Elämä jatkuu

Pressavaalit - piristävä puheenvuoro

Tulevien presidenttivaalien suhteen Ajatuspaja Liberan entinen toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen käyttää minun mielestäni varsin piristävää kieltä (mikä tulee kotomaamme yhden ja ainoan mielipiteen ilmapiiriin). Minun on lähes pakko olla samaa mieltä:

"Elävän presidentin nostaminen jalustalle on tietysti monin verroin synkeämpää kuin kuolleen. Siksi Sauli Niinistön kansansuosio häiritsee minua aika paljon. Se tuntuu perustuvan paljolti kuninkaalliseen karjalanpiirakoiden vastaanottamiseen kansallispukuisilta valtuuskunnilta. Presidentillä on myös lahjakas puoliso ja söpö koira. Mitään suurta visiota tai muita valtiomiesmäisyyksiä on ollut vaikea havaita".

Heikki Pursiaista pännii myös sitä, että Suomessa aina ihaillaan johtajia..

"Siksi Sauli Niinistön yritys huudattaa itsensä presidentiksi on epämiellyttävää. Sen sijaan, että Niinistö korostaisi suomalaisen demokratian vakiintuneisuutta ja arkipäiväisyyttä, hän haluaa nostaa itsensä politiikan yläpuolelle. Hän ei halua olla poliitikko muiden joukossa, vaan jotakin suurempaa", Pursiainen arvosteli Niinistön tapaa hakea jatkokautta sitoutumattoman kansanliikkeen kautta.

Lähde: Heikki Pursiaisen "Paska Suomi" -pamfletti (8/2017)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Näin se vaan menee missä maassa tahansa, että wanha perkele on tuttu perkele ja uusista ei tiedä minkä lajin perkeleitä ne on, joten pysytään wanhassa, vaikka se olisi enemmän kiinnostunut sinisistä kukkasista, kuin maailman menosta.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin tuohon on mitään lisättävää.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Mä laitan sulle pätkän omaa kommenttia, jonka laitoin erinomaiseen artikkeliin, jottei totuus Niinistön valtiomiestaidoista unohtuisi: http://ristosuvanto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24357...

"......Ja sama meno jatkuu edelleen, kuten Naton sotaharjoituksiset Suomessa. Te tuotte kirkkaasti esille demokratian rappiotilan, kabinettipolitiikan ja on järkyttävää, että maamme viestintävälineet eivät sitä tee. Ulkopolitiikka on todella kurjassa jamassa eikä Niinistö osaa puhua eikä visioida. Stubb, Soini, käveleviä katastrofeja, huono tilanne.

Vanha kettu Väyrynen osaa, voisivat nämä hallituksen besserwisserit pyytää häntä hoitamaan idänsuhteita eräänlaisena Idän ulko-ja kauppasuhteiden ministerinä. (Väyrysellä nopeat hoksottimet, hyvä pelisilmä, norsunmuisti, hyvä yleissivistys, osaa rytmittää puheen ja mikä tärkeintä, puhuu selkeästi ja pysyy asiassa. Mulla on Väyrysestä 10 v. kokemus tulkkina - ihannetulkattava, persoonasta en tietenkään sano mitään."

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kiitos linkistä, Elina! Pitkälti samaa mieltä, paitsi ikiliikkuja/kettu Väyrysestä. Itse pidän paljon enemmän suorapuheisesta Keijo Korhosesta (jota Pate eikä keskusta kunnioita yhtään).

P.S. Keijo ei tarvinnut tulkkia: puhuu myös venäjää.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Eihän Keijo Korhonen ole politiikassa koskaan ollutkaan? En tarkoittanutkaan Väyrysen erityistä venäjäntuntemusta tai jotain sopivaa ideologiaa vaan raakaa poliittista taktikointia ja parasta mahdollista kokemusta mitä Suomessa on tällä hetkellä tarjolla ulkopolitiikan saralla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #8

Sen verran oli mukana politiikassa, että ulkoministeri...myöhemmin myös presidenttiehdokkaana (äänestin). Venäjän suuntaan erittäin terävä mutta maalaisjärkinen.

P.S. Väyrynen ja Korhonen eivät koskaan olleet parhaita kavereita, mutta en minäkään pidä Patesta (paitsi että nostan hattuani hänen sitkeudelleen). Lyhyesti Paavo Väyrynen on poliitikko ja peluri kun vastaavasti Keijo Korhonen reaalipoliitikko ja ajattelija. Tässäpä upea suoritus ETYK-ajoilta (Suomi-Saksa: 10-0):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111432-keij...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Niinistö pääsee jatkamaan "edustuspresidenttinä", mutta vasta toisen kierroksen jälkeen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Niin paljon kuin Juha Sipilää haukutaankin, niin annan miehelle täyden tunnustuksen siitä, että hän (varsinaisena pomona) on koko ajan antanut Sale:lle hirmuisesti pelivaraa ja illallislautasia jopa enemmän kuin kaksi kappaletta....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset