Elämä jatkuu

Parempaa väkivaltaa..

Viime torstaina kirjoitin blogin siitä, että edellisenä päivänä Hollannin uusi puolue "Forum voor Democratie" oli saanut murskavoiton. Senaatin ylähuone- ja läänivaaleissä tästä EU-kriittisestä puolueesta tuli kertaheitolla maan suurin, samalla kun Geert Wildersin oikeistopopulistit kärsivät selvän tappion.

Kaikki politiikan kommentaattorit ovat olleet sitä mieltä, että kyseinen murskavoitto johtuu hollantilaisten yhä kasvavasta tyytymättömyydestä nykymenoon. Brysselissä olisi peilin paikka ja siellä sopisi vihdoin kysyä miksi myös EU-perustajamaan asukkaiden pinna alkaa palaa lopullisesti..

Mutta: niin vasemmistomedialle kuin antifalle näyttää olevan ylivoimaisen vaikeata hyväksyä demokratian pelisääntöjä. Mielipide- ja sananvapaus ovat heillekin arvokkaita, kunhan nuo mielipiteet menevät yhteen omien ajatusten kanssa. Sama koskee ihmisoikeudet: ihmishenki on pyhä paitsi sellaisen ihmisen henki, joka sattuu ajattelemaan toisin. Kuten tiedetään, vuonna 2002 lahjakas ja rakastettu hollantilaispoliitikko Pim Fortuyn (itse entinen marxilainen) sai äärivasemmistolaisen (Volkert van der Graaf:in) antaman kuolemantuomion...raukkamainen murha oli pitkän demonisoinnin surkea lopputulos. Pimin "virhe"? Hän oli ensimmäinen, joka sanoi ääneen mitä kaikki ajattelivat: Hollanti on vajoamassa kaaokseen ellei herätä ajoissa. Lähes kaikki (myös Pimin entiset poliittiset vastustajat) toteavat nyt, että mies oli täysin oikeassa omassa visiossaan, mutta minkäs teet kun hänen aivonsa ammuttiin murskaksi? Luoti tuli vasemmalta.

Nyt, vuonna 2019, sama meno jatkuu Hollannin aiemmin niin suvaitsevaisessa yhteiskunnassa. Vaalien voittaja Thierry Baudet sai jo heti vaalien jälkeisenä päivänä selvän tappouhkauksen kun Utrechtin yliopiston vasemmistolainen dosentti Corné Hanssen kyseli somessa: "Volkert, waar ben je?" (Volkert, missä luuraat?). Fortuynin inhottu tappaja kävelee nimittäin taas vapaana miehenä..

Tänä viikonloppuna antifa järjesti Amsterdamissa mielenosoituksen, jossa (rohkeasti naamioiden takana) huudettiin seuraava iskulause (ks. video). Myös toimittaja on selvästi järkyttynyt kuulemastaan ("Hoe kan je zo iets zeggen!"). 

"De Telegraaf"-lehden tuore uutisvideo (Demonstranten roepen op Baudet dood te schieten/Mielenosoittajat kehottavat ampumaan Baudetin kuoliaaksi):

https://www.telegraaf.nl/video/3340995/demonstranten-roepen-op-baudet-do...

(ellette saa selvää antifan huudosta, niin autan hieman: "Als je Thierry dood wil schieten zeg dan paf" = Jos haluat ampua Thierryn kuoliaaksi sano silloin paf!"). 

Antifasistit ja fasistit: áivan samanlaista roskasakkia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Niin, minua on mietityttänyt, mitkä ne hyvät asiat, jotka EU toi, olivatkaan.
Sellaisena en pidä Euroopanlaajuista kriitikoiden teilaamisyhteistyötä.
Muistuttaa liikaa itäystävän touhua ennen ja vielä nykyisinkin.
Ainakaan autot eivät halventuneet, Eurooppalainen alkoholikulttuuri on saavuttamatta, maataloutta kuristetaan, ,maahanmuutto kehittyvistä maista...
Täältä USn kirjoituksistahan näitä löytyy lisää. Sano.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tuliko Soinin tapauksen jälkeen näin kova tarve mutkulle?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

?

Vellu ei selvästi ymmärrä asian vakavuutta, joka johtuukin siitä, että Suomi on näissä kuvioissa vasta ala-asteella kun entinen kotimaani Hollanti on jo lukiotasolla...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Aa..vetoat siis sellaiseen asiaan mistä et tiedä mitään. Tämä toimii varmaankin jonkinlaisena hiljentämismekanismina? Varmaan joillekin.

Kun nyt sanot tietäväsi asiasta jotain,niin kerro mistä asiat ovat lähteneet liikkeelle Hollannissa?

Edit:koska olemme Suomessa niin tässä sitä https://www.vastarinta.com/soo-vieraili-anarkistie...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vellu, et ehkä ole tarpeeksi perehtynyt Ilmarin ajatusmaailmaan hänen blogiensa kautta. Tuo kysymyksesi menee hänen kohdallaan ohi maalin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaikeata uskoa että sivistuneessä ja vauraassa Hollannissa oltaisiin noin poliittisesti kiihottuneita. Tuntuu enemmän jonkun eteläisen tai itäisen Euroopan maan kuin protestanttisen Hollannin poliittiselta retoriikalta.

Mutta kai se pitää uskoa.

Kannataako Hollantia enää pitää luotettavana "hansa-liiton" maana?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Antifan kohdalla tuo on tuttua kauraa. Sekopääkolikon toinen puoli.. toisella puolella on sitten ihan oikeitakin natseja. Sama likainen ja väkivaltainen ajatusmaailma.

++++
"Kannataako Hollantia enää pitää luotettavana "hansa-liiton" maana?
"
Heh. No ei kannata liikaa karsia tuttavia tai jäljelle ei jää ketään. Äärivasurit/oikeisto/uskovaiset saavat tilaa koska EU on osoittautunut vallanhimoiseksi, byrokraattiseksi, korruptoituneeksi ja osin munattomaksi. Ei mikään ihme että kansalaiset etsivät epätoivoisestikin vaihtoehtoja eri maissa. Elän vielä toivossa että edes suurin osa EUn ongelmista saataisiin jatkossa korjattua. Mutta onhan sitä tietenkin tottunut pettymyksiinkin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tämänkin palstan puheita seuraa, niin perässä tullaan kiihdyttäen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämänkin palstan puheita seuraa, niin perässä tullaan kiihdyttäen."

Juu .... ja persut menöö erellä ja näyttää tietä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jos ja kun pysyttäisiin kuitenkin aloituksen Hollannissa (ihan vaan opiksi meille, ala-astelaisille), niin ainakin siellä äärivasemmisto toimi väkivallan tienäyttäjänä alusta lähtien. Tällä hetkellä Geert Wilders (ja nyt ilmeisesti myös Thierry Baudet) joutuu turvauttumaan vartiomiehiin. Muut pärjäävät ilman suojelua. Voi hyvinkin olla, että Suomessa tienäyttäjät ovat vuorostaan nuo "odiinit". Poliittisia murhia onneksi ei ole vielä tehty nyky-Suomessa. Sopii toivoa, että näin jatkuu.

Ohessa raaka tosikertomus vuodelta 1986:

Ensimmäinen poliitikko, joka Hollannissa kiinnitti maahanmuuton kestämättömään kehitykseen huomiota oli Hans Janmaat. Kuten aina, tällaisen lumiauran/toisinajattelijan kohtalo ei ole helppoa vaan suorastaan kova. Vaikka jälkikäteen kaikki toteavat nyt, että mies oli oikeassa ja hänen kannanotonsa hyvinkin malttilliset, niin täydellinen halveksunta ja poliittinen syrjintä olivat se hinta, jonka hän joutui maksamaan. Vielä pahempaa: hänen vaimonsa Wil Schuurman invalidisoitui loppuelämäksi kun äärivasemmistolaiset hyökkäsivät heidän kokoustiloihinsa, sytyttivät tulipalon ja nainen joutui hyppäämään ikkunasta ulos. Hänen toinen jalkansa amputoitiin.

Myöhemmin haastatteltiin televisiossa näitä iskun tekijöitä, jotka totesivat että Wil Schuurman (entinen demarinainen) sai ihan ansaitun palkansa. Ei siis minkälaista katumusta.....myöhemmin seurasi sitten raaka murha ja nyt taas selvät tappouhkaukset. Äärivasemmistokaan ei ikinä opi: antifasistit ja fasistit, samaa roskasakkia..

Lisätietoa: http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87479-holla...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

Suomessa väkivallan kohteet ovat olleet toisenlaisia. Perinteisesti vasemmistolaiset, tai ei nyt niin kovin oikealla olevat ovat joutuneet väkivallan ja muilutuksen kohteiksi. Näitä ns. muilutuksia tapahtui lähinnä maailmansotien välissä. Mm. Suomen entinen presidentti joutui muilutuksen kohteeksi, Tämä on vähän sama asia kuin jos nyt Halonen tai Ahtisaari otettaisiin kyyttiin ja vietäisiin jonnekin,

Myös nykyoloissa oikeistoradikaalit, maahanmuuttokriitikot ja persut ovat esiintyneet väkivaltaisemmin kuin vasemmistolaiset.

Itse olin paikalla eräässä tilaisuudessa, kun äärioikeistolainen ryhmä hyökkäsi erääseen vasemmiston järjestämään tilaisuuteen. En tosin nähnyt itse tapausta, kuului vain rytinää ja huutoa seinän takaa. Sitten kun poistutuin paikalta, jäljistä huomasi että jotain oli tosiaan tapahtunut. Se mitä oli tapahtunut selvisi sitten uutisissa.

Kyseessä oli pohjoismaiden vastarintaliikkeen Jyväskylän pääkirjastoon suunnatusta iskusta v. 2015.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000971533.html

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Niin, Suomessa se on ’roskasakki” joka ’ketutuksessan’ on ottanut käteensä muovipullot, Hollannissa vasemmistolaiset yliopistomiehen kehottavat käyttämään aseita.

Aseet ovat ihmiskunnan tekniikan ja tieteen huippusaavutuksia, muovipullot ’tyhmien’ ihmisten aseita ja saastuttavia sellaisia jos ne vielä rikotaan ja jätetään maahan mätänemään ...

Ei kyllä Suomessa ’ketuttavien’ ihmisten (nukkuvat) pitää käydä äänestämässä ja kertoa tällä lailla mitä ajattelevat nykymenossa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei kyllä Suomessa ’ketuttavien’ ihmisten (nukkuvat) pitää käydä äänestämässä ja kertoa tällä lailla mitä ajattelevat nykymenossa!"

Minua oikeasti pelottaa tämä nukkuvien herätteleminen äänestämään.

Nukkuvat nukkuvat jostain syystä. Yleisin syy lienee siinä etteivät ihmiset tiedä, eivätkä välitä tietää mitään siitä prosessista missä päätökisiä tehdään, eivätkä ole tietoisia siitä mikä on oikeasti mahdollista ja mikä mahdotonta ja mitkä ovat erilaisten päätösten kaikki todelliset vaikutukset.

Päätöksen tekeminen vaaliuurnilla on vaikeaa, koska kokonaisuuksien hahmotteminen äänestysoäätöksen pohjaksi on vaikeaa. Se on vaikeaa niillekin jotka ovat kiinnostuneita ottamaan asioista selvää. Niille jotka eivät ole kiinnostuneita, äänestyspäätös on arvan heittoa, tai sitten valitaan joku julkkis, tai missin näköinen ehdokas.

Olisi ehkä parempi että ne jotka eivät ole kiinnostuneita jättäisivät arvonnan suorittamatta ja jättäisivät valinnan niille joille riittää kiinnostusta ottaa asioista selvää.

------------

Jos nämä nukkuvat aiotaan jotenkin herättää äänestämään, se tapahtuu yleensä niiden toimesta jotka osaa maalata todellisuudesta jonkun yksinkertaistetun ja väärän todellisuuskuvan, sellaisen joka on helppo omaksua ja tajuta. Tällä perusteella äänestettäessä asiat menevät varmasti pieleen ennemmin tai myöhemmin.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

On tämä hienoa meininkiä Vapaassa Euroopassa. Samaan aikaan, toissapäivänä islamistit suurilukuisana liput liehuen vaativat sharia-lain käyttöönottoa Kööpenhaminan keskustassa:

https://youtu.be/JTUMZaP449c

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eri arvomaailmojen liki vääjäämätön kamppailu. Tuota valitettavasti tulee lisää. Toisaalta Tanskan poliittisesta tilanteesta näkee reaktiot. Kaikki vähemmän yllättäen eivät ole valmiita muokkaamaan arvojaan tulijoiden mukaisiksi. Sitten jotkut vielä ihmettelevät mm. Tanskan vaalituloksia ja perinteistenkin puolueiden uusia arvopohjia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta: niin vasemmistomedialle kuin antifalle näyttää olevan ylivoimaisen vaikeata hyväksyä demokratian pelisääntöjä."

Vaikealta näytti hesarissakin, tähän uutiseen liittyvästä sensuurista päätellen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mitä itse Thierry Baudetiin tulee, saan hänestä aika lailla arrogantin, elitistisen ja sovinistisen kuvan, mutta siitä huolimatta hän täyttää selvän tehtävän: jonkun on puhuttava asiaa eikä asian vierestä. En ole fani, mutta hänen kakkosmiehensä, kansanedustaja Theo Hiddema (72-vuotias asianajaja) on aivan eri maata. Theo on kuiva, älykäs ja hirveän suosittu. Kiinnostavaa nähdä ketkä nousevat esiin taustaryhmästä (oikeustieteen prof Paul Cliteur esimerkiksi).

Thierry Henri Philippe Baudet selvästi tykkää itsestään; jopa siinä määrin, että Oscar Wilden sanat tulevat mieleen: "Itserakkaus on elinikäisen romanssin alku"..heh, heh.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Samalla tavoin kiinnitin huomioni Jussi Halla-ahoon kymmenen vuotta sitten, silloin hän oli vielä poliittinen raakile, ujosteleva ja herkkähipiäinen (sanan varsinaisessakin merkityksessä:) mutta median asenne tuli selväksi, hänen ajojahtinsa tähtäsi maahanmuuttokritiikin nujertamiseen alkutekijöihinsä. Jo Kari Suomalaisen hiljentäminen pakotti minutkin kiinnostumaan, mistä ihmeen salaliitosta on kysymys, kun pakolaisia pitää varjella kuin valtion salaisuutta, niin että jopa koko kansan Karin piirrokset ovat poliittisesti liian kuumaa tavaraa.

Aluksi olin sitä mieltä, että Halla-aho on liian introvertti ja kuivahko persoona politiikkaan, mutta hän taisi tehdä strategisesti oikein lähtiessään Brysseliin - "pois silmistä, pois mielestä" ja kohu hänen ympärillään rauhoittui. Muistan ajan, kun täällä Puheenvuorossakin oli pahimmillaan parikymmentä Halla-aho-kirjoitusta per päivä, kun jotakin yksittäistä lausetta märehdittiin hysteriaan asti. Halla-aho tuli salonkikelpoisena/harjattuna EU.sta takaisin ja saanut persutkin näyttämään salonkikelpoiselta.

Halla-aho tai persut ei kiinnostaisi minua ollenkaan, jos vanhat puolueet hoitaisivat järkevästi väestöpolitiikan ja ottaisivat oppia maahanmuuton "yläluokille edenneistä oppilaista":), kuten esim. Tanskasta, jonka sosiaalipoliittisia tutkimuksia meillä muutenkin käytetään vertailumielessä samanlaisen yhteiskuntarakenteen ja asukasluvun vuoksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Onneksi Hollanti on sen verran oppinut Pim Fortuynin murhasta, että kyseinen antifa-huutaja (21-vuotias nainen!) istuu nyt tutkintavankeudessa:

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergr...

Lehtitietojen mukaan kyseisen "antirasistisen" mielenosoituksen järjestäjänä toimi GroenLinks (eli ViherVasemmisto-puolue), joka myös selvästi voitti viime keskiviikon vaaleissa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Hyvä että järjestelmä toimii. Antaa vähän toivoa siihen suuntaan, että ei olla syöksykierteessä, vaan ehkä peräti ryhdistäytymässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onneksi Hollanti on sen verran oppinut Pim Fortuynin murhasta, että kyseinen antifa-huutaja (21-vuotias nainen!) istuu nyt tutkintavankeudessa:"

Tällainen linja ei varmaankaan ole yhdenmukainen niiden sananvapauden kannattajien kanssa jotka puolustelevat ja kannattavat vihapuheita.

Ehkäpä Suomessakin joskus vihapuhujat löytävät itsensä entistä useammin tutkintovankeudessa.

En sano nyt että kannattaisin tällaista sananvapauden rajoittamista, totean vain.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tällä viikolla televisioisäntä Robert Jensen teki vaikuttavan yhteenvedon Hollannin demonisoinnin uskomattomasta tehosta ja laajuudesta (esitys hollanniksi). Surkeaa ja ihan oikeasti huolestuttavaa:

https://www.youtube.com/watch?v=cOOkUmrpEqM

ja tässä Jensen haastattelee ne toimittajat, jotka viime viikonloppuna tekivät nyt jo kuuluisan raportin tuosta "antirasistisesta" antifa-mielenosoituksesta:

https://www.youtube.com/watch?v=mGzs9AG6oOY

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset