Elämä jatkuu

Tervon Kekkonen

Kun näin ensimmäiset puffit tulevasta kahdeksanosaisesta dokumenttisarjasta, jossa Jari Tervo istui Lepikon torpan kynnyksellä, olin epäileväinen. Jostain syystä ajattelin, että nyt Suomen itsenäisyyden ajan keskeisimmän valtiomiehen koko tarina vedetään postuumisti vessasta alas.. 

Olen nyt nähnyt sarjan neljä ensimmäistä jaksoa ja nostan hattuani, niin Jari Tervolle, haastatelluille kuin ohjelman muille taustatekijöille. Hieno sarja harvinaisen älykkäästä ja ovelasta poliitikosta!

https://areena.yle.fi/1-4294832

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen katsonut koko sarjan YLE-areenasta. Oli todella kiehtova sarja! Tervo ei alentanut sarjan laatua ollenkaan. Tilanne taisi olla päinvastoin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen katsonut koko sarjan. Pidin näkemästäni. Tervon näkökulma Kekkoseen oli varsin monipuolinen ja omia muistikuvianikin avartava.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kekkosen aikana ajateltiin Suomen etua ja rakennettiin toimiva hyvinvointivaltio.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Aivan tosi?

Kun Neukkula romahti niin romahti myös Suomi. Eli ei se niin loistokasta sittenkään ollut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kun Neukkula romahti niin romahti myös Suomi."

Olet propagandan uhri, tuolla neukkulan romahtamisella ei ollut mitään tekemistä Suomen pankkikriisin kanssa. Vahvan markan politiikalla Suomi ajettiin lähes maksukyvyttömäksi ja lainaa ottaneet yritykset laitettiin maksumiehiksi, siis sarja rahapoliittisia virheitä virheiden perään.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Katsoin myös koko sarjan ja oli todella mielenkiintoinen. Tervo osaa näköjään olla myös asiallinen ja vähäeleinen halutessaan ja hänen pisteensä nousivat silmissäni melkoisesti.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Yle Areenassa on yhä myös Tamminiemen saunassa-radiosarja. Suosittelen sitäkin kekkoslogian harrrastajille, vaikkei sillä tämän Tervon sarjan kanssa olekaan suoranaisesti tekemistä. Osin samaa taustatyöntekijäporukkaa kylläkin.

https://areena.yle.fi/1-3446766

Eläköön YLE!

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Minusta sarja on hyvä ja antaa monipuolisen kuvan UKK:sta. Ja Jari Tervo on hyvä ja nopeaälyinen haastattelija-juontaja.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Yhdyn edellisiin kommentteihin.

Tervon kyvyt tuntien tämä ei ollut varsinaisesti yllätys, mutta silti selvästi parempi kuin oletin. Jari tuntee asiansa ja osaa kuvallisen ilmaisun yhteydessä välttämättömän taidon;
Olennaisen kiteyttävän nasakan lauseen. Nautin, vaikka en Kekkosesta pidäkään, vastenmielinen häiskä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minä vuorostaan pidin ja pidän: harvinaisen älykäs ja juuri siksi ylivoimainen valtiomies (jota vihattiin täsmälleen samoista syistä).

Tämä mies ajatteli koko elämänsä ajan Suomen etua ja se on iso plussa, etenkin nykyoloissa..

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Oli miten olis ja Kekkosesta voi olla montaa mieltä mutta se keskeisin
on tullut selväksi. Urkki piti Suomen edun ensisijaisena johtotähtenä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tähän astinen neljä osaa on jo tuonut esille kuinka heikossa kantimissa Suomen itsemäärämisoikeus oli, NL:n valvovan silmän alla, ennen NL:n romahdusta ja Suomen liittymisestä EU:n. Pres. Kekkonen käytti ulkopolitiikkaa ja Kremliä sisäpolitiikan vallankäytön välineenä ja näin polki länsimaisen parlamentarismin lokaan, esimerkkinä vaikkapa Kokoomuksen pitäminen oppositiossa, vaalituloksesta riippimatta. NL:n romahdus oli myös omiaan lisämään 90-luvun laman syvyttä, siksi merkittävä Suomen vienti NL:n oli ja romahduksen myötä se pysähtyi kuin seinään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Lopputulos ratkaisee ja se oli varsin hyvä, myös talouden kannalta. Fiksua politiikkaa. Kuten hän sanoikin: teen vaikka yhteistyötä pirun kanssa jos Suomen etu sitä vaattii..

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kekkonen olisi hyvin voinut myös muotoilla tuon lauseen että, "teen vaikka pirun kanssa yhteistyötä jos oma asemani ja etuni sitä vaatii" Sinänsä ainakin minut positiiviseti yllättänyt ohjelma, ei rieenava, ei sensaatiota hakeva vaan varsin objektiivinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset