Elämä jatkuu

Internetin kielet

  • Kielten top ten (number of internet users by language)
    Kielten top ten (number of internet users by language)

Millä kielellä asioidaan eniten internetissä? Oheinen kaavio, jonka tietolähde on internetworldstats.com kertoo, että jo nyt englanninkieli alkaa olla puristuksessa silloin kun tarkastellaan käyttäjien lukumäärä.

Suomenkielen kunnia on olla murto-osana "others"-kielistä.

Tämä blogi kannattaa ottaa talteen suosikkeihin. Sen verran paljon jykevää tilastotietoa se jakaa, etenkin Venäjän osalta: http://russiansphinx.blogspot.com/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Olen tänään asioinut japanilaisen kanssa englanniksi Internetissä; viikon aikana kiinalaisen ja liettualaisen kanssa englanniksi Internetissä. Suomeksi en ole eilen asioinut kuin turkulaisen kannssa.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Tapio O. Neva

Vain kirjallisesti?

Ilmari

Kiitos linkistä! Kasvavia osuuksia on varmasti kiina, portugali, arabia, espanja ja venäjäkin. Intia on kielellisesti hyvin hajanainen, mutta eivätköhän hindi ja urdu pian ole tuolla listalla. Mutta ennekaikkea kasvavat ne muut kielet. Erityisesti sitten kun käännöskoneet alkavat toimia käännöskoneina.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Liettualainen entisenä neuvostoliittolaisena osaa venäjää, mutta kummallakaan ei ole nyt kyrillistä näppäimistöä, joten englanniksi on helpompaa. Teletekstaaminen vaatii tietoliikennekaistaa vähemmän kuin VoIP esimerkiksi Skypellä. Liettuassa ei ole kovin vahva Internet-verkko, vaikka se on toteutettu lähes yhdellä yhtiöllä kartellinomaisesti. Puuttuvat palat maaseudulla Liettuassa toteutetaan linkillä asutustihentymän alueelle. Liettuassa myös Internetin katkot ovat kohtalaisen yleisiä, vaikka kyse ei olisi mokkulasta.

Liettuassa Ingalinan ydinvoimalan sulkeminen Euroopan unionin vaatimuksesta 31.12.2009 aiheutti sähkönhinnan nousemisen noin kolmanneksella.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tapio O.Neva, mainitsit Skype-puhelinta. Kysyisinkin, että miten Skype teillä täällä hetkellä? Onko jotain tullut häirijoitä viime aikoina puhuessaan esim. Venäjälle? Itse en pysty mitenkään saamaan omaa ääntäni kulkemaan sinne, vaikka ennen kaikki toimi. Voiko joku ulkopuolinen hakkeri "mykistää" koneeni?, kun en löydä syytä mitenkään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Meillä skype pelaa todella hyvin, mm Murmanskin ja Pietarin suuntaan. Välillä jopa Tsukotkaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos linkistä, olenkin miettinyt, että pitäisikö lähteä blogeja kirjoittamaan venäjän kieleellä? Vaikkapa sen takia, ettei kieli unohtuisi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)
Kalle Kaniini (nimimerkki)

Usarin bloggaajat näkyvät olevan kielitaitoista väkeä - paitsi jotkut kommentoijat kuten minä.
Kielitaidon säilyttämiseksi olisi varmaan hyvä käyttää venäjää, jos sitä ei puhu asuinympäristössään.
Lyhyitä nasevia kirjoituksia venäjäksi ja suomi-venäjä-suomi sanakirjan linkki oheen, niin yritän opiskella muutaman sanan. ;=D

Miksi ette perustaisi venäjänkielistä ryhmää, kun teitä on varsin monia kirjoittajia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

31.1.2011 19:50 Kalle Kaniini (nimimerkki)> "Miksi ette perustaisi venäjänkielistä ryhmää, kun teitä on varsin monia kirjoittajia.",
- niin miksi? ei varmaam Usarissa voi lähteä tekemään jotain venäläistä blokkia? En tiedä, kirjoittavathan monet englanninkielisen tekstin, jota esim. minä en ymmärrä, mutten vastustakaan, koska se on minun vika, etten ole oppinut englantiaa..

СПАСИБО И ВСЕГО ДОБРОГО! > KIITOS JA KAIKKEA HYVÄÄ!

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Olen miettinyt että jos oikeasti katsotaan kieliä joita meidän Suomessa olisi hyvä osata, niin englannin lisäksi kiina ja venäjä olisivat siellä kärkipäässä. Tuonkin perusteella ajatus olisi hyvin perusteltu.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tämä liikennekuolematilasto on kiinnostava vaikka lataakin hitaasti:
http://russiansphinx.blogspot.com/2011/01/road-tra...

Saksa: 6 liikennekuolemaa/100 000 asukasta
Suomi: 7
Puola: 15
Venäjä: 25

T. nokkakolaria kokenut (Karjalan tasavallassa)

Vieras (nimimerkki)

Propagandaa. Ruotsi puuttuu listalta. Sehan on kaikkien kielien aiti jota kaikki osaa kaikkialla. :)

fabu (nimimerkki)

Tämä sosiaalisen median kartta on kanssa mielenkiintoinen ja käy vertailuun tuon esittämäsi kielikartan kanssa

http://www.thecynch.com/wp-content/uploads/2010/03...

"In many countries nuances of language and culture make homegrown networks such as China’s Baidu Space and Russia’s VKontakte stronger than imports. Japan’s top site, Mixi, lists blood types as part of its member profiles, catering to the local belief that knowing that tidbit can predict compatibility. And in South Korea, Cyworld users create avatars, or alter egos, that express emotions and repair friendships on behalf of their real-life counterparts."

http://www.thecynch.com/social-media-infographic-s...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset