Elämä jatkuu

Äiti, miksi minut synnytit?

Kun nyt, juuri ennen vaaleja, yleinen valittaminen näyttää taas tulevan muotiin, omaan napaan tuijottamisen lisäksi, niin tässäpä pirteä lähestymistapa lähes kaikkiin ongelmiin: ryhdypä sinäkin antinatalistiksi (= syntymien vastustajaksi)!

Intialainen antinatalisti, 27-vuotias Raphael Samuel, haastaa parhaillaan omia vanhempiaan oikeuteen siitä syystä, että he synnyttivät hänet..Intiassa on tunnetusti jo 1,3 miljardia asukasta. Rafun parta on (kuulemma/näköjään) tekoparta ja suojauskeino nettikiusoittelua vastaan. Mies on nimittäin vakavissaan (lähde).

Raphaelin tekemä rikosilmoitus on sikäli mielenkiintoinen, että hän kertoo silti tykkäävänsä niin elämästä kuin omista vanhemmistaan. Mies kertoo, että kyse on jostain aivan muusta: "Miksi pakotat viatonta ihmistä etsiä omaa tietään tämän surkean elämän läpi? Koulunkäynti, työpaikan etsintä ja oman uran luominen..En ole ollenkaan pyytänyt sellaista!".

https://

Itse kysymys on tietysti ikivanha ja hieman samaa sarjaa kuin tuo lähes yhtä tyhjää pohdintaa "Mikä on elämän tarkoitus?". Venäläisessä kansankulttuurissa asia ilmaistiin jo ajat sitten ja laulun muodossa, "Зачем ты мать меня родила" (Äiti, miksi minut synnytit?):

https://

Terveisin,

omalle äidilleni ikuisesti kiitollinen (ja isällekin siinä sivussa)

P.S. Onneksi meillä Suomessa on Raphaelin ongelmiin mainio ratkaisu ja toimiva vientituote, joka kelpaa vaikka sinne Intiaan asti: "Valtio apuun, valtio apuun"...:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28921-eduskunnan-veneretki

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuo alkuperäinen teos on ruotsalainen, mutta sopii meihin suomalaisiin erittäin hyvin.

Fredmanin Epistola No.23

https://www.youtube.com/watch?v=VB_-pemFoj4

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Vaikka itsekin käytin jonkinlaista sarkasmia aloituksessani, niin olen oikeasti sitä mieltä, että meidän pitää ryhtyä maailmanlaajuiseen syntyvyyden säännöstelyyn. Siitä pitää tehdä YK:n ykkösohjelma. Oma ehdotukseni menisi näin: miehille maailmanlaajuinen, pakollinen vasektomia kahden lapsen jälkeen (passista, varakkuudesta, rodusta, älystä tai köyhyydestä riippumatta). Toimenpide on helppo/halpa ja ainoastaan näin olisi vielä edes jotain toivoa ihmiskunnalle..

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235936-robo...

Ymmärrän Raphaelin tuskaa, joka itse asiassa on meidän kaikkiemme tuskaa..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Raphaelin tuskassa on mitä todennäköisimmin hyvä annos jeesustelua. Äiti on oletettavasti toiminut hyvässä uskossa, mikäli hänellä on ylipäätään ollut sananvaltaa asiassa. Jos Raphael on tuon tuskansa kanssa täysin tosissaan, eikä kyse ole esimerkiksi julkisuuden hakemisesta, hänellä on kyllä käytettävissään keinot tuon virheen korjaamiseksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Interestingly, both his parents are lawyers and according to Raphael, his mother reacted very well to the idea and his father is getting used to it. In a Facebook post shared by Raphael about his mother, she said, “If Raphael could come up with a rational explanation as to how we could have sought his consent to be born, I will accept my fault.”.
https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/rel...

Ihan hyvän keskustelun nuori mies sai kuitenkin aikaan, niin Intiassa, Hollannissa ja nyt Uudessa Suomessa.

Melko paljon siitä puhutaan myös vauva.fi-sivustolla:
https://www.google.com/search?ei=0HRcXJzsEsaQmgXE7...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Vaikka itsekin käytin jonkinlaista sarkasmia aloituksessani, niin olen oikeasti sitä mieltä, että meidän pitää ryhtyä maailmanlaajuiseen syntyvyyden säännöstelyyn. Siitä pitää tehdä YK:n ykkösohjelma."

Sattumoisin eilen, kun kirjoitit tämän blogin, lueskelin syntyvyyden säännöstelyä ja sterilointiohjelmia koskevaa artikkelia, josta vain pikkuinen pätkä tässä, mielenkiintoinen artikkeli kansainvälisistä sterilointiohjelmista:

"Kissingerin vuoden 1974 suunnitelman NSSM-200 mukaan, jota pidettiin salaisena vuoteen 1992 saakka, syntyvyydenvalvonta ja sterilisointi on kerrottu aloitetun 12 kehitysmaassa, myös Brasiliassa.

Rockefeller-veljekset olivat 1970-luvulla vastuussa Yhdysvaltain hallituksen korkeimmasta salaisesta projektista, jonka ohjasi Rockefellerin kansallinen turvallisuusneuvonantaja Henry Kissinger, NSSM-200, ”Maailmanlaajuisen väestönkasvun vaikutukset Yhdysvaltojen turvallisuuteen ja merentakaisiin etuihin”.

Dokumentti väitti, että korkean väestönkasvun kehittyvät maat, jotka omistivat strategisia raaka-aineita, kuten öljy tai mineraalit, olivat Yhdysvalloille "kansallisen turvallisuuden uhka", koska yhä useammat väestöt vaativat kansallista talouskasvua ja käyttävät näitä resursseja pääasiassa kansallisesti." https://www.lokakuunliike.com/haudatut-tarinat-blo...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Niinpä, näinhän ajatteli itsekäs USA. Tuo YK:n maailmanlaajuinen kahden lapsen-ohjelma koskisi yhtä hyvin USA:ta, Eurooppaa kuin korkean väestökasvun kehittyviä maita. Annan Kiinalle edelleen lähes täyden kympin tässä suhteessa.

P.S. Vuonna 2050 (kun olen saanut jo ikuisen rauhan) meitä ihmispoloisia on jo 10 miljardia, josta arvion mukaan peräti 1 miljardi on pakolaisia/siirtolaisia.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Otsikosta tuli mieleen tämä biisi...

SIPE: TYTÖT TILATKAA TAKSI

Tahdoin luottaa ihmisiin jotka minua juhlivat
Mutta eteeni sain pullon jonka sinetti oli murrettu
Savukkeiden sisään oli työnnetty neuloja
Ei kukaan minua riemusaatossa pakottanut etenemään

Seppeleet jotka eteeni tielle laskettiin
Nimettömät tytöt jotka eteeni polvistui
Se mielistely oli vahingoksi tietenkin
En enää tiedä kuka on minä
Joka saapuu ensi-iltoihin

Isä, anna anteeksi äidille että synnytti

Minut teidän taakaksi ja tytöt, tilatkaa taksi
Ei enää muuta jäljellä kuin alhainen käsitys itsestä
Ehkä kohdussa olin vielä aivan kiva poika

Lestat lapsilisillään farmarivolvon maksaa
Jos turvatyyny puuttuu,
Uusi raskaus alkuun saatetaan
Lestat toimii materialismin nimessä ja veressä
Mutta Jeesusta vitutti
Rahanvaihtajien pöydät kaataessaan

Hän oli huorien kaveri mutta niinhän minäkin
Rakkaus kestää puoli tuntia kerrallaan
Mutta äiti on se ainoa joka ei hylkää
Ja nainen jota en pyydä poistumaan

Isä, anna anteeksi äidille että synnytti
Minut teidän taakaksi ja tytöt, tilatkaa taksi
Vaikka onnen maa liukuu aina kauemmas
En silti lannistu, sen sanon - ja silti lannistun

Springsteen kun neuvoi: "Lähde kulkemaan"
Raudan kunnostin ja ajelin ympyrää
Sitä oikein vapautuu
Kun saapuu monitasoliittymään
Ja ellei varo, niin käy lopullisesti.

https://youtu.be/eakduAVMLx8

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jarmon laulu: "Isä, anna anteeksi äidille että synnytti"

Vai menisikö paremmin näin?: Äiti, anna anteeksi isälle, että pani sinut synnyttämään...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Filosofi Arthur Schopenhauer (1788-1860) pidetään yhtenä antinatalismin uranuurtajana:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Arthur_Schopenhauer

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ilmarin blogia lukiessani tuli heti mieleeni juuri Schopenhauer ja "Pessimistin elämänviisaus", jonka viisauksia aina sopivassa tilaisuudessa mieluusti viljelen. Tämä vastannee parhaiten tuohon otsikkosi- ja intialaisen kaverin "hätään syntymisestään" :)

"Onni on vain unennäköä ja kärsimys todellista, en voi muuta kuin lohduttautua että kärpäset ovat olemassa hämähäkkien syötäviksi sekä ihmiset, jotta surut heitä kalvaisivat" (Voltaire)

- Tai sitten itse Arthurilta: "Tuhat nautintoa ei vastaa yhtä tuskaa".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Raphael Samuel saattaa menettää viikkorahansa, jos jatkaa liian kauan valitsemallaan kiukuttelun tiellä.

Pohja se on intialaisvanhempienkin säkissä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minä ainakin tekisin lapseni moisesta ilkeilystä perinnöttömiksi ja kävisin vielä tuolta toiselta puolelta kummittelemassakin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mutta itse ongelmasta hän on oikeassa: meitä "torakoita" on kerrassaan liikaa. Sen lisäksi monet ovat alusta alkaen hukassa eivätkä tiedä mitä tehdä annetun elämän kanssa.

Muualla maailmassa tämä johtuu usein ylivoimaisista elinoloista mutta meillä hyvinvointivaltioissa yhä useammin näköalattomuudesta, yksinäisyydestä ja masennuksesta...toiset ottavat onneksi itseään niskasta kiinni kun taas toiset vajoavat yhä syvempään.

Ehkä jokainen meistä haluaisi vain olla ja nauttia valtion perustulostaan, ilman muita huolia. Sehän onkin niin rasittavaa, tuo oravanpyörä. Raphael-poitsu: "Miksi pakotat viatonta ihmistä etsiä omaa tietään tämän surkean elämän läpi? Koulunkäynti, työpaikan etsintä ja oman uran luominen..En ole ollenkaan pyytänyt sellaista!"..Heh, heh.

Elinalle:
http://ivblagochinie.ru/content/gallery/2013-05-29...

Käyttäjän MikkoKayhko kuva
Mikko Käyhkö

Vai että "church of eutanasia"..

Itse tunnustaudun enemmän tai vähemmän antinatalistiksi, joskaan en vanhempiani haastaisi oikeuteen tapahtuneesta. Elämä nyt on pääsääntöisesti joko mitäänsanomatonta tai kurjaa objektiivisesti katsottuna, mutta kyllä siitä saa iloa työstämällä aktiivisesti ja pitämällä kiirettä yllä. Joskus on ihan vilpittömiäkin ilon hetkiä tarjolla.

Tokihan vääräleuat heittävät että jos elämä on niin perseestä niin kaulakiikkuun siitä, mars mars niinkuin olis jo! Mutta ellei kyseessä ole tosi syvällä menevä henkilö, niin ihminen loppupeleissä vain haluaa elää, oli siinä järkeä tai ei. Siitä huolimatta, että maailma on tällainen yhtä aikaa kauhistuttava ja typerä farssi. Jonkinlainen ihmisen olemusta kuvaava paradoksi tämäkin. Elämä on tiettävästi ainoa kurkistus mihinkään muuhun kuin siihen tyhjyyteen mistä me kaikki olemme ponnahdettu, joten jos siellä olet jo niin minkäs enää teet - pelaat niillä säännöillä.

Antinatalismissa on enemmän kyse pohdinnasta, onko tähän farssiin saapuminen sen arvoista? Siellä tyhjyydessä, josta ponnistamme kun ei ollut mitään hätää lähtökohtaisesti.

Biologisina masiinoina tottakai haluamme jälkikasvua, mutta miten rationaaliin ja empatiaan kykenevinä olentoina? Minusta tuntuu, että jälkimmäiset osuudet sivuutetaan useimmiten kun jälkikasvua mietitään...

Onhan meitä liikaa tällä pallolla, mutta valitettavasti antinatalismi ei tule ikinä olemaan valtavirtaa, ihan vain koska ihminen on niin itsekäs otus lähtökohtaisesti. Tätä turhuuden ja typeryyden taakkaa on siirretty sukupolvesta toiseen ihan jo niillä eväillä, että olemme näin biologiamme orjia ja valmiita sivuuttamaan moraaliset kysymykset.

Näin lopuksi: David Benatar on nykyajan ehkä tunnetuimpia antinatalisteja, jos aiheeseen liittyvät argumentit kiinnostavat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset