmää ja vanhoja ministereitä hallitus olisi joka tapauksessa jatkanut hieman työläämmän menettelyn jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen samaa mieltä niin sinun kuin Soininvaarankin kanssa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jussi Niinistö varapuheenjohtajana olisi häivyttänyt Halla-ahon raiskausfantasiat näkyvistä? On se tietysti mahdollista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, niitä ei tuossa tapauksessa enää olisi yhtä aktiivisesti nostettu julkisuuteen, kun Halla-ahoa siedettäisiin välttämättömyyden pakosta, jos puheenjohtajisto muutoin olisi koostunut "vakavasti otettavista persuista".
Nyt sen sijaan muistutettiin Halla-ahon kirjoitusten lisäksi myös yhden varapuheenjohtajan aloitteesta pakkosiirtää kaikki homot, muslimit ja ruotsinkieliset Ahvenanmaalle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Toinen mahdollisuus on se, että Soininvaara puhuu tapansa mukaan höpöjä.

Niko Sillanpää

Sittemmin on käynyt ilmi, että jos Niinistö tai joku muu Soinin taskussa oleva olisi päätynyt puheenjohtajistoon, olisivat erottaneet Halla-ahon ym. puoluevaltuuston ja -hallituksen kautta:

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten...

Eli "peruspsykologia" toimi tällä kertaa siten.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten Niinistö oli Soinin taskussa. Niinistö oli Halla-ahon tapainen siinä mielessä että käytti Soinin puoluetta oman unelmansa toteutukseen. Niinistö oli mielestään syntynyt puolustusministeriksi ja järkkäsi itsensä sellaiseksi Soinin puolueen avulla.
Lisäksi hänellä oli kansallismielisessä viitekehyksessä painavampi salkku kuin Soinilla.

Niko Sillanpää

Niinistö oli ennen Terhoa (ja Saarakkalan jälkeen) Soinin perintöprinssi. Jossain vaiheessa Soini kai ymmärsi, että Niinistö ei ole tyyliltään kovin kansaan menevä, mutta puolustusministerin salkku annettiin lohdutukseksi.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Kaikkihan on ainakin vielä arvailua. Itse yhdyn Soininvaaran twiittiin. Murskavoitto ei nyt toiminut toivotulla tavalla.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Ei ole vielä viikkoakaan kulunut , kun uusi johto ottanut vallan. Odota hetki…..

Harmi että lähtijöitä on paljon, mutta jos ei tuntenut omikseen perussuomalaisia arvoja, niin parempi että lähti. Uskottavuutemme nousee kun takinkääntäjät lähtevät ja olemme aidosti maahanmuuttokriittinen puolue. Huvittaa miten Sampokin puheenjohtaja ehdokkaana antamat lausunnot oli sanahelinää. On hyvä että äänestykset menivät näin jäsenistö puhunut ja pulinat pois. Perussuomalaisten ohjelma on sama kun aikaisemmin, pienenkään ihmisen asiaa ei ole unohdettu. Tästä hyvä lähteä eteenpäin.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kuten liike-elämässä niin politiikassakain on "pakko" tehdä ja päivittää skenaarioitaan ja riskienhallintaa. Kilpailustrategian terävänä pitäminen on edllytys pärjäämiselle. Lienee selvää, että kun soinilaisiin kuuluu myös sotatieteen strategi, on tilannekuva hahmottunut ja tarkentunut ennen H-hetkeä viimeisen vuoden aikana. Tässä taistelussa some-verkostot voittivat kumikengät. Toimivia verkostoja kun ei saada vuodessa-kahdessa kasaan. Joskus joutuu häviämään taistelun saadakseen mahdollisuuden voittaa sota. Tätä tietoista taistelun häviämistä halla-aholaiset eivät huomioineet. Mutta on kaksi ryhmää jotka iloitsevat. Media ja juristit. Me penkkiurheilijat seurataan ja kommentoidaan.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Asiasta viidenteentoista, tuo Soininvaaran nimi on hupaisan enteellinen. Meitähän varoitettiin jo 80-luvulla..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pari sekuntia meni ennen kuin tajusin. ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Soinin juntta oli jo paljon ennen äänestystä havainnut ettei heillä ole puolueen jäsenistössä kannatusta, mutta olivat varautuneet heittämään Halla-ahon pihalle mikäli valtaa jää puoluevaltuustoon ja hallitukseen. Ehkä Halla-ahon kannattajilla oli tämä sisäpiiritieto ja toimivat suuren kannatuksensa turvin niin ettei heitä heitetä pihalle. Joka tapauksessa Soinillakaan ei ollut minkäänlaista kompromissihalua ja tämän oli kyllä kuka tahansa voinut huomata hallituskäyttäytymisestä, mitään merkittäviä perussuomalaisten tavoitteita ei haluttu edistää.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Mihin Soini olisi kompromissia tarvinnut. Hän hävisi taistelun, mutta voitti sodan - ainakin toistaiseksi. Jälkinäytös nähdään seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On aivan sama kutsuuko luusereita loikkareiksi tai lähtijöiksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä se miestä ja naistakin syö, jos meilit ovat täynnä tappouhkauksia ja naapurikin katsoo vähän kieroon. Mene siinä sitten muina miehinä töihin. Sillä voi lohduttautua, että saa kaikesta huolimatta työstään kohtuullista palkkaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Niin sen kuuluukin syödä. Se on sitä vastuun ottamista teoistaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Myös Halla-aho on saanut tappouhkauksia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Luultavasti maahanmuuttovastaisilta. Niiltä, joille mikään ei ole tarpeeksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä minusta ministerin palkka on ihan ruhtinaallinen :)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Koomista kaikessa on se, että pohjimmiltaan kummatkin osapuolet ovat oikeassa. Niin Uuden vaihtoehdon väki kuin halla-aholaiset. Uuden vaihtoehdon väkeä voidaan perustellusti kutsua niin puolueen (tai aatteen) pettureiksi tai arvoistaan kiinni pitäviksi. Luusereiksi tai niiksi joilla oli poliittista ymmärrystä muita enemmän. Kuva on täysin erilainen riippuen kummalta puolelta sitä katsoo, mutta kumpaakin katsantokantaa voidaan perustella ihan mielekkäillä perusteilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yritätkö sanoa että Soini on pitänyt kiinni niistä julkituoduista arvoistaan?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren
Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

”Jos Halla-aho olisi hyväksynyt Jussi Niinistön varapuheenjohtajaksi, hän johtaisi 37 kansanedustajan puoluetta. Selkävoitot eivät kannata.”

Ei olisi Jussi Niinistönkään kanssa pitkään johtanut.

Soini oli hallituksessa ollessaan puolueensa arvot ja jäsenistön tahdon aktiivisesti unohtanut. Aidot persupuolueen jäsenet ja kannattajat katselivat ihmeissään, mihin Soinin into ja eväät olivat kadonneet.

Jussi Niinistö oli pahasti flegmatisoitunut Soinin rinnalla ja vaikutti täysin hampaattomalta puolustamaan mitään muuta kuin armeijan määrärahoja. Hyvä että niitäkään.

Uusi aika murtautui esiin Perussuomalaisissa, eikä se ole Jussi Halla-ahon syy. Kaikella vaan on aikansa ja loppunsa; myös nahkansa myynnillä, kannattajakunnan hylkäämisellä ja innottomalla flegmaattisuudella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Soininvaara on pitkälti oikeassa. Jos voitokkaat halla-aholaiset olisivat sietäneet malliksi muutama soinilaista niin ristiriidat olisivat todennäkäisesti pysyneet ainakin vielä jonkin aikaa puolueen sisällä ja eduskuntaryhmä koossa. Silloin olisi siedetty ainakin julkisuudessa toistensa erilaisia fantasioita ja syytetty yhdessä ulkopuolisia vihapuheesta ja vainosta rehellisiä EU-, matu- jamilloinmitäkin kriittisiä kohtaan.

Nyt täystyrmäystä haettaessa unohdettiin, että edes auttavasti järjissään olevat eivät jää jatkuvasti hakattaviksi vaan n.s. äänestävät jaloillaan. Ja tässä tapauksessa vieden eduskuntaryhmän enemmistön mennessään.

Kummassakin tapauksessa linjanmuutoksilla on hyvin vähen yekemistä tapahtumien kanssa. Kyse on vallasta. Toiset näyttävän pyristelevän keinolla millä hyvällä hallitusvalalssa ja toisille riittää valta samanmielisten joukossa.

Tärkeintä ja parasta kuitenkin on, ettei persukoiden jäsentenvälisestä ole vielä viihdearvo kadonnut. Saanemme nauttia tästä puskafarssista vielä tovin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Saanemme nauttia tästä puskafarssista vielä tovin."

Parhaat vitsit on jo kerrottu, tunnelma on vähän kuin aamuyön jatkoilla. Kohta jännitetään sitä, saako uuvattiryhmä uusia jäseniä vai ei. Äärimmäisen mielenkiintoista, eikö totta?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mahdollisesti olemme draaman kaaressa jo niin pitkällä, että tämä oli väistämätöntä jotta tarina jatkuisi eikä jäisi junnaamaan paikallaan. Onhan tätä jatkunut jo niin kauan, että jatko-osien määrässä tulee erilaiset saippuasarjat haastetuksi. Jostakin kumman syystä me jaksamme kesäteattereissäkin katsoa samoja vanhoja puskakomedioita uudelleen ja uudelleen, miksi siis ei ....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos voitokkaat halla-aholaiset olisivat sietäneet malliksi muutama soinilaista niin ristiriidat olisivat todennäkäisesti pysyneet ainakin vielä jonkin aikaa puolueen sisällä ja eduskuntaryhmä koossa."

Ei voi syödä kakkua ja säästää sitä. Perussuomalaiset eivät olisi voineet hallituksessa vastustaa euroa ja EU:ta ja samalla muiden hallituspuolueiden mukana kannattaa integraatiota ja liittovaltiota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Soini on tehnyt sitä menestyksellä jo kaksi vuotta hallituksessa. Sitä ennenkin puolue oli hänen hyppisissään koko olemassa olonsa ajan. Nyt kun hän pikkuisen höllensi otettaan niin kirput on heti karussa eikä niitä saa enää takaisin purkkiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Schepel on oikeassa loikkarin määritelmänsä kanssa. Vain jos loikkaa johon olemassa olevaan puolueeseen, on loikkari. Muuten on "vain" eronnut. Kuten muinaiset alku-SMP-läiset olivat erokkeja maalaisliitosta.

Eroamista puolueesta voivat tietysti entiset kaverit pitää jonkinlaisena petturuutena entisiä kavereita kohtaan. Mutta olisiko yhtään sen rehellisempää roikkua mukana vaikka on poliittisilta kannoiltaan erimieltä. Esimerkiksi tässä tapauksena halla-aholaisten äänettöminä yhtiömiehinä. Tässä konkreettisessa tapauksessa jonkinlainen sisäsiisti kohteliaisuus vähemmistöön jääneitä kohtaan olisi ehkä helpottanut heidän ketutustaan eivätkä he olisi äänestäneet jaloillaan. Mutta tällä kertaa näin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vain jos loikkaa johon olemassa olevaan puolueeseen, on loikkari."

Ei se vaan että jatkaa hallituksessa perussuomalaisten mandaatilla eikä kuitenkaan aja puolueen näkemyksiä. Merkittävä kysymys on millä mandaatilla Soinin poppoo hallituksessa työskentelee?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Käsittääkseni kukaan ministeri ei ole loikkaamassa hallituksesta mihinkään, päin vastoin. Hallitus ja sen jokainen ministeri jatkaa sillä mandaatilla jonka kannatus eduskunnassa heille suo.

Hallitus kaatuu Suomessa vain ja ainoastaan jos se saa eduskunnassa epäluottamuslauseen tai se itse (lue pääpministeri) haluaa erota. Tässä nykytilanteessa pääministeri eikä muukaan hallituksen ministereistä näytä haluavan erota joten ainoksi vaihtoehdoksi jää epäluottamus eduskunnan äänestyksessä. Jäljelle jääneet persulit ja muutkin eduskunnan halukkaat jäsenet ovat vapaita yrittämään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #35

"Hallitus ja sen jokainen ministeri jatkaa sillä mandaatilla jonka kannatus eduskunnassa heille suo."

Perussuomalaista irtautuneilla kansanedustajillaja ministereillä ei ole enää mitattavissa olevaa kannatusta. Aiemmin loikkarit ovat hypänneet olemassaolevaan puolueeseen joka on ottanut heidät oman kannatuksensa mukaan. Hallituksella ei ole enää enemmistöön vaadittavaa kannatusta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Nuo kansanedustajat eivät ole eronneet kuin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja jotkut myös ilmoittaneet eroavansa puolueestakin. Puolue myös erottanee loputkin.
Heillä on kuitenkin edelleen kansanedustajan statuksensa. Sitä ei ratkaise jäsenyys perussuomalaisten eduskuntaryhmässä eikä Perussuomalaisessa puolueessa. Sen ratkaisee edellisten eduskuntavaalien tulos jonka perusteella heille on annettu edustajan valtakirja.

Hallituksen kannatus mitataan eduskunnassa ja, ainakin toistaiseksi, vain siellä. Kukaan ei ole, vielä, esittänyt nykyiselle hallitukselle persukoiden eduskuntaryhmän hajoamisen jälkeen sen kannatuksen haastavaa välikysymystä. Normaalein menoin hallituksella katsotaan silloin olevan eduskunnan luottamus. Siis kunnes se asetetaan koetukselle sellaisella tai pääministerin ilmoituksella (josta seuraa luottamusäänestys). Niissä tapauksissa ratkaisee valtiopäiville kokoontuneiden kansanedustajien luottamusäänestyksessä antamat äänet. Epäluottamukseksi voidaan saada myös jonkin muun asian yhteydessä hallituskoalition kokema tappio jonka pääministeri haluaa tulkita luottamusta mittaavaksi ja hävityn tuloksen jälkeen itse pyytää eroa.

Olisi myös mahdollista asettaa yksittäisen ministerin luottamus kyseenalaiseksi mutta senkin läpimenon onnistuminen on kyseenalaista, ainakin historian valossa.

Siis kaiken kaikkiaan hallituksen, nykyisen Sipilän 1b:n, luottamus on kiinni eduskunnan tahdosta. Tällä hetkellä se on luotettu koska persukoiden hajoamisen jälkeen sitä ei ole vielä mitattu ja tietäen tulevaisuudesta ainakin, että Sipilän ja Orpon puolueilla vahvistettuna persu-erokkaiden Uv:lla on edelleenkin enemmistö eduskunnasta takanaan. Siihen meidän on tyytyminen kunnes eduskunnassa kansanedustajat toisin todistevat (viimeistään 2019 vaaleissa).

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Soimin menestys on ollut Perussuomalaisten kannatuksen menetys ja nyt sen päälle hasjaannus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Menestys, mutta keiden ansiosta? Kannatusluvut kertonevat aivan jotain muuta kuin, että kse olisi Soinin itsensä kannatuksesta. Kunnallisvaalien tulos oli jo pudonnut merkittävästi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mina ainakin olen vihainen ja pettynyt siitä petoksen ja kusetuksen määrästä mitä tässä tehtiin monelle hyvälle ihmiselle.

20 loikkaus oli sovittu viimeistään (3.6. lehtivuoto) jos Halla-Aho valiltaan.

Tämän lisäksi oli päätetty, että kun/jos puheenjohtajistoon tulee ns. "soinilaisia", niin puoluehallituksen voimasuhteiden (kaikki puheenjohtajat menevät puoluehallitukseen) voimalla uudesta vaihtoehdosta tehdään persujen virallinen ryhmä -> puoluetuet sinne ja jätetään jäsenistön valitsema puheenjohtaja puolueeseen jolle ei tule rahaa.

Tämän lisäksi ryhmään 20 ennalta hyväksyttiin vain sellaiset jotka sitoutuivat olemaan kunnioittamatta puoluekokouksen päätöstä jos päätös oli väärä. Härski soinilainen manooveri jotta ministeripaikat saatiin pidettyä ja eduskunnasta luopuvat saavat kenties vihreät oksat.

Erityisen paljon minulle aiheuttaa elämäntuskaa se asioiden selittäminen parhain päin siten, että muka puoluekokouksessa spontaanisti tämä tehtiin ja se, että selkävoittoja ei kannata ottaa. Selkävoitto olisi tullut jos loikarit olisivat saaneet oman henkilönsä puheenjohtajistoon. Se olisi mahdollistanut melkoisen ryöstön puoluehallituksen kautta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näkyy heasrin tutkimuksessa olevan kannatusta aika paljon myös lähtijöillä.

Kansan mielesetä ihan hyvä homma tuo eroaminen, ja niin minunkin mielestä. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä pidän näitä eronneita eronneina. Isänmaallisina ja omanarvontuntoisina, jyvinä, jotka eivät halunneet enää sotkeutua akanoihin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Se kertoo aina jostain kun ei-persu kiittelee ja kehuu loikkareita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soini on kuitenkin alunperään se joka salli hommaforumin "kotiinsa".

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ihmiseen istutettu omatunto on merkki Jumalan olemassa olosta. Sen kanssa me joudumme elämään, tahdoimme sitä tai emme. UV-edustajat kuuntelivat omantunnon ääntä ja perustivat oman ryhmän. Ei ole ollut mitään syytä jäädä äänettömiksi yhtiömiehiksi puolueeseen. Se olisi ollut täyttä itsepetosta.

Mitä tapahtui puoluekokouksessa, niin sen nyt näkee ”Sokea Reettakin”, jos ei muuten, niin siitä miten uusi puheenjohtajisto valittiin. Arvostetun puolustusministeri Jussi Niinistön syrjäyttäminen puoluejohdosta sen jo kertoo. Hän nauttii luottamusta yli puoluerajojen. Isänmaan miehiä.

Jos jotain hyvää tästä yrittää hakea, niin se on se, että yksi jos toinenkin on näyttänyt tämän episodin kautta ”omat karvansa.”

Valitettavaa on se, että tämä on täysi katastrofi Perussuomalaisten liikkeelle. Jälkimainingit tulevat vaikuttamaan veteen heitetyn kiven tavoin. Puolue on toiminut maltillisesti eräänlaisena yhteiskunnan varoventtiilinä ehkäisemällä paineen nousemista liian suureksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikkola on tehnyt tärkeän huomion: "Puolue on toiminut maltillisesti eräänlaisena yhteiskunnan varoventtiilinä ehkäisemällä paineen nousemista liian suureksi."

Tuo on ollut persukoille annettu tehtävä. Toimia kokkuleiden valitusosastona eli kanavoida ihmisten oikeutettu tyytymättömyys mihinkään vaikuttamattomaan älämölöön. Koirat ovat haukkuneet ihmisten huvitukseksi mutta samaan aikaan karavaania on viety ihan sinne mihin sen EK:n Musinn Baba:t ovat suunnitelleetkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On eri asia loikata rivijäseneksi kuin päättävään elimeen hallitukseen. Hallitus ei enää nauti enemmistön luottamusta koska perussuomalaisten mandaatti loppui ja hallituksella on vain keskustan ja kokoomuksen äänet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

"Loikkasivat ... hallitukseen?" Käsittääkseni Soini, Terho ja Niinistö olivat jo hallituksessa eivätkä he mihinkään loikanneet.

Persukoiden eduskuntaryhmästä eronneet eivät ole eronneet eduskunnasta. Heillä on edelleen äänensä "omantuntonsa mukaan" käytettävissä, jopa Sipilä 1b:n tukemiseen luottamusäänestyksissä.

Ymmärrän, että joillakin on vaikea niellä persukoiden hajoamista. Olo on varmaan kuin liito-oravalla hakkuuaukealla. Mutta viimeistään vajaan kahden vuoden kuluttua on seuraavat vaalit ja niiden jälkeen uusi eduskunta ja uudet hallituskuviot. Siihen asti näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Juuri noin se menee, kuten Jorma Myyryläinen kirjoittaa. Sipilä jättää eduskunnalle ilmoituksen. Kepun Kokoomuksen ja Uuden vaihtoehdon kansanedustajat eli eduskunnan enemmistö hyväksyy ratkaisun ja se on siinä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Persukoiden eduskuntaryhmästä eronneet eivät ole eronneet eduskunnasta. Heillä on edelleen äänensä "omantuntonsa mukaan" käytettävissä"

Ihmehöpinää, nimenomaan heillä ei ole sitä tärkeintä eli äänestäjien mandaattia. Eduskuntaan mennään äänestäjien mandaatilla ja se näiltä puuttuu kunnes se mitataan uudelleen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #55

Makkkonen kirjoitti: " Eduskuntaan mennään äänestäjien mandaatilla ja se näiltä puuttuu kunnes se mitataan uudelleen." Nykyisillä kansanedustajilla, Uvakkiryhmä m.l., on kansan mandaatti viime vaaleista. Toki meidän vaalijärjestelmämme d'Hondtin vertailulukuineen suosii eniten ääniä saaneita listoja mutta kuitenkin jokaisella valitulla on paikkansa ja valtuutuksensa vaaleissa valittuina seuraaviin vaaleihin asti. Ne tulevat normaalisti 2019 keväällä vai tarkoittaako Makkonen, että persuleiden keskinäisten riitojen takia pitäisi uudet vaalit järjestää? Jos hallitus olisi ihan oikeasti hajonnut, se olisi ehkä ollut paikallaan mutta koska Sipilä ja Orpo pystyivät saamaan hallituksen rivit suoriksi, näillä mennään tällä tavalla järjestetyssä yhteiskunnassa. Jotenkin toisella tavalla järjestetyssä yhteiskunnassa sitten toisella tavalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tai se vahvistui. Puoli vuotta tai kauemminkin halla-aholaiset saarnasivat agressiivisesti hallitusta vastaan. Nyt saivat vähän nenilleen ja joutuvat keskittymään uudelleenorganusointiin ja UVn parjaukseen.

Pasi Karlsson

Kummia sanojen vääntöjä .

Timo Soini on yksiselitteisesti määritellyt puolueesta toiseen loikanneet luusereiksi, sekä perseen jakajiksi mm. heitolla "persut ei persettä jaa" ! Aika alhaista juttua Soinilta !

Saattaa tietysti olla että Soinin mekko on taas pyörähtänyt ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Soini on puhellut kaikenlaista ja monenmoista. Hän itse tulkitsee omiaan omalla tavallaan ja muut muulla tavalla. Siinä suhteessa mikään ei ole muuttunut ennen Jyväskylää, siellä tai sen jälkeen. Tosin Jukka Jusulan onelinerit eivät pure enää ihan yhtä hyvin kuin aiemmin.

Joillakin aiemmin Soiniin luottaneilla saattaa nyt olla hieman krapula ja joillakin hyvä mieli, ettei siitä "maljasta maistanut..." ja jotkut yrittävät tiristellä tyyliin "älä tule paha krapula ... ainakaan vielä". Postpersulit c. hommapersulit kiistassa rypeminen mennee "korjaussarjasta".

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Muistakaa että jäsenistö päätti ja äänesti. Jos saa kannatusta, onko se paha asia?

Jäsenistö halusi muutosta ja sai sen.

Soini omalla hillotolppa hingulla aiheutti oikeastaan hyvää, kun loikkasi,

Takinkääntäjä on poissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sä et sitten varmaan ole hallaaholainen kun et vingu ja uhriudu ja takerru Enbusken yhteen lauseeseen muut unohtaen.
Tai jos oot niin tykkäät huonosta seurasta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

On olemassa vain perussuomalaisia, joita johtaa Halla-aho.
Uuden johdon komennossa on luvattu nostaa esiin jäsenistölle tärkeät arvot: maahanmuuttokriittisyys ja EU-kriittisyys.
Nämä asiat yhdistää meitä.
Meillä on täysi luotto siihen että uusi johto toimiin näin eikä vain vaalipuheissaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Ehkä kuitenkin on myös perussuomalaisia jotka ovat halunneet olla Soinin johtamia persuja ja olisivat olleet valmiita olemaan myös Terhon johtamina mutta halla-aholaisuus ei tule kuuloonkaan. (Ihmettelen toki mielessäni molempien järjenjuoksua) Heillä lienee kuitenkin oikeus ihan itse päättää mihin porukkaan haluavat kuulua vai haluavatko kuulua mihinkään. Edes persukoiden joukko ei liene sen sortin mafia, ettei siitä kerran liityttyään eroon pääsisi.

Ja mitä persukoiden rekisteröityyn nimeen tulee niin tuskinpa uudesta puolueesta tulee minkään sortin perussuomalaisia. Onhan uusi eduskuntaryhmäkin "Uusi vaihtoehto" niin eiköhän uuden puolueenkin nimeksi tule jotain yhtä kekseliästä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Mihin lauseeseen haluisit että takerrun :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun halla-aholaiset tiputtevat palstoille Enbuske on oikeassa he valikoivat muuta kuin : http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2387...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

....Ja ministerit Orpo ja Sipilä valehtelivat olevansa yhtä tietämättömiä. Miestrio puhui muunneltua totuutta yhtä hyvin kuin kevätjuhlissa näytellään keijukaista. Itsetietoisesti ja äidille välillä vilkuttaen."

Tottakai on teatteria ollut , onhan päivän selvää että näin on käynyt. Tämä asia on ollut useammassakin lehdessä:

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten...

Trio on suunnitellut tämän ja myös presidentti oli kuvioissa mukana, jos Halla-aho valitaan johtoon, niin suunnitelma B käytäntöön.

Kaikki puhui arvohöttöä niin yhdenmukaisesti onko sitä koko toukokuu harjoiteltu :)
Pahempia rikoksia on ollut tekemässä muiden puolueiden edustajat ja onko tehokkaasti katunut, pitäsikö lakikirjaan lisätä tehokkaasti katunut :)

Tämän takia hyvä että loikkarit lähti ja perussuomalaiset puhdistui näistä vehkeilijöistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turkkilan arvohöttö ei sinua pänni.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Vaikea ottaa kantaa, kun taas en tiedä mitä tarkoitat.

Arvopohja voi olla mitä vain. Arvopohjalla ja arvohötöllä voi vaan leimata. Jos vaan puhutaan arvopohjasta ja ei kerrota mitä sillä tarkoitetaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllä hallituksen toimilla on ollut selvä logiikka, jonka voi katsoa myös olevan ennen kaikkea kansakunnan etu.

Juttelin tuossa pari päivää sitten sellaisen kaverin kanssa, joka seuraa nettikeskusteluja vähän minua laaja-alaisemmin. Siellä oli selvästi näkyvillä kampanja, jonka ensisijainen päämäärä oli äänestää Halla-aho perussuomalaisten johtoon. Halla-ahon kannattajia järjestettiin organisoidusti puoluekokouspaikalle. (Ei siinä mitään, näin saa tehdä. Olisivathan Terhon kannattajat voineet tietenkin tehdä saman mutta ei hänellä ole samanlaista henkilökohtaista ihailijajoukkoa, joten onnistumisen mahdollisuudetkin olisivat olleet pienet. Ja joka tapauksessa kahtiajako olisi jäänyt perussuomalaisiin.)

Tämä kaikki, kuten myös Halla-ahon Soinia ja hallitusta arvostelevat lausunnot olivat varmasti kaikkien hallituksen jäsenten tiedossa.

Looginen johtopäätös on silloin miettiä, mitä tehdään, jos (kun) Halla-aho valitaan. Pystyykö Halla-aho ja Halla-ahon johtamat perussuomalaiset toimimaan hallituksessa samalla luottamuksella kuin tähän asti on hallituksen kesken ollut. Varsinkin, kun Halla-aho kategorisesti ilmoitti, että hän ei tule hallitukseen kantamaan hallitusvastuuta.

Jos vastaus on kyllä, asia on harvinaisen helppo. Jatketaan kuten ennenkin ja perussuomalaisten ministerikokoonpanoon tulee ehkä pieniä muutoksia.

Todennäköinen vastaus oli kuitenkin Halla-ahon historian ja viimeisimmätkin lausunnot huomioon ottaen ei. Puoluekokouksen valinnat, jotka olivat käytännössä epäluottamuslause sekä omalle ministeriryhmälle että hallitukselle, vahvistivat vielä tätä näkemystä.

Luultavasti tapaaminen maanantaina oli vain muodollisuus. En keksi, mitä Halla-aho olisi enää voinut tarjota LUOTTAMUKSEN saavuttamiseksi. Todennänäköisesti neuvottelun lopputulos oli juuri se, mitä Halla-aho tavoittelikin. Perussuomalaiset eivät lähde hallituksesta vaan heidät heitetään hallituksesta.

Tätä varten oli varmaan ainakin kolme suunnitelmaa.
- RKP ja KD tulevat mukaan hallitukseen. Huonona puolena hallitusohjelman neuvotteleminen uusiksi, ministerinvaihdokset ja äärimmäisen ohut enemmistö eduskunnassa.
- Vähemmistöhallitus. Huonoan puolena ministerinvaihdokset ja (epävarman) tuen neuvotteleminen RKP:n, KD:n ja osan perussuomalaisista kanssa.
- Vanhojen perussuomalaisten ministerien jatkaminen (ainakin osaksi) ja perussuomalaisista hallituksen tueksi tulevan erillisen eduskuntaryhmän muodostuminen.
- Uudet vaalit.

Luultavasti vaihtoehtojen todennäköisyydet on laskettu tuossa järjestyksessä. Kolmannen vaihtoehdon toteutuminen oli hallituksen kannalta myönteinen yllätys. Ministeriryhmän säilyminen kokonaisuutena vielä paransi tulosta.

Pääministerin tärkein tehtävä on pitää hallitus toimintakykyisenä. Eduskunnan tehtävä on päättää hallituksen luottamuksesta.

Minä en olisi uskaltanut tehdä Sipilän ratkaisua. Mutta minussta se oli hyvä. Voi olla, että montakin poliittista uraa katkeaa. Mutta päätöksen tekijät taisivat tietää riskin ja katsoa valtakunnan edun omaa etua tärkeämmäksi.

Halla-aho sai puolueen mutta epäonnistui hallituksen hajottamisessa. Nyt hallituksella on kaksi vuotta aikaa näyttää, että ratkaisu oli oikea.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Joensuu kirjoitti: "... logiikka, jonka voi katsoa myös olevan ennen kaikkea kansakunnan etu."

Joensuun ajatelman kanssa voi olla perustellusti montaa mieltä. Hallituksien toimia seuranneena oma käsittykseni on, että tuollaisen kansakunnan edustajat ovat kokoontuneet Eteläranta 10:een ja hallitukset, m.l. edeltänyt kuin nykyinenkin, peräjälkeen pyrkivät saavuttamaan heidän luottamuksensa toteuttamalla heidän etujaan. Me tavalliset taatiaiset olemme ihan toisaalla ilman edusmiehiä ja -naisia emmekä kyseisen logiikan mukaan kuulune tuohon kansakuntaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Väittäisin, että hallitus hakee sitä suuntaa, jolla mysö syntyisi lisää tulosta. Silloin olisi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden turvaamiseen muitakin mahdollisuuksia kuin velka. Tosin näyttää siltä, että tässäkin tapauksessa iso laiva kääntyy hitaasti ja jokainen on parhaansa mukaan asettamassa esteitä muutoksille.

Eivät keskustalaisetkaan syyttömiä ole.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #70

En näe hallituksen toimissa pyrkimystä tuottavuuden kasvuun. Päin vastoin he ovat pyrkineet ikäänkuin rahastamaan omistajille viimeisetkin siemenperunat ja tuhkat pesästä ennenkuin ... Samaan aikaan on tehty keinotekoisia temppuja, esim. kiky, joilla eräitä laskennallisia suureita pyritään vääntelemään ilman todellista substanssin muutosta.

Isojen laivojen kääntämisessä on muistettava, että ne kääntyvät nopeasti vain ylösalaisin.

Sikäli olen samaa mieltä, että syyllisiä ovat myös kepulit eikä pidä unohtaa demuleitakaan kera pikku vassuliapureidensa. Ja hyvin on meno maistunut myös noille Soini/Jusulan takiaisiksi nimittämille hihhuleille ja hurreille. Aina vuoron perään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset