Elämä jatkuu

Hans Brusselmans

Osoituksena siitä, miten Keski-Euroopassa tulevia EU-vaaleja käydään paljon kovimmilla kierroksilla kuin täällä Pohjolassa, oheistan hyvin tehdyn satiirin eräästä "Hans Brusselmans"ista (kesto 3 min). Tarkkaavaiset lukijat huomaavat, että ivailun varsinainen kohde on eurosalonkisosialistien nokkamies, EU-komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans, joka jo nyt itsevarmasti ilmoittaa olevansa Junckerin seuraaja...

Timmermans on Hollannin entisen mahtipuolueen PvdA:n entinen ulkoministeri ja miehen rajaton itseluottamus on siitä outoa, että hänen demaripuolueensa on kotimaassaan kuihtunut sirpalepuolueeksi.. Videon tekijät eivät suinkaan ole "oikeistopopulisteja" vaan Hollannin vasemmistopuolue SP, joka europarlamentissa istuu samassa ryhmässä kuin meidän vasemmistoliitto (GUE/NGL eli Confederal Group of the European United Left/Nordic Green).

Tämän, juuri nyt Hollannissa varsin suositun ja ajankohtaisen videon tekstitys on tietysti hollanniksi, mutta ei syytä huoleen: blogisti palveli teitä ilomielin. Lienee muutenkin teille jo ilmiselvää, ettei blogisti ole federalistia (Hansin tavoin) vaan iloinen lokalisti, joka kannattaa hallitusten välistä EU:ta.

Käännöstekstitys:

Dit? Dit is Hans. Hans Brusselmans (Tämäkö? Tämähan on Hans. Hans Brusselmans)

Hans wil één Europese superstaat (Hans haluaa yhtä eurooppalaista supervaltiota)

Eén groot en machtig Brussel. Dat heerst over heel Europa (Yksi suuri ja mahtava Brysseli, joka hallitsee koko Eurooppaa)

Groot, groter, grootst. Dat is het motto van Hans (Suuri, suurempaa, suurin. Se on Hansin tunnuslause)

Waarom zou je die boerenpummels zelf laten beslissen? (Miksi antaisit näitä juntteja itse tehdä päätöksiä?)

Ook als de Fransen en Nederlanders zijn Europese grondwet afwijzen, vindt Hans met zijn maatjes in Brussel steeds weer een manier om die alsnog door te duwen (Vaikka niin ranskalaiset kuin hollantilaiset äänestivätkin hänen eurooppalaista perustuslakeansa vastaan, niin Hans löytää yhdessä Brysselin kavereittensa kanssa yhä uudestaan uuden menetelmän saada tahtonsa läpi):

Andere kaft. Andere naam. Dezelfde inhoud (Toiset kansiot. Toinen nimi. Sama sisältö)

Dát is Hans (Tällainen on Hans)

Wij in Brussel weten wat het beste voor ze is, zegt Hans (Me, Brysselissä, tiedämme mitä heille on parasta, sanoo Hans)

Er is maar één route: meer, groter en alles naar Brussel (Tarjolla on vain yksi tie: enempää, suurempaa ja kaikki Brysseliin)

Boerenpummels met hun kleinburgelijke eisen: meer pensioen, meer zorg. We willen allemaal wel eens wat (Nuo juntit, pikkuporvarillisinä vaatimuksinein: enemmän eläkettä, enemmän hoivapalveluita. Kaikkihan me aina haluaisimme jotakin)

Het volk moet opgevoed worden. Gecorrigeerd (Meidän pitää kasvattaa kansaa. Kansaa pitää ojentaa)

Als het moet haalt Hans er zelfs de oorlog bij (Tarpeen vaatiessa Hans ottaa jopa toisen maailmansodan omaksi avuksi)

Hans en zijn maatjes cashen 30 000 euro. Per maand! (Hans ja hänen kaverinsa nettoavat 30 tonnia kuussa!)

Dat is toch heerlijk? (Sehän on makeaa, eikö?)

Hij wil meer. Meer! Want Hans doet het niet voor de kruimels (Hän haluaa enemmän. Enemmän! Koska Hans ei ole kiinnostunut pikkumurusista)

Hans wil Nederland opslokken (Hans haluaa nielaistaa koko Hollannin)

Stop de Europese elite! Laat ze Nederland niet opslokken (Pysäytä Euroopan eliitti! Älä anna heidän nielaistaa Hollantia)

Laat Brussel niet de baas zijn (Älä anna Brysselin toimia pomona)

Stem 23 mei SP (Äänestä 23. toukokuuta SP)

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kuten ehkä muistetaan: vuonna 2005 niin ranskalaiset kuin hollantilaiset torpedoivat "eurooppalaisen perustuslain" ja hyvä niin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sopimus_Euroopan_per...

Joka tapauksessa joku Manfred Weber tai Jan Zahradil olisivat selvästi miellyttävimpiä Juncker-seuraajia kuin tuo yltiöfederalisti "Hans Brusselmans" (joka kuuluu olevan niin Macronin kuin Merkelin suosiossa).

P.S. Mikä oli tämän blogin juju? Rautalankavastauksena: kun annat äänesi demarimepille, niin samalla annat äänesi "Hansille"...jokaisen kannattaisi ihan kunnolla pohtia minkälaisen EU:n haluaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Missä ovat Ranskan liiviprotestoijat näin vaalien alla ?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Belgian eliitille on jäänyt kompleksi, Leopold II ei sietänyt ajatus, kun Belgialle ei ollut länsimaiden tapaan yhtään siirtomaa, sai sitten Kongo, joka pinta-alaltaan oli 80 kertainen Belgia.

Tänä päivänä siirtomaita ei juuri ole jäljellä, mutta Belgia ja Bryssel täyttyy olla maailman keskipiste. Belgia saarnaa monikulttuuri, vaikkei ole onnistunut yhdistämään Flaamit ja Vallonit yhtenäiseksi belgialaiseksi aika on nyt mennyt tätä yrittäessään 189 v, asutaan edelleen samassa valtiossa tiukasti erillään.

Maassa on neljä hallitusta presidentteineen ministereineen, kaikki vetää kotiinpäin, byrokraattinen malli on kopioitu isomassa skaalassa EU:ssa.

Belgiassa tiedetään kansalta ei kannattaa kysyä, flaameilta ja valloneilta saa vastakkaisia vastauksia, EU komissio on tehnyt sama havainto.

Tulojen siirto pohjoisesta etelään on Belgiassa fakta, sama trendi on EU:ssa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Freddy, ik schep nooit op over de linkse kerk, maar dit filmpje over Prins Carnaval Timmermans was een schot in de roos. Ik heb trouwens net zo'n hekel aan hem als aan die ene Guy Verhofstadt (die je ook kan zien op dat wandschilderij in het huis van Hans Brusselmans).

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Het filmpje is inderdaad een schot in de roos, Verhofstad zie ik liever niet dan wel.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Täh? Saksankin pohjalta ymmärsin leipätekstissä olevasta melko paljon, mutta nyt meni ulalle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juutuubi-sensuuri iski (eikä missään nimessä US-toimitus) ja näin todella hauska satiiri hävisi. Pikkuveli näköjään valvoo; Sorry folks!

Tässä kuitenkin Hans google-kuvahaun kautta:
https://www.google.com/search?q=hans+brusselmans&s...

Edit (klo 20:44): Johan ilmestyi uusi juutuubiversio; päivitin aloituksen. Katsomisen ja oivalluksen iloa! Meitä kohtuullisen pahasti kusetetaan (henk.koht.mielipiteeni).

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari
Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hansin toiminta- ja tuhoalue on selvästi Patea suurempaa (kuten itseluottamuskin).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset