Trafi, rikollisuuden avustaja?

Näinä päivinä saamme turhan usein kuulla ja lukea, miten jokunen valepoliisi taas kerran on ollut vanhuksen kimpussa. Miten tällainen tapahtumaketju syntyy? Eräs vakiomalli toteutuu näin: vanhempi henkilö ajaa omalla autollaan ostoskeskukseen, käy kaupassa ja nostaa käteistä ostoskeskuksen automaatista. Tuleva valepoliisi seuraa käteisnostoa ja toteaa, että uhri vaikuttaa sopivalta. Hän tarkkailee mihin autoon vanhus istahtaa ja ottaa rekisterinumeron ylös, jolloin trafi antaa välittömästi ja kätevästi osoitetiedot älypuhelimeen.

Odotetaan pari päivää, jolloin soitetaan ovikelloa ja kerrotaan, että toissa päivänä ostoskeskuksessa tapahtuneen käteisnoston yhteydessä on ilmennyt "väärinkäytöstä" ja nyt tämä ns. poliisi tarvitsee kyseisen pankkikortin tarkemmat tiedot rikostutkimusta varten. Vanhus tietysti ihmettelee mistä poliisi tietää, että hän todella kyseisenä päivänä oli nostanut käteistä, mutta juuri siksi luottaa vakuuttavaan kertomukseen..

Toinen, yhtä ovela rikollisuusmuoto, johon trafi tarjoaa mainion avun, koskee ulkomaan matkailua. Ei tarvita muuta kuin ajella pari kierrosta lentokentän parkkihallissa, jolloin paljastuu ketkä ovat pitkällä lomalla (lentoparkin pitkäaikaispysäköinti). Osoitteet ylös, sorkkaraudat kyytiin ja baanalle!

Ja lisää temppuja keksitään koko ajan, nyt kun kerran tarkat osoitetiedot ovat kännykässä.

Joko heräsit sinäkin? Tee ilmoitus trafille, että tästä lähtien sinunkin autosi on tuntematon. Mutta, ennen kaikkea, tee ilmoitus vanhan äitisi, isäsi, tätisi tai ystäväsi puolesta.

Koska trafin sivuilta on aika vaikeata löytää kyseistä lomaketta (alalehti "lisäpalveluja"), niin tein sen teille helpommaksi. Suosittelen kovasti, aivan jokaiselle.

Trafi: "Ajoneuvoliikennerekisteri on julkinen rekisteri, mutta luonnollinen henkilö voi halutessaan rajoittaa itseään koskevien henkilötietojen luovutusta".

https://asiointi.trafi.fi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/osoitteenluovutus-ja-markkinointikielto

ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu