Lux Ylä-Kainuu

Samanaikaisesti kun mustassa Helsingissä vietetään Lux Helsinki-valojuhlat täällä valkoisessa Ylä-Kainuussa eletään ilman valoa ja sähköä. Jo pitkään jatkunut poikkeustilanne on varmaankin pahinta maaseudun ikäihmisille ja omalta kohdaltamme olemmekin käyneet moikkaamassa ne lähiseudun vanhukset, joita tiedettiin. Annoimme vaimon kanssa puhelinnumerot mikäli hädästä tulee ylivoimainen. Ilahduttavaa, että Kainuun pelastuslaitos otti vastuun ja ryhtyi tuumasta toimeen yhdessä Kainuun prikaatin kanssa. Manu sanoisi: "Kyllä, se siitä!".

Täällä maaseudulla ollaan onneksi sinnikkäitä ja monet ovat varautuneet varsin hyvin. Silloin kun netti pelaa (kuten nyt, aggregaatimme ja linkkimaston hetkellisen toiminnan ansiosta) ainakaan facebookista ei ole kuultu hätähuutoja. Monet tuttavat ovat rakentaneet omat selvityssysteeminsä. Varmaankin suurimmat murheet ovat sellaisissa taloissa, joissa on pelkästään suorasähkölämmitys (joka onkin täysin käsittämätön vaihtoehto..).

Vaikka sähköjakelufirma Loiste Oy:n puhelintiedote olikin surkea (vikailmoitusnumeron nauhoite), niin silloin kun netti toimii heidän keskeytyskartansa on loistava ja lähes reaaliajassa. Täydet pisteet siitä!

Kainuun keskeytyskartta

Voin todeta, että meidän korpitalossamme ei ole minkälaista hätää ja itse asiassa voidaan jopa ilahtua siitä, että sähkökatkos on kestänyt jo niin pitkään, että tulemme saamaan koko vuoden siirtomaksuista (jotka ovat olleet valtakunnan korkeimpia) peräti 50 %:n alennus. Toivossa on hyvä elää.

Aiheeseen liittyvä blogi (2.1.2018)

ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu