Elämä jatkuu

Jan Vapaavuorelle lunta tupaan

  • Klikkaa suuremmaksi (ellei riitä: niin lisäksi vielä Ctrl+/paluu Ctrl-)
    Klikkaa suuremmaksi (ellei riitä: niin lisäksi vielä Ctrl+/paluu Ctrl-)
  • Jan Vapaavuorelle lunta tupaan

Tarkkaavaiset lukijat ovat jo ehtineet huomata jonkun maaseutuasukkaan (päätoimittajan) sarkasmin sen jälkeen kun EU:n lääkevirasto menikin Amsterdamiin, loskaisen periferian sijasta. No, annetaanpa olla..

Eilisessä Maaseudun Tulevaisuudessa oli sen sijaan níín mainio kirjoitus, että skannasin sen tänne. Allekirjoitan täysin ja annan Seppo Vuokolle 10+!

Luontokirjailija Seppo Vuokko on radion Luontoillan alkuperäisjäsen sekä varsin tyytyväinen ja onnellinen maaseudun asukas, kuten minäkin. Asiaan liittyen: tykkäsin alunperin Jan Vapaavuoresta, etenkin ministerin ja puheenjohtajakandidaatin aikana, mutta jostain syystä oma intoni on laantunut. Nousiko tuo tuore ja mahtava "moskeijavaalitulos" sittenkin hieman päähän? Kuka tietää, mutta lukekaa Seppo Vuokon kannanotto. Terveisiä pohjoisesta (pakkaslunta jo 15 cm).

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Helsingin asukkaista olisi hauska saada laskelmia, statistiikkaa siitä kuinka moni ja millä tuloilla nyt ylipäätään on nettoveronmaksaja. Kun yksistään asuminen maksaa järjettömiä summia ja jos sattuu olemaan myös perhettä tarvittavat kk - tulot, rahamäärät hyppäävät pilviin. Siksi kaikki normaalituloiset asuvat jossain lähikunnissa, ovat perineet miljoonakämppänsä jostain Munkkiniemestä, asuvat vuokralla keskustassa ja saavat huomattavan asumis- ja toimeentulotuen taikka asuvat ytimessä pelkästään tulonsiirtojen ansioista.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tarpeen olisi tuollainenkin laskelma...Kun aina valitetaan valtionosuuksista, niin esimerkiksi asumistuesta hyötyvät ennen kaikkea pääkaupunkiseudun kiinteistönomistajat.

Kirjoitin aikanaan blogin otsikolla "Voiko porvari olla sosiaalipummi?" Vastaus on: Kyllä, voi. Hyvinkin..:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147134-voik...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Asumistuesta vielä tämän verran (wikipedia): "Vuonna 2015 asumistukia maksettiin 1,73 miljardia euroa, josta yleisen asumistuen osuus oli 918 miljoonaa euroa. Yleistä asumistukea sai Suomessa vuoden 2015 lopussa 246 400 kotitaloutta. Vuokralla asuvista tukea saa yli 60 prosenttia. Tuettujen kotitalouksien määrä kasvoi yhdessä vuodessa 20 prosenttia...".

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #5

P.S. Summa kasvoi vuonna 2016 entisestään (ks. viimeinen viesti eli kommentti 43)...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on Ilmarin oma virhe pitää Vapaavuoresta, minähän varoitin Sinua jo heti alkuunsa.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711202200547...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Erehtyväisiä olhaan...tunnustan.

(P.S. Huomasitko, että sama linkki oli tarjolla aloituksessa?).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huomasin, mutta kertaus on opintojen äiti. Ei vaiskaan, minä en huomannut;)))

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #13

Nou hätää. Eipä Seppo-Juhakaan näköjään lue aivan kirjaimellisesti. Sisälukutaito on välillä vaikeata meille jokaiselle:

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246381-eun-...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Minä näin sen (päätoimittajan) siinä tekstissä. Eksyin kuitenkin ensin lukemaan Vuokkoa. Sitten olin jo unohtanut Mervolan, joka kuitenkin on minulle hyvinkin tuttu mies Joensuun ajoilta. Mervola on hyvä päätoimittaja, vaikka moni häntä haukkuukin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #25

Oliko aiemmin "Karjalaisessa" leivissä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Oli Karjalaisen päätoimittaja monta vuotta, kunnes vaihtoi lehteä ja hänen tilalleen nousi Pasi Koivumaa. Olin lounaalla molempinen, sekä Pekan ja Pasin kanssa, muutaman kerran.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #29

Sopivan sarkastinen Mervola näyttää olevan, muttei sentään vahingoniloinen. Pientä piikkiä on välillä tarpeen siihen Hesan suuntaan...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Mervolan huumori on hyvin neutraalia, kuten päätoimittajalle sopiikin. Siviilissä hän on aivan toinen Pekka, joka osaa nauraa leveämmin. On muistettava, että päätoimittajat ovat päätoimittajia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

SJP on vähän herkkänahkainen kokoomuksen suhteen. Hänen logiikallaan epäonnistuminen oli Sipilän vika, onnistuminen olisi ollut Vapaavuoren ansio. Silloin saattaa kuulostaa, että mikäli kaikki eivät jaa Vapaavuoren näkemystä siitä, että väki ennen pitkää kuitenkin muuttaa Helsinkiin, arvostelulta. Vaikka se olisi vain toteamus, että toiset nyt eivät halua asua Helsingissä. Ja sillä on jopa helsinkiläisten näkökulmasta myös myönteisiä vaikutuksia.

Mutta kieltämättä on tunnustettava, että hykertelen mielessäni tuota argumentointia. Helsinkihän torpattiin juuri samoilla perusteilla, joilla Suomen lääketurvallisuusviraston siirtoa Kuopioon vastustettiin. Asiantuntijoiden todettiin olevan haluttomia muuttamaan landelle. Myöskään heidän puolisoilleen olisi ollut vaikeaa löytää Kuopiosta ammattitaitoaan vastaavaa työtä.

Olen aiemminkin lainannut Radio Jerevania:
K: Mistä tiedämme, että maapallo on pyöreä?
V: Syytökset, jotka olemme kohdistaneet länteen, kuulemme nyt idästä.

Joten sisälukutaidon lisäksi myös johdonmukaisuus on usein vähän hakusessa. Itse kullakin...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Eihän SJP ketään syytä, vaan kirjoittaa että "Alun perin oli selvää, ettei Suomi ja Helsinki saa lääkevirastoa." Jälkipyykkiäkään ei tarvitse pestä kun jäätiin häntäpäähän, tanskalaisiet näyttävät syyttelevän Ruotsia että olisi äänestänyt Milanoa eikä Köpistä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #37

Onhan sitä itsekin tullut tutustuksi siihen, että tarjouskilpailuun on osallistuttava, vaikka jo etukäteen tietää, että tarjolla on vain sähköjäniksen osa. Joten kai sitä lääkevirastoakin piti hakea, vaikka se tiedettiinkin, että sitä ei tulla saamaan. (Kuka muuten tiesi?)

Sen verran SJP:llä nousivat karvat pystyyn, että hänen oli korostettava, että hakemuksen teki Sipilän hallitus. Tosihan se on. Mutta myönnän, että ei hän moittinut Sipilää huonosta hakemuksesta eikä edes huonosta neuvottelutaidosta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #38

SJP:llä nousi karvat pystyyn sen jälkeen kun hän luki blogiani aika lailla huolimattomasti. Näin hän kirjoitti: "Näyttää siltä, eräitä oman maamme kansalaisia on lääkeviraston sijoituspaikan ratkaisu ohi Helsingin synnyttäneen vahingoniloa ikäänkuin ratkaisu olisi pormestari Jan Vapaavuoren syytä. Meitä on näköjään täällä moneksi". Palautekeskustelussamme hän myönsi, että tarkoitti juuri minua. Ei myöntänyt kuitenkaan omaa lukuvirhettään vaan vaihtoi aihetta (eli aloitti uuden blogin). Jokainen taaplaa tyylillään.

Itse blogini ja sen otsikko käsitteli nimenomaan Seppo Vuokon kirjoitusta, vaikka alussa, ohimennen, mainitsin tuoreeltaan päätoimittaja Mervolan sarkastisen heiton Helsingistä, eräänlaisena periferiana. Se näköjään kirpaisee, mutta veikkaan, että blogissani erityisesti kirpaisi mainintani "moskeijavaalitulos", etenkin koska juuri siitä oli kysymys..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Keski-Suomalaisen päätoimittajan otsikonti "En ole vahingoniloinen" ei oikein vakuuta, kun lukee tekstin sisällön.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minusta se on enemmän sarkastinen kuin vahingoniloinen. Seppo Vuokon tekstin sisältö kuitenkin vakuuttaa, eller hur?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Seppo Vuokon kohdallakin on kysymys valitun elämämäntavan toteutus. Kun me muut tutustuimme kapitalistiseen markkinatalouteen heittämällä penniä kevään ensimmäisessä pälviläntissä, Seppo tutki suurennuslasilla rentukan nousemistä routaisesta maasta.

Seposta tuli arvostettu luonnontuntija, joka on koko ikänsä uhrannut luonnosta oppimiseen ja siitä opettamiseen. Tällainen arvostus Suomessa ei kuitenkaan tuo taloudellista menestystä, koska sitä on vaikea muuttaa tuottavuudeksi.

Me penninheittäjät olimme myöhemmin autokuskeja, lääkäreitä, maanviljelijöitä, yrittäjiä, toimituskohtajia ja juoppoja.

Jäihän meistä joku Miehikkäläänkin. Ehkä noin joka kymmenes. Maailma kuitenkin kutsui työn ja puolisoiden kautta. Puoliso sieltä vielä olisi saattanut löytyä, muttei koulutusta vastaavaa työtä - tai työtä missään muotoa.

Se, mitä lapsuuden kaverimme Seppo Vuokko arvostaa, luonto, on hänelle kaikki kaikessa. Hänellä on siihen oikeus. Minä kunnioitan tuota valintaa ja Sepon elämäntyötä.

Meistä penninheittäjistä tuli pääasiassa kaupunkilaisia. Osasta myös maailmankansalaisia. Useat meistä arvostavat niitä asioita, mitä kaupunkiympäristö meille tarjoaa. Jaloillaan kansa on myös äänestänyt tämän vaihtoehdon puolesta.

Me penninheittäjät olemme muuttaneet maalta kaupunkiin. Me ymmärrämme ainakin osittain myös maaseutua. Useimmat meistä toivoisivat myös maaseudulle lisää elinvoimaa ja edes jonkinlaisen tulevaisuuden.

Sitä me emme ymmärrä, että te "maalaiset" jatkuvasti harrastatte tämän blogin kaltaista maan kahtia jakamista.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #18

Hieno kannanotto, tuo sinunkin. Näinhän se menee; meitä on moneksi ja kaikkien kukkien pitää kukkia sekä muruset kerättävä (ei kuitenkaan kaikki siellä 3-kehätien sisäpuolellä, eihän?). Olkaa iloisia siitä, etteivät kaikki valu tuonne eteläkärkeen..

Jos ihan rehellisiä ollaan ja näin "maalaisen" (lainausmerkit ovat sinun) silmin tarkastettuna: tuo kahtiajako tapahtuu, etenkin viimeaikaisissa puheissa ja kirjoituksissa, sieltä etelän suunnasta käsin. Valitettavasti.

Pidin tästä lauseestasi: "Useimmat meistä toivoisivat myös maaseudulle lisää elinvoimaa ja edes jonkinlaisen tulevaisuuden". Siitä on kyse! Terveisin, eläkkeellä oleva agronomi.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

No, suomalaisen ainoa ilonhetki on kun toinenkaan ei saa mitään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuhka pois päältäsi; turhaa siihen suomalaispasseja sotkea. Entisenä hollantilaisena voin todeta, että vahingonilo esiintyy sielläkin ja varsin runsaasti. Saman havainnon tein Venäjän puolella yli 20 vuoden aikana. Ihmisluonne, nääs..

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Myönnän itsekin pitäneeni Vapaavuoresta. Erityisesti pidin siitä, miten hän hoiti Turun telakan järjestelyt. Mutta sama vaiva kuin Ilmarilla. Vaikka pidinkin Vapaavuorta parempana kuin Sinnemäkeä, niin en pitänyt tavasta, jolla kuntavaali käytiin. Enkä myöskään nyt siitä, että vaikuttaa todella, että Vapaavuori on omaksunut näkemyksen, että ensin on Helsinki ja muu Suomi on vain Helsinkiä palvelemassa. Mielenkiintoista, milloin hän siirtyy ilmaisuun, Me, Suomen pääkaupungin pormestari Jan Vapaavuori...

Moskeijan vastustaminen oli liian helppoa populismia. Myöskään en pitänyt tavasta, jolla kokoomus kävi vaalitaistelua. Vaikka nyt pormestarin valinta oli kytköksissä vaalitulokseen, niin sen ei olisi pitänyt olla. Jos käydään pormestarivaalia henkilövaalina, sen on oltava erillinen. Jos taas valtuusto tekee valinnan, suurimman puolueen ykkösehdokas ei ole itsestäänselvä valinta.

Niin, olen myös sitä mieltä, että eduskuntavaalit eivät ole pääministerivaalit. Pääministeri voi ihan hyvin olla joku muukin kuin suurimman puolueen puheenjohtaja. Vaikka usein näin käykin, se ei ole automaatti.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuohon Tuokon kirjoitukseen toteaisin vielä sen verran, että ikävän moni tietenkin kaipaa myös kepulandiassa sitä, että valtio ylläpitää elintason. Kun ajatteluna pitäisi pikemminkin olla tuokkomainen me pärjäämme omillamme.

Hyvä apu siihen olisi, että valtionverotuksessa siirrytään palvelupainotukseen. Verotuksessa tulisi olla painokerroin, joka on kääntäen verrannollinen valtion tarjoamien palvelujen etäisyyteen. Oopperasta ja yliopistollisesta keskussairaalasta tulisi sen maksaa enemmän, jolla sinne on matkaa 20 minuuttia, kuin hänen, jolla sinne on 20 tuntia.

Niin, tuo lääkevirasto oli hyvä opetus. Helsinki on yhtä luotaantyötävä paikka keski-eurooppalaiselle kuin Kuopio uusimaalaiselle. Periferioita molemmat.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Helsinki on yhtä luotaantyötävä paikka keski-eurooppalaiselle kuin Kuopio uusimaalaiselle. Periferioita molemmat".

Heheh. Minulle kuvio menee just toisinpäin; niin Hollannin kuin Hesan osalta...molemmat yhtä luotaantyötäviä (kiva käydä joskus, muttei asua; oumaigaad). Meitä onkin moneksi, onneksi.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ruoho tuppaa olemaan vihreämpää toisella puolella.
Suomalaisen juntin näkökulmasta hollantilaiset ovat yltiöavoimia ja kansainvälisiä.
Tosin. Kaikki kyllä puhuvat englantia mutta ei sitä kukaan kirjoita :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kirjailija Pentti Haanpääkin totesi Helsingin olevan ison kylän, mutta syrjäsuomessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuon lumikuvan näin ja ymmärsin, mutta en jaksanut lukea sitä pientä tekstiä siinä toisessa kuvassa ja nyt sitten jäinkin ihmettelemään että mikä siinä Vapaavuoressa nyt niin kismittää. Se ei selvinnyt minulle muusta tekstistä eikä kommenteistakaan. Ei kai se lääkeviraston meno Hollantiin ollut Vapaavuoren vika ja pitihän sitä Helsinginkin yrittää.

Mitä taas moskeijaan tulee, niin onhan tuollainen suurmoskeija Helsinkiin varsin epäilyttävä hanke näinä aikoina. Eikö se ole parempi toteuttaa vasta sitten kun nuo jihadistit on ensin rauhoitettu ja se kiihotustoiminta saatu loppumaan.

Minä tykkään siitä miten Vapaavuori asioista ajattelee.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Lääkevirasto meni minne meni eikä se ole millään tavoin Vapaavuoren syytä (kuten ei väitettykään aloituksessa). Kuten huomasit, minäkin tykkäsin Vapaavuoresta.

Blogin ja blogin otsikon ydin on tässä "Eilisessä Maaseudun Tulevaisuudessa oli sen sijaan níín mainio kirjoitus, että skannasin sen tänne. Allekirjoitan täysin ja annan Seppo Vuokolle 10+!"

Harmi ja outoa, ettei näy sinulle (hyvin aukeaa ainakin chromella). Seppo Vuokko aloittaa näin: "Arvoisa herra pormestari" ja hänen kirjoituksensa otsikko on "Minustako helsinkiläinen?". Käy loput lukemassa vaikkapa kirjastossa; suosittelen. Asioita kannattaa aina pohtia monilta kantilta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sama pätee moneen muuhunkin kaupunkiin: ei dynaamisesta kaupunginjohtajasta ole haittaa maaseudullekaan kun syntyy mm. työ- ja opiskelupaikkoja sekä vierailijoille käyntikohteita.

Kumpi on Tampereen keisari kautta aikojen - Ikonen vai Paavola?

(Ikonen tosin jo edellinen pormestari)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161109200024681_...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #22

Paavola oli varmasti tehokas kaupunginjohtaja. Hänen kannaltaan harmi, että lähinnä tuo kohupako jäänee historiaan ("Kesäkuussa 1984 komisario Sulo Aittoniemi etsintäkuulutti Tampereen kaupunginjohtaja Pekka Paavolan (sd) epäiltynä jatketusta lahjoman vastaanottamisesta"). Elämäkerrassaan Paavola kertoo lähteneensä ensin Saimaalle veneilemään. Sieltä hän suuntasi Tornion kautta Ruotsiin, sitten Saksan läpi Ranskaan ja sieltä Englantiin.

Lopputulos: Paavola tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, kun hän otti Urpo Lahtiselta 400 000 markan bonuksen ilmoittamatta sitä verottajalle. Myöhemmin hän sai 4 kuukautta ehdollista väärästä valasta Maija Lahtisen rahansiirtojutussa.

Paavola-jupakasta oli sekin seuraus, että komisario Sulo Aittoniemestä tuli kuuluisuus, ja se kantoaalto vei "Sutin" eduskuntaan vuonna 1987.

Lähde:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000431364.html

P.S. Ikonen touhuaa vasta vuodelta 2013 eikä Vapaavuori ole kunnolla aloittanutkaan (vaikka on paljon äänessä).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Kävihän siinä niinkin että Suti hyllytettiin Noppa-jutusta, oli kaiketi astumassa liian suurille varpaille.

PS. Ikosen tilalle valittiin Lauri Lyly.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #24

Niin onkin. Sopiva eläkevirka Laurille...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Juu, sähköasentaja sopiikin hyvin Tampereelle, täällä kun sytytettiin Suomen ensimmäiset sähkölamput;)

http://www.kysy.fi/kysymys/milloin-suomeen-tuli-en...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Tuli mieleeni 80-luvulla eräs ilta, kun oli Tampereella työreissulla ja istuimme iltaa upouudessa hotelli Ilveksessä yökerhossa. Paikka oli viimeistä pallia myöten täynnä ja baaritiskikin ruuhkautunut.

Näin yhtäkkiä kuinka portsari tuli pöytämme lähelle ja katsoi meitä, sitten lähipöytiä, kunnes löysi "saaliinsa", kahden hengen pöydän, jossa istui kaksi "untuvikkonuorukaista". Hän vinkkasi taakseen ja käski nuo kaksi poikaa luovuttamaan paikkansa tulijoille. Tunnistin heidät Pekka Paavolaksi ja Urpo Lahtiseksi.

Että sellaista Tampereella ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Ei se vielä mitään, Neukkulassa oltiin tyhjennetty melkein koko lentokone ulkomaalaisille kun koneeseensa tuli vikaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kun Sipilän hallitus päätti hakea ko virastoa,niin Vapaavuorella ei ollut mitään jakoa asiassa.Vapaavuori oli ollut kuukauden virassaan,kun Sipilän hallitus päätti nimetä Helsingin Suomen ehdokkaaksi.Mitä Vapaavuoren ei olisi pitänyt tehdä?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mauri, nyt pitää kyllä todeta, ettet lukenut blogini viestiäni kunnolla jos ollenkaan.

Siis vielä kerran: Lääkevirasto meni minne meni eikä se ole millään tavoin Vapaavuoren syytä (kuten ei väitettykään aloituksessa). Aloitus koskee Seppo Vuokon hyvää kirjoitusta, joka on osoitettu suoraan pormestari Vapaavuorelle. Lue se.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Perheemme esikoinen asuu nykyisin perheensä kanssa Helsinkissä, Kallion kaupunkinosassa, Aleksis Kiven kadulla. Kysyin kerran, viitaten lääkeviraston siirtämisestä Kuopioon, "Muuttaisitko Helsinkistä Kuopioon jos nyt jo varsin korkeaan palkkaasi tulisi roima korotus" Vastaus oli, "En muuttaisi" Tämä reaktio vaan kertoo kuinka naurettava oli yleensäkin ajatus, että lääkeviraston väki, joka on tottunut pääkaupunkiseudun monipuoliseen palvelutarjontaan, olisi valmis jättämään nykyiset asuinsijansa. Kepun hellimä virastojen ja samalla ihmisten "pakkosiirrot" on syytä unohtaa ja annetaan virastojen ja ihmisten olla siellä missä parasta tulosta aikaan saadaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Arto, tykkäsitkö Seppo Vuokon kirjoituksesta (blogin varsinainen aihe)? Itse pidin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Esikoisesi ansaitsee sitten ilmeisesti riittävästi... Ilmeisesti hän on myös riittävän ammattitaitoinen, joten sama vastaus tulisi myös, jos työnantaja kysyisi, että muuttaisitko Helsingistä Kuopioon, jos työpaikkasi siirtyy sinne?

Oli tuossa tuttu, joka aikanaan oli Helsingissä kaapelitehtaalla hommissa. Sitten Nokia teki päätöksen siirtää kaapelituotanto Ouluun. Hän lähti mukaan... No, Pietariin ja Berliiniin ei lähtijöitä enää tainnut juuri olla siinä vaiheessa, kun tuotantoa siirrettiin niihin. Yksi oululaistyttö oli kyllä Berliinissä hommissa kääntämässä suomalaista dokumentointia saksaksi mutta salaisuutena taisi olla saksalainen poikaystävä...

Joten tekevät niitä "pakkosiirtoja" muutkin kuin kepulaiset...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itse en ole tätä keskittämisintoa pystynyt ymmärtämään, ellei haluta vain velkaannuttaa väki ostattamalla uusia asuntoja kasvukeskuksissa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ainakin sillä tuetaan kiinteistönomistajia varsin reippaasti: asumistukea maksetaan vuosittain yli 1,9 miljardia euroa ja summa nousee koko ajan...

Lähde:
http://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset