Elämä jatkuu

Surun seinä

  • (Nikolai) Ježov:in teräksiset kintaat...(ja "trotskilaiset, buharinilaiset, rykovilaiset vakoilijat, petturit ja tuholaiset")
    (Nikolai) Ježov:in teräksiset kintaat...(ja "trotskilaiset, buharinilaiset, rykovilaiset vakoilijat, petturit ja tuholaiset")

Vaikka nykyisen Venäjän kunnianosoitukset/kunnianpalautukset massamurhaaja Stalinille ovat yhtä hämmästyttävää kuin masentavaa tosiasiaa, niin sittenkin tapahtuu myös jotain myönteistä itänaapurimme yhä vajavaisessa menneisyydenhallinnassa..

Tänään vihitään käyttöön "Surun seinä" (Стена скорби), joka on osoitettu Stalinin terrorikauden uhreille (1936-1939 sekä 1948-1953). Tämä valtava, pronssinen ja kivinen muistomerkki sijaitsee Moskovan keskustassa, Saharovin prospektin ja Sadovaja-Spasskaja ulitsan kulmalla (Проспект Академика Сахарова/Садовая-Спасская улица): TÄSSÄ

Tekijä on kuvanveistäjä Georgi Franguljan ja oheisesta gazeta-linkistä koko vaikuttava teos käy hyvin ilmi (15 valokuvaa):

https://www.gazeta.ru/culture/photo/stenu_skorbi_vozveli_v_tsentre_moskvy.shtml

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta Memorial-järjestö, joka on kirjannut ja luetteloinut terrorin uhreja in leimattu " ulkomaiseksi agentiksi".

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sekin on yhtä hämmästyttävä kuin masentava tosiasia.. Onneksi tämä "itkumuuri" sentään vihitään tänään käyttöön (kuten kirjoitin: jotain myönteistä itänaapurimme niin vajavaisessa menneisyydenhallinnassa).

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ja ehkä jonkinlainen paniikkimieliala vallanpitäjillä: http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Tänään yksinäinen mielenosoittaja kysyi plakaatissaan Izhevskin keskusaukiolla, miksi poliittiset vainot jatkuvat.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Alkavatko jo pelätä, että Isä Aurinkoisen valaisu lyö läpi Venäjänmaan. Siinä sitten pienempikin kioskinpitäjä olisi kulageissa - saati sitten uuden ajan oligarkit mesenaatteineen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Näköjään itse Putin vihki illalla monumentin käyttöön: "Репрессии невозможно ничем оправдать" (Vainoja ei voida puolustaa millään tavoin). Mukana myös hieman ironiaa?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=7u...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tämä on selkeästi vaikuttavampi juutuubi: «Расстрелян, расстрелян, расстрелян...» (ammuttu, ammuttu, ammuttu)

https://www.youtube.com/watch?v=JP3Op2JFVv0

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Oli juuri meneillään dokumentti YLE:llä nimeltään " Romanovien viimeinsen matka ".

https://areena.yle.fi/1-4121385

Parhaaseen katseluaikaan esitetään valokuvia, joiden perusteella talttakielinen selostaja kertoo koko historian oikean totuuden ?

Itse löysin tässä neuvostohyytelöstä ( -historiasta ) moniakin epäkohtia tässäkin anuslastissa, joka on ilmeisesti nyt osana omaa YLE:n historian näkemystä.

Tässä nyt päätyttiin toteamaan ainakin se, että tsaariperheen viisi lasta teloittanut porukka ei tiennyt muka, mista käsky tuli ? Ei varmasti Leniniltä, vaikka kommunistijohtaja oli näkyvästi sitä mieltä, että valta on otettava keinoilla millä hyvänsä - vaikkapa lasten murhilla...

"Lenin tuli pansaroidulla junalla Sveitsistä läpi Saksan Ruotsin kautta Pietariin" huhtikuussa 1917 - mikään tästä ei pidä paikkansa, mutta YLE:n historian toimitus taitaakin olla edelleen 1950-luvun palkoillisia- Voi herran kiekaus sentään, milloin se Lenin tuli vallankumouksen Pietariin - vasta lokakuun lopulla huomaamattomana salapukuisena harmaapartana vielä kuukausien ajaksi.

Jeesus sentään, elämme kuitenkin nyt 2100-luvulla digitalisoituneessa ja
koulutetussa Suomessa !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset