Elämä jatkuu

Rinne (Suomiko?) kannattaa kunnon federalistia

Pääministeri Antti Rinne ilmoitti tänään kannattavansa "aatetoverinsa" Frans Timmermansia EU-komission uudeksi puheenjohtajaksi. Vaikka Rinne luuleekin tukevansa hollantilaista demariveljeä, niin laajassa tiedossa on se tosiasia, ettei Timmermansia lujempaa federalistia löydy Brysselistä, saatikka koko Euroopasta....ohessa Hollannin SP-vasemmistopuolueen tekemä video Hans Brusselmansista (englannin tekstitys):

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko niin, että Rinne voi yksin päättää kuka on Suomen ehdokas komission puheenjohtajaksi Junckerin jälkeen? Eikös tätä pitäisi käsitellä suuressa valiokunnassa ja tehdä siellä Suomen kanta EU komission puheenjohtajaksi?
Komissiossa kuitenkin puheenjohtajan tulee olla kaikkien jäsenmaiden etujen ajaja.

Onko valinta laisinkaan demokraatiinen, jos Rinne saa yksin ehdottaa Timmermansia?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Herra seura valitsee keskenään toisensa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Valititko samasta asiasta aikaisemminkin? Toivon ainakin, sillä silloin valituksellasi olisi jonkilainen pohja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksi kysyt olenko valittanut aiemmin? Mitäs merkitystä ajattelet tuolla olleen, jos olisin valittanut, mutta mihin mielestäsi tuon olisin voinut tehdä? En todellakaan ymmärrä ajatuksenjuoksuasi, mutta.......

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #10

Tietenkin sillä on merkitystä. Jollet valittanut aiemmin menettelystä - sehän ei ole muuttunut - silloin valitat ainoastaan sen takia, että SDP voi nyt päättää.

Eikö menettely ollut ongelmallinen silloin, kun joku toinen on asiasta päättänyt?

Kuten sanoin kommentissani, toivon sinun valittaneen jo aiemmin. Sehän osoittaisi sinun olevan rehellinen toimija. Sano nyt valittaneesi jo silloin!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

No, jos sinua lohduttaa tieto etten seurannut eu-politiikkaa komission nimityksistä aiemmin muiden kuin Kataisen kohdalla, kun esitti itseään ja oli parlamentin kuultavana. Muiden komissiossa olevien kohdalla en siis valintaakaan seurannut, kuten esim. Junckerin missä ja keiden avuin herra pääsi komission puheenjohtajaksi.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #13

Ei se minua lohduta ollenkaan, sillä olisin toivonut sinun esittäneen täysin samaa kritiikiä kuin ensimmäisessä kommentissasi jo silloin, kun täysin samaa menettelyä käytettiin ensimmäistä kertaa.

Hienoa, että olet herännyt, mutta voit vain kysyä itseltäsi, minkä takia se oli juuri nyt eikä jo aiemmin. Voit samalla kysyä iseltäsi, olisitko kritisoinut samalla tapaa, jos jokin toinen puolue, vaikkapa Kokoomus, PS tai Keskusta, olisi ollut kyseessä.

Kaikkea parasta!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Johan, minulle on ihan sama mistä puolueesta on kyse, jonka puheenjohtaja esittää omiin nimiinsä komission puheenjohtajaa. Se kun on demokraattisesta valinnasta hyvin kaukana ole toimenpide. Toki ymmärrän sinun hurskastelusi asiassa oikein hyvin.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #16

Sirpa, olen pahoillani, että olet niin netissä olevan vastakkainasettelun värjäämä. Ethän muuten käyttäisi sanaa "hurskastelu" eli uskot minun jotenkin haluavan sinulle pahaa.

Usko tai et, minulla ei ole mitään pahoja päämääriä tässä yhteydessä tai jonkinlaista toivomusta "vastustajan" voittamisesta.

Kaikkea parasta!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Johan kaikella kunnioituksella sinua kohtaan totean kommentissa esittämästäsi. Minulla ei ole mitään vastakkainajattelua syntynyt erilaisista mielipiteistä, puhumattakaan mistään värjäytymisestä, vaan jokainen saa pitää mielipiteensä. Sinäkin ja toivottavasti muiden mielipiteitä kunnioittaen ilman "värjäämisen" ilmaisua. Voin kertoa tai paremminkin ilmaista oman mielipiteeni. Niin, ainakin siihen saakka kunnes oikeus sananvapauteen viedään pois kokonaan.

Edellä olevista kommenteistasi sain puolestani sinusta sellaisen kuvan että minun mielipiteeni ovatkin väärät ja että minun pitäisi olla kanssasi ehdottomasti samaa mieltä. Olen sen verran vahva persoona, että osaan ainakin toistaiseksi muodostaa omat mielipiteeni. Niin muuten tässäkin kirjoituksen asiassa. Siitä huolimatta etten ole aiemmin puuttunut komission puheenjohtajan nimitysasiaan. Saman hyväksyn myös sinulle ja muillekin. Ei joka asiaan tarvitse vuosittain ottaa välttämättä kantaa vaan silloin kun sen näkee itselleen aiheelliseksi.

Timmermansin nimittäminen virkaan olisi merkki enemmistön jäsenmaista haluavan liittovaltiota. Tuota en itse usko tapahtuvan, oli sitten kuka tahansa komission puheenjohtaja. Ei ainakaan niin kauan kuin liittovaltion perustamiseen vaaditaan jokaisen maan kansalaisten mielipide mukaan lukien tietenkin maan päättävät elimet. Meillä tilanne on se, että taitaa keskusta olla nyt avainasemassa eli Rinteen hallituksen pystyssäpysymisessä tässäkin asiassa.

Hyvää juhannusta!

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #28

Olen pahoillani puolestasi, että sinusta tuntuu tuolta.

Hyvää juhannusta sinullekin!

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Abdallah, ihmettelin miten Rinne Suomen pääministerinä pystyy lausumaan, kuka hänen puheenjohtajaehdokkaansa on.Voihan tietysti olla, että Suomen ehdokas komission puheenjohtajaksi on päätetty hallitusneuvottelujen jossakin ilmiötyöryhmässä ja Rinne lipsautti sen julki kokemattomuuttaan omana ehdokkaana!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Käsittääkseni eu-asiat ovat eduskunnan työjärjestyksen mukaan käsiteltävä suuressa valiokunnassa. Tällaiseksi asiaksi katson komission puheenjohtajan valintaan liittyen Suomen ehdokkaan käsittelyn/nimeämisen. On sitten eri asia komissaarin valinta (jokaisesta jäsenmaasta valituksi tulee yksi), joka on ollut vanhan käytännön mukaan hallituksen rootelissa ja siinäkin lähinnä pääministerin "nyrkin alla" (vrt Kataisen valinta). Oman käsitykseni mukaan hallitus ei voisi tuota esitystä tehdä "omin päin" juuri siitä syystä, että henkilö on koko komission johtaja.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sirpa, kyseessä on demokratian, nykyisenkaltaisen ongelma.

Demokratiahan on iutse asiassa enemmistön diktatuuri. Enemmistö, uyleensä yli puoöet päättää mitä ja kuka tekee eikä vähemmistöön jääneistä tarvitse välittää.
Nykyhallituksella on eduskunnan enemmistö takanaan joten hallitus voi tehdä mitä se haluaa, lain puitteissa.
Hallituksen sisällä taas komentosuhteet ovat mitä ovat. Joka tapauksessa SDP ja sen puheenjohtaja Antti rinne on käytännössä diktaattorin asemassa. Jos hänen tahtoaan ei noudateta, hän hajottaa hallituksen tai vain vaihtaa ministerin sopivaan.
Rinne siis haluaa Urpilaisen komissaariksi ja ajaa tahtonsa läpi hallituksessa jolloiun asia on selvä.
Vaikka asia käsiteltäisiin valiokunnissa niin tilanne ei siitä muutu.

Nykydemokratia rakentuu näin ikäänkuin pyramidina jonka huipulla istuu diktaattori. Tämä on EU:ssa nähty jo monesti.

Normaali oikea demokratia toimii niin että vähemmistön tahto otetaan huomioon päätöstä tehtäessä. Ja pitäisikin asioissa jotka ovat pitempiä kuin hallituskausi tai eduskuntavaalien välinen aika.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jocke kts kommenttini 15, jossa tuon esille oman mielipiteeni juuri Urpilaisen komissaari valinnasta. Toisin sanoen uudelleen komission puheenjohtajan valinta onkin mielestäni koko eduskunnan asia, ei yksinomaan hallituksen, koska tuo virka on kaikkien jäsenmaiden yhteinen. On siis yksi komission johtaja, jonka nimittävät periaatteessa jäsenmaat. EU asioiden käsittely pitäisi tapahtua suuressa valiokunnassa, niin tämäkin puheenjohtajakysymys. Toki sielläkin hallituspuolueilla on määräenemmistö, joten lopputulema voi olla se minkä Rinne hallitustyöskentelyssä pakottaa. Jos esim. keskusta ei hyväksy Rinteen esitystä, niin hallitus voisi hajota noin periaatteessa erimielisyydestä.

Samaan ääneen on todettava, että keskusta kylläkin on syvenevän integraation parlamenttiryhmässä tiiviisti ja nyt Macronin puolueen Aldeen mukaan tullessa vielä tiiviimmin. Keskustahan ei meillä kansalaisille kerro tästä mitään, kuten ei kyllä kokoomuskaan, vaikka jo Stubbin johdosta lukien päämäärä taitaa olla liittovaltion synnyssä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Loistavaa!

Jos haluamme enemmän demokratiaa EU:ssa, tarvitsemme jonkinlaista liittovaltiorakennetta. Kaksikamarinen parlamentti olisi yksi vaihtoehto.

Muuten olemme koko ajan yhä enemmän kansallisvaltioiden ristiriitaisten toivomusten kaaoksessa. Se ei anna hyvää kuvaa tulevaisuudesta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Dat ziet er niet goed uit, Timmermans met Verhofstad godverdomme.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kysymys: EU:sta pitää luoda kiinteä liittovaltio Yhdysvaltojen tapaan.

Eero Heinäluoman vastaus: Täysin eri mieltä

Perustelu: Kannatan yhteistyötä, mutta en kannata mitään liittovaltiorakennelmia..

Lähde: IS/27.5.2019
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006120562.html

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Taitaa useampikin demari olla todellinen federalisti. Heinäluoma isänmaallisena miehenä on pistetty juuri siksi sivuraiteille. Federalistisiipi hallituksessa on valinnoissa niskan päällä ja siksi Rinne ilmoittele Suomen kantoja muita kuulematta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sosialidemokratia on pohjimmaiselta ideologialtaan aina internationaalista ja federalismia kannattava.

Kansallisvaltion liittämien muiden valtioiden kanssa samaan federaation on sosialidemokratialle ensimmäinen askel kohti demokraattista sosialismia, jossa ei ole kansallisvaltioita.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Mitä näiden pitäisi osoittaa tai todistaa? Ellet ole jonkinlainen homofobi tietenkin.

Jos laitoit nämä tänne vain helppojen pisteiden saamiseksi, se osoittaaa sinusta uskommattoman paljon.

O sancta simplicitas!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Poikarakkaus on minusta pelkästään sympaattista. Älä ole niin totinen, jooko?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #26

Toisille ottaa koville nää asiat.
Minusta EUn johtajan tulisi olla selvinpäin ainakin kun on suuret tapaamiset.
Miten toi on voinut pysyä virassaan ja kuka sen on siihen valinnut ja miksi.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #27

Ja sinulla on tästä jonkinlaisia todisteita? Ei tietenkään ole ja sen takia väitteesi on täysin idioottimainen. Ilmari, tämä on valitettava seuraus viestistäsi.

Hyvä Pertti, kuulut tämän jälkeen päron-joukkoon. En usko sinun koskaan pääsevän sieltä pois. Älä pelkää - siellä ovat jo ainakin Ion ja Jocke. Olet siis hyvässä saurassa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #26

Olet täysin oikeassa Ilmari.

Hyvää juhannusta!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Rinne ei halua jäädä asemalle, vaan päästä junaan. Olisi syytä selvittää, miksi rinne olisi kuollut Espanjassa, jos hänet olisi herätetty (otsikko jossakin lehdessä taannoin). Yrittääkö joku sosialistispindoctor herättää säälipisteitä vai mitä? Zombiemaiset ajatusharhat, puhevaikeudet ja liikkuminen saattaa merkitä johonkin, mikä olisi syytä olla tiedossa, ainakin ylemmällä tasolla. Ilmastomuutoksen osalta Rinne saattaa jäädä asemalle junaanpääsemisen sijasta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä tuosta mitään liittovaltiota aikaiseksi saada mutta syvempi integraatio auttaisi poistamaan unionikansalaisten välistä eriarvoisuutta, jonka nimenomaan kansallinen itsemääräämisoikeus on aiheuttanut. Suomalaisethan ovat siinä kovimpien kärsijöiden joukossa. Pitää miettiä taustamotiiveja sellaiaten osalta jotka haluaisivat senkaltaisen eriarvoisuuden jatkuvan.

Jonkin eurooppalaisen tapakulttuurin osoituksen kuvia en ymmärrä tässä yhteydessä yhtään. Olisiko niiden pitänyt herättää jotain tuntemuksia ja miksi?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Suomalaisethan ovat siinä kovimpien kärsijöiden joukossa. Pitää miettiä taustamotiiveja sellaiaten osalta jotka haluaisivat senkaltaisen eriarvoisuuden jatkuvan."

Voisitko avata yllä olevaa hieman enemmän?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 20

Kyllä esim kulutusverojen kuten alv:n taso pitäisi ehdottomasti päättää unionissa. Tällä hetkellä se päätetään kansallisesti ja sehän on käynyt meille kovin kalliiksi. Nykyinen systeemi laittaa unionin kansalaiset keskenään eriarvoiseen asemaan.
Eihän tuonkaltainen harmonisointi mitään liittovaltiota vielä tarkoittaisi mutta se olisi suomalaisille ilon ja onnen päivä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #33

Olen samaa mieltä. ALV (25%) pitäisi olla yhtenäinen EU:ssa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #39

Meillä on nyt 24 % yleinen alv. Ruualla, kirjoilla ym. on eri alv-kanta, taitaa olla 14 % ja 10 %.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Liittovaltiokehitys tarkoittaa sitä että luovutamme enenevässä määrin päätösvaltaamme muille koskien omia asioitamme joista tuleekin osa yhteisiä asioita mutta saamme vastaavasti päättää muiden asioista vaikka ne eivät edes koskisi meitä tai edes kuuluisi meille, näköjään jo vanhanaikaisen käsityksen mukaan. Nykyäänhän kaikkeen pitää ottaa kantaa ja olla jotakin mieltä ja erityisesti puuttua muiden asioihin.

Toisaalta pitäytyminen omia arvojamme puolustavassa "haluamme itse päättää omat asiamme" -mallissa olemme kansana edelleen virkamiesten ja poliitikkojen kyykyttämä kansa ja puhtaasti vaalikarjaa jota ei tarvitse ajatella muutoin kuin verotusobjekteina. Juuri käydyt eduskuntavaalit kertoivat sen että kansan tahdolla ei ole mitään merkitystä.

Julkinen sektori paisuu paisumistaan ja sosialismi etenee. Toisiko todellinen liittovaltio, Euroopan Federaatio muutosta vai johtaisiko se amerikkalaiseen osavaltio-malliin jossa osavaltioilla ovat paikalliset lait ja liittovaltion lait kuitenkin määräävät päälinjat?

Taidamme jo elää liittovaltio -mallissa. Mitä uutta liittovaltio toisi paitsi verovarojemme katoamisen entistä suurempaan kankkulan kaivoon?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mutta jos emme osaa tehdä järkeviä itse päätöksiä (niin kuin näyttää olevan), kyse on siitä tekeekö nämä päätökset meidän puolesta Venäjä vai EU? Valitsisin itse päätöksen tekijäksi kuitenkin EU:n

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Meidän painoarvo on EU-päätöksenteossa 2%. Komissiossa ei juuri kansallisia asioita ajeta. Päämiesten kokouksessa paino on 1/27. Kun meidän edustajat eivät ole yhtään viisaampia kuin toisetkaan, meidän vaikuttavuus niissä pöydissä, joissa päätöksiä tähdään, on olematon. Lisää liittovaltiota tarkoittaa entistä vähemmän meidän etua. Isot toimijat putsaa pöydän ja me hissukseen taannumme, kuten vähäväkisille tapahtuu. TV antaa täysin harhaisen kuvan Suomen asemasta. Siellä meidän edustajat kuvataan kukkopoikina selittämässä, miten pitää toimia. Todellisuudessa he uppoavat massaan vailla sanottavaa vaikutusta.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

nii, mutta meillä on vientiä Eurooppaan, he ostavat kait Suomussalmen marjojakin, vai? Niin ja matkailu, Euroopasta saatetaan tulla Schepelin luo Suomussalmelle kahville, kun nyt Ilmari Kianto ei ole paikalla kuin vain patsas. Schepel voikin sitten keittää luomukahvit luomumustikan leivoksen kerâlla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Frans Timmermansin/Hans Brusselmansin tähän asti suurin saavutus on ollut siinä, että mies oli keskeisesti mukana kirjoittamassa uutta "Euroopan perustuslakia" (!?).

Kun megalomaaninen teksti oli valmis ajateltiin ovelasti, että se voisi ensiksi mennä läpi sellaisissa EU-luottomaissa kuten Ranska ja Hollanti (dominoteoria). Mutta turpaan tuli ja pahasti: 29.5.2005 sekä 1.6.2005 molempien maiden äänestäjät torjuivat moisia suunnitelmia yksiselitteisesti...(siihen tuo satiirivideo viittaa, kohdassa 0:33 min).

Mutta, nou hätää, sama temppu yritetään takuulla uudestaan ja uudestaan, kunnes jengi menee lopulta halpaan, eikö?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ymmärtääkseni Rinne esitti vain ja ainoastaan oman henkilökohtaisen näkemyksensä puheenjohtajasta ei Suomen virallista kantaa koska sellaista ei edes ole. Eri poliittiset ryhmät EU-parlamentissa EU:n johtohenkilöt valitsevat, eivät maiden hallitukset eivätkä maiden parlamentit.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kuten eilinen, epäonnistunut kokous todisti, EU:n johtohenkilöt valitaan edelleen ja ennen kaikkea EU-maiden hallitusten välisten kokousten seurauksena. Ensi viikolla seuraaava kokous...Niin Saksan kuin Ranskan rooli on tässä kuitenkin selvästi heikentynyt (Macronin ja Merkelin eurovaalitappioiden seurauksena).

Oma ennusteeni on edelleen seuraava: EU-komission seuraava puheenjohtaja on hollantilainen, muten hänen nimensä ei ole Timmermansia (luojalle kiitos) vaan Mark Rutte. Kompromissitulos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset