Elämä jatkuu

Toimittajat Jussi Halla-ahon tehokkaina apureina

Perussuomalaisista tuli siis aivan loppuvaiheessa melkeinpä ykkösiä ja jo nyt voidaan todeta, että siihen tulokseen myötävaikuttivat ehdottomasti MTV3-vaalitentin "poliittinen toimittaja" Jaakko Loikkanen sekä hänen toimittajakollegansa Ylen puolelta Seija Vaaherkumpu. Kuten jokainen huomasi, Halla-aho oli enimmäkseen hiljaa ja ihmetteli. Tosin hän ei juuri saanut puheenvuoroakaan ja viimeistään silloin kun sai, niin toimittajat keskeyttivät kesken vastausta jota vaativat. Blogisti Tuomo Hirvi kirjoitti siitä omassa kommentissaan pätevää taustatietoa.

Uskomattoman tyhmää toimintaa Jaakko Loikkaselta (ja yleensä fiksu Jan Andersson hieman hihitteli mukaan), joka satoi siis kohtisuoraan persujen laariin! Eivätkö nuo toimittajat millään opi? Katsojia ei yksinkertaisesti pidä eikä tarvitse aliarvioida; he osaavat ajatella ihan itse.. IS:n pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen kirjoitti Halla-ahon kokemasta kohtelusta seuraavana aamuna näin: "Joutui vaiteliaisuutensa takia jopa toimittajien naureskelun kohteeksi, mikä tuo varmasti marttyyrin viitan" (lähde: https://www.is.fi/politiikka/art-2000006066336.html).

Aivan vastaavaa typeryyttä tapahtui sitten pari päivää myöhemmin; tässä Tuomo Hirven tyhjentävä blogi Ylen "suuresta vaalikeskustelusta" sekä sen kiinnostava kommenttiketju. Lainaan Tuomon kirjoituksiaan tässä nyt toistamiseen koska olen täsmälleen samaa mieltä moisesta ammattitaidottomuudesta:

http://tuomohirvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274120-ylessa-toimittajapula-solistina-vaalikeskustelussa-huutava-sopraano

Kahden ammattilaisen arviot Jussi Halla-ahon esiintymisestä vaalikeskustelujen aikana (joka pitkälti selittää myös persujen hurjaa loppukiriä):

Professori Pekka Isotalus: Vaikeasti arvioitava. Ei esiinny tavalla, jota perinteisesti on pidetty hyvänä esiintymisenä väittelyissä tai televisiossa. Hiukan vaivautunut vaikutelma. Ei itsekään tiedä, mihin katsoisi puhuessaan. Ansiona se, että osaa hyvin vakuuttavan oloisesti perustella omia teemojaan. Pyrkii rationaaliseen ja asiapitoiseen argumentointiin. Näkökulmat tulevat melko perusteellisesti argumentoitua. Onnistuu pitämään tilaa ja puheaikaa itsellään ja pitää luentoja. Puhuu selkeästi äänestäjille ja pystyy kääntämään teeman kuin teeman maahanmuuttoon. Jakaa esiintymisellään mielipiteitä. Tyyli näyttää uppoavan kannattajiin. Tasaisen hyvää tenttisuoritusta. Varmuus on kasvanut kampanjan aikana, mihin lienee vaikuttanut gallup-menestys.

Tietokirjailija Katleena Kortesuo: Kouluarvosana 9- tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa. Erottuu täysin muista esiintymisellään, vaikka ei loista puhetaidoillaan. Valttina rauhallisuus ja vakavuus, joka puree juuri nyt ihmisiin paremmin kuin hymy, koska ilmassa on paljon suuria huolia ilmastonmuutoksesta vanhustenhoitoon. Erottui edukseen viimeisessä tentissä, joka meni mölinäksi. Istui vaiti ja katsoi maahan. Vaikutti mietteliäältä ja harkitsevalta, kun toiset vaikuttivat elämöivältä apinalaumalta. Päälle puhumisen välttäjä antaa siinä tilanteessa analyyttisimmän vaikutelman. Suomalaisista moni on introvertti, joiden sympatiat menevät tässä tilanteessa Halla-aholle. Vaaliväittelyssä pitää saada puheaikaa, mutta jos sitä yrittävät kaikki, vaikeneminen on oikea ratkaisu (lähde: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277479-asiantuntijat-puoluejohtajien-vaalitenteista-toiset-vaikuttivat-elamoivalta).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Paljolti totta. Uskomatonta kyllä, vaalitenteissä Halla-aholta ei kysytty mitään äärioikeiston allianssista, johon Perussuomalaiset kuuluu Italian Legan, Saksan AfD:n ja Tanskan kansanpuolueen ohella:

https://www.nytimes.com/2019/04/08/world/europe/it...

Alain Chiaroni

Elokuvassa Kuudes Aisti pikku poika näki kaikkialla kuolleita.
Tässä blogisti näkee kaikkialla äärioikeistoa ja natseja. Elämän täytyy olla kauhea...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #8

Veikkaan, että Alain tarkoittaa blogisti J-P:a.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #8

#8. #9. Heh joo. Ensimmäinen tämänpäiväisen blogikirjoitukseni kommentoija, jolle sana "natsi" tuli mieleen, oli persupoliisi Artturi Hård. Jotkut näkevät natseja kaikkialla.

Äärioikeistoa minä näen siellä, missä äärioikeistoa on. Suomihan oli tässä edellä aikaansa, eivätkä nuivat enää etene.

2011 PS 19,1% 39 paikkaa
2015 PS 17,7% 38 paikkaa
2019 PS 17,5% 39 paikkaa

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #12

Koskaan en ole vielä äänestämässä käynyt, ja jos kävisin niin puolue olisi kokoomus. Vuorela voi tunkea persunsa syvälle persuksiinsa. Oletkos sinä hiukan tyhmä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #13

Kiintoisa paljastus sinänsä. En arvannut aikuista niin tyhmäksi, ettei ollenkaan äänestä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #15

Äänestäminen on laumasielujen puuhaa. Sellaisten, kuin kommunistitoimittaja Vuorelan, joka ei osaa ajatella omilla aivoillaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #16

Kovasti näkee äijä natseja ja kommunisteja.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #17

Jos kaikki erimieltä olevat ovat persuja tai natseja, niin kannattaisiko sinun poiketa lääkärin luona ja esittää nuo harhasi ihan ammatti-ihmiselle?.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #18

Jos kaikki erimieltä olevat ovat kommunistitoimittajia, niin kannattaisiko sinun poiketa lääkärin luona ja esittää nuo harhasi ihan ammatti-ihmiselle?.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #19

Toimintaohjeet kommunistitoimittajan oppikirjasta sivulta 1. Kun eri mieltä oleva henkilö osuu vyön alle, niin kaiva esiin hänen ammattinsa, vaikka se ei millään tavalla aiheeseen liity, ja kirjoita siihen eteen jokin halventava etuliite.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #20

Onko sinulla tapana lyödä vyön alle?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #22

Teitä vasureita on niin helppo vetää alta lipan, että hieman säälittäväähän tuollaista on tehdä, mutta en voinut mieltä malttaa. Ja sitten sinä toimit kuten kunnon kommunistin tuleekin toimia. Laitoit googlen laulamaan, etsit ammatin ja siihen halventavan etuliitteen ja enter. Sirola -opiston perilliset ovat varmasti ylpeitä toiminnastasi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #23

Tässähän oli kyse siitä, että sinä ja vain sinä puhuit natseista minun blogissani. Pahoittelen, jos koet "persun" loukkaukseksi. Se on vähän yllättävää, kun on seurannut kommentointiasi.

Meille eläkeläisille ja muille vanhemmille ihmisille ei varmaan tule kummempana yllätyksenä, että liityin Sosialidemokraattiseen Puolueeseen 1. lokakuuta 1974, olen äänestänyt demariehdokasta kunnallisissa ja valtakunnallisissa vaaleissa 36 kertaa, äänestin näissä vaaleissa Johanna Loukaskorpea ja olen kertonut Puheenvuorossa harkitsevani eurovaaleissa Mikkel Näkkäläjärven ja Miapetra Kumpula-Natrin välillä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Perussuomalaisten kannalta parasta oli kahtiajakautuminen. Mikäli perussuomalaiset olisivat pysyneet loppuun asti hallituspuolueena, olisi heidän pudotuksensa ollut vielä keskustaakin hurjempi.

Itse oikeastaan toivon että persut vietäisiin itkien ja potkien hallitukseen sillä heidän kannatuksensa perustuu suurelta osin siihen että heiltä toivotaan/odotetaan enemmän kuin yksikään yksittäinen puolue suomalaisessa hallitusjärjestelmässä voi saada aikaan ja heidän jatkuva vaalimenestys siihen että he voivat vaan todeta ”kyllä me tehtäisiin kaikki mitä luvataan ja jopa enemmän mutta kun vanhat puolueet ei anna”

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Eivätkö nuo toimittajat millään opi? Katsojia ei yksinkertaisesti pidä eikä tarvitse aliarvioida;
"

Miksi oppisivat kun eivät kaikkien näiden vuosien aikana ole oppineet?
Valtamedian tahaton perussuomalaisten "auttaminen" selvällä puolueellisuudella on melko absurdia katseltavaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tätä kutsutaan pedagogiseksi journalismiksi: toimittajat hyväntahtoisesti (ja kohteliaasti..) opastavat ja ohjaavat tyhmiä katsojia/lukijoita ajattelun oikealle tielle..

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Halla-Aho on ollut jo yli vuosikymmenen mediakentän suuri "vihollinen" välillä jopa suurin. On tietenkin varsin ironista että itse he jatkuvasti vahvistavat häntä, yleensän tuomalla oman halveksuntansa liian selvästi esille. Ihmiset tarvitsee vihollisia, ja ennenkaikkea lehtiä pitää myydä.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Sekin on totta, että Halla-Aho on erittäin älykäs henkilö, jonka älykkyys selkäytimessä ohjaa hänet monessa tilanteessa vaistomaisesti käyttäytymään juuri niin kuin pitääkin ja käyttämään sellaisia puheenvuoroja, jotka kaikki ymmärtävät. Juuri huikean älykkyytensä vuoksi häntä useimmat kanssapoliitikot vihaavat.

En ole Halla-Ahon fani enkä ole hänen puoluettaan koskaan äänestänyt, mutta hän on omalla tavallaan lyömättömän hyvä. Seurasin netin kautta Eduskunnan täysistuntoja aikana, jolloin Halla-Aho siellä vaikutti. Hänen puheenvuoronsa aiheesta kuin aiheesta (siis ei mistään maahanmuutosta vaan yleisistä aiheista) olivat niin hyvin argumentoituja ja perusteltuja, joihin kukaan muu edustaja pystynyt.

Timo Soinin menestys perustui suurelta osin puolihumoristisiin letkautuksiin ja muiden puolueiden haukkumisiin. Halla-Aho sen sijaan pystyy aina asiallisesti, kylmän rauhallisesti ja selväsanaisesti perustelemaan kantansa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voisiko tämä johtua älykkyyserosta? Toimittajat olivat niin paljon tri Halla-ahoa älykkäämpiä, että tämä vaikutti keskimääräistä tyhmemmältä ja koska äänestäjistä puolet on keskimääräistä tyhmempiä, vaalivoitto oli sillä selvä?

Kysymysteni taustalla häämöttävälle hypoteesille saanee tukea useammaltakin asiantuntijalta, joka ei ehkä suoraan sano perussuomalaisia tyhmiksi, mutta ajattelurajoitteisuusväite tulee kuitenkin lausunnoissa hyvin esille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-ahon suuri älykkys ja erinomainen harkintakyky, sekä hänen esittämiensä asioiden totuudenmukaisuus on hölynpölyä, se ei ole totta vaan tarua.

Kaikki johtuu ilmiöstä nimeltä fanaattisuus, joka on hyvin tarttuvaa laatua.

Halla-aho on ollut koko ikänsä, tai ainakin sen aikaa kun on tavalla tai toisella ollut julkisuudessa, fanaattisen varma siitä että hän on oikeassa ja kaikki muut ovat väärässä. Se fanaattisuus näkyy hänen käytösessään ja se tarttuu.

Kun ihmiset näkevät miten varma Halla-aho on niistä asioista mitä hän esittää, se varmuus nimittäin välittyy elekielestä ja fanaattisesti itseensä uskovalla se elekieli on aitoa ja rehellistä, eikä teeskenneltyä, niin se vaikuttaa psykologisesti niin että ihmiset ajattelevat että tuon täytyy olla oikeassa, kun se on niin varma itsestään, ei se muuten olisi noin varma.

Normaalisti ihmiset eivät ole varmoja itsestään, vaikka ne yrittää näyttää varmoilta ja epävarmuus välittyy heidän elekielestään. Fanaattinen henkilö ei epäile itseään ja se näkyy sillä tavalla ettei hänen tarvitse esittää mitääm, hänen varmuutensä näkyy.

Samalla tavalla Adolf Hitler aikoinaan sai kaikki saksalaiset ja jopa muutaman suomalaisenkin vakuuttuneeksi siitä että juuri hän on oikeassa ja kaikki muut on väärässä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tässä blogissa on kuitenkin ennen kaikkea kyse kahden toimittajan suoranaisesta tyhmyydestä ja huonosta käytöksestä. Kuten itse kirjoitin ja kuten IS-Timo Paunonen kirjoitti: heidän ansionsa persut saivat loppuvaiheessa varmasti paljon lisä-ääniä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minun mielesätäni kaikkia keskustelijoita on keskeytetty. Toimittajilla on siinä edessään joku mittari, jonka perusteella puheenvuoroja jaetaan niin että kaikki saavat puhua suurinpiirtein yhtä paljon ja kai ne sitä asiaa tarkkailevat siell ohjaamon kopistakin käsin.

Halla-aho puhuu varsin hitaasti ja möreällä äänellä, niin että kai hän ennättää sanomaan vähemmän samassa asiassa kuin muut, mutta ei kai sitä voida ottaa mitenkään huomioon kun puheenvuoroja jaetaan sillä tavalla että kaikilla on suurinpiirtein sama aika.

Luulisin että tässäkin tapauksessa on kyse siitä harhasta mikä johtuu Halla-ahon fanaattisesta itsevarmuudesta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Se fanaattisuus näkyy hänen käytösessään ja se tarttuu."

Olen samaa mieltä. Halla-ahon julkisissa esiintymisissä korostuvat aina fanaattisuus ja kiihkeys, eivät esimerkiksi rauhallisuus ja analyyttisuus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Han ei voisi pysyä niin rauhallisena ellei olisi fanaattinen. Normaalisti ihminen reagoi erilaisii asioihin normaalilla tavalla. Halla-ahon ilme on aina sama, se ei ole normaalia.

Fanaattisuuson ilmeisesti hänen osaltaan parantumaton ja korjaamaton ilmiö, se on jatkunut jo niin pitkään että jos se jotenkin muuttuisi ja muotoutuisi, se olisi jo tapahtunut.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #28

"Han ei voisi pysyä niin rauhallisena ellei olisi fanaattinen."

"Halla-ahon ilme on aina sama, se ei ole normaalia."

Nää on Arto jo klassikkoainesta :) Ei nyt olisi kuvitellut, että demokratian toimiminen noin koville voisi ottaa..

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #29

Kommentoija Vihavainen on löytänyt oman luokan fanaattisia ihmisiä. He ovat fanaattisen rauhallisia. Toistaiseksi tähän ihmisryhmään tiedetään kuuluvan vain yksi jäsen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Toistaiseksi tähän ihmisryhmään tiedetään kuuluvan vain yksi jäsen."

Laajennan vähän näkökulmaasi.

Oletko koskaan sattunut TV:tä selatessasi, tai radion ohjelmia selatessasi sattunut uskonnolliselle kanavalle, tai jollekin sellaiselle missä nämä kaikki nykyajan poppamiehet ja noidat edittelevät telepaattisia kykyjään ja lupaavat parantaa ihmiset etänä.

Etkö ole pannut merkille miten nämä fanaattiset uskovaiset tai muuten tärähtäneet ihmiset esittävät mitä ihmeellisempää pöty- ja paskapuheitaan, täysin rauhallisesti ja ilmeenkään paljastamatta että se mitä suusta tulee on ... sitä itteään.

Joko tajusit mitä tarkoitan fanaattisella rauhallisuudella? Se sama fanaattinen rauhallisuus ilmenee myös Halla-ahon käyttäytymisessä aivan erinomaisella tavalla.

Jos et ymmärtänyt, voin yrittää selittää lisää. Mutta epäilen että ymmärsit kyllä, yrität vain esittää ettet ymmärtämyt.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #35

Olisiko kyse kommentoija Vihavaisen uskonnollisista ennakkoluuloista. Jos joku kertoo Vihavaisen maailmankuvaan huonosti sopivista uskonasioista rauhallisesti, hänen täytyy olla fanaatikko, koska kyse on uskonasioista.

Kun kiihkoilija on fanaatikon yksi synonyymi, niin Vihavaisen löytämä fanaatikkotyyppi on siis kiihkoilematon kiihkoilija.

https://www.synonyymit.fi/fanaatikko

Koska tuntuu, että toisella meistä järki juoksee klimpeissä (nimiä mainitsematta), niin paremmaksi nimitykseksi ehdotan vakuuttelijaa. Vakuuttava vakuuttelijahan voi puhua varsin kiihkottomasti ja ilman fanaattisuutta. Se on sitten toinen kysymys, että puhuuko vakuuttelija totta vai ei.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Koska tuntuu, että toisella meistä järki juoksee klimpeissä (nimiä mainitsematta),"

Tämä on vain ad hominem, jonka tarkoitus on kiinnittää huomio asian sijasta keskustelukumppanin persoonaan. Sellaiseen ei tarvitse turvautua jos omat argumentot on kunnossa ja jos itse uskoo niihin.

Tääsäkin tapauksessa tmä ad hominem on merkki siitä että argumettisi on loppuun käytetty. :)

"paremmaksi nimitykseksi ehdotan vakuuttelijaa. Vakuuttava vakuuttelijahan voi puhua varsin kiihkottomasti ja ilman fanaattisuutta. Se on sitten toinen kysymys, että puhuuko vakuuttelija totta vai ei."

Vakuuttava vakuuttelija voi olla fanaatikko, mutta yleensä sellainen on vain tavallinen autokauppias, tai lomaosakkeen myyjä, jolla on dollarinkuvat silmissänsä.

Myös puhelinmyyjät ovat tavallisesti varsin vakuuttavia vakuuttelijoita. Hekin vain yrittävät ansaita jotenkin niukkaa toimeentuloa itselleen.

Halla.aho on selvästi fanaatikko. Siihen fanaattisuuteen voi paremmin tutustua kun tutustuu "kirjoituksiin uppoavasta lännestä". Fanatismi on levinnyt kiitettävällä tavalla, nyt fanaattinen seurakunta käsittää jo 17% Suomen äänestävistä kansalaisista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

Ei se Halla-ahon fanaattinen ilmeettömyys sen kummempaa ole kuin fanaattisen saarnamiehen tai poppamiehen rauhallisuus, kun se esittää omia höpöjään.

En väitä etteikö kuka tahansa politikko välillä esitä jotain, silloin kun vaikkapa puolueen puheenjohtaja esittää puolueensa päättävissä elimissä päätettyjä asioita, joiden esittäminen on puheenjohtajan tehtävä, vaikka se ei olisikaan puoluejohtajan oman mielen mukainen asia.

Puoluejohtaja joka yrittää esittää tällaista puolueen näkemystä, mikä ei ole hänen oma näkemyksensä, voi kyllä yrittää näyttää sfiksiltä, mutta joku ilme tai ele kyllä paljastaa hänen todelliset ajatuksensa, sen että hän epäröi, jos hän ei itse fanaattisesti usko siihen mitä sanoo.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #28

"Han ei voisi pysyä niin rauhallisena ellei olisi fanaattinen".
Tämä alkaa jo olla mestarillista. Kun Halla-aho on rauhallinen, se on todiste fanaattisuudesta. Kun Hitler huusi ja heristeli nyrkkiä, se oli todiste fanaattisuudesta. Kun henkilöllä V on apriorinen tieto henkilön H fanaattisuudesta, kaikki henkilöä H koskevat havainnot toimivat tämän jälkeen todisteena tämän henkilön fanaattisuudesta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #30

Kun katsoin juuri äsken noita Puheenvuoron otsikoita ja blogistien nimiä, niin nyt minun on parasta mennä joksikin aikaa kokonaan tauolle, kun näitä ärsyyntyneitä blogisteja on yksinkertaisesti liian paljon. Muutaman bloginkin lukaisin ja tulin lähinnä surulliseksi. Hävinneitä lyödään kuin vierasta sikaa ja onnistuneita samoin. Monet toimittajat ja haastattelijat harrastavat iihan samaa. Myötähäpeää saa tuntea liiankin usen.

Ihmettelen kuinka avointa vihapuhetta jotkut täälläkin harrastavat, eikä todellakaan ole ihme, että koululaisia syytetään vuodesta toiseen kiusaamisesta heikompiaan kohtaan. Onneksi täällä olet sinä Ilmari ja tietysti moni muukin, joiden blogeja uskaltaa lukea ilman vaaraa kiukustumisesta:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Ihmettelen kuinka avointa vihapuhetta jotkut täälläkin harrastavat, eikä todellakaan ole ihme, että koululaisia syytetään vuodesta toiseen kiusaamisesta heikompiaan kohtaan."

Onko se kiusaamista jos arvostelee politikkoja tai politiikkaa?

Se on minustakin kiusaamista jos käy heikompiensa kimppuun,
esimerkiksi turvapaikanhakijoiden kimppuun
ja herjaa niitä
ja nimittelee mitä kuvottavimmilla nimityksillä,
kuten esimerkiksi Halla-aholla on tapana.

Halla-aho on tyypillinen fanaattinen koulukiusaajatyyppi
vaikka väittää itse tulleensa koulussa kiusatuksi.¨
En anna yhtään myötätuntopistettä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

"Se on minustakin kiusaamista jos käy heikompiensa kimppuun,
esimerkiksi turvapaikanhakijoiden kimppuun"

Rauhoitu Vihavainen, Suomessa turvapaikanhakijat ovat käyneet suomalaisten kimppuun, raiskanneet ja tappaneet, ei suomalaiset ole turvapaikanhakijoita kiusanneet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Rauhoitu Vihavainen, Suomessa turvapaikanhakijat ovat käyneet suomalaisten kimppuun, raiskanneet ja tappaneet, ei suomalaiset ole turvapaikanhakijoita kiusanneet."

Eivätkö muka?
Jos eivät uskalla,
niin haluaisivat ainakin.
Vihapuheet ainakin on kovia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #34

Nyt tuo sinunkin puheesi menee vihapuheen puolelle. Olen katsonut kaikki puolue tentit, enkä ole moista käytöstä kuullut Halla-ahon harrastavan.

Päinvastoin hän on mainininnut vastustavansa maahanmuutto-turismia, jota aika moni muukin suomalainen kannattaa puolueisiin katsomati. Enemmistö jopa! Halla-aho olisi ymmärrykseni mukaan ottamassa suoraan pekolaisleireiltä oikeassa tarpeessa ja ahdingossa olevia ihmisiä jopa enemmän kuin meidän kiintiömme nyt sallivat. Onko se sinusta vain kuvottavaa?

Tätä mieltähän ovat ymmärtääkseni lähes kaikki muutkin suomalaiset, jotka katsovat vähän maan taloustilanteen ja omien rahojensakin perään. Työperäinen maahanmuutto on taas eri asia. Kaikki ovat tervetulleita, jos vain haluavat rakentaa yhdessä Suomea ja sopeutua maamme lakeihin ja kieleen.

Sinunkin kannattaisi Arto välillä vaihtaa levyä , tekisit fiksumman vaikutuksen:). Voisit sinäkin antaa hänelle edes vähän arvoa. Harva politiikko on saanut vaaleissa niin paljon ääniä, että se riittää presidentti Niinistön kanssa samaan sarjaan yli 30 000 ylittäneiden superkastiin. Kansa on puhunut.

Tänään HS :ssä arvostettu toimittaja Unto Hämäläinen kirjoittaa Halla-ahosta hyvin: ”Hän ei ole järin karismaattinen, hän ei ole hyvä puhuja, eikä käytä värikästä kieltä. Mediasuhteissa hän on suorastaan kömpelö. Halla-ahon huumori on - jos sitä ylipäätään on - on niin älykästä, ettei siitä ole poliittiseen käyttöön”.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Halla-ahon huumori on - jos sitä ylipäätään on - on niin älykästä, ettei siitä ole poliittiseen käyttöön”."

Halla-aho on fanaattinen persoona. Samantapainen kuin fanaattiset saarnamiehet erilaisissa lahkoissa, tai ne körtti- maallikkosaarnaajat, joita minuakin koululaisena vietiin kuuntelemaan. Siihen samaan ilmiöön voi tutustua myös sellaisissa paikoissa kuin joku Astral TV joka lähettää ohjelmaa MTV:llä luppoaikoina.

Ne on tavattoman vakuuttuneita omasta oikeassa olemisestaan, mutta se fanaaattisuus vaatii yhtä fanaattisen seurakunnan taakseen.

Halla-aholla on nyt takanaan sellainen fanaattinen seurakunta ja se tuo itsevarmuutta joka näkyy elekielessä. Se näkyy pieninä ovelina hymyinä, kuten tänäkin aamuna TV:ssä, kun rinnakkain sohvalla olivat Rinne ja Halla-aho ja Rinne puhui jotain heitä erottavasta arvokuilusta.

Ei fanaattinenkaan persoona pysty täysin hallitsemaan omaa elekieltään.

"Sinunkin kannattaisi Arto välillä vaihtaa levyä , tekisit fiksumman vaikutuksen:). "

:) Minä en piittaa siitä millaisen vaikutuksen teen, sillä ei ole minulle mitään merkitystä.

Puhun Halla-ahosta sillä tavalla kun muistakin asioista, sillä tavalla kuin näen ne asiat, eli siis sillä tavalla kuin mitä ne ovat.

Se että ihmiset alkaa näköjään yhä enemmän "ymmärtämään" Halla-ahoa on tosiasia sekin, mutta se on vain odotettavissa oleva merkki siitä miten fanaattisuus tarttuu ja leviää. :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #40

#40:
"Puhun ... sillä tavalla kuin näen ne asiat, eli siis sillä tavalla kuin mitä ne ovat"
Onpas kova hybris.

Jostakin syystä olen taipuvainen pitämään sellaisten ihmisten mielipiteitä, jotka sanovat "Puhun sillä tavalla kuin näen asiat, mutta saatan tietysti olla väärässäkin", paremmin ajateltuina ja harkitumpina sekä panemaan niille enemmän painoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Jostakin syystä olen taipuvainen pitämään sellaisten ihmisten mielipiteitä, jotka sanovat "Puhun sillä tavalla kuin näen asiat, mutta saatan tietysti olla väärässäkin", paremmin ajateltuina ja harkitumpina sekä panemaan niille enemmän painoa."

OK olet oikeassa.

Saatan tietenkin olla väärässäkin. Oen nimittäin joskus ollut väärässä. :)

Tuossa aiemmin tuli siis argumentoitua vähän huolimattomasti. :)

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

On aivan sama, minkä vaalitentin katsoo (ehkä viimeisin mtv3 tentti paras), niin ei siitä ehdokasporukasta löydy kuin yksi hyvin käyttäytyvä ehdokas. Nyt en tarkoita itse puheen sisältöä, vaan tapaa kohdella muita ehdokkaita ja ymmärrystä siitä, mitä vaalitentin puheenvuoro tarkoittaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Radiossa tänään, Yle Suomi

Toimittaja 1: Vihreät saivat paljon naiskansanedustajia.

Toimittaja 2: Kai peräti 17. Saiko ne 20 kansanedustajaa kaikkiaan?

Toimittaja 1: Joo, joista 85% naisia, kuulin jostain.

Toimittaja 2: No, ei niitä sitten 17:ää ole.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#24:
Olivat varmaan taloustoimittajia kun tuo laskutaito oli noin hyvin hallussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset