Elämä jatkuu

Rento rajanylitys / Пересекли границу с легкостью..

  • Vso normalno...
    Vso normalno...
  • Andrei (vasemmalla), Erkki ja Volvo-traktori.
    Andrei (vasemmalla), Erkki ja Volvo-traktori.

On syyskuun alku ja vuosi 2002. Perunannosto lähestyi niin Suomen puolella kuin Karjalan tasavallassa. Andrei Sosunkeivitsh, fiksu viljelijä Petroskoin seudulta, oli suoralla kaupalla ostanut "Juko"-merkkisen perunannostokoneen meidän ProAgria-neuvontajärjestömme avustuksella. Painava kone tuotiin suomalaisrekalla Niiralan rajalle (Wärtsilä) ja oli sovittu, että venäläisrekka hakisi sen Suomen puolelta.

Kuten niin usein käy, niin tässäkin ilmeni pientä vastoinkäymistä. Venäläinen kuski soitti kännykällä rajan toiselta puolelta, ettei pääse kun vakuutuspaperit eivät ole kunnossa...Pähkäiltiin tätä ongelmaa pitkään, niin Andrein kuin työkaverini Erkki Kuivalaisen kanssa, emmekä päässeet ratkaisuun. Kunnes yhtäkkiä keksin, että onhan tuossa farmarivolvossa kohtuullinen vetokoukku eikä matkaa ole kuin vaivaiset 500 metria. Kävelin tullinaisen luo ja kysyin, josko perunannostokone voitaisiin viedä auton vetämänä Venäjän puolelle. Nainen katseli parkkipaikan valvontakameran avulla minkälaisesta vehkeestä oli kyse ja antoi luvan.

Tunkin avulla saimme raskaan koneen volvon perään, jolloin etupyörät melkein nousivat ilmaan. Takaiskarit painuivat kasaan niin, että runko oli kumityynyjen kautta kiinni taka-akselissa. Kone käyntiin ja menoksi. Suomen viimeisen puomin kohdalla nuori rajamies juoksi ulos, pää punaisena, ja huusi "mikä pelleily se tämmönen on?". Kerroin rauhallisesti, että olimme saaneet luvan enkä millään aio peruutella takaisin. Vastentahtoisesti mies nosti puomin, jonka jälkeen matka jatkui itänaapuriin. Siellä ei kukaan kiinnittänyt koko asiaan mitään huomiota. "Vso normalno!". 

Puolen tunnin kuluttua Juko oli jo venäläisrekan kyydissä ja seuraavana päivänä nostamassa pottuja.

Пересекли границу с легкостью

Начало сентября 2002 года. Пришло время копать картошку как в Финляндии, так и в Карелии. Андрей Сосункевич, умный фермер из Прионежского района купил картофелеуборочный комбайн фирмы «Юко» через консультируюмую организацию «Про Агрия». Тяжелый комбайн привезли на границу Ниирала (Вяртсиля)б и была договоренность, что русский грузовик перевезет его с финской стороны.

Как часто случается, так и тут произошел маленький форс-мажор. Русский водитель позвонил с мобильного, что не сможет приехать, т.к. со страховкой проблемы.. Долго думали над этой проблемой вместе с Андреем и моим коллегой Куйвалайненым Еркки, но так и не нашли решения. И тут я вдруг придумал, что есть же на комбайне хороший фаркоп, да и расстояние все во лишь каких-то 500 метров. Я подошел к таможеннице и спросил, что можно ли перевести на российскую сторону комбайн на буксире. Женщина посмотрела через камеру наблюдения на парковке, о какой технике идет речь и дала разрешение.

За гнездо зацепили тяжелый комбайн за Вольво, и тогда передние колеса чуть ли не были в воздухе. Груз давил так, что рама лежала на резиновых креплениях на задней оси. Машину завели и вперед. Около последнего шлагбаума на финской стороне выбежал молодой таможенник с покрасневшим лицом и закричал: «Что это еще такое?» я спокойно объяснил, что мы получили разрешение и ничего нельзя изменить. Он неохотно поднял шлагбаум, после чего путь продолжили в соседнюю Россию. Там никто не обратил на это внимания. «Все нормально!»

Через пол часа комбайн «Юко» погрузили на русский грузовик и на следующий день уже им копали картошку.

Aiheeseen liittyvä blogi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Harri Räsänen
Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kuten huomaat, volvon matka pysähtyi vuonna 2004 (klikkaa linkki jutun lopussa).

Harri Räsänen

Tulkitsen niin ettei volvo kärsinyt perunannostokoneen hinauksessa mitenkään.

Heikki Ojala (nimimerkki)

Mielenkiintoinen maa tuo Venäjä!
Iso maa ja isot toleranssit.
Ainakin, mitä tulee lakipykälien soveltamiseen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Heille, jotka liikkuvat jatkuvasti Venäjälle, tässä kätevä tulliselvityskaavake PDF-muodossa. Kaavakehan uusittiin vuoden vaihteessa. Kerran kun täyttää siihen autosi tiedot (menon ja paluun osalta) ja ottaa A4-sivulta kopiot, -70%:n piennenyksellä, niin rajalla et tarvitse muuta kuin päiväys ja allekirjoituksesi. Avot! Toimii hyvin; olen sillä jo päässyt useasti:

http://www.customs.ru/common/img/uploaded/files/cu...

Счастливого пути!

Vieras (nimimerkki)

Kiitos arvokkaasta tiedosta! Tuohan on mainio apuväline.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Olet kielitaitoinen, isokokoinen ja hyvätapainen niin selviät hankalastakin tilanteesta. Tuo perunannostokoneen vienti olisi kyllä jäänyt useimmilta muilta hoitamatta.

Valokuvatkin on dokumentteina. Sallivat ne naapurit sentään nykyisin kameraa pitää mukana ja kuvata rajavyöhykkeelläkin.

Kiitokset hauskoista matkakertomuksista ja historiallisista dokumenteista. Olen lukenut jo blogisi läpi, vaikka joulun jälkeen aloitin. Olet fantastinen maailmanmatkaaja!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Sallivat ne naapurit sentään nykyisin kameraa pitää mukana ja kuvata rajavyöhykkeelläkin".

Nuo kuvat otettiin kylläkin Suomen raja-aseman puolelta, juuri ennen lähtöä itään. Mukavaa, että blogini kiinnostaa. Meinaan sen avulla dokumentoida elättyä elämääni. Siihen se soveltuu mainiosti (Niklakselle siitä kiitos).

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Hei Ilmari! Sinulla on oiva tapa välittää dokumentoitua elämääsi matkakertomusten avulla sellaisille, jotka eivät itse rajoitteisuutensa takia voi matkustaa. Varsinkin tämä itäinen ulottuvuus on kiinnostava, koska siinä on sitä lähihistoriallista näkökulmaa.

Se, miksi minä takerruin sinun blogisi kommentointiin oli itse asiassa vahinko. Pyydän sitä vielä kerran anteeksi. Toimin tökeröllä tavalla, koska olin "ylikiinnostunut" sinusta, vaikka en laajaa blogiasi vielä tuntenut. Pelkkä lukuharrastus riittää minulle hyvin, koska seuraan joidenkin muidenkin hollantilais-suomalaisten parien maailmanmatkailua.
Toistaiseksi voin esiintyä vain tällä "taiteilijanimelläni", koska minulla on joitakin keskeneräisiä oikeudellisia projekteja.

Poikkesin muutama vuosi sitten Zeelandin puolella ihailemassa isoja sulkuportteja (Delta Werken, Neeltje Jans Island, lukee kartassa).
1970-luvulla muuan suomalainen urakoitsija uitteli graniittisia porakiviä Lounais-Suomesta Itämerta pitkin proomuilla patorakennuksen vahvistukseksi ja epäilin, että se olisi ollut tuo sulkuporttityömaa, siitä kiinnostukseni. (Urakoitsijan nimi oli muuten "Ilmari".)

Poista tämä palautteeni, kun olet sen lukenut - jos saan sen läpi tuosta "poroaidasta", joka on varmistuksena ja jostain syystä tuplaa helposti kirjoitukseni. En ole pahantahtoinen enkä sekoita historiankirjoitustasi. Toivottavasti julkaiset sen myöhemmin kirjana.

Sami Määttä (nimimerkki)

Rekka toi koneen Wärtsilään -- jäin miettimään että miksi kaksoisvee...

Mukava tarina ja kuvat aina parantavat lukukokemusta, kiitos.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Olet oikeassa: "Värtsilän kunta syntyi Wärtsilän rautatehtaiden ympärille ja erosi vuonna 1920 itsenäiseksi kunnaksi Tohmajärvestä". Nykyisin se on taas Tohmajärvi ja kohti vissi Joensuu?

Rajan ylittäjät puhuvat useammin "Värtsilän rajasta" kuin virallisesta "Niiralasta".

Seppo Hildén

Ilamri, hauska tarina ja näinhän se itä-rajalla ratkaistaan tällaiset ongelmat. Ei sen välttämättä tarvitse aina olla niin nokonuukaa ja byrokraattista.

VierasKalle J. Miettinen (nimimerkki)

Illu ei kestä totuutta se on fasisti-runkun merkki !

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kalle J.Miettinen on miellyttävä persoona, jolla on aina kannustavia ilmaisuja sanavarastossaan:

http://www.youtube.com/watch?v=NSGFxT1nWGE&feature...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset