Meitä torakoita on kerrassaan liikaa

Pian (11.7) "juhlitaan" YK:n vuosittainen World Population Day. Jätetäänpäs kotimaiset pikkukuviot sivulle ja pohditaan oikeat ongelmat, jotka väkisin ja yhä kasvavina kasaantuvat eteemme. Maailman väestö kasvaa päivittäin Tampereen kokoisen kaupungin verran (nettokasvu noin 230 000 henkeä/vrk) ja näin jatkuu ja on jatkunut vuodesta toiseen..

Sen sijaan, että puhutaan siirtolais-/pakolaisongelmista, ilmastonmuutoksesta, aseidenriisunnasta jne, niin juuri tämän perustotuuden pitäisi olla kaikkien kansainvälisten kokousten ykkösagendana, päivästä ja vuodesta toiseen. Itse olen jo siinä iässä, ettei "asiaa sinänsä enää minulle kuulu", mutta pahasti huolestuttaa lasteni ja nuorempien kanssaihmisten puolesta..

Kaikki nähdyt ja tulevat ongelmat (nälkä, nuorisotyöttömyys, terrorismi, viha, eriarvoisuus, siirtolaisuus) ovat ainoastaan seurausta siitä, että meitä torakoita on liikaa, kerrassaan liikaa (huomio: "meitä" eikä "heitä").

Koska valokuviin liittyvät käyttöoikeudet rajoittavat tämän synkän blogin kuvitusmahdollisuuksia, niin tässä riittävästi todistumateriaalia kuvahaun hakusanalla overcrowded:

NÄIN YHTEINEN MAAILMAMME MAKAA (kuvasarja)

 

Aiemmat blogit tästä aiheesta (vakavalla teemalla: First things first):

Kutistuvat kansakunnat

Ulosteemme ja maailman nälkä

Maapallomme hurja nuorisotyöttömyys

Vieläkö maailman voi pelastaa?

31.10.2011: 7 000 000 000 asukasta

Hyvikset, pahikset ja tuumaukset heistä

Afroeurooppalaisuuden syntyvaihe?

Paavi: katolilaisten ei pidä lisääntyä kaniinien tavoin

Robottivero ja vasektomia

Bussi kulkee "sillä"

(useat muutkin US-blogistit ovat yrittäneet herättää vakavaa keskustelua ja kyseiset blogit löytyvät helposti puheenaihesanoilla "väestönkasvu", "väestöräjähdys", "nälkä", "siirtolaiskriisi", "ihmiskunnan tulevaisuus" yms)

ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu