Toinen kierros? Toivottavasti

Kuuluun siihen gallupvähemmistöön, joka ei millään ymmärrä Sauli Niinistön suosiota. Niinistöä on silitelty viimeiset 10 vuotta ja hänen mitään sanomattomat pyörittelynsä on jatkuvasti tulkittu viisaan miehen pohdinnoiksi..Minulle mieleinen arvojohtaja/unilukkari puhuu suoraan ja selkeästi.

Kun katselin eilisiltaista Patea niin vaimoni kanssa tulin siihen tulokseen, etten todennäköisesti äänestä Väyrystä, mutta onhan hänen asiantuntemuksensa, kokemuksensa, sisunsa ja selkokielinen esiintymisensä ihailtavaa. Vaikea häntä on asiatiedoilla peitota. Kun lukee aamun nettilehtiä, niin toimittajatkin menivät selkeästi hämilleen Niinistön arvostelusta. Sauli onkin ollut kaiken arvostelun ulkopuolella ja päätoimitusten suojeluksessa. Jyskyjärven vienankarjalainen mummo Katri Nikulin sanoi minulle kerran hyvin vakuuttavasti ja viisaasti: "Sitä kehutaan, jota kehutaan!" (muistan miten tuo sama, vastenmielinen sopuli-ilmiö tapahtui Esko Ahon pääministeriyyden aikana; kukaan ei rohjennut arvostella, vaikka aihetta olisi ollut). Paavon kunniaksi voidaan nyt todeta, että ainakin yksi vastavirtaan uiva lohi teki julkisen lopun Niinistön valtakunnalliselle kehulle, josta tulee saamaan paljon kannatusta. Siitä ei ole epäilystä.

Ollaan Paavosta persoonana mitä mieltä tahansa, niin totta mies puhuu. Mauno Koivisto totesi kerran viisaasti: "Politiikassa kaikkein tuskallisinta on se kun väärä taho puhuu oikeata asiaa"… Jälkikäteen lähes jokainen voi myöntää, että Paavo oli 1990-luvulla täysin oikeassa Euron ja EY:n suhteen. Selkeää ja asiallista faktaa myös eilisillan Paavolta. Soisi jonkin kunnianhimoisen toimituksen tai ylen faktabaarin vihdoin tarttuvan tuohon! Tuskinpa näin tapahtuu: Paavon haukkuminen näyttää olevan vakioratkaisuna, ainakin tämän aamun lukemani perusteella.

Joka tapauksessa Paavo pesi toimittajan 10-0. Heikko oli ylimielisen haastattelijan esitys, jonka eväät johdonmukaiseen keskusteluun loppuivat heti alkuun. Sen jälkeen tilaisuutta johtikin Paavo. Aivan kuten Timo Haapalan tapauksessa, moni katsoja tulee seuraamaan hyvinkin tarkkaan, josko kohtelu pysyy "samantasoisena" muiden ehdokkaiden osalta. Median uskottavuuden kannalta sillä on valtava merkitys!

Sauli Niinistöstä tulee seuraavakin pressamme, vaikka itse olisin myöntänyt hänelle 6-vuotisen isyysloman. Koska valta tunnetusti (ja ilmiselvästi) nousee päähän ja jotta edes jonkinlainen nöyryys pysyisi hänessäkin, toivon kahta kierrosta. Paavon esiintymisen jälkeen ilmassa on sen verran sähköä ja muita ehdokkaita sen verran paljon, että tuo mahdollisuus on hyvinkin olemassa. Tehdään tästä kunnot, kahden kierroksen vaalit!

ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu