Elämä jatkuu

Kryptovaluutta bitcoin - melua tyhjästä?

  • Kryptovaluutta bitcoin - melua tyhjästä?

Vaikka erityisesti viime vuonna bitcoin on ollut yhä useammin esillä, niin näyttää vahvasti siltä, että muut kryptovaluutat ajavat vauhdilla ohi. Oheinen taulukko (CoinMarketcap) osoittaa, että maailmanlaajuisesti Ripple oli vuonna 2017 ylivoimainen ykkönen (gain by performance) ja heti sen jälkeen NEM. Silti näitä molempia mainitaan julkisuudessa aniharvoin...kotimaassamme Uusi Suomi teki siihen epäkohtaan nyt onneksi lopun. Myös Talouselämä uutisoi marraskuussa muista kryptovaluutoista.

Vaikka 2.1.2018 bitcoinin arvo oli edelleen 232 miljardia taalaa niin sen markkinaosuus on kovassa laskussa. Tämä johtuu niin muiden kryptovaluuttojen kovasta kasvusta kuin bitcoinin oman kurssiarvon laskusta. Kun vielä viime vuoden alussa bitcoinin markkinaosuus kryptovaluutoista oli 80 %, niin tämä osuus oli vuoden lopussa enää 36 %.  

Lähde

Lähde

(+ ajankohtainen rikosuutinen)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En tiedä tuleeko melu tyhjästä, mutta kaikennäköistä huijaria ja keppostelijaa on alkanut liikkumaan virtuaalimaailmassa bitcoinin ja ehkä myös näiden tuntemattomampien kryptovaluuttojen ympärillä.

Olen luonut erillisen ns. roskapostiosoitteen, jota en käytä henkilökohtaiseen viestittelyyn, vaan vaikkapa johonkin arvontaan osallistumiseen.

Kyseiseen osoitteeseen on alkanut tulvia erilaista bitcoin markkinointia ja roskapostittelua jopa siinä määrin, että se peittää jo muun roskapostin alleen. Viestit ovat suomenkielellä, mutta lähettäjän osoite viittaa yleensä johonkin vinkuintiaan.

En ole katsonut viestien sisältöä kuin muutamasta, mutta jo niille yhteinen tekijä on pyyntö omien tietojen lähettämisestä paluuviestissä.

Jos rikolliset ovat aistineet kryptovaluutoissa markkinaraon, niin niistä kannattaakin hieman pitää meteliä, jotta mökin mummo ei ahneuksissaan menetä viimeistä lanttiaan koijareille.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kryptoista on tullut jonkinlainen ruletti, jossa ne vuoronperään nostavat ja laskevat arvoaan, rahan velloessa pitkin rulettipöytää.

Taloussyklin lopussa raha hakeutuu erilaisiin kupliin, kryptot lienee tänä syklin oma kupla-erikoisuutensa.

En edelleenkään ymmärrä, että niillä olisi muuta kuin spekulatiivista arvoa. Lohkoketjuteknologia on sen sijaan aito innovaatio.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset