Elämä jatkuu

Ehdotus, kohtuullisen rakentava sellainen

Alvariinsa moititaan surkeudestamme, mollisoinnustamme jne, mutta siitä huolimatta lanseeran ylläpidolle yhtä aiheellisen kuin kainon kysymyksen: ovatko US-blogistanin asetukset sittenkin turhan negatiiviset, erityisesti näinä vihapuheiden ankeina aikoina?

Haluaisin lähettää kannustava viesti kanssabloggaajalle (Leo Miralalle), mutta kun kävin hänen profiilisivullaan, niin siellä blogistanin alusta tarjoaa ainoastaan: "Aseta käyttäjälle komentoinnin esto blogiisi"..

Ja minärukka kun etsin pelkästään sellaista positiivista klikkausta kuin: "Lähetä (ystävällinen) viesti kanssabloggaajalle"....

Vastaavasti kanssabloggaaja saisi tällaisen tiedon: "Olet saanut yksityisviestin".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jospa hän näkee nyt viestisi.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Leo varmasti tulee viestini näkemään, mutta varsinainen kysymys onkin siinä milloinka US-ylläpito älyää korjata ilmiselvät (ja negatiiviset) epäkohdat.

Aimon yhteystiedot ovat ainakin minun tiedossani, koska tapaasimme pohjoisessa useasti (upeata Eino Leino-lausuntaa!), mutta kanssabloggaajien yhteystietoja eivät ole. Näillä pelimerkeillä on mahdotonta käydä kahdenkeskistä, inhimillistä keskustelua. Miksi? Onko pottuilu/polarisointi sittenkin itsetarkoitus? Siltä vaikuttaa, valitettavasti.
Bloggaajien keksenäisten yhteyksien luominen pitäisi olla yhtä mahdollista kuin estot, eikö? Luulen, että epäkohdan poistaminen on yhtä helppoa kuin se positiivinen käsky, joka US-ohjelmoija toivottavasti tulee lähiaikana saamaan...:

1. Aseta käyttäjälle komentoinnin esto blogiisi (nykytilanne)

2. Anna käyttäjälle, mieluiten positiivinen kommentti (US-blogistanin lähiajan lisäasetus)

ei sen kummempaa..

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Profiilissani oleva mualaispoeka e-mail on poikinut jonkin verran yhteydenottoja ja olen myös saanut taustatietoja joita ei ole tarkoitettu julkisuuteen. Jotkut ovat nimen perusteella kaivaneet esiin puhelinnumeroni ja soittoja on tullut Ruotsia myöten. Onpa joku kirjoituksistanikin saanut aiheen sieltä.

Jos joku haluaa tulla esiin vain tämän blogisivuston kautta ilman yksityistä viestitysmahdollisuutta, niin se on mielestäni henkilön oma valinta johon pitää vain tyytyä. Jokainen voi näin määritellä yksityisyytensä rajat itse.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #3

Emailia saatikka puhelinnumeroa ei tarvitsekaan ole kenenkään tiedossa, mutta silloin kun käyt US-blogistanin omalle profiilisivullesi niin siellä voisi olla ilmoitus: "Olet saanut yksityisviestin", siis aivan samalla tavalla kuin "Sinua on bannattu"...

Joko luet kyseisen yksityisviestin tai olet onnellisesti lukematta. Juuri nyt on tarjolla ainoastaan negatiivinen vaihtoehto: "Aseta käyttäjälle komentoinnin esto blogiisi". Minua se ei ainakaan tyydytä; tuskinkaanpa Pellon miestä. Niinhän?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #4

Nyt tuo jo aukesi minullekin paremmin. Yksityisviestit US:n kautta ilman muita yhteystietoja on tietenkin oma juttunsa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Harvoin blokeja tänne kirjoittelen,mutta ennakkosensuuria ja kenellekään en estoja ole laittanut, sillä Soinia lainaten, kaikki mielipiteet ovat oikeita.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #6

Aimon kanssa viestiyhteydet ovat aina olleet kunnossa (joskus jopa tavattu Kärsämäen teboililla). Ehdotukseni koskee muita bloggaajia, mutta ennen kaikkea US-ylläpitoa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #6

Vaikutuksen olet ainakin Aimo tehnyt kun vuodenvaihteen tienovilla käytyjen keskustelujen jälkeen nähdessäni sittisontiaisen mökillä muutama viikko sitten mietin mistä saisin osoitteen ja voisin laittaa postissa tulemaan, kun moista lupasin.. ;-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Kiitos tarjouksestasi, pidä tallessa sattuis vaikka lisääntymään, kun siellä on peuranjätöksiä joita ei ole ruokittu säiliörehulla.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mukava että jaksat nostaa ehdotuksia esille. Kovin paljon olisi kehitettävää enkä valitettavasti ole nähnyt yhtään kehitysaskelta käytettävyyden parantamiseksi täällä ollessani eli vajaan vuoden aikana.

Kohtuullisen paljon bloggaavana ja kommentoivana esimerkiksi sähköpostin kautta pyöritettävä notifikaattimalli vastauksista on katastrofaalisen huono ja täyttää posilaatikon. Paljon selkeämpää olisi että yhdeltä sivulta täältä näkisin, minne on tullut kommentteja.

Tuo ehdottamasi yksityisviestimahdollisuuskin olisi hyvä ja kannatettava messengerin tapaan. Itse en nimittäin emailiani tänne kyllä laita..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset