Elämä jatkuu

Merjan ritsat

Suomussalmelaisena voin todeta, että Merja Kyllönen pärjäsi illan Ylen tentissä parhaiten kaikista ehdokkaista, siis yksinkertaisesti selkeänä ja rentona puhujana. Kuten kokenut ja sympaattinen toimittaja Unto Hämäläinen totesi, myös itse 7-minuuttinen puhe oli mainio (joskin paperista luettua).

Vaikken jaa kaikkia näkemyksiä (etenkään varsinaisen armeijamme valmiudesta) ja vaikka äänestin jo tänään toista, niin riemukasta oli seurata miten hyvin hänen vastauksensa sujuivat. Sotapelejä taas käytiin kyllästymiseen asti ja kun hävittäjäkaupasta syntyi lopussa keskustelua, niin hänen vastauksensa oli kerrassaan mainiota: "Olen sen verran tutustunut Saabin tarjoukseen, että he eivät ole myymässä meille mitään ritsoja". Kymmenen plus! Jo nyt voin ennustaa, että tuosta tulee klassikkoheitto (olen samaa mieltä kuin Matti Vanhanen ja Merja: ruotsalainen Gripen E on hyvin varteenotettava vaihtoehto, etenkin tämän päivän ilouutisen jälkeen. Valtava hankintapäätös kuuluu ilman muuta eduskunnalle eikä pelkästään pienelle piirille tai "kahden kauppana" Trumpin kanssa).

P.S. Hieman harmittavaa, etteivät Irja Laamanen eikä Jani Kokko jatkaneet arvokasta blogisarjaansa ehdokkaista loppuun asti...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Meneehän ne Heikelillekin jauhot suuhun kun vastassa on kunnon paukuttaja :)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Suon ilomielin Ilmarille tuon yliampuvan 'Suomussalmi-First' pohjaisen Kyllös-kehun. :)

Mutta samalla olen suomalaisena todella tyytyväinen siksi, että meitä ei uhkaa Merjan kausi presidenttinä. Tarjan kahdesta kaudesta selvittiin kiitos kansainvälisen politiikan silloisen suojasään.

Sähkökatkokset ovat pientä ympäristökutinaa verrattuna siihen hirvittävään todellisuuteen, joka tunkeutui Juntusrannan kautta kirkonkylälle ja yritti samaa myös Raatteen suunnalta.

Remembering our Finnish national heroes during the battles in Suomussalmi.

"Puna-armeijan 163. divisioona valtasi Suomussalmen kirkonkylän 8. joulukuuta mennessä edeten sinne kahta reittiä suoraan idästä ja pohjoisessa sijaitsevan Juntusrannan kautta päästen mainittuna päivänä ensimmäiseen tavoitteeseensa ja saaden hyökkäävien joukkojensa välille yhteyden."

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Joo, Raatteen taistelusta tiedetään täällä lähes kaiken ja hän, joka ei tiedä, on tervetullut Raatteen porttiin: https://www.raatteenportti.fi/historia
Enoni, myöhemmin HY:n assyriologian professori Armas Salonen (joka käänsi koraanin suomeksi) oli mukana Raatteen taistelussa ja hänen kirjeensä äidilleni "sieltä jostakin" ovat hyvässä tallessa (pyysi Rauha-siskoltaan mm. sikareita, villasukkien lisäksi).

Valtakunnan itärajastamme yli 10% on Suomussalmen kunnan itäraja ja se mahtaa olla yksi syy siihen miksi Merja puhuu mieluimmin rauhasta kuin sodasta. Itse ajattelen asioista eri lailla kuin hän, mutta ihailen hänen tapaansa uskoa omaan asiaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllönen saattaa olla minulle "etäisin" ehdokas, mutta ihan selvästihän hän on perillä asioista. Ruotsin jos kenenkään ei kannata myydä Suomelle mitään ritsoja, koska Suomi toimii tietyssä tilanteessa Ruotsin suojakilpenä. Ikävää minusta, muttei mahdotonta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Sen sijaan toimittaja ei ollut perillä kun piti Norjan Venstreä vasemmistopuolueena. Kyseessä on nimestä huolimatta liberaali oikeistopuolue, samalla tavoin kuin Tanskassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Idealisti.

Maailmankatsomus suomalaisten näkökulmasta katsottuna jyrkässä ristiriidassa ympäröivän maailman ja todellisuuden kanssa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta koko haastattelu oli oikeasti kivaa katsottavaa, kun molemmat naiset osasivat asiansa ja pallottelivat niin ripeästi ja räväkästi toisiaan hyväntahtoisesti arvostaen, vaikka erimielisiä muuten olivatkin. Toimittajakin oli nyt oma rauhallinen ja tasapainoinen oma itsensä....Hyvä.

Näin näiden haastatelujen pitäisi mennäkin. Eipä ollut katsojalla myötähäpeästä tietoakaan, vaikka en Kyllöstä koskaan voisi äänestää hänen täysin ehdottoman kielteisen Natokantansa tähden. Ei presidentti edes mielestäni voi koskaan sitoa kantaansa näin vahvasti jo etukäteen, maailma muuttuu nykyään niin nopeasti ja Suomen turvallisuus on kuitenkin se ykkösasia. Tosin vasemmiston sympatiat ovat minulla myöskin liian heikot.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kaija, koin kyseisen haastattelun samalla tavalla kuin sinä, vaikkei Merjasta ikinä tulekaan pressaa enkä äänestänyt häntä. Ymmärrän hyvin miksi juuri Merja oli Aleksander Stubbin suosikki siellä valtioneuvostossa. Hän on sanavalmis, yhteistyökykyinen ja uskoo omaan asiaansa; mitä enempää politiikko tarvitsee?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sanavalmius on aika tavalla synnynnäinen ominaisuus. Onnellinen hän, jolla se on ja osaa sitä oikein käyttää. On myös sanavalmiita, jotka käyttävät sanavalmiuttaan toisin ajattelevien pilkkaamiseen...

Yhteistyökykyinen ja asiaansa uskova kuuntelee muita ja tekee parhaansa oman asiansa viemiseksi eteenpäin, vaikka vain osaksi. Yhteistyökyvytön ja asiaansa uskova toimii vain jarruna. Kuten minä sanon tai ei lainkaan, jos vain suinkin pystyn estämään.

JK. Kuten Risto totesi, ruotsalaisilla ei ole varaa myydä ritsoja. Riittävätkö heidän rahkeensa, on sitten toinen juttu. Toisaalta he suunnittelevat konettaan juuri niihin oloihin, joissa Suomessakin toimitaan. Olisin mielenkiinnolla odottanut, mitä venäläiset saavat aikaan, mutta Sukhoi ei taida nyt pysyä kehitysvauhdissa mukana. Tai sitten emme tiedä ihan kaikkea, millainen kaksimoottorinen Su-57 tulee olemaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Toimittajakin oli nyt oma rauhallinen ja tasapainoinen oma itsensä....Hyvä."

Mikä oli ollessa kun haastateltava vastasi kysymyksiin eikä asian vierestä, ja siirtyi joustavasti kesken vastauksen tulleisiin tarkennuspyyntöihin. Oli asioista mitä muuta mieltä tahansa niin sujuva haastattelu.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

YLEn aamuohjelmassa taas yksi kolmesta Kyllösen esiintymisen arvioijasta oli sitä mieltä että Kyllönen jonkunkin kerran nimenomaan ei vastannut kysymyksiin. Näin minäkin olin kuulevinani.

Mutta ei siitä Kyllöstä pidä syyttää, kaikki syyllistyvät enemmän tai vähemmän kieroiluun kun kysymys on vaikea vastata.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

En kuunnellut kuin alkua, joten saattaa hyvinkin olla noin. Alun kohdalla ei kuitenkaan tullut mainitsemastani kesken vastauksen esitetyistä tarkennuskysymyksistä keskeyttämisen makua eikä Kyllösen ajatus katkennut.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Olen Kyllösen kanssa eri mieltä politiikasta. En äänestä häntä. Jos kuitenkin joutuisin hänen tai Torvaldsin kanssa hissiin, joka juuttuisi kerroksien väliin pariksi tunniksi, niin he kumpikin olisivat ihan mukavaa juttuseuraa. Paras presidentti ei ole välttämättä sitä henkevintä keskusteluseuraa.

Poliittisesti eriseuraiset eivät ole, eivätkä niiden tarvitse olla vihollisia. Edustin painijana porvariseuraa ja meillä oli yhteisiä harjoituksia TUL:n seuran painijoiden kanssa. Ei me reenatessa politiikasta puhuttu, vaikka 1970- luvulla urheilupolitiikan laineet löivät korkealla. Sympaattinen kommunistipainivalmentaja teroitti meille: Harjooteella pitää ja flikat pussata mutta koulut pitää käyrä! Ei sitä työantajaa kiinnosta kuinka hyvin hyvin heität juntasta mutta se kiinnostaa kuinka hyvä oot sorvaamaan! "

Kommunisti- painivalmentaja oli samalla AY-aktiivi dieseleistä tunnetulla tehtaalla mutta en kyllä mitenkään uskonut, että hän olisi mitenkään paha ihminen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Suomussalmen sähkökatkosten kytkeminen ilmastomuutokseen on yhtä todellisuudentajuista kuin väite että ne olivat Jumalan rangaistus syntisille.

Siis täsmälleen yhtä todellisuudentajuista.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuosta täsmällisyydestä sopii olla monta mieltä. Itse kyllä uskon, että yhä oudoimmat talvet ja jääkarhujen ahdinko, tuossa hieman pohjoisempana, liittyvät ilmastomuutokseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Löytää se sokeakin kana ohran jyvän silmästään (vai miten se nyt meni). Tämä siis Oikkosen kommenttiin ilman selitystä, mitä tarkoitan...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Eilisaamuna kirjoitin Uuden Suomen varsinaisen verkkolehden puolella tällaisen kommentin saabista:

https://www.uusisuomi.fi/comment/773528#comment-77...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Merjan puheenparsi oli virkistävää. Monista asioista olen eri mieltä, mutta tuollainen suoruus on virkistävää. Valtava ero Sauliin, joka ei sano koskaa suoraan mitään. Tai ei oikeastaan edes sano mitään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

No, Börje, molemmat puhuivat sentään rauhasta.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ajat muuttuvat ja meidän pitäisi muuttua mukana mutta laiseksensa harkituksi populismiksi tulkitsin ilmaisut ritsat, munasarjat, penetraatio ja tantraseksi. Lienen vanhoillinen mutta toivon että on muitakin jotka eivät soisi tällaista kielenkäyttöä presidentiltä kuulevansa.
Leimasi Niinistön presidennttiyden kokoomuslaiseksi, näinhän varmaan perinteisellä oikeisto vasemmisto mittarilla mitattuna onkin mutta vahvasti epäilen että Kyllösen kieli presidenttinä olisi enemmän vaasemmalla kuin Niinistön oikealla ja se olisi huono juttu, presidentin pitää ihan oikeasti pyrkiä olemaan koko kansan presidentti vaikka omia periaatteitaan karvaasti nieleskellen.

Suuret plussat Kyllöselle huolesta ilmamuutoksesta johtuviin moniin vakaviin ongelmiin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Eiköhän tuo tantraseksi tullut keskusteluun Kirsi Heikelin ansiosta? Ymmärsin, että joskus aiemmin se oli ollut Merjan tylyhkö kuittaus Timo Soinin "kivirekikommunistit"-vinoilusta. Jotenkin potut potuista eikä sen vakavampaa...., mutta hirveän kiinnostava keskusteluaihe.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Niinpä, molemmat olisivat voineet pidättyä tantraseksistä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #19

Eikö se tantraseksin olemus v i e l ä k ä ä n mennyt perille?
Vaikka Merja sen ystävällisesti ja hienostuneesti selitti.
Se oli siis aliunperin myös hyvin hienostunut vastaus Soinin tökeröihin " kommunisti"puheisiin.
Ja muuten : sitä ei tuonut keskusteluun Merja vaan haastattelija. Miksi?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #29

Näin totesin kommentissani 17. Itse tantraseksin sana tuntui herättävän kovastikin keskustelua, mikä on hieman outoa. Itse jätin sen huomiomatta omassa blogissani koska se oli täysin keinotekoinen sivuseikka. Merja on luonnonlahjakkuus ja toivottavasti pysyy omana itsenään tästäkin "suuresta mediakohusta" huolimatta..

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Niinistö kyllä ilmeisestikin tekee pesäeroa kokoomukseen. Hänen selityksensä olla kansanliikkeen ehdokas oli kyllä siltä osin uskottava. Mutta kokoomus ei suinkaan tee pesäeroa Niinistöön vaan omii hänet kyllä itselleen.

Pitkään pyrin ajattelemaan (ja hyväksymään), että Niinistö saa oman kohtelunsa vain istuvana presidenttinä. Valitettavasti joudun huomaamaan, että (ainakin) osa mediasta on mennyt Kim Jong-un tyyliseen henkilöpalvontaan, jossa Niinistö ei ole enää presidentti(ehdokas) Niinistö vaan kansakunnan Isä.

Mielessäni jopa ajattelin, että keskustakin olisi voinut mennä Niinistön taakse. En enää. Matti teki miehen työn ryhtyessään ehdokkaaksi. Tuloksesta riippumatta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Meidän vain on tyytyminen siihen, ettei Sauli Niinistö saa 6-vuotista isyyslomaa.. Ennustan, että ympäripyoreä mies menee läpi ekalla kierroksella, mutta hänen kannatuksensa on kuitenkin laskenut 53 %:iin. Hyvä suoritus sekin.

P.S. Tämä on siis virallinen vaaliennusteeni, johon on mukavaa palata vaalien jälkeen (olen kyllä lyönyt vedon siitä, että tarvitaan kaksi kierrosta, mutta onneksi kyse on ainoastaan isosta tuopista, joista itse takuulla juon sen toisen).

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Vahva esitys Merjalta!

Ainoa moite tulee alkupuheen liiasta asiatulvasta.

Lähtisin kaljalle Merjan kanssa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#21
Meneeköhän se Saulinkin pressaksihakuprosessi niin kuin työnhakumarkkinoilla? Eli työkokemusta ja ammattitaitoa löytyy vaikka kuinka. Mutta naama, ikä ja puhetyyli ei miellytä kaikkia rekryprosessiin osallistujia. Enempiä kuitenkin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Onhan Merja persoona tantrasekseineen. Mutta, kertoi väärin "penetraatiosta". Sehän on tantran ajatus esiaseteeksi penetraatioon. Ja tavoite on aina joko isolla tai pienellä pen....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Runeberginpalkinto Merja Kyllöselle!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset