Parempaa väkivaltaa..

Viime torstaina kirjoitin blogin siitä, että edellisenä päivänä Hollannin uusi puolue "Forum voor Democratie" oli saanut murskavoiton. Senaatin ylähuone- ja läänivaaleissä tästä EU-kriittisestä puolueesta tuli kertaheitolla maan suurin, samalla kun Geert Wildersin oikeistopopulistit kärsivät selvän tappion.

Kaikki politiikan kommentaattorit ovat olleet sitä mieltä, että kyseinen murskavoitto johtuu hollantilaisten yhä kasvavasta tyytymättömyydestä nykymenoon. Brysselissä olisi peilin paikka ja siellä sopisi vihdoin kysyä miksi myös EU-perustajamaan asukkaiden pinna alkaa palaa lopullisesti..

Mutta: niin vasemmistomedialle kuin antifalle näyttää olevan ylivoimaisen vaikeata hyväksyä demokratian pelisääntöjä. Mielipide- ja sananvapaus ovat heillekin arvokkaita, kunhan nuo mielipiteet menevät yhteen omien ajatusten kanssa. Sama koskee ihmisoikeudet: ihmishenki on pyhä paitsi sellaisen ihmisen henki, joka sattuu ajattelemaan toisin. Kuten tiedetään, vuonna 2002 lahjakas ja rakastettu hollantilaispoliitikko Pim Fortuyn (itse entinen marxilainen) sai äärivasemmistolaisen (Volkert van der Graaf:in) antaman kuolemantuomion…raukkamainen murha oli pitkän demonisoinnin surkea lopputulos. Pimin "virhe"? Hän oli ensimmäinen, joka sanoi ääneen mitä kaikki ajattelivat: Hollanti on vajoamassa kaaokseen ellei herätä ajoissa. Lähes kaikki (myös Pimin entiset poliittiset vastustajat) toteavat nyt, että mies oli täysin oikeassa omassa visiossaan, mutta minkäs teet kun hänen aivonsa ammuttiin murskaksi? Luoti tuli vasemmalta.

Nyt, vuonna 2019, sama meno jatkuu Hollannin aiemmin niin suvaitsevaisessa yhteiskunnassa. Vaalien voittaja Thierry Baudet sai jo heti vaalien jälkeisenä päivänä selvän tappouhkauksen kun Utrechtin yliopiston vasemmistolainen dosentti Corné Hanssen kyseli somessa: "Volkert, waar ben je?" (Volkert, missä luuraat?). Fortuynin inhottu tappaja kävelee nimittäin taas vapaana miehenä..

Tänä viikonloppuna antifa järjesti Amsterdamissa mielenosoituksen, jossa (rohkeasti naamioiden takana) huudettiin seuraava iskulause (ks. video). Myös toimittaja on selvästi järkyttynyt kuulemastaan ("Hoe kan je zo iets zeggen!"). 

"De Telegraaf"-lehden tuore uutisvideo (Demonstranten roepen op Baudet dood te schieten/Mielenosoittajat kehottavat ampumaan Baudetin kuoliaaksi):

https://www.telegraaf.nl/video/3340995/demonstranten-roepen-op-baudet-do…

(ellette saa selvää antifan huudosta, niin autan hieman: "Als je Thierry dood wil schieten zeg dan paf" = Jos haluat ampua Thierryn kuoliaaksi sano silloin paf!"). 

Antifasistit ja fasistit: áivan samanlaista roskasakkia.

ilmari
Suomussalmi

Suomussalmi. Puheenvuoron vakiokirjoittaja 2009-2019. Vapaavuorolainen 2011-2021. Nykyinen blogialustani: ILMARISCHEPEL.LIVEJOURNAL.COM

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu