Elämä jatkuu

The "Strasbourg Roadshow" goes on...?

Niin Saksan liittokansleri Merkel kuin Itävallan kansleri Kurz ilmoittivat äsken, että EU-parlamentin Strasbourgin kokouspaikka pitää sulkea, vihdoinkin. Itävalta on EU:n tuleva puheenjohtajamaa, puoleksi vuodeksi.

Rekkakaupalla tapahtuva muuttosirkus maksaa eurooppalaisille veromaksajille vuosittain 200 miljoonaa euroa ja aiheuttaa sen lisäksi huomattavat saastepäästöt. Ranska (Gallian kukko) onnistui aikoinaan saamaan läpi itsekkään ja varsin typerän vaatimuksensa: EU-parlamentin pitää kokoontua vähintään 12 kertaa vuodessa Strasbourgissa...

Hollannin pääministeri Mark Rutte ei kuitenkaan innostu tuoreista sulkemissuunnitelmista, koska jokaisella maalla olisi, tuon alkuperäisen sopimuksen purkamisen jälkeen, omia erikoistoivomuksia (= Rutte vreest dat ieder land een wensenlijstje zal hebben als het Verdrag wordt opengebroken). Hohoijaa, mikä neronleimaus.

Toivottavasti Merkelin ja Kurzin sanat painavat vaakakupissa enemmän. Mikä on muuten Juha Sipilän ja Suomen virallinen kanta? Juuri nyt kannattaisi olla jotain mieltä tästä, lähes ikuisesta typeryydestä.

LÄHDE (13.6.2018)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös Suomen virallinen kanta ole Merkelin kanta;) ainakin tähän saakka ollut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilän ja Suomen viralinen kanta on sama kuin Saksalla, kuten aina.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taas kerran: kuka voi luottaa sellaiseen putiikkiin, joka ei pysty hoitamaan edes tuon suuruista asiaa eli lopettamaan tuota järjetöntä reissaamista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos vaikka Strasbourg olisi joka viides vuosi kokouspaikkana, niin silloin ruljanssin kustannukset jo hyvinkin puolittuisivat. Jos vielä tyhjille vuosille tiloille löydettäisiin muuta käyttöä, säästöä syntyisi lisää.

Toinen vaihtoehto olisi rakentaa Strasbourgiin riittävät tilat. Miljardilla alkaisi saada aika paljon aikaiseksi, ja sehän nyt "palaa" yhden vaalikauden aikana. Tämä tukisi sitä linjaa, että Strasbourg on virallinen EU:n parlamentin pääpaikka:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_parlamentti...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Vielä reippaampaa säästöä saataisiin, jos annettaisiin kansallisten parlamiennttien äänestää EU-asioista, ja lopetettaisiin myös Brysselin haarakonttori. :-)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minäpoika olen ehdottomasti eurooppalainen ja jopa EU:n kannalla, mutta vain hallitusten välisenä elimenä. Koko EU-parlamentti on turha ja ylen kallis...

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Pitkälti samaa mieltä eurooppalaisuudesta. Valitettavasti olen aika pessimistinen sen suhteen, että mikään organisaatio olisi koskaan kovin halukas luovuttamaan jo saatua valtaa, henkilökuntaa tai budjettia pois. Siinäkin on paljon tekemistä, että pysyisivät nykyisissä painorajoissa. Kehittäminen on näissä piireissä synonyymi vallan keskittämiselle.

Samaa sääntöä voisi muuten noudattaa mahdollisest tulevissa maaakunnissakin. Kunnanvaltuustot riittäisivät hyvin. Ja toki myös maakunnallinen toiminta kuntien välisenä elimenä, jonne kunnat voivat halutessaan delegoida joitain asioita. :-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset