Elämä jatkuu

Kirov-kaupunki ja valtionvierailu 3.2.2011

  • Vnimanije/Huomio!
    Vnimanije/Huomio!
  • Tasoitettu tasoristeys (Kirov, 2009).
    Tasoitettu tasoristeys (Kirov, 2009).

Kirovin kaupungin asukkaat, erityisesti Moskovankadulla asuvat, varoitellaan juuri nyt seuraavasti: "Huomio! Asukkaita, joiden ikkunat sijaitsevat Moskovankadun puolella, neuvotaan pitämään verhot kiinni 3.2.2011, olla katsomatta ulos, olla ottamatta valokuvia ja olla käyttämättä heijastuksia aiheuttavia kiikareita, jotta eivät joutuisi tarkk`ampujien kohteeksi. Mainitut ennakkotoimenpiteet suoritetaan valtiomme kakkoshenkilön vierailun seurauksena. Miliisiasema numero 8, puh. 64-58-85, 8-02".

Kirov-kaupungilla (entinen Vjatka-kaupunki) on jo kokemuksia siitä , mitä tapahtui silloin kun valtakunnan ykköshenkilö vieraili (vuonna 2009), 150 vuotta sen jälkeen kun tsaari kävi kylässä: tasoristeykset päällystettiin asfaltilla, koska idän kiskot kulkevatkin usein hieman eri tasolla kuin maantiet. Vierailun jälkeen asfaltti taas poistettiin ja junat pääsivät jatkamaan matkaa, kuten näkyy oheisesta videosta:

Venäjä-maa, aina yhtä sympaattinen ja kiinnostava.

 

Lähde: egbert

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei,
Ilmari, kiitos taas, tämäkin sattui olemaan minulle tuttu paikka, ei risteys, van itse Kirov-kaupunki. Город Киров. Спасибо.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minulle Kirov tuli tutuksi vuonna 2002 kun tulin vanhalla Volga-21:lla Komin tasavallan Syktyvkarista tähän kaupunkiin, ohikulkumatkalla Nizhni-Novgorodiin:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14702-vanha...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

P.S. Huomaan, että US-blogistanin uudistuksen myöten Volga-jutun valokuvat hävisivät.. Laitan ne tänä iltana takaisin entiselle paikoilleen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Minä kävin Urheilu-seuran joukkuen jäsenenä luistelemassa kun olin nuorena vielä urheiluelämässä. Oli kovat pakkaset ja paljon lunta!

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

On ne vaan kaikki melkosia sankarikaupunkeja:)

Vieras (nimimerkki)

Jotenkin kirvoitti mieleni muistamaan, kun Venäjällä "valtakunnan ykköshenkilö " oli kuvassa ja olin työkeikalla Odessassa vuonna 1991, kun Irak sinne jonnekin omalla alueellaan hyökkäsi.

Tuolloin Odessan kaupungissa oli kaikki "tavarat" loppuneet, ja tavallaan elettiin työyhteisössämme sitä aikaa, kun Gorbatshov lähelle Odessaa saapui. Jouduin tietämättömyyttäni panssarivaunusaattueen keskelle firmani pakettiladalla, kun en ymmärtänyt, että panssarivaunujen vetoautot ajavat liikennesäännöistä piittaamatta. Mutta berijoskaan ladalla pääsin, ja sakemannin kaljaa sain hankittua dollareilla ihan riittävästi.

Nuo oli aikoja, ja kun hiukan kosketusta Venäjään sain, ei tuolloinen aika häivy mielestäni koskaan. Mukavaa Odessan väkeä tapasin monia, ja sinne jäi myös sen hetkiset tuttavani "ulitsalta", kun paikallisessa kerrostalokombinaatissa työkeikani ajan asuin.

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Putinin takamus ei paljaitten kiskojen ylitystä kestä, kovin on herkät "kulkuset", vaikka tiikerin kanssa painii.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Vuonna 2009 ykköshenkilö oli kylläkin jo Medvedev. Putin tulee kylään siis ylihuomenna.

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Putin kyllä yrittää olla ykköshenkilö Medvejevistä huolimatta. nykyinen presidentti on "plankkipoika" hänelle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pitihän se tarkistaa. Luulin, että kyse oli sittenkin Venäjän virtuaalivitsistä, mutta kävi ilmi, että "valtion kakkosmies" todella kävi tänään Kirov-kaupungissa ihailemassa uutta "Aurinkoranta"-lähiötä:

http://realty.lenta.ru/news/2011/02/03/skidka/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset