Elämä jatkuu

Juha Sipilä on ollut hyvä kippari

Epämuodikas mutta silti reilu ja tarpeellinen blogi seuraa oheisena. Heti alkuun teen selväksi, etten ole kepulainen vaan edustan nykyisin yhä yleisempää lajia: liikkuva äänestäjä. Keskustan ja siihen liittyvän MTK-intressitahon kanssa omat sukseni menivät ristiin jo 1980-luvulla, silloin kun maatalousammattilaisena aivan tosissani ryhdyin ajamaan Luomu-Suomen ajatusta. Vastarinta oli sen verran kovaa ja vastenmielinenkin, että annoin periksi (keskityin Venäjän maatalouden konsultointityöhön), mutta sielun vamma jäi.

Mutta puhutaanpa pääministeri Juha Sipilästä ja hänen hallituskaudestaan, johon nyt näyttää tulevan loppua. Harvoin yhdelle pääministerille on tullut niin paljon lunta tupaan. Tälläkin foorumilla hänet on varmalla rintaäänellä leimattu kaikkien aikojen huonoimmaksi pääministeriksi vaikka hyvinkin moni on toista mieltä.

Aivan selvästi on tullut muoti-ilmiöksi moittia Juha Sipilää, mutta hän oli ainoa mahdollinen pääministeriksemme tilanteessa, jossa Suomi oli viime vaalien aikana ja jälkeen. Jos jotain ilmiötä pitää ihmetellä niin sitä, että juuri nyt Suomen kansan mielestä seuraavat pääministeriehdokkaat ovat joko Petteri Orpo tai Antti Rinne...Etenkin Orpon teflonolemusta ja suosiota sopii oudoksua kun tietää, että juuri hänen puolueensa mukanaolo synnytti nykyhallituksen pahimmat sivuoireet.

Osoituksena siitä, etten ole ainoa, joka näin ajattelee, poimin teille tuoreen hesari-artikkelin hirmuisen laajasta kommenttiketjusta seuraavat kommentit, samalla kun nostan hattuani Juha Sipilän ponnistuksista "via dolorosa":llaan.

- "Upeaa työtä Sipilän hallitukselta! Kritiikkiä on satanut monelta suunnalta, mutta sitähän aikaansaavat ihmiset ovat aina saaneet kokea. Nyt on ollut tekemien meininkiä, ja pitää mennä ajassa taaksepäin Paavo Lipposen aikaan, kun viimeksi oli vastaava meininki. Toivottavasti sotesta saadaan ensimmäinen versio maaliin. Täydellinen se ei varmasti ole, mutta sitä voidaan sitten hioa ja hienosäätää tulevina vuosina".

- "Haukuttu halitus on saanut enemmän hyvää aikaan kuin viisi edellistä. 
Seuraava hallitus, SDP ja vihreät, voi taas vaihtaa suuntaa ja romuttaa 
hyvinvoinnin perustaa. Näin aaltoliike käy".

- "Suomi on noussut siitä taloudellisesta ja henkisestä lamasta, mihin se joutui edellisen sixpack-hallituksen aikana. Kansa näki tuon hallituksen tuhovaikutuksen ja äänesti valtaan keskustan ja perussuomalaiset". 

- "Sipilän hallituksen ympärillä oleva kuohunta, opposition poikkeuksellisen härski toiminta, median amerikkalaistyylinen vastuuttomuus ja kohurahastus sekä ulkomaalaiset rollitehtaat ovat saaneet aikaan tilanteen, missä todellisuus ja syy-yhteydet ovat hämärtyneet". 

- "Kahden vanhan ja vakautta tuoneen puolueen kokoomuksen ja SDP:n likainen poliittinen peli ja vastuuttomuus on ollut monelle yllätys. Jos suuri ja vuosia valmisteltu sote kaatuu tuohon arvottomaan teatteriin, niin se synnyttää maahan ja vaaleihin todellisen yllätyspommin. Tämän jälkeen käynnistyy ulkomaalaisten terveysjättien vyöry ja julkinen terveyden huolto kaatuu ja tuhoutuu". 

- "Kiitos tuosta hallitsemattomasta kaaoksesta kuluu noille kahdelle puolueelle...oliko Antti Rinteen ja Petteri Orpon todellinen tarkoitus tuhota julkiset palvelut. Toinen tekee sen tahallaan ja toinen tyhmyyttään!"

- "Oppositio pistää hetkessä päreiksi nämä saavutukset. Oma utopistinen velkavetoinen malli on sen mielestä parempi". 

- "Seuraavaan hallitusohjelmaan: 

- valtion velkamäärä laskee 
- työllisyysaste nostetaan 75%:n 
- työn tekeminen on aina kannattavampaa kuin tukien varassa oleminen 
- kokonaisvero-aste laskee merkittävästi 
- maataloustukien ja yritystukien määrää lasketaan 10% vuodessa koko hallituskauden ajan 
- oppimisen laatua nostetaan koulujen työrauhaa parantamalla 
- jokainen maksaa terveydenhuollosta oman kunnon ja elintapojen suhteessa 
- aloitetaan laaja tasavero kokeilu 
- asumistuki kohdistetaan sinne missä on vapaita edullisia vuokra-asuntoja 
- eläkkeellä työntekoa helpotetaan eikä eläkeikää nosteta

Saa ottaa talteen..."

- "Sipilän hallituksen toimintaa on kovin vaikea objektiivisesti arvoida, koska mediassa luotu kuva on hyvin negatiivinen ja oppositiomyönteinen. Jopa kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on saatu jotenkin näyttämään huonolta asialta, kuten moni muukin Sipilän hallituksen päätös".

- "Parhaiten onnistunut hallitus 2000-luvulla,mahdollisesti vuosikymmeniin.Rinteellä on Trumpin strategia,mitätöidä edeltäjänsä aikaansaannokset hinnalla millä hyvänsä".

- "Täällä vasemmistohenkiset änkyrät taas itkee oikeistolaista politiikkaa. Fakta on että Suomessa menee taas hyvin ja sehän se vasureita sapettaa. Rinne kumppaneineen tuhoaisi tämän muutamassa kuukaudessa ja olisimme jälleen Kreikan tiellä".

- "Suomi on ikääntyvä, ylivarojen elävä, velkaantuva korporatiivinen valtio. Sipilän hallitus on edes yrittänyt muuttaa tilanteen ja ottaa takaisin valtaa, jonka aiemmat hallitukset ja eduskunnat ovat luovuttaneet etujärjestöille. Yhdeksi suurimmiksi kompastuskivistä on osottautunut viimeisemmän kerran hyvänä aikana muutettu perustuslaki, joka takaa kaikkea hyvää kaikille. Suomi kaipaisi Ranskan Macronin kaltaista uudistajaa, joka modernisoisi ja liberalisoisi Suomen, erityisesti työelämän. Suomessa tulisi toteuttaa muutokset, jotja Saksassa ja Ruotsissa on jo toteutettu. Sipilän hallituksen jo toteuttamat muutokset poikivat hyvää tulevina vuosina. Riskinä tosin on, että Rinne todellakin pääsisi valtaan ja pystyisi perumaan nykyisen hallituksen aikaansaannokset sekä kiristämään verotusta entisestään ja lisävelkaannuttamaan julkista sektoria".

- "Oikein hyvä artikkeli. 
Tällaisia saisi olla enemmän. 
Toivottavasti insinöörimäisyyttä jatketaan tulevissa hallituksissa. 
Se antaa oikean ja selkeän pohjan mitata hallituksen saavutuksia. 
Miltä tuntuisi seurata korkeushyppy kilpailua jos rima puuttuisi?
"

jne

P.S. Blogistin jälkikirjoitus:

Sipilän kohtalona, vuorostaan, on Gerhard Schröderin (oikeistodemarin) tie: teki oikeat päätökset mutta joutui siitä maksamaan täyden hinnan, poliittisen mahalaskun muodossa (Sixten Korkman kertoi, että Schröder on edelleen kansainvälisten ekonomistien ykkössuosikki): Euroopan sairaasta miehestä tulikin Euroopan ykkösmoottori. Seuraaja Angela Merkel korjasi Schröderin sadon. Reaalipolitiikkaa..näillä faktoilla mennään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Schepel, nöyrä kiitos. On mielenkiintoista seurata saatko kirjoituksestasi valtavan moiteryöpyn vain valtavan kiitosryöpyn. Tietenkin voi käydä niinkin, että Juha Sipilän Suomen kaikkien aikojen heikoimmaksi pääministeriksi haukkuneet ja hänen eroaan pääministerin ja puolueensa puheenjohtajan paikoilta herkeämättä vaatineet ovat vaiti. Syyn siihen voi sitten itse kukin arvata.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikkia hallituksia ja pääministereitä on kritisoitu aina. Ei siinä ole mitään uutta.

En ota kantaa Sipilään henkilönä tai pääministerinä, mutta toki tämä hallitus on saanut aikaan monia asioita hyvin rohkealla määrätietoisuudella ja suorastaan paksunahkaisuudella.

Kauppojen täydellinen aukioloaikojen vapauttaminen tapahtui ällistyttävän rivakasti. Siitä jäi kuva, että se oli kuin ilmoitusasia kansalle tyyliin "ensi viikolla kaupat saavat sitten olla auki miten lystää."

Samalla tavalla tapahtui myös vapaaehtoisen varhennetun osittaisen työeläkkeen käyttöön otto. Eräänä iltana uutisissa mainittiin, että jokainen 61-vuotta täyttänyt saa halutessaan puolet tai sitä pienemmän osan tulevan työeläkkeensä kuukausittaisesta maksusta varhennettuna. Tästä tuli ennalta aavistamattoman suosittu optio.

Alkoholilainsäädännön pikkuriikkinen höllentäminen sen sijaan oli jo vaikeamman kynnyksen takana, mutta sekin ajettiin maaliin.

Askel askeleelta tapahtunut de facto liittoutuminen lännen kanssa puolustusyhteistyöhön on ollut yksi merkittävimmistä saavutuksista, joka viisaan matalaprofiilisesti on toteutettu liian huomion välttämiseksi.

Kikysopimukselle en anna kovin suurta arvoa, ainakaan verrattuna sen nostattamaan kohuun. Mutta ehkäpä se jonkinlainen askel oikeaan suuntaan on ollut sekin.

Ilmeiesti tämän parempaa ei Suomen poliittisessa asetelmassa ole oikein pystytty aikaan saamaan. Suunta on ollut oikea pääsääntöisesti ja askeleita on otettu. Noususuhdanteeseen päästiin viimein mukaan ja työttömyys on vähentynyt.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen Kuikan samaa mieltä. Sipilän hallitus lienee paras mahdollinen tässä tilanteessa.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Olen Kuikan samaa mieltä. Sipilän hallitus lienee paras mahdollinen tässä tilanteessa."

Näin se kait on. Ja sehän tässä hirveää onkin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Juha Kuikka, unohdit aktiivimallin, jonka avulla säästöjä on saatu runsaasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Liekö ollut freudilainen unohdus tuo ...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Vaikka pääministeri onkin nyky-Suomen varsinainen pomo ja Tasavallan Presidentti lähinnä enää "seremoniamestari", niin Sipilä on ollut Sauli Niinistölle sikäli reilu pomo, että on antanut tälle (ulkopoliittisesti yhtä kokemattomalle) presidentillemme lähes vapaat kädet toimia ulkopolitiikassa. Hyvä niin!

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"Vaikka pääministeri onkin nyky-Suomen varsinainen pomo ja Tasavallan Presidentti lähinnä enää "seremoniamestari", niin Sipilä on ollut Sauli Niinistölle sikäli reilu pomo, että on antanut tälle (ulkopoliittisesti yhtä kokemattomalle) presidentillemme lähes vapaat kädet toimia ulkopolitiikassa. Hyvä niin!"

Lienee ollut pakko, kun ei itse tiedä ulkopolitiikasta senkään vertaa kuin Niinistö, joka tosin on hoitanut sen sektorin varsin mallikkaasti, jos kohta, mitään kinkkisiä asiotahan hän ei ole joutunut kohtaamaankaan, vaan saanut rauassa keskittyä lähinnä lisääntymisprosessiinsa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jatkokommenttina viestiini 4:

Molempien herrojen ulkopoliittinen kokemattomuus paljastui parhaiten ns. isäntämaasopimuksessa..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sipilä on peräänantamaton kippari. Rohkeasti hän purjehtii kohti maalia, joka sijaitsee keskellä kivikkoista autiomaata.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Aloitus: "Tälläkin foorumilla hänet on varmalla rintaäänellä leimattu kaikkien aikojen huonoimmaksi pääministeriksi vaikka hyvinkin moni on toista mieltä".

Mainittu rintaääni oli siis Pekan...(nyt voin sen yhtä hyvin paljastaa).

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"Sipilä on peräänantamaton kippari. Rohkeasti hän purjehtii kohti maalia, joka sijaitsee keskellä kivikkoista autiomaata."
Tuntuu olevan niin luupää, että puskee tosiaan täysillä eteen, vaikka tulos on usein täysin järjen vastainen. Lieneekö siinä syy, miksi häntä kaikki vihaavat. Korjaan, suuri osa ihmisistä vihaa (kaikki muut, paitsi aidot maajussit, joiden etuja hän on pääosin keskittynty parantamaan). Vähenpiosaisten elämästä hän on tehnyt entistäkin tukalampaa ja kehtaa vielä kehua silmät kirkkaina saavutuksillaan. On siinä tosiaan Jumalan mies asialla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kiitos, Ilmari, tästä kirjoituksesta. En ehdi nyt kommentoimaan tätä sen enempää mutta katsotaan illalla.

Keskustan puoluekokouksessa tullaan kuitenkin näkemään, että Sipilällä on keskustan aktiivisen kentän tuki vahvasti takanaan. He ovat valmiit hyväksymään sen, että hallituksen on ollut tehtävä sellaisiakin päätöksiä, jotka näyttävät kohdistuvan kovimmin omiin kannattajiin. Silti keskustalla alkaa olemaan kiire löytää Sipilälle seuraaja, koska hänen luonteeseensa ei edes kuulu, että hän jäisi ikipoliitikoksi jarruttamaan nuorempien etenemistä.

Kuvaavaa lienee tälle Puheenvuoron vääristymälle, että Levosen kannattajat ja suosittelijat täällä lienevät ainakin 90%:sti heitä, jotka eivät tulisi äänestämään keskustaa missään tapauksessa...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Schröderin kuningasidea oli asiantuntijoista kootut ryhmät valmistelemassa ilman poliittista ohjausta.Niin pitäisi olla meilläkin.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Plussaa siitä, että on ryhdikkäästi ja opposition räksytyksestä piittaamatta yrittänyt laittaa Suomen talouden järkeville raiteille. Kaikki hankkeet eivät ole olleet lopputuloksiltaan erityisen siistejä ja toimivia, mutta kuitenkin paljon parempia kuin edellisten hallitusten (jotka eivät oikeastaan edes yrittäneet) aikaansaannokset. Talous on jonkin verran tervehtynyt, osittain kiitos hallituksen toimenpiteiden.

Miinusta siitä, että en ole lainkaan samoilla linjoilla Sipilän kanssa noissa keskittämiskysymksissä, eli lähinnä sotessa ja EU-politiikassa. Ehkä vähän liikaa yksioikoista diktatorisluonteista yritysjohtajuutta. Sotea on ajettu voimalla näköjään vain siksi, että niin halliusohjelmassa lukee, vaikka järki jo sanoo, että hanke ei ole terve, eikä enemmistön kannatusta, saati koko kansan tukea ole.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hyvä kippari tai huono kippari ei tarkoita mitään. Se kertoo mieltymyksistä, mutta ei mistään todellisesta. Sipilän pahin vika on, että hän on samanlainen takinkääntäjä kuin muutkin sellaiset. Kaikkien piti osallistua taakan kantoon. Ei tarvinnut. Sipilä on ollut huolehtimassa pienen porukan hyvinvoinnista muiden kustannuksella. Sillä politiikalla ei tämän maan asiat ole kohentuneet. Kansainväliset markkinat vetivät meidät hetkeksi kasvuun. Lasku on alkanut.

Tottahan Hesatin lukijoiden kommenteista voi poimia makeita lausuntoja. Olisiko juuri Hesarin lukijat olleet eniten hyötyvien joukossa. Ja mitä ulkopolitiikkaan tulee, niin kaksi natouittajaa ovat tietenkin yhtä mieltä asioista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Lasku on alkanut."

Moinen epätosi toteamus heikentää kommenttisi arvoa kokonaisuudessaan.

Lasku tarkoittaa sitä, että mennään alaspäin, ei sitä, että kasvuprosentti pienenee tai sitä, että kasvun kiihtyminen pysähtyy.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Suotta saivartelet. Tilauskirjat kertovat, mitä tuleman pitää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Suotta synkistelet. Se on niin suomalaista!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hyvinhän tämä kommenttiketju lähti rullaamaan. Katsotaanpa illalla sen jatkoa: lähden niittämään mansikkapellomme riviväliä kun ihana kesä painaa päälle täysillä (reunahuomio; ei minkälaista maataloustukea, mutta vastalahjaksi: ei myöskään inhottavaa maatalousbyrokratiaa).

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Se on niin kummallista tämä suomalainen ns. edustuksellinen demokratia. Kun yksi hallitus yrittää jotain muutosta toivottavasti parempaan, niin oppositio käyttää energiansa vesittääkseen nämä yritykset. Ja siitä vielä palkitaan sankarina vaalien jälkeen seuraavassa hallituksessa.

Ja tämä sisäänrakennettu politiikan konflikti tulee veronmaksajien kustannettavaksi. Pitäisi tosiaan olla joku tekoäly päättämässä asioista, siis joka tekisi päätöksiä ja uudistuksia kaikkien hyväksi, ei vain sen 70 % nettosaajien kansanosan hyväksi, jota nyt jokainen poliitikko yrittää miellyttää.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Blogien tarkoitus olisi esittää kannoille perusteluja ja käydä näistä keskusteluja. Tällaiset blogit murentavat koko blogialustan uskottavuutta, koska väitteelle ei esitetä perusteluja vaan siteerataan yleisluontoisia heittoja ("tekemisen meininki.."). Surullista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Ari Ojala

Tottahan on, että kun mediaa (lehti tai tv) seuraa, niin sieltä tulee pelkästään negatiivista asiaa ei mitään rakentavaa. Ylen joka on julkinen kanava ja pitäisi edustaa koko kansaa suoltaa samaa p..kaa kuin iltapäivälehdet. Aikanaa 10-20 vuotta sitten oli jokin ohjelma, missä otettiin esille toimittajien ylilyönnit pitäisi palautta tai paremminki velvoittaa Yleä pitämään. Media mainostaa itseään valla vahtikoirana on täyttä potaskaa, nykypäivän media on oman edun tavoittelija.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Poliitikot ovat kautta aikojen olleet tyytymättömiä mediaan. Matti Rönkä sanoi taannoin miksi uutiset ovat pääosin ikävän sorttisia. Koska silloin asiat ovat yleisesti ottaen hyvin. Siinä vaiheessa kun hyvistä tapahtumista ja asioista tulee pääasiallisia uutisia, ne ovat poikkeamia normaalista. Silloin asiat ovat huonosti.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

No joo. Kyllä allekirjoitan saman näkemyksen. Hyvää duunia Sipilä on tehnyt.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mielestäni tämän päivän ja huomisen keskeinen positiivisen kierteen edellytys on elinkeinoelämän riittävä luottamus poliittiseen päätöksentekoon. Varsin luotettavia barometreja on tuotettu mm. Suomen Yrittäjien, kauppakamarin ja Finnveran toimesta muutama vuosikymmen. Nykyisen hallituksen aikana luottamus on kohonnut hyvälle tasolle. Se on näkynyt ja näkyy panostuksina kehitykseen ja investointeihin. Yrittäjyys nuortenkin keskuudessa on korkeimmassa kurssissa kuin se on mielestäni koskaan ollut. Itsellä tulee kesäkuussa täyteen 30 vuotta yrittäjänä. Toki parantamisen varaa on. Numerolla 9+ arvioin hallituksen tähänastista toimintaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kouluarvosanan olisin pudottanut 8+ tasolle. Muutoin komppaan.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Todellakin on kunnia kun Juha Sipilä saa jatkokauden taasen puheenjohtajaksi Sotkamossa. Kokonaisuudesaan tämä hallituskausi on ollut vakaata eteenpäin menoa vaikka välillä on ollut kipuilua mutta silti ok.

Nyt viellä maaliin on saatettava tämä uusi sote ja maakuntamalli niin tästä on hyvä jatkaa ensikevääseen. On ollut oppositiosta rumasti käyttätyviä kansanedustajia haukkumassa kaikennäköisiä ilkeyksiä.

Blogisti Ilmarille suuri kiitos tästä avauksesta.

Jukka Alaspää

Näköjään kaikki unohtavat Sipilän ja Orpon keskenään sopineen ,että päästetään ruotsista 35 000 elintaso pakolaista Suomen yhteiskuntarauhan järkyttämiseksi ja veronmaksajien rasitteeksi.
He tiesivät ,että Suomella on oikeus käännyttää,koska Ruotsi syyllistyi siirtämään tulijoita Suomen rajalle.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Mielestäni ei olisi kohtuutonta sanoa että hallitus on onnistunut kohtuullisesti Sipilästä huolimatta. Pääministeri on rämpinyt sotkusta toiseen.

U-käännökset, takakontit, mediahyökkäykset, sote-säästöt.....
Mutta keskustalla ei ole heittää ketään, ei niin ensimmäistäkään, peliin, niin että Sipilällä mennään kiville asti.

Soten voi kai jo unohtaa, kokoomuskin jo toppuuttelee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onhan se aina parempi, että tehdään jotain, kuin että ei tehdä mitään. Paljon saavutuksia on jo lueteltu kommenteissa. Sote toki hirvittää, kun tuntuu että niin valtavaa uudistusta tehdään nyt a) ilman varmaa kuvaa vaikutuksista ja b) luomalla hallinnollinen välitaso, joka tullee tekemään itsestään korvaamattoman ja kasvattavan omaa painoarvoansa. Tuo tulee luomaan automaattisesti lisää veropainetta.

Sipilän hallitus on mistä kulmasta tahansa tarkasteltuna ollut huomattavasti parempi, kuin Kataisen/Stubbin sateenkaarihallitus. Sipilän suurimmaksi epäonnistumiseksi näkisin kuitenkin kyvyttömyyden vähentää valtion menoja. Päinvastaisista julkisista leikkauskauhisteluista huolimatta, hallitus on jatkanut valtion budjetin paisuttamista.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä. Katainen jää kyllä historiaan tässä kisassa 'ykköseksi'.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ikävä ryhtyä pahanilmanlinnuksi tässä hyvän mielen blogissa, mutta onhan Sibbe aivan kelvoton poliitikoksi – vaikka mukavan oloinen heppu ja varmaankin hyvä liikemies onkin. Noiden muiden asioiden ei kuitenkaan pitäisi antaa vaikuttaa Sipilän harjoittaman politiikan arvosteluun.

Sipilä on insinöörinä laskenut, että hänen hallituskautensa aikana syntyy nousukausi, jonka eteen hänen hallituksensa ei tarvitse tehdä muuta kuin kerätä puusta pudonneet kypsät hedelmät. Mutta veijareineen hän tajusi myös, että nousukauden varjolla voidaan eriarvoisuutta lisätä suosimalla varakkaita, pitkän tähtäimen asioista leikata (koulutus ja tutkimus) ja muuta sellaista näppärää, jonka voi sitten kertoa aiheuttaneen tuon nousukauden ja omenoiden putoamisen.

Tällä kertaa tuo harhautus ei kuitenkaan näytä ihan suunnitelman mukaan toteutuneen: koska valtaosa kansalaisista on sen huomannut, yleensä hallitusmyönteinen valtamediakin on mennyt maksavan yleisön mukaan kippaamaan tuota mukavaa kipparia yli laidan. Historiallisen räikeä kepu-kokoomus -lehmänkauppa oli jo niin tökerö temppu, että näin siinä nyt sitten kävi.

Ikävä tulee miestä, mutta ei pahemmin hänen tekemisiään politiikassa vierailunsa aikana.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Ikävä tulee miestä, mutta ei pahemmin hänen tekemisiään politiikassa vierailunsa aikana".

Ehdotan (kahvitauollani ja ilman sarkasmia) seuraavaa hallitusta:

. pääministeri Antti Rinne
. valtionvarainministeri Timo Harakka
. ulkoministeri Li Andersson
. puolustusministeri Touko Aalto
. oikeusministeri Anna-Lena Henriksson
. sisäministeri Jyrki Kasvi
jne

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Saattaa olla realismiakin nykyhallituksen ja sen todellisen valta"puolueen", talouseliitin, kauhuksi.

Toimivuudesta ei ole takeita, varsinkin kun talouseliitti panisi kapuloita rattaisiin oikein urakalla.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ilmarilta on nyt lähtenyt laukalle. Ettei vanha suola ole alkanut janottaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #36

Erkki, hoi! Mikael Junger on myös lähtenyt laukalle:

"Vaikka itse asioista olisi eri mieltä, on nykyinen hallitus silti onnistunut monessa mittavassa hankkeessa ja edessä on vielä tehtävää. Luovuttaminen nyt olisi minusta enemmän vastuun pakoilua kuin vastuun kantamista. Sipilän hallituksen tarina on vielä kesken. Toivottavasti poliitikoilla on malttia antaa sen jatkua":

Jungerin tämän aamun blogi:
http://mikaeljungner.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2559...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #70

Hoi, hoi! Eiköhän Junger ole yksi niistä saamapuolen henkilöistä, joiden puolta hallitus on voimallisesti pitänyt. Tämä heppu ei ole osallistunut talkoisiin mitenkään.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Ilmari, esittämälläsi kokoonpanolla toimiva hallitus olisi varmasti "paras", mitä maamme 100-vuotisen historian aikana on ollut. Näin sanon, kun olen heidän antamia lupauksia ja puheita kuunnellut kuluneen kolmen vuoden aikana.
Kelpuuttaisin joukkoon myöskin Keskustan puheenjohtajaksi ilmoittautuneen henkilön. Hän on luvannut pelastaa puolueensa Sipilän aiheuttamalta tuholta ja siinä sivussa kahdeksan kaunista ja yhdeksän hyvää.

Toivon hartaasti, että somekansa jaksaa odottaa sitten neljä vuotta ennen kuin aloittaa saman rumban kuin mitä ovat tehneet Juha Sipilän hallitusta syyttäessään.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lähes 3 tuntia on kulunut Ilmarin erinomaisen kirjoituksen julkaisuhetkestä. Ilokseni voin todeta, että enemmistö kommentoijista on antanut myönteistä palautetta. Moitteita yllättävän vähän. Tosin kommentoijien joukosta puuttuu vielä useita Sipilää rajusti syyllistäneitä henkilöitä. Ehkä he vielä avaavat sanaisen arkkunsa. Odotellaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ihminen on melkoinen laumaeläin: kun yhtä haukutaan julkisesti, niin lähes kaikki yhtyvät toimintaan....

Mutta Vienan Karjalan Jyskyjärven mummo Katri (jo edesmennyt) sanoi minulle kerran viisaasti: "Ilmari, oletko huomannut? Sitä kehutaan jota kehutaan". Homma toimii molempaan suuntaan. Blogi oli joka tapauksessa yhtä epämuodikas kuin tarpeellinen. Lähden taas pellolle. Upea ilma!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ilmari Schepel varmaan tekee mittavan listan Sipilän saavutuksista?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Valitettavasti harvalla hallituksella on esittää lista yleisesti (kansan ja poliitikkojen piirissä) hyvinä pidetyistä saavutuksista. Useimpien hallitusten saavutusten listat ovat listoja asioista, jotka muut hallitukset ovat tai olisivat hoitaneet vieläkin huonommin. :-)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ilmari on oikeassa, ei Sipilä huono ole, kyllä Katainen oli paljon huonompi. Oikeasti Sipilä on jees, mutta siniset ja kokkarit eivät ole täysin syyttömiä siihen miksi Sipilää haukutaan. Hän siis kantaa vastuuta siitä, että siniset saivat jatkaa ministerinä, vaikka ei ollut enää puoluettakaan alla.

Sotea on punnerrettu Vanhasen pääministeriajoilta saakka, eikä taida vieläkään kovin helppoa olla. Vanhasta kehuttiin aluksi kovin, mutta niin vain jätti sitten toisen yrityksensä kesken. Katainen jätti kesken ensimmäisensä, joten sote on vieläkin panematta puihin.

Sotea ei kuitenkaan kannata ajaa väkisin sillä periaatteella, että nyt se laitetaan voimaan hinnalla millä hyvänsä, kuten Soini jo julistaa. Se on väärä peruste. Vahinko on liian suuri jos väkisin runnotaan toimimaton asia maaliin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Olen jonkinverran alle keskitason eläkettä "nauttiva" eläkeläis vaari.Totean aluksi,että eihän tätä hallitusta perustettu minua ja muita mahdollisesti samankaltaisia varten.

Eläke nousi ruhtinallisen 0,55%. Kunnallisvero nousi 50 senttiä ja asumiskustannukset nousivat reippaasti yli eläke korotuksen.

Lisäksi lääkkeideen hinnat ja muut sairaus kulut nousivat heti 2016 alusta lähtien. Kaipa siinä nousujen syynä oli "turvapaikan" hakijoiden massiivinen hyöky 2015 vounna.

Tuossapa on Sipilän hallituksen "saavutukset" meikäläisen osalle. Voiko joku sanoa olenko saanut jotain mitä en ole huomannut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielipiteiden muodostaminen pelkästään omia etujaan silmällä pitäen tässä ja nyt on kaksiteräinen miekka.

Yhteiskunnan perusta on työssä käyvä kansanosa ja heidän työllistämisensä sekä talouskasvu. Pitkällä tähtäimellä se on eläkeläisten etu myös.

Kun siis kysyt "Voiko joku sanoa olenko saanut jotain mitä en ole huomannut", niin vastaus edellä esitetyn mukaisesti on: "olet saanut jatkaa entisten etujesi nauttimisesta ilman merkittävää heikennystä." Monien kohdalla asia ei ole ollut näin. Esimerkiksi opiskelijat, työttömät j.n.e.

Muutoinkin eläkeläisten tulee aina muistaa, että heidän elämänsä on hyvin ennustettavaa. Eläke tulee tilille määräpäivänä ilman, että tarvitsee jännittää onko sossu tai kela tehnyt uusia päätöksiä tai karensseja tai onko firman kassassa ollut rahaa maksaa palkkaa. Eläkkeeltä ei myöskään saa potkuja vaikka kuinka töpeksisi. Ne ovat suuria etuoikeuksia kansan valtaosaan verrattuna.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Sinun listaltasi jäi pois se, että ns. hyväosaisia ehdoteltiin vapaaehtoisesti ryhtymään talkoisiin samalla, kun eläkeläisiltä ym. otettiin pakolla. Viimeinen ilveily oli yritystukityöryhmän aikaansaannokset. Näitä esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon ja suunta on aina sama. En tiedä onko Sipilä hyvä vai huono. Ehkä mukava mies, mutta hänen johdollaan kansalaiset on saatu ikävänmakuiseen jamaan. Hän on hyväosaisten RobinHood. Sote-lehmäkauppa tästä vielä puuttuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"ns. hyväosaisia ehdoteltiin vapaaehtoisesti ryhtymään talkoisiin samalla, kun eläkeläisiltä ym. otettiin pakolla."

Asia oli päinvastoin. Niin sanotuilta hyväosaisilta alennettiin nettopalkkaa raippaveron kautta, jonka veron tulorajaa vielä parisen vuotta sen aloittamisen jälkeen alennettiin. Eläkeläisten kohdalla tuo on toteutunut vain, jos eläkkeet ovat noin 6000 euroa bruttona. Siis äärimmäisen harvat eläkeläiset ovat joutuneet moisen kurituksen kohteeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hyväosaisia ovat pääomatuloilla elävät jotka saavat tulonsa kokonaan tai pääosin verovapaasti. Veroparatiisi Suomi on myös ylikansallisille yhtiöille jotka saavat valita maksaako veroja Suomeen vai ei, yleensä ei.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Liikkuva äänestäjä joutuu ponnistelemaan, arvioimaan nykyisen hallituksen onnistumisia ja epäonnistumisia. Se ei kaikille sovi. Yksi tuttavani on valinnut tätä helpomman asenteen. Hän ei ole liikkuva vaan ilkkuva äänestäjä. Hänelle nykyinen hallitus on aina se huonoin koskaan tähän asti. Tähän astisista hallitsijoista hän nipin napin kelpuuttaa Birger Jaarlin, joka sentään ehti kuolla v. 1266.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Blogistin kirjoituksesta tuli sellainen fiilis kuin tämä olisi ollut jäähyväiset Juha Sipilälle ja hänen johtamalle hallitukselle. No, tämä nähtäneen piakkoin, kun perustuslakivaliokunta antaa lausuntonsa ja miten Kokoomus siihen reagoi.

Itse veikkaan, että Juha Sipilä joutuu kaatamaan hallituksen, koska Kokoomus ei halua jatkaa enää yhteistyötä, kun sote ei toteudu heidän haluamallaan tavalla. Olettaen tietysti, että Juha Sipilä pitää lupauksensa.

Tottahan sekin on, etteikö aina jotain hyvää, jos huonoakin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Sipilä on ollut hyvä kippari siinä mielessä, että on pitänyt kaleeriorjat ruodussa. Soutajaorjien kannalta lupaavin hetki oli kenties päivän lakko ja mielenosoitus Helsingissä ja sinnekin Sipilä sai ujutettua hovinarrinsa Juhana Vartiaisen esiintymään.

Odotan mielenkiinnolla, onko Suomessa minkään sortin todellista vasemmistoa enää jäljellä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pitkäaikaisena purjehtijana tiedän, että hyvä kippari pysyy rauhallisena myös erittäin tiukassa paikassa... Olkoon Sipilästä mitä mieltä tahansa, niin tuo ominaisuus hänellä on: ihailtavan rauhallinen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kyllä Sipilä on hyvin hallinnut hermonsa, jos vaikka vertaa Lipposeen. Lipponen ärähteli, murahteli ja ojensi toimittajia niin, että heikompia hirvitti. Kyykytti oman puolueen edustaja Alhoa. Jari Tervo määritteli Lipposen poliitikoksi, jossa primadonnan sielu asuu portsarin ruhossa.

Ei Sauli Niinistökään ministerinä ollut ns. mukavan miehen maineessa. Väyrynen on sen verran oma lukunsa, että häntä ei voi vertailla muihin. Muut poliitikot moittivat toisia poliitikkoja ja mediaa, Väyrynen äksyilee maailmalle, joka on jättänyt hänen neroutensa huomiotta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Pitkäaikaisena purjehtijana tiedän että pa**an puhuminen ei pidä pinnalla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Matiltapa älykäs kommentti. Kiitoksia keskusteluun osallistumisesta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #57

Kiitos kiitos.
Onnea sinulekin sitten kun aloitat sen kolmanneen Juha_ei_ole_miltä_näyttää_blogisi :)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #61

Eipä kiittämistä. Minun puolestani kaikkien mielipidekukkien pitää kukkia, mutta paskanpuhumisesta en oikein pidä. Blogissa kirjoitin oman mielipiteeni, josta voidaan ainakin sanoa, että se oli epämuodikas. Siitä se keskustelu syntyykin (ja Aimolle terveisiä).

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hän voi olla rauhallinen, koska hallituksen pystyssä pysyminen ei ole hänelle maailman tärkein asia. Jos hallitus menettää toimintakykynsä, sen voi silloin kaataa. Toimintakyky taas perustuu luottamukseen. Sitä joko on tai sitten ei ole.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Aivan. Valtion olemassaolon tarkoitus on eri kuin liikeyrityksen olemassaolon tarkoitus ja valtion käytettävissä olevat keinot ovat erit kuin liikeyrityksen käytettävissä olevat keinot.

Kapitalistisissa valtioissa tosin kapitalistit, eli liikeyritystahot, hallitsevat myös valtiota ja käyttävät sitä omien päämääriensä ajamiseen. Samat tahot hallitsevat myös tiedotusvälineitä ja pystyvät siten johtamaan harhaan kansan enemmistöä niin että kansa ei näe eikä ymmärrä, miten yhteiskunta toimii ja miksi se toimii niin. Koulujen opettajat ja oppikirjat ovat saman sumutuksen vallassa. Siksi tästä aivopesusta on niin vaikea irtautua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mutta olkoon Sipilä kuinka rauhallinen tahansa, niin se ei auta Keskustaa. Imago- ja puoluebarometrit on heikossa jamassa eikä kannatuksessakaan ole kehumista. Sipilän kasvot ovat pahoin kuluneet ja hänen johdollaan puolue ei nouse.

Hallituksen osalta asiat ovat myös huonosti. Kansa ei luota hallitukseen ja sillä ei ole kansan hyväksyntää. Noin 38 prosentin kannatuksella ei voi henkseleitä paukutella. Mitä lähemmäs mennään vaaleja ja jos tilanne ei parane, niin huonolta näyttää monen kansanedustajan tilanne.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei puolueen kannatus ole mikään itseisarvo. Ihan hyvin valtakunnan politiikkaan voi vaikuttaa pienemmälläkin kannatuksella, jos toiminta on sellaista, että sillä pystyy yhteistyöhön muiden kanssa.

Seuraavienkin vaalien jälkeen hallituksen muodostaminen on varmasti vaikeaa. Silloin kyse on siitä, mitkä puolueet luottavat toisiinsa. Kataisen hallituksessa keskinäistä luottamusta ei ollut oikeastaan koko aikana.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Paljon on kertynyt korjattavaa seuraavalle hallitukselle tämän hallituksen toimista. Hallintarekisterit, raideliikenteen yhtiöittäminen, verovuodot, Kikysopimus, Aktiivimalli ja jos vielä soteuudistus toteutuu esitetyn kaltaisena, niin siinnä vasta parsimista riittääkin.

Mikä lienee ollut tavoitteena uudistuksissa niin huonosti ne tavoitettaan palvelevat. Nousukausi on tullut hallituksen toimista huolimatta ja olisi tullut vaikka Sipilä olisi nämä kolme vuotta peukaloitaan pyöritellyt ja kieltänyt muitakin ministereitä intoamasta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Martti, hyvä. Terveisiä sinne Hyrynsalmen suuntaan. Ei kuitenkaan syytä huoleen: Antti Rinne laittaa asiat kuntoon..

Lukusuositus: Niklas Rennerin kommentti (viesti 21).

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sipilässä henkilöityy se mikä vaivaa koko suomalaista yritys-ja henkilöstöjohtamista. Toimitaan käskyttämällä, Ei kuunella alaisia, ei asiantuntijoita, Sipilän mukaan "kaiken maailman dosentteja" vaan ajetaan härkäpäisesti kohti "maalia" meni sitten syteen tai saveen. Suomesta puuttuu Ruotsissa vallassa oleva keskustelukulttuuri, "diskuteeraaminen" joka tuo paremman tuloksen kuin se tapaa johtaa jota Sipiläkin edustaa.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Miten itse näen Sipilän kapteenina toimimisen, hyvä kapteenihan osaa lukea merikarttoja ja välttää myrskyt ja karikot, tuntee vedet joilla liikkuu ja ohjaa veneen turvallisesti määränpäähän.

Nyky hallitus on ajautunut myrskystä toiseen, aktiivimallista kaikkinen leikkausineen jossa heikkotuloiset ajettiin nurkkaan, osunut karille liikennekaaren GPS seurannan kanssa, leikkasi koulutuksesta isommin kuin on varaa nuorten tulevaisuutta katsoen, SOTE-hurrikaani pyörittänyt paattia ympäriinsä.
Siihen päälle kaikki suhmuroinnit jotka ajettiin kansalta piilossa ja toivottiin ettei ketään huomaa. Kirsikkana kakun päällä Persu/Siniset säätö ettei mene hallitus uusiksi.

Tämäkö on hyvää kipparointia? Koska moni varmasti on etsinyt pelastusliiviä kun Sipilä ollut ruorissa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Sipilän hallitus on siinä mielessä poikkeuksellinen, että sitä johtaa insinööri, jolta voisi olettaa prosessien hallintaa. Tämä hallitus on kuitenkin kompuroinut nimenomaan asioiden valmisteluprosessien suhteen sen verran taajaan, että en ihan heti muista vastaavaa.

Soten valmistelu on vienyt aikaa mutta on parempi, että aikaa kuluu, jos sillä saadaan aikaan järkevä ja toimiva ratkaisu. Minulle on itse asiassa samantekevää, mikä hallitus saa aikaan Soteratkaisun kunhan sitä ei tarvitse lähteä uusimaan heti alkumetreillä toteutusvaiheessa. Optimaalisia ratkaisuja ei ole, aina löytyy tyytymättömiä, ihan aiheesta tai sitten siksi, että nariseminen antaa sisältöä elämään.

USA:ssa demokraatit lähtivät ajamaan terveydenhuoltojärjestelmän uudistusta 1970-luvulla. Obaman aikana saatiin Obamacare mutta sen tulevaisuudesta ei ole takeita. Eipä näy olevan Sotepäätökset helppoja sielläkään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ehkä toisaalta kannattaa muistaa, että ellei liiku mihinkään, ei voi kompastellakaan. Minäkin kompastelin pari päivää sitten, kun kannoin kasteluvesiä purosta kasveille. Jos olisin jättänyt kastelematta, en olisi kompastellutkaan. Olisin tietenkin voinut käyttää myös vesijohtovettä ja kasteluletkua tai pumppua ja kasteluletkua mutta tuolla tavalla tuli hyötyliikuntaa. Kompastelustakin opin hieman lisää huolellisuutta roudan jo vuosikymmeniä liikuttamilla betoniaskelmilla.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #75

Sipilän hallitusta edeltävä sateenkaarihallitus ei kärsinyt ryntäilystä ja hätäisestä asioiden valmistelusta. Linjaristiriidat olivat sitä luokkaa, että asiat olivat aloittamista vaille valmiita. Sipilän hallitus on sentään kyennyt tekemään jotain vaikka prosessien hallinnasta ei voi jakaa tyyli- eikä muitakaan pisteitä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #76

Näin varmasti onkin ja siksi kirjoitin Jungerin blogin kommenttiketjussa näin:

"Todellakin, jotkut paatit uppoavat vaikean matkan varrella ja toisia (sixpack)paatteja todetaan merikelvottomiksi jo lähtösatamassa...siksi toivotan tarvittavaa onnea seuraavalle hallitukselle (kipparina Antti, Petteri vaiko Touko?)".

P.S. Jyrki Kataisen lähes uskomaton himo päästä pääministeriksi tuli Suomelle aika kalliiksi...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #77

Sixpack ei toiminut. Tuota hallitusta voi kuitenkin verrata Lipposen 13.4.1995 - 15.4.1999 laajapohjaiseen hallitukseen. Se hallitus toimi vaikka tyytymättömyyttä oli tietenkin tätäkin hallitusta kohtaan, kuten aina. Laajapohjaisuus ei siis sinällään ole tuhoisaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen
Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Sipilä on kuin hevonen, joka yrittää nousta omaan satulaansa ...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Epämuodikkaan blogin perusviesti on siis seuraava:

. Juha Sipilän moittimisesta on tullut yleinen kansanhuvi
. Petteri Orpo on Suomen kansan suosikkiehdokas pääministeriksi...

Sitä haukutaan, jota haukutaan

Sitä kehutaan, jota kehutaan

Lampaat...(joita sopulit paimentavat).

T.entinen lammasfarmari (350 lammasta)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Yllättävää kyllä (tai ehkä sitten ei, koska Jungnerkaan ei ole peruspoliitikko) Jungner esittää tuossa blogissaan ajatuksia, joihin voi yhtyä. Olen itse ollut tähän saakka sitä mieltä, että Sipilän tosiaan pitäisi kaataa hallitus, jos maakunta- ja soteuudistukset epäonnistuvat.

Mutta kuten Jungner toteaa, uudistukset voivat lykkäytyä hallituksen hyvistä pyrkimyksistä huolimatta. Silloin kyse ei ole hallituksen sisäisestä epäluottamuksesta, joten perusteet hallituksen pystyssä pitämiselle ovat olemassa.

Aika kuvaavia ovatkin peruskommentoijien ja näköjään myös perustoimittajien näkemykset. Peruskommentoijat ovat tähän saakka aina arvostelleet poliittisia broilereita, jotka eivät ole tehneet muuta kuin politiikkaa. Nyt kun politiikan ulkopuolelta tuli henkilö, joka ei toimi kuin poliitikko, sekään ei kelpaa. Poliitikon siis kuitenkin pitäisi pitää ensisijaisesti huolta imagostaan ja toissijaisesti yrittää tehdä päätöksiä. Mielellään sellaisia, jotka miellyttävät kaikkia.

Huuskon ajatus siitä, että Sipilän pitäisi yrittää säilyttää kasvonsa, on sitten toimittajan yksinkertaistettu näkemys. Kun poliitikot aina yrittävät säilyttää kasvonsa, Sipilänkin pitää siis tehdä niin. On tavallaan ajattelukyvyn ulkopuolella, että henkilö, joka tekee työtä rehellisesti, ei voi menettää kasvojaan heidän silmissään, jotka arvostavat rehellistä työtä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Aika kuvaavia ovatkin peruskommentoijien ja näköjään myös perustoimittajien näkemykset. Peruskommentoijat ovat tähän saakka aina arvostelleet poliittisia broilereita, jotka eivät ole tehneet muuta kuin politiikkaa. Nyt kun politiikan ulkopuolelta tuli henkilö, joka ei toimi kuin poliitikko, sekään ei kelpaa. Poliitikon siis kuitenkin pitäisi pitää ensisijaisesti huolta imagostaan ja toissijaisesti yrittää tehdä päätöksiä. Mielellään sellaisia, jotka miellyttävät kaikkia."

Tämä oli hyvä kiteytys. Mikään ei tunnu kelpaavan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ehkä monet pettyivät Sipilään koska olisi halutessaan voinut säästää paljon verovaroja esim. sosiaaaliturvan byrokratiasta ja monesta viranomaistoiminnasta joka toimii EU:n kanssa päällekkäin tai on muuten lähinnä haitallista valvontaa. Rinnettä pidän helppoheikkinä, ei sieltä ole mitään hyvää odotettavissa.

Käyttäjän MattiMulari kuva
Matti Mulari

Ilmari kirjoittaa täyttä asiaa Sipilästä ja hänen johtamansa hallituksen saavutuksista..
Media eteenkin ylen vihervassaritoimitsijat olivat jatkuvasti trollaamassa Sipilästä tarkoitushakuisesti. Tosin viimeaikoina nämä offensiivit ovat hieman rauhoittuneet. Eiköhän kansan silmät ala kohtapuolin avautua, kun Suomen talous on Sipilän johdolla saatu kohisevaan kasvuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset