Elämä jatkuu

Näppisjuoppous ja kännimokat

  • näppisjuoppo
    näppisjuoppo
  • Näppisjuoppous ja kännimokat
  • alkolukko
    alkolukko
  • pienet huikat vielä ja sen jälkeen suorat sanat eetteriin!
    pienet huikat vielä ja sen jälkeen suorat sanat eetteriin!

Minua nuorempi sukupolvi kertoi "hauskasta" uudesta bongausmuodista. Niin blogeissa kuin facebookissa turhan moni esiintyy välillä humalan antaman "uuden itsevarmuuden" vauhdittamana, erityisesti viikonloppuina. Kuten tunnettua, nousuhumalassa maailman ongelmat selkiintyvät kertaheitolla ja persoonallisuusmuutoksen myöten moni viatonkin saa kyytiä. Aamulla on sitten tarjolla kaksinkertainen morkkis ja delete-näppäin ahkerassa käytössä. Bongauksen ydin on siinä, että "print screen"-komennon avulla näitä ainutkertaisia ja korkealentoisia mokia saadaan talteen tarkempaa tarkastelua (vinoilua) varten, ennen deletointia.... Homo homini lupus, eikö?

Kun puhutaan rattijuoppoudesta, niin uusi käsite näppäimistöjuoppous lienee syytä ottaa käyttöön näinä sosiaalisen median aikoina (nimitys blogin kommentti- puheenvuoron kautta paranneltu: näppisjuoppous).

Kun rattijuoppous lähentelee jo murhaa ja on siksi täysin tuomittavaa, niin näppäimistöjuoppoudesta kärsii ennen kaikkea tekijä itse. Maine menee jollain tavalla, vaikka teko on myös liikuttavan inhimillinen. Meitä ihmisiähän ärsyttävät/huvittavat ikiomat piirteet, jotka näkyvät toisessa lajitoverissa.

Nyt on kehitetty tietokoneen alkolukko. Hakusanat Social Media Sobriety Test kertovat mitä on tarjolla. Koneeseen asennettu ohjelma antaa sen verran vaikeita tehtäviä ennen sisäänpääsyä, ettei hiprakassa näppäilevä siitä selviä, saatikka humalassa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Varsinaisesti ongelma ei ole juoppous eikä alkolukko vaan vihavasemmistolainen poliittista agendaa ajava valtionsyyttäjä. Valtionsyyttäjä on se paha ja ilkeä organisaatio joka tärvää valtion resursseja sellaisiin asioihin joissa olisi parempi komentaa osapuolet neuvottelupöytään ja sillä hyvä.

Itsekkäät, omahyväiset ja egoaan turhaan kasvattaneet eivät kestä kritiikkiä vaan kokevat sanotun liian voimakkaasti henkilökohtaiseksi solvaukseksi. Joskus tätäkin tulee, mutta vihavasemmistolaisen roskaväen ja pullamössöideologian nauttineet kuvittelevat että kyseessä olisi rikos. Ainoa rikos mikä tapahtuu on heidän oma älykkyytensä puute, mutta onneksi siitä ei ole elämää kummempaa tuomiota.

Esimerkiksi Usarin Kammosen ruinaus lukijoita kääntämään usarille Wikileaks paljastukset on pelottavasti aito moka eikä kännimoka. Mutta haluaisin kuvitella toisin. Älykkäästi kammonen ei salli vapaata kommentointia koska vapaat kommentaattorit kertoisivat melko pian mitä ovat mieltä moisesta pyynnöstä.

Joskus tulee loukattua jotakuta ja anteeksi vaan. En paranna tapojani, loukkaan uudestaan koska en ole niin epärehellinen että väittäisin muuttavani tapojani. Ja jotkut kännissä kirjoitetut jutut ovat jopa siedettäviä. Suurimmaksi osaksi ne ovat tuskallisia vuodatuksia, mutta eipä saa ihminen takaisin ammuttua kutia eikä lähetettyä julkista viestiä.

Kuten sanoin, suurin ongelma ei ole kännipostaajat (vaarallisia vain itselleen) vaan aidosti tyhmät ja vaaralliset ihmiset(vaarallisia muille).

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Joulukuusta 2008 - 2009 joulukuuhun, en varmaan kirjoittanut yhtään tänne postaamaani blogia selvinpäin. Hauskaa oli. Heh-heh, lehtineekerit (rasistinen sana).

Tämä on valitettavasti tehty ihan selvinpäin:
http://haapavaara.wordpress.com/2010/12/02/free-yo...

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Jos kirjoittaa kännissä, niin pitää ainakin varmistaa ettei kukaan pääse kommentoimaan. Kun mölyää tyhjänpäiväisyyksiä, niin eihän niihin kommentteja tarvitakaan:

"Kokemus oli hyvä ja sain hyvää kokemusta."

http://timosoini.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53778-va...

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Hieman ilkeää ja haettua, eikö?
Itse ilmiö (ja siihen liittyvä bongaus) on kuitenkin mielenkiintoinen.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Oli toki haettua hieman, mutta jos haluaa ettei tule kännibongauksia, niin puheenvuorot kannattaa laittaa ilman kommentointimahdollisuutta. Kuten Soini tekee.

Soinin blogit Iltalehdessä, jotka sitten myös heittää tänne US:n Puheenvuoro-palstalle kuin "helminä sioille", ovat kuin näppisjuopon kirjoituksia.

Sattui vaan tuossa olemaan esillä tuo Soinin "kyllä kansa tietää" pärstä kuin jonkun kapakkakärpäsen naama, joka on aina siellä jos satut käymään ja aina samat jutut - ja pummaa kaljaa (tässä tapauksessa ääniä) - eikä välitä yhtään mitään siitä, sanotko oman näkemyksesi noihin kaljanpummaustarinoihin.

Vieras (nimimerkki)

Sieltähän se tuli. Mr.Conspiracy sen keksi: NÄPPISJUOPPO

(näppäimistöjuoppo ei oikein istu suuhun)

Visitor (nimimerkki)

Tuolla ryhmässä joku sai haasteen kännipostauksistaan, muutama viikko sitten, uhkaili poliitikkoja...

http://www.newssit.com/viewforum.php?f=6

J. Gagarin

Periaatteenani on yleensä välttää varsinaista känniä, mutta joskus se ei ole onnistunut, kun on vaikkapa kiinalaisten kanssa joutunut kumoamaan urakalla riisiviinaa osoittaakseni kunnioitusta isäntiä kohtaan. Kun sitten sellaisen tilaisuuden jälkeen jostain syystä olen saanut päähäni chekkailla jotain netistä ja kommentoida blogeja (tai jopa lähettää työhön liittyviä meilejä), niin omalla kohdallani on joku betoniseinän lujuinen varmiste naksahtanut aivoihin, jolloin viiden rivin kappaleen kirjoittamiseen on mennyt toista tuntia, kun olen uudelleen ja uudelleen sitä tavaillut läpi ja korjaillut yhdellä sormella kömpelösti näppäilemiäni painovirheitä sekä puntaroinut sisältöä puoleen ja toiseen.

Aamulla en välttämättä ole muistanut mitä tuli kirjoitettua, mutta kun jännittyneenä olen avannut postailuni, niin yllätyksekseni olen huomannut, että tektsihän on ollut mitä mainiointa ja tasapainoisinta.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

"niin yllätyksekseni olen huomannut, että tektsihän on ollut mitä mainiointa ja tasapainoisinta".

Me,lukijasi, olemme tuosta väitteestä välillä eri mieltä, kuten omastakin tekstistämme.

(P.S: ja tämän vastausviestin tarkoitus oli siis täysin tekninen: jotta kiinnostava aihe nousisi uudelleen "ylös")

buuri johannesbuurista

Joo, kännissä on tullut viestejä kirjoitettua ja seuraavana aamuna editti on sitten viuhunut. Tosin ketään muuta ihmistä loukkaamatta - mutta itsensä 'häpäisten'.

Ongelma on ollut siinä, että sitä on illalla luullut olevansa hyvinkin humoristinen ja sitten selvinpäin ei ole enää samat jutut vähääkään naurattanut.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Uuden bongausmuodin idea on (kuulemma) ottaa nuo mokat talteen print screenillä ennen kuin uhri ehtii niitä poistaa (erityisesti facebookissa). Näin minulle kerrottiin luotettavasta nuorisolähteestä. Puhdasta vahinkoiloa. Huvinsa kullakin.

Seppo Hildén

Ilmari,

pitää nähdä asian hyvät puolet. Minua ainakin suunnattomasti viihdyttää lukea jotain blogikommentointiosiota, jossa muutama kommentoija alkaa heittää toisilleen hävyttömyyksiä ja loukkauksia mitä pitemmälle yö ehtii. Siitä kommentoinnin aikatagista näkee kivasti alkoholin vaikutusnopeuden ja koska noushumala ja uho on korkeimmillaan.

Lysti sellaisia tekstejä on lukea.

Ihminen on inhimillinen ja lehmä märehtiväinen vai miten sitä sanottiin.

Heikki Ojala (nimimerkki)

Eikös Seppo se mennyt niin, että "ihminen on erehtyväinen ja lehmä märehtiväinen."

Kirjoittelen silti pelkästään selvin päin.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Seppo, hoi! Kyllä näen asian hauskat puolet ja niin tekevät nuo bongaajatkin. Itse asiassa oikein kyttäävät, heh, heh.

Kannattaa muistaa, että aamulla on, vahingon korjaamisen suhteen, usein jo myöhästä. Aloitukseni tarkoituksena oli tuoda käsite "näppäimistöjuoppo" framille; ilmiö kun on sen verran yleinen ja inhimmillinen. Loistavaa, että markkinatalous keksi siihenkin (maksullinen) ratkaisu: Social media sobriety test.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Tosiaan; sieltähän se tuli, suomenkielen uudissana: näppisjuoppo. Kiitos Mr.Conspiracy:lle.

Vieras (nimimerkki)

Mainio kuva ja kuvateksti, tuo viimeinen.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Näppisjuoppo...Uudissana on osuva (muutin aloituksen otsikon samantien) ja aihe kiintoisa, etenkin härmäläisperjantain iltoina..

Menen nukkumaan, tietoisena siitä, että viritin aran keskusteluaiheen (ihmiskunnan ikuisuussarjassa: "minä hyvis; muut pahiksia"). Nukkukaa hyvin.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Tällaista keskustelua käytiin siis tasan vuosi sitten. Aihe lienee ikuisesti ajankohtainen maassamme eikä se hirveästi häiritsekään. Lähinnä kirjoittajaa itse, seuraavana aamuna.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Nytkin kyseinen blogi, jonka imussa tämäkin kirjoitus nousi uudestaan framille, hävisi herätyksen jälkeen. So it goes ja kovin inhimillistä. Näin sattuu aika monille, itseni mukaanlukien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset