Juha Sipilä on ollut hyvä kippari

Epämuodikas mutta silti reilu ja tarpeellinen blogi seuraa oheisena. Heti alkuun teen selväksi, etten ole kepulainen vaan edustan nykyisin yhä yleisempää lajia: liikkuva äänestäjä. Keskustan ja siihen liittyvän MTK-intressitahon kanssa omat sukseni menivät ristiin jo 1980-luvulla, silloin kun maatalousammattilaisena aivan tosissani ryhdyin ajamaan Luomu-Suomen ajatusta. Vastarinta oli sen verran kovaa ja vastenmielinenkin, että annoin periksi (keskityin Venäjän maatalouden konsultointityöhön), mutta sielun vamma jäi.

Mutta puhutaanpa pääministeri Juha Sipilästä ja hänen hallituskaudestaan, johon nyt näyttää tulevan loppua. Harvoin yhdelle pääministerille on tullut niin paljon lunta tupaan. Tälläkin foorumilla hänet on varmalla rintaäänellä leimattu kaikkien aikojen huonoimmaksi pääministeriksi vaikka hyvinkin moni on toista mieltä.

Aivan selvästi on tullut muoti-ilmiöksi moittia Juha Sipilää, mutta hän oli ainoa mahdollinen pääministeriksemme tilanteessa, jossa Suomi oli viime vaalien aikana ja jälkeen. Jos jotain ilmiötä pitää ihmetellä niin sitä, että juuri nyt Suomen kansan mielestä seuraavat pääministeriehdokkaat ovat joko Petteri Orpo tai Antti Rinne…Etenkin Orpon teflonolemusta ja suosiota sopii oudoksua kun tietää, että juuri hänen puolueensa mukanaolo synnytti nykyhallituksen pahimmat sivuoireet.

Osoituksena siitä, etten ole ainoa, joka näin ajattelee, poimin teille tuoreen hesari-artikkelin hirmuisen laajasta kommenttiketjusta seuraavat kommentit, samalla kun nostan hattuani Juha Sipilän ponnistuksista "via dolorosa":llaan.

– "Upeaa työtä Sipilän hallitukselta! Kritiikkiä on satanut monelta suunnalta, mutta sitähän aikaansaavat ihmiset ovat aina saaneet kokea. Nyt on ollut tekemien meininkiä, ja pitää mennä ajassa taaksepäin Paavo Lipposen aikaan, kun viimeksi oli vastaava meininki. Toivottavasti sotesta saadaan ensimmäinen versio maaliin. Täydellinen se ei varmasti ole, mutta sitä voidaan sitten hioa ja hienosäätää tulevina vuosina".

– "Haukuttu halitus on saanut enemmän hyvää aikaan kuin viisi edellistä. 
Seuraava hallitus, SDP ja vihreät, voi taas vaihtaa suuntaa ja romuttaa 
hyvinvoinnin perustaa. Näin aaltoliike käy".

– "Suomi on noussut siitä taloudellisesta ja henkisestä lamasta, mihin se joutui edellisen sixpack-hallituksen aikana. Kansa näki tuon hallituksen tuhovaikutuksen ja äänesti valtaan keskustan ja perussuomalaiset". 

– "Sipilän hallituksen ympärillä oleva kuohunta, opposition poikkeuksellisen härski toiminta, median amerikkalaistyylinen vastuuttomuus ja kohurahastus sekä ulkomaalaiset rollitehtaat ovat saaneet aikaan tilanteen, missä todellisuus ja syy-yhteydet ovat hämärtyneet". 

– "Kahden vanhan ja vakautta tuoneen puolueen kokoomuksen ja SDP:n likainen poliittinen peli ja vastuuttomuus on ollut monelle yllätys. Jos suuri ja vuosia valmisteltu sote kaatuu tuohon arvottomaan teatteriin, niin se synnyttää maahan ja vaaleihin todellisen yllätyspommin. Tämän jälkeen käynnistyy ulkomaalaisten terveysjättien vyöry ja julkinen terveyden huolto kaatuu ja tuhoutuu". 

– "Kiitos tuosta hallitsemattomasta kaaoksesta kuluu noille kahdelle puolueelle…oliko Antti Rinteen ja Petteri Orpon todellinen tarkoitus tuhota julkiset palvelut. Toinen tekee sen tahallaan ja toinen tyhmyyttään!"

– "Oppositio pistää hetkessä päreiksi nämä saavutukset. Oma utopistinen velkavetoinen malli on sen mielestä parempi". 

– "Seuraavaan hallitusohjelmaan: 

– valtion velkamäärä laskee 
– työllisyysaste nostetaan 75%:n 
– työn tekeminen on aina kannattavampaa kuin tukien varassa oleminen 
– kokonaisvero-aste laskee merkittävästi 
– maataloustukien ja yritystukien määrää lasketaan 10% vuodessa koko hallituskauden ajan 
– oppimisen laatua nostetaan koulujen työrauhaa parantamalla 
– jokainen maksaa terveydenhuollosta oman kunnon ja elintapojen suhteessa 
– aloitetaan laaja tasavero kokeilu 
– asumistuki kohdistetaan sinne missä on vapaita edullisia vuokra-asuntoja 
– eläkkeellä työntekoa helpotetaan eikä eläkeikää nosteta

Saa ottaa talteen…"

– "Sipilän hallituksen toimintaa on kovin vaikea objektiivisesti arvoida, koska mediassa luotu kuva on hyvin negatiivinen ja oppositiomyönteinen. Jopa kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on saatu jotenkin näyttämään huonolta asialta, kuten moni muukin Sipilän hallituksen päätös".

– "Parhaiten onnistunut hallitus 2000-luvulla,mahdollisesti vuosikymmeniin.Rinteellä on Trumpin strategia,mitätöidä edeltäjänsä aikaansaannokset hinnalla millä hyvänsä".

– "Täällä vasemmistohenkiset änkyrät taas itkee oikeistolaista politiikkaa. Fakta on että Suomessa menee taas hyvin ja sehän se vasureita sapettaa. Rinne kumppaneineen tuhoaisi tämän muutamassa kuukaudessa ja olisimme jälleen Kreikan tiellä".

– "Suomi on ikääntyvä, ylivarojen elävä, velkaantuva korporatiivinen valtio. Sipilän hallitus on edes yrittänyt muuttaa tilanteen ja ottaa takaisin valtaa, jonka aiemmat hallitukset ja eduskunnat ovat luovuttaneet etujärjestöille. Yhdeksi suurimmiksi kompastuskivistä on osottautunut viimeisemmän kerran hyvänä aikana muutettu perustuslaki, joka takaa kaikkea hyvää kaikille. Suomi kaipaisi Ranskan Macronin kaltaista uudistajaa, joka modernisoisi ja liberalisoisi Suomen, erityisesti työelämän. Suomessa tulisi toteuttaa muutokset, jotja Saksassa ja Ruotsissa on jo toteutettu. Sipilän hallituksen jo toteuttamat muutokset poikivat hyvää tulevina vuosina. Riskinä tosin on, että Rinne todellakin pääsisi valtaan ja pystyisi perumaan nykyisen hallituksen aikaansaannokset sekä kiristämään verotusta entisestään ja lisävelkaannuttamaan julkista sektoria".

– "Oikein hyvä artikkeli. 
Tällaisia saisi olla enemmän. 
Toivottavasti insinöörimäisyyttä jatketaan tulevissa hallituksissa. 
Se antaa oikean ja selkeän pohjan mitata hallituksen saavutuksia. 
Miltä tuntuisi seurata korkeushyppy kilpailua jos rima puuttuisi?
"

jne

P.S. Blogistin jälkikirjoitus:

Sipilän kohtalona, vuorostaan, on Gerhard Schröderin (oikeistodemarin) tie: teki oikeat päätökset mutta joutui siitä maksamaan täyden hinnan, poliittisen mahalaskun muodossa (Sixten Korkman kertoi, että Schröder on edelleen kansainvälisten ekonomistien ykkössuosikki): Euroopan sairaasta miehestä tulikin Euroopan ykkösmoottori. Seuraaja Angela Merkel korjasi Schröderin sadon. Reaalipolitiikkaa..näillä faktoilla mennään.

 

ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu