Elämä jatkuu

Terveisiä hyvinvoivasta Myanmarista...

  • Pääkaupungin kehätie...
    Pääkaupungin kehätie...

Rakas velipoikani Sibrand kirjoitti tänään (hollanniks)i seuraavasti (Kuten jo aiemmin kirjoitin, hän leikkaa edelleen, eläkekirurgina, kehitysmaiden lapset ilmaiseksi): "We zijn in de nieuwe krankzinnige en megalomane hoofdstad van Myanmar, waar alles excessief is maar waar niemand woont. Je moet, voor de grap, maar eens NayPyiDaw Googelen. Rijen luxe villa's zonder bewoners, enorme hotels zonder gasten en straten met vier, zes of zelfs 19 rijbanen, zonder verkeer. Maar er wonen wel een paar miljoen mensen in de dorpen er omheen". Groeten, Sibrand.

Suomeksi: "Ollaan Myanmarin mielipuolisessa ja megalomaanisessa pääkaupungissa, missä kaikki on vietty äärimäisyyksiin, mutta jossa kukaan ei asu. Tee vaikkapa huviksesi googlehaku NayPyiDaw: lukemattomia loistohuviloita ilman asukkaita, valtavia hotelleja ilman vieraita ja valtakatuja, joissa on 4, 6 tai jopa 19 ajokaistoa, ilman minkälaista liikennettä. Mutta ympäröivissä kylissä asuu hyvinkin pari miljoonaa ihmistä. Terveisin, Sibrand".

Ihmisyys tai ihmiskunta, onkohan sellaista ollenkaan? Ollaanko me, kaikki lajitoverit, perseestä? Anybody home? 

KUVAHAUN TULOS

Kiantajärven kirurgi (blogi vuodelta 2014)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Varakasta väkeä Myanmarissa tai ehkä onni on jakaantunut muutamille.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Näin pian on sanottavissa Helsingistäkin. Liian kallis asua muille kuin rikkaimmalle 1%:lle. Pääosa Helsingistä (kuten Naypyidaw) on täynnä toimistoja ja virastoja, vain pienet saarekkeet rikkaiden asunalueita rikkovat tämän kuvion. Kaikki tavalliset työtätekevät on pakotettu asumaan kaupungin ulkopuolella, he ainoastaan käyvät töissä siellä.

Ja vastauksena kysymykseen: Kyllä, olemme aivan perseestä. Pidämme maailman väkivaltaisinta uskontoa rauhanuskontona.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En täysin ymmärrä, mikä on nyt väärin. Myanmar on rakentanut uuden pääkaupungin, joka vaikuttaa varsin nopeasti kasvavalta asukasmäärältään. Ideana näyttäisi olevan, että maan johtavavirkamiehistö ja päättäjät asuvat hallintokaupungissa. En näe tuossa mitään erityisen väärää, korkeintaan outoa ja yksipuolista. Tyhjät asunnot täyttynevät tällä kasvuvauhdilla pian.

Suomi voisi rakentaa uuden pääkaupungin sadan vuoden välein, seuraava Pihtiputaalle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Katso aloituksen "kuvanhaun tulos".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Resursseja ehkä vähän haaskattu, mutta betonitie kestänee noissa sääoloissa satoja vuosia. Voi sille vielä tulla käyttöäkin. On sitäpaitsi jo nyt varakenttä sotilaskoneille. Sitä parempi, mitä vähempi liikennettä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tässä uusi video. Vaikka velipoika on jo 72-vuotias niin homma jatkuu:

https://drive.google.com/file/d/1UX-FmvbUPpVLFxFKl...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset