Elämä jatkuu

Bin Salmanin eli MbS:n pimeä puoli

Saudi-Arabian kruunuprinssi Mohammed bin Salman pääsee pikkuhiljaa maailman maineeseen. Vaikka virallisesti isäukko on edelleen vallassa niin tällä nuorella miehellä (33 v) on jo nyt noussut vallanhimo päähän. Jälki on karmea. Viime kesänä Bin Salman piti Saudi-Arabian varsin mahtaville asevoimille seuraavan puheen: "Älkää välittäkö kansainvälisestä kritiikistä. Haluamme jättää lähtemätön vaikutus Jemenin tuleville sukupolville. Haluamme, että jemeniläiset naiset, lapset ja jopa miehet tärisevät pelosta silloin kun mainitaan Saudi-Arabian nimeä" (lähde).

Se oli kesä ja nyt on syksy. Mies ei siedä minkälaista kritiikkiä, kuten toimittaja Jamal Khashoggi karmealla tavalla sai kokea. Onko Saudi-Arabiasta jo tullut uusi häirikkövaltio? Niitähän niin kovasti kaivattaisiin lisää, juuri Lähi-Idässä...

https://www.aljazeera.com/programmes/upfront/2018/10/saudi-arabia-mbs-ga...

Toimittaja Rula Jebreal: "This is Gaddafi on steroids. This is worse than Gaddafi because he [MBS] has billions of dollars to spend on the US, on PR, on lobbying, on buying consensus. This is where the danger lies".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Kamalaltahan tuollaiset puheet kuulostavat. Eikö kuitenkin ole niin, että siinä kulttuurissa sanankäyttö on toisenlaista kuin meillä. Näin ollen olisi mahdollista, että aina ei tarkoitettaisi kirjaimellisesti sitä mitä sanotaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kun on seurannut mitä Saudi-Arabia parhaillaan tekee Jemenissä, niin silloin huomataan, että kyseisen maan teot ovat aivan samalla tasolla kuin MbS:n puheet.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Valitettavasti muukin kuin sanankäyttö on karmeaa tuossa kulttuurissa.

piste.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minua on pitkän aikaa ihmetyttänyt se, että Iran lasketaan pahan akseliin ja Saudi-Arabia on hyvisten puolella. Iran on jopa shialaisine pappishallintoineen paljon rehellisempi, vaikka eivät sielläkään ihmisoikeudet kaikin osin kunnossa ole.

Olen edelleen sitä mieltä, että Iranin kanssa voi neuvotella ja EU:n pitäisi tehdä se Trumpin puheista välittämättä. Iran on oleellinen osa Lähi-Idän ja Keski-Aasian stabiiliutta ja koulutustasoltaan edelleen ylivoimainen alueen muihin valtioihin verrattuna.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juho kirjoitti: "Minua on pitkän aikaa ihmetyttänyt se, että Iran lasketaan pahan akseliin ja Saudi-Arabia on hyvisten puolella".

Sehän johtuukin yksipuolisesta uutisoinnistamme (Reuters, CNN, BBC, NBC >> HS jne, jne). Onneksi niin Aljazeera kuin Rula Jebreal on piristävä (ja upea) poikkeus säännöstä...

Pekka Iiskonmaki

Aljazeera on yllättävän puolueeton.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Bin tarkoittaa jonkun "poika", tässä tapauksessa siis kuningas Salmanin poika (venäjäksi vaikkapa Salmanovitsh tai islantilaisittain Salmansson).

Bin Laden oli siis Ladenin poitsuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset