Elämä jatkuu

Sinnepä yksi ennakkoääni meni

  • Riika-kirjastoauto toimii äänestyspaikkana
    Riika-kirjastoauto toimii äänestyspaikkana
  • Oulun vaalipiirin laaja valikoima
    Oulun vaalipiirin laaja valikoima
  • Sinne meni!
    Sinne meni!

Saku Mäkeläisen mainion Vuokin kyläkaupan edustalla seisoo Suomussalmen kunnan Riika-kirjastoauto ja sen sisällä mukava jono lähikylien asukkaita. Sibrand-velipoikani on tullut Hollannista meillä käymään (halusi nähdä revontulet ja lunta; näki molemmat) ja kun hänelle kerron, että lähden äänestämään eduskuntavaaleissa ennakkoon, niin broidi haluaa mukaan, ehdottomasti. Sen seurauksena oheiset kuvat.

Paljastin niin hänelle kuin nyt tässä teille, että tein päätöksen tukea Suomen haukutuinta miestä ja piirsin numeron 118. Äänestin Sipilän Juhaa vaikka/koska tiedän, että hänelle odottaa aivan samaa kohtaloa kuin mitä tuli Gerhard Schröderille. Siis teki pitkälti oikeat (ja myös epäsuositut) päätökset, mutta maksaa siitä täyden hinnan. Hallituskaudella oli kiinnostavaa seurata miten tarmokkaasti kaikki lokaa ja paskaa heitettiin yhden miehen niskaan samalla kuin toinen vastuuhenkilö (P.Orpo) sai nauttia teflonsuojauksestaan, peräti kaksilla rattailla. Matkan varrella Petteri sai yllättävän paljon sivustatukea puolueettomasta mediasta. Alusta lähtien lähes kaikki kävivät Sipilän kimppuun, mikä olikin täysin ymmärrettävää: diplomi-insinööri, miljonääri, lestadiolainen, kepulainen ja vieläpä pohjoisesta..hohhoijaa.

Terveisin, liikkuva äänestäjä ja tällä kertaa siis äärikeskustaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin tehty, vaikka itse sanonkin;)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onnea valintasi johdosta!

Itse olen aivan pihalla näistä vaaleista. Pari hyvää tyyppiä tiedän mutta en haluaisi antaa ääntäni heidän edustamilleen listoille. Vaalikoneissa pinnalle pomppaa järjestään pari muuta pontentiaalista mutta nämä taas eivät vastaa sähköpostissa lähettämiini tarkentaviin kysymyksiin joten jäävät vaille ääntäni. Tähän mennessä olen löytänyt lähinnä ihmisiä ja puolueita joita en äänestäisi.

Viikko aikaa löytää ehdokas. Minulle asiaan kuuluu äänestää varsinaisena vaalipäivänä, ennakkoäänestys jotenkin laimentaa tunnetta kansanvallan merkkipäivästä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikö Kemiön saarelta löydy paikallista Gerhard Schröderiä? Jos ei, niin kai siellä joku itkuinen feministi sentään on. Myös autokontin uumenista voi löytää "salaiset siniset". Yksi vaihtoehto on ostaa konsultointiapua Ilmarilta Kainuusta;)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Luotan kyllä Jannen terveeseen maalaisjärkeen; sen verran näyttöä siitä on täällä saatu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oman kylän ehdokkaista löytyy vain pari tuulenviemää ja ennusteiden mukaan edustamansa puolue jää tällä kertaa vaille edustajaa vaalipiirissä, mikä on heille enemmän kuin oikein.

Olen joskus RKP:n edustajaa äänestänyt mutta en sen jälkeen kun asetuin taloksi rkp:läiselle valta-alueelle.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Schröderin komiteoissa poliitikoilla oli statistin rooli.Tiedottaminen ulkoistettiin Bertelsmannille.Sipilän hallituksesssa kolmen koplasta kukin vuorollaan sopersi oman kryptisen versionsa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Minä luin tämän jutun, omavaltaisesti ja vapaamielisesti tulkiten seuraavasti:
"Kyllä se media taisteli kaikin voimin sitä Sipilää vastaan, mutta kun perustelut olivat niin heppoiset ja saavutukset kuitenkin monilta osin kohtuullisen hyvät, niin en antanut sen häiritä, vaan tein päätökseni oman harkintani mukaan.

Piti tämä omavaltainen arvaus sinun kohdallasi paikkansa tai sitten ei, niin ehkä sitä mallia kuitenkin kannattaa suositella muillekin.

Terttu Jääskeläinen

Viisas kommentti. Kiitos ! Hedelmistään puu tunnetaan.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

2015 vaaleissa täällä Uudellamaalla oli ehdolla Anne Berneri joka nousi liikenne ja viestintäministeriksi annoin ääneni hänelle enkä ole katunut hetkeäkään. Se mihin somemedian maalitukseenhän hän joutui oli aiheettomasti kauheata seurattavaa puolustin häntä kommenteilla siitä minulla on hyvä mieli.

Juha Sipilä on saanut kokea ja maalitusta täällä eräs kommentoija laski että yhden päivän aikana US-ssa oli 26 uutisesta 10 sellaistä jossa maalitettiin Juha Sipilää ja Hannakaisa Heikkistä.

Sunnuntaina jos luoja suo käymme vaaliuurnalla ja täällä Uudellamaalla on hyviä Keskustalaisia ehdokkaita joille voi äänensä antaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Bernerin taksiuudistuksesta voidaan ollaan monta mieltä (itse en ole ollenkaan vakuuttunut), mutta Sipilän hallituskauden kokonaistulos on aika hyvä, heikoista lähtökohdistaan ja uutisoinnista huolimatta.

Seuraavasta hallituksesta olen huolestunut..toivotaan parasta.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Aivan tämä taksiuudistus vaatii kyllä päivitystä. Muutoin Anne Berneri oli aikaa edellä oleva visionääri.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto Vastaus kommenttiin #11

Anne Berner on Suomesta ulkomaille siirretyn pääoman (mm.SEB/Wallenberg ) takuuhenkilö.
Seuraa rahaa ja nimityksiä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä tämäkin osoittaa, että meidän maahanmuuttokriittinen linjamme on oikea (-;

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Onko tämä sitä "ulkomailta tulevaa vaalivaikuttamista"?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Veljeni lähti jo takaisin Hollantiin, mutta ehti kuitenkin katsoa suomalaista vaalikeskusteluakin (MTV:n vaaliohjelma, jossa esiintyivät Sipilä, Orpo, Rinne, Halla-aho ja Haavisto).

Sibrand-veli oli suorastaan liikuttunut siitä miten kiltisti puoluejohtajamme pyysivät puheenvuoroa, käsi pystyssä. Kertoi, ettei moinen tulisi kuuloonkaan Hollannissa; siellä kaikki huutavat toistensa päällä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ilmari on ensimmäinen, jonka kuulen antavan tukensa Sipilälle. Ilmarin kanssa samoilla linjoilla. Sipilän saama paskapalaute suhteeton. Toivottovasti kepu ei hylkää Sipilää vaalituloksesta huolimatta. Umpityhmien sosialistien jälkeen tasavaltaa odottaa edellistäkin surkeampi työmaa. 2023. Puolikooma Rinne pm, sadankomitean Tuomioja ulkoministeri, Emma Kari teollisuusministeri, ylioppilas Haavisto opetusministeri.... Jälki on kylmää, kestääkö Rinteen terveys?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos Sipilä saa vain yhden ääneen tai kaksi, on toinen Ilmarilta, eli se siitä vaalisalaisuudesta;))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin, ja missähän vaalipiirissä Sipilän vaimo mahtaa olla kirjoilla. Uutisissa on lukenut että äänestäminen on Oulussa ja Lapissa hiljaisempaa kuin muualla, onneksi edes Ilmari kävi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Meidän vaalipiirissä on myös maailmanmatkaaja Markus, mutta Ilmari ei ilennyt häntä äänestää valitsi sitten Sipilän, kun Tykkyläinen ei taida olla tällä erää ehdokas.

Itse äänestin täällä joskus kauan sitten kirjoitellutta Taru Jousiaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #23

Jos oikein ymmärsin, niin tuo oli miehekkäästi tehty. Vähän piti netistä toki hakea, että epäilty löytyi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

Satasen arvoinen suoritus Ristolta;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hyvä numero tuo 118. Sitä kannattaa käyttää myös Uudellamaalla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Joidenkin ehdokkaiden osalta tekisi mieli soittaa 112.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Myös 112 on hyvä numero Uudellamaalla. Muista vaalipiireistä en tiedä.
Pistetäänpä selvennystä noista numeroista
112 - Jeppe Isberg
118 - Kaisa Kauppinen
Molemmat ovat saman paikallisyhdistyksen jäseniä, jonka puheenjohtajana toimin tällä hetkellä. Kuinkahan monella keskustan (tai muunkaan puolueen) paikallisyhdistyksellä on kaksi jäsentä kansanedustajaehdokkaana...
Tuossa toisessa yhteydessä kehuin numeroa 120 Uudellamaalla.
120 - Ilmari Kekkonen ('Kekkonen is back')
Kaimasi on nyt käpäissyt pari kertaa vaalitoreilla erinomaisessa tikissä olevalla, punaisella MF35 traktorilla. Ainakin se herättää huomiota täällä pääkaupungin kupeessa.
JK. Vielä ei ole ollut puhetta, päräyttäisikö Ilmari Massikan Tikkurilan Tikkuraitille perjantaina, 12.4., kun Juha Sipilänkin pitäisi saapua sinne klo 16.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Juuri tuon numeron hädissäni rääkäisin (verbi vertauskuvallinen) äänestyslippuun neljä vuotta sitten. Eikä se ihan turha temppu ollutkaan: Jari Lindström sai yhteensä liki 10 000 ääntä, ja on nyt työskennellyt paitsi eduskunnassa, myös neljä vuotta valtioneuvostossa.

Tällä kertaa on ilma sakeanaan huonotuulista populismia ja ties mitä somehepulismia, mutta tällekin äyskimiselle on vastine: rauhallinen arvokonservatismi, kristillisdemokraatit. Enpä oikeastaan olisi uskonut äänestäväni kd:tä, mutta ehdokasasettelu ja ne vanhat kunnon perusarvot tuntuivat tällä kertaa käypäisiltä. Vaali-iltana saa jännittää, kuinka moni teki samat päätelmät!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos tuo Riika-kirjastoauto olisi häkäpönttöauto niin ymmärtäisin blogistin äänestyspäätöksen hieman paremmin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Oma äänestyspäätökseni ei noudata ns. yleistä linjaa ja olen siitä tietoisen ylpeä. Palkitsin Juha Sipilää raskaasta urakasta, joka toi kansantaloudelle tyydyttävän lopputuloksen, sotesta huolimatta. Orpo pääsi pälkähästä kun pääministeri teki likaisen työn ja otti haukut niskaansa.

Toivotanpa teille kaikille vastaavaa löytämisen iloa oman ehdokkaanne suhteen.

Suhteeni keskustaan on ollut viileänlainen kuten käy ilmi vaikkapa oheisesta:

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2735...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Viileä, mutta ei täysin jäätynyt, kuten minulla;))) Sipilä on ainoita joita voisin kepusta äänestää Katri Kulmunin lisäksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

P.S. Pekalle vielä oheistiedoksi: tuo kirjastoauton Riika on Ryysyrannan Joosepin vaimo. Terveisiä korvesta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Tässäpä toinen liikkuva äänestäjä, joka äänesti tällä kertaa keskustaa - nimeä mainitsematta, mutta ministerismiestä ja vankkumatonta arvoliberaalia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kimmo on hyvä mies ja vanha kaverini luomuajoilta (hän oli luomuliiton pj).

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#32. Siinä vielä yksi hyvä syy äänestää häntä. ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset