Elämä jatkuu

Hollannin tilanne

 • Hans Janmaat (1934-2002)
  Hans Janmaat (1934-2002)
 • Pim Fortuyn (1948-2002)
  Pim Fortuyn (1948-2002)
 • Geert Wilders (synt: 1963)
  Geert Wilders (synt: 1963)
 • Theo van Gogh (1957-2004)
  Theo van Gogh (1957-2004)

Kävin juuri Hollannissa, tuo anarkismin (ja minunkin) entinen kehto. Paljon on muuttunut siitä ajasta kun lähdin (vuonna 1969); Hollanti vaikuttaa nyt melkoiselta viranomaisvaltiolta (mikä on täysin ymmärrettävissä kunhan ehditte lukea tämän blogin lopputeksti). Heti ylioppilaskirjoitukseni jälkeen päätin muuttaa äidinmaahani, Suomeen, eikä kaduta. Siihen väliin mahtuu kuitenkin yli 40 vuotta ja nyt on "hauskaa" tehdä jonkinlainen yhteenveto. Suomi on muuttunut jonkin verran (kaipaan yhä sitä vanhaa, lapsuuteni 1950-luvun Suomea enkä niinkään tätä "uutta Suomea"; sorry rinnastuksesta, Niklas) mutta jos puhutaan oikein kunnon mullistuksista niin aivan erityisesti Alankomaat ovat käyneet sellaisia läpi.

Silloin kun lähdin, hollantilaisia oli 11 miljoonaa ja suurin osa heistä joko supihollantilaisia, surinamelaisia tai indonesialaisia. Muistan miten meille koulusssa opetettiin, että Hollanti on Euroopan tiheimmin asutta maa: 320 asukasta ja peräti 70 autoa/neliökilometri. Siihen aikaan valtio maksoikin emigraatiotukea ja esimerkiksi Selma-siskoni mies Eduard lähti tällaisilla pikkutukiaisilla, muutama sataa guldenia, Australiaan (Coober Pedy) etsimään opaaleja. Nyt maan väkiluku on lähes 17 miljoonaa ja eräs tärkeimpiä syitä siihen on "löysä linja", 1970-, 1980- ja 1990-luvulla. Tuon kehityksen pääarkkitehti oli PvdA (Labourin "Partij van de Arbeid"), mutta kyllä kaikki muutkin puolueet olivat juonessa mukana, kuten kohta huomaatte. Toisinajattelua ei sallittu: toisenlaisiin poliitikoihin kohdistui mitä ankarinta työpaikkakiusaamista, väkivaltaa ja kuolemaa..

Minun sukulaiseni ovat hyvin perillä Suomen tilanteesta ja keskeisin kommentti, minkä kuulin pari viikkoa sitten oli, että "Suomikin on näköjään vihdoin herännyt". Aivan sama kehitys tapahtui Hollannissa, mutta jo 30 vuotta sitten: ensiksi maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat tahot yritettiin tehdä naurunalaisiksi. Sen jälkeen seurasi täydellinen eristäytyminen ja vasta vaalisarjatulitusten jälkeen "poliittinen eliitti" ja media alkoivat vihdoin ymmärtää, että vikaa oli ehkä sittenkin heissä eikä äänestäjissä. Hollannin jytky tapahtui siis jo ajat sitten. Tässä siihen liittyvä kehityskaari (sen verran kun sukulaisteni briiffaus kantoi hedelmää):

Kun vielä 1960-luvulla maksettiin hollantilaisille siis emigraatiotukea, niin myöhemmän ajan ultraliberaali-ilmapiiri ja kolonialismin aiheuttama (täysin aiheellinen) krapula aiheuttivat sen, että Hollanti avasi ovensa maahanmuuttajille ja maksoi siitä reilusti. Seurauksena huimat kustannukset, aivan uudenlaista väkivaltaa (erityisesti nuoret marokkolaiset) ja monen kaupunginalueen täydellinen muutos (hollantilaiset häipyivät ja kortteli muuttui ulkomaaksi). Hollanti on edelleen monessa mielessä onnistunut monikulttuurimaa, mutta jossain vaiheessa mentiin liian pitkälle.

 • Ensimmäinen poliitikko, joka kiinnitti maahanmuuton kestämättömään kehitykseen huomiota oli Hans Janmaat. Kuten aina, tällaisen lumiauran/toisinajattelijan kohtalo ei ole helppoa vaan suorastaan kova. Vaikka jälkikäteen kaikki toteavat nyt, että mies oli oikeassa ja hänen kannanotonsa hyvinkin malttilliset, niin täydellinen halveksunta ja poliittinen syrjintä olivat se hinta, jonka hän joutui maksamaan. Vielä pahempaa: hänen vaimonsa Wil Schuurman invalidisoitui loppuelämäksi kun äärivasemmistolaiset hyökkäsivät heidän kokoustiloihinsa, sytyttivät tulipalon ja nainen joutui hyppäämään ikkunasta ulos. Hänen toinen jalkansa amputoitiin.
 • Seuraava poliitikko Pim Fortuyn oli älykkö, joka hallitsi mediaa ylivoimaiseen tapaansa. Tämä professori oli homoseksuaalinen dandy (ja entinen marksilainen), jolla oli veitsenterävä äly, mutta myös tarvittaa huumoria sekä itseironiaa. Kun entiset vasemmistokaverit, siis toimittajat, kysyivät Pim Fortuyniltä: "Ettekö tunnusta olevanne rasisti kun arvostelette marokkolaisia?", mies vastasi: "Minäkö rasisti? Tein temput juuri eilen yhden marokkolaismiehen kanssa!". Siinä jopa kyyniset toimittajat jäivät sanattomiksi. Fortuynin ansiosta massiivisen maahanmuuton ongelmista ruvettiin vihdoin puhumaan vakavasti. Fortuynin eräs ehdotus oli, että Hollannin rajalla pystytettäisiin kyltit, joissa lukisi ravintoloiden tapaan: "Kiitos mielenkiinnostanne, mutta olemme valitettavasti täynnä". Pim Fortuyn ammuttiin 9 päivää ennen eduskuntavaaleja, 6. päivänä toukokuutta 2002. Tekijä, Volkert van der Graaf, kertoi olevansa äärivasemmistolainen ympäristöaktivisti.
 • Juuri nyt eletään "kantoraketin kolmatta vaihetta", jossa PVV:n (Vapauspuolueen) Geert Wilders on Hollannin voimamies. Juuri kukaan minun sukulaisistani ei ole kehunut tätä miestä vaikka kaikki sanoivat, että hän on kyllä peloton mutta myös aivan turhan kärkevä. Kun Hans Janmaat ja Pim Fortuyn edustivat järkeä ja älyä, niin Wilders lyö usein yli ja ohi. Miehen peroksiditukka puhuttaa ja eräs tämänhetkinen selitys siihen on se, että (koska puolet Wildersin suvusta on Indonesiasta kotoisin) mies haluaa vaikuttaa erityisen hollantilaiselta. Mene ja tiedä. Se kuitenkin on kylmä fakta, että Geert Wilders on Hollannin "vahva mies" (hieman kuin Deng Xiaoping aikanaan Kiinassa). Vaikkei PVV istukaan hallituksessa niin pääministeri Mark Rutte:n hallitus hallitsee ainoastaan Geert Wildersin mandaatilla/valvonnassa. Jos joku ministeri on kertonut jotain, mikä ei ole Wildersin mieleen, niin on käynyt jo niin, että kyseinen ministeri on korjannut omat lauseensa "saadun palautteen perusteella". Kiinnostava kuvio...Geert Wilders on etelä-hollantilainen, kotoisin Limburgista (paikallistsoukki: "Limbabwe") ja erona meidän Timpaamme: Wilders on entinen roomalaiskatolinen. Hän ilmoittaa nykyisin olevansa agnostikko.

Post scriptum: Hollannin henkiselle ilmastolle elokuvaohjaaja Theo van Gogh:in murha oli kansallinen järkytys. Tekijänä nuori, marokkolainen kiihkoilija Mohammed Bouyeri; ilmeisesti kiitollisena siitä että Hollanti otti hänet vastaan... Surkeata kun toiset ovat juurettomia uudessa kotimaassaan ja lähes yhtä surkeata kun alkuperäiset asukkaat eivät enää ymmärrä missä asuvat. Juuri tällaista on globalisaatio käytännön tasolla. Nyt meitä on 7 miljardia. Koettakaa kestää. Se on tätä..

P.S. Kukaan sukulaisistani ei tunnustanut äänestävänsä PVV:tä, mutta jokainen piti kehitystä luontevana (hieman samanlaista kuin se, ettei kukaan tunnusta lukevansa seiskaa; korkeintaan parturissa).

P.S.P.S: Nyt, vuonna 2018, näyttää siltä, että nuori Thierry Baudet jatkaa Pim Fortuynin jalanjäljille. Hänen uusi puolueensa "Forum voor Democratie" nousee tasaisesti tuoreissa gallupeissa samalla kun Wildersin tähti laskee. Hollannin entinen mahtipuolue demarit (PvdA/Partij van de Arbeid) on nykyisin sirpalepuolue...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Eka kerta näinkin: "6 henkilöä tykkää tästä", muttei yhtäkään kommenttia... Huolestuttaa, olenko joutunut cyber-hyökkäyksen kohteeksi?

(P.S. Tykkään enemmän perinteisestä vuorokeskustelusta; etenkin koska juuri aloitus oli vallan hyvä).

kati sinenmaa

On täällä tämän lukijoita ja tykkääjiä. Tiedäthän, että me suomalaiset olemme hiljaísta väkeä, ja siksi jää :-)

On hienoa, että julkisuuteen tulee kokemusasiantuntijoiden oma ääni

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Todella.
Suomessa ollaan menossa samoja latuja, kun on niin ylen muodikasta ja "sivistynyttä" esittää monikulttuurisuuden tukijaa, ja suvaitsevaista.
RKP, Vihreät, Vasemmistoliitto, ja lähes kaikki muut puolueet vanavedessä suorastaan kerjäävät Suomeen suuria ristiriitoja ja vaikeuksia.
Taustalla häärivät EK, ja sen edustaja Kokoomus povauksineen uhkaavasta työvoimapulasta suurtyöttömyyden maassa, todellisena tarkoituksenaan alentaa työvoimakustannuksia lisäämällä kilpailua alati vähentyvistä työpaikoista.
Eriävien mielipiteiden kohdalla leimakirves alkaa välittömästi heilumaan, rasisti-, ja vihapuhesyytöksiä sinkoilee.
Tyhmyydelle ja sinisilmäisyydelle ei mitään voi. Ne ovat Suomessa ehtymätön luonnonvara.

Saksa 2008:
http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ

Saksa nyt:
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103966-liittokans...

Ranska:
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/02/sarkozy_val...

Britannia:
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/02/david_camer...

http://www.washingtontimes.com/news/2010/dec/19/em...

Helsinki:
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111667-hs-%E2%80%9...

Biaudet:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Biaudet+Lievem...

Ja lopuksi naivismin riemuvoitto.
UM Tiedote 289/2004:
"Keskusteltaessa romanien tilanteesta ei pidä keskittyä vain ongelmiin, Halonen muistutti. "On tärkeää huomata myös romanien oman kulttuurin rikastuttava merkitys yhteiskunnillemme ja koko Euroopalle."

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Äärivasemmisto on pelottava, pitäisi tutkia Arhimäen poppoon kytkyt tuohon jengiin ja kysyä, aiheellisesti, minkäläisten murhaajien kanssa he vieläkin veljeilevät? Näytöt ovat paljon huolestuttavimpia kuin paljon puhutulla äärioikeistolla.

Suomessahan nahkahomojakin pidetään äärioikeistona, näitä on puukotettu ja hakattu mamujen sekä vasemmiston toimesta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Mikäli piditte tästä (US-karusellitoimituksesta huolimatta), niin kunnianosoitus Selma-siskolleni. Pääsitte kertaheitolla Keski-Euroopan ytimeen...."all done in the best possible taste".

P.S. Tällaista ei hesari tarjoa, eikä usarin karusellikaan...

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Kaikki ääriliikkeet ovat vaarallisia. Myös itselleen.

Kalle Lehtonen

Suomi on niin pieni maa ettei tänne mahdu kuin yksi totuus kerrallaan. Nyt tuo totuus on hitaasti kääntymässä pragmaattisempaan suuntaan - kun on pakko.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Belgiassa sama homma, sosialistit godverdomme.

Markus Lehtipuu

Suurkiitos Ilmarille, ja myös siitä, että tällä kertaa hän ei halunnut syyllistää suomalaisia siitä, ettemme rakasta etniseen puhdistukseen syyllistynyttä Venäjää...

No, itse asiaan.

On todella hienoa, että Suomessa on ihmisiä, joilla on etninen tausta muualla ja halu jakaa tätä tietoa suomeksi. Danke vel!

Minua ärsyttää Suomessa se, että ilman minkäänlaista keskustelua oletetaan, että kaikki mikä on Keski-Euroopassa, on automaattisesti hienoa, oikeassa ja valmis matkittavaksi.

Hollantihan on klaustrofobian keskus Euroopassa: jokainen neliömetri näyttää olevan "varattu".

Suomalaisten tulisi ainakin tunnustaa, että me emme ole SYYLLISTYNEET kolonialismiin tai siirtomaaherruuteen, vaan olemme sen UHREJA, ja jopa pitempään kuin lähes yksikään toinen valtio. No, Vietnam on ollut tuhat vuotta uhrina, Suomi "vain" 700 vuotta.

Me emme ainakaan ole velkaa kenellekään. Meille ollaan velkaa: Karjala, Salla ja Petsamo.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"tällä kertaa hän ei halunnut syyllistää suomalaisia siitä, ettemme rakasta etniseen puhdistukseen syyllistynyttä Venäjää..."

Rauha-äitini, auta minua kestämään.....

Pekka Roponen

ML on hyvä ja julistaa venäläisvihaansa vain omasta puolestaan ilman suurempaa mandaattia. Hänen historian vääristelyään en edes yritä oikoa.

Markus Lehtipuu

Viipurin lääni oli 98-prosenttisesti suomenkielinen 1920-luvun väestötilastoissa.

Nyt sen itäosa on 100-prosenttisesti venäjänkielinen.

Venäjä edelleen miehittää Viipurin läänin itäosaa.

Tuo on suomeksi: etninen puhdistus.

Salla oli käsittääkseni 100-prosenttisesti suomenkielinen. Nyt se on 100-prosenttisesti venäjänkielinen.

Etninen puhdistus.

Petsamo oli monikansallinen ennen sotia. Nyt se on 100-prosenttisesti venäjänkielinen.

Etninen puhdistus.

Missä on "historian vääristely"?

Markus Lehtipuu

En vihaa venäläisiä.

Vihaan imperialismia. Venäjä on imperialistinen, alueitaan natsien tuella laajentanut imperialistinen roistovaltio.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Puhuimme siis Hollannista (mutta, nou hätää, moderointilinjaa: reilu meininki).

Markus Lehtipuu

Minä taas kiitin Ilmaria siitä, että hän puhui Hollannista!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Markus: "Minä taas kiitin Ilmaria siitä, että hän puhui Hollannista!"

Ilmarin edellisten blogien kohteet:

Englanti
Saksa
Suomi
Suomi
Saksa/Venäjä/EU
Venäjä
Ranska
Oulu

(maanpetturiko?)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Blogistasi sai sen kuvan, että Hollantiin on tullut valtava tulva ulkomaalaisia ja muslimeja, mutta tilastot kertovat muuta:

Ethnic Dutch 13,228,780 79.42%
Turkish 388,967 2.33%
Indonesian 380,047 2.28%
Moroccans 355,883 2.13%
Surinamese 344,734 2.06%
Netherlands Antilles and Aruba 141,345 0.84%
Others 1,437,462 8.63%
Total 16,655,799 100%

fabu land

No, joka viides on kuitenkin maahanmuuttaja. Huh heijaa. Väljässä Suomessa vastaavalla suhdeluvulla väestössä olisi siis about miljoona maahanmuuttajia.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Luokka muut = Saksasta, Tanskasta, ym. muuttaneet. Onhan meilläkin nämä shepelit ja van worteghemit.

Matti Palviainen

Täällähän on jo 250.000.

Ja vauhti kiihtyy. Kiitos RKP-rasistien ja kokoomuksen sekä vihervasemmiston suomalaisia ja suomalaisuutta halveksivan politiikan.

Suomen korkeimman rasistisen kunniamitalin, Freudenthal-mitali kultaisena, saaneen Elisabet Rehnin lausuma on paljastava:

*Neekeriveri parantaa suomalaista ROTUA!* Ja tietenkään betrefolk Lipposineen ei kuulu tähän rotuun, vaan siihen, joka ei varsinkaan neekeriverestä parane!

http://i39.tinypic.com/2gsq3o5.gif

Harri Räsänen

Tällä purjelentokoneella ei voi tehdä cyber hyökkäystä. Liikettä voisi kuvailla äänettömäksi suhahdukseksi tai korkeintaan salakavalaksi liidoksi uhrin blogiin, josta jäljen jättämisen jälkeen on taas helppo kadota takaisin bittiavaruuden sineen.

Hollanti ei ole suomalaisten valtaosalle kovinkaan tuttu maa, joten kirjoituksesi paikkaa tiedoissamme olevaa aukkoa.
Gert Wildersin peroksiditukka herättää kieltämättä kysymyksiä.
Toivottavasti Suomessa osataan ottaa opiksi Hollannin virheet niin ettei meillä tapahdu vastaavia karmeuksia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Helmet sittenkin sioille? Kommenttiketjun perusteella vaikuttaa siltä, että ainoastaan Miihkailin Hannu on "tolkun mies". Sorry, folks!

Kimmo Sundström

Toivottavasti Timo Soinikin on pian entinen katolilainen Geert Wildersin tapaan:). Opposition vahva mies Soini jo on. Sitten harkitsen Soinin äänestämistä. Nyt on etsittävä ateistiehdokas, jota äänestää, vaikka sitten Perussuomalaisista. Ja hyviä sellaisia on olemassa. - No, Soinille kunniaksi, ettei hän ole elämöinyt katolilaisuudellaan, enemmän siitä huomauttelee lehdistö ym.

Ari Anttila

Valaiseva kirjoitus.

Maahanmuuttajat pitäisi ottaa mahdollisimman samanlaisista kulttuureista - jo näiden omaksi parhaaksi.

Maa ei muutu heille sopivaksi, he sopeutuvat maahan.

Pekka Roponen

Onkos tämä Wilders se, jota sionistien väitetään rahoittavan?

Matti Palviainen

"P.S. Kukaan sukulaisistani ei tunnustanut äänestävänsä PVV:tä, mutta jokainen piti kehitystä täysin luontevana (hieman samanlaista kuin, ettei kukaan tunnusta lukevansa seiskaa; korkeintaan parturissa)."

Tutustuin 1980-luun lopulla työni puitteissa erääseen hollantilaiseen yritysjohtajaan. Hän kertoi, että jo silloin hollantilaiset olivat kylläntyneitä ulkomaalasiinvaasioon. Hän mm kertoi, että muslimit saattoivat teurastaa kerrostalon parvekkeella lampaan - kidutusteurastus kuten tapa vaatii - eikä kukaan siihen puuttunut. Kun mainitsin, että Suomessa (tuolloin) oli 20 000 ulkomaalaista, hän tuumasi, että te olette onnellisessa asemassa.

Ihmettelin tuolloin, mikseivät hollantilaiset äänestä puoluetta, joka lopettaa moisen pelleilyn. Mutta mutta. Eihän siellä vieläkään PVV:llä ole enemmistöä.

Ei voi muuta kuin ihmtellä meitä ihmisiä. Kun MEDIAPROPAGANDA leimaa kaiken älyllisen ulkomaalaispolitiikan rasismiksi ja natsismiksi, niin kukaan ei uskalla sanoa, että keisarilla ei ole vaatteita.

Toisaalta ihmiset hiljakseen rohkaistuvat mutta kumman hidas tuo herääminen on. Siitä muka eliitti ja media pitävät huolen.

Paavo Lipponen on suurin yksittäinen syyllinen Suomen nykytilaan ja täydellisen väärään politiikkaan, jonka kypsyminen uhkaa tuhota Suomen. Minusta on aivan oikein, että Paavo Lipposen presidenttiehdokkuus (4. sija) vetää SDP:n kuilun partaalle.

Kun on elättänyt kyytä povellaan, lopulta se pistää kuollessaan (poliittisesti).

Tuomo Kankkunen

"Herääminen" tapahtuu varmasti.

Se tapahtuu, kun tajuamme ikäjakautuman historialisen muutoksen.

Kuka hoitaa meitä, ajaa busseja, siivoaa jne... kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden päästä !

Uussuomalaisia tarvitaan.

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ma...

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ty...

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suo...

http://www.pakolaisapu.fi/tietopankki/maailman_pak...

http://yle.fi/uutiset/eurovaalit/2009/06/ykkoskysy...

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Katselin A-talk
Siinä kohdassa missä haastateltiin se kiinalaistyttö, minulla tuli mieleen miksi meidän somalit ei otetta töihin, vaan työntekoon pitää sitten erikseen tuoda ihmisiä.

Sami poistunut

Ymmärrän mitä tarkoitat. Mutta pieni kevennys tähän. Meille lapsena sanottiin aina silloin tällöin ovilla, että "pojat, annetaan ihmisten mennä ensin".

Matti Palviainen

Somalit eivät ole niitä parhaita työntekijöitä. Siis keskimäärin. Toki hyviäkin on.

Mutta, mutta ehkä suurin ongelma on se suojaväri. Tämä yhteiskunta nostaa kädet pystyyn heti, kun tummahipiäinen möläyttää: rasisti! Ja työnantaja tietää tämän. Ja haluaa välttää vaikeuksia. Ja siiitä kärsivät eniten ne somalit (tosin vähemmistö), jotka oikeasti haluaisivat suomalaistua ja tehdä työnsä hyvin ja jopa avioitua suomalaisen kanssa.

Etniset ryhmät sulasssa sovussa keskenään. Ei semmoista ole nähty oikeasti missään. Kuin sosiologia ja historia kertoo poikkeuksetta saman viestin, miten nämä internatsit voivat kuvitella, että paratiisi aukeaa sillä, että kansat sekoitetaan keskenään.

Suurin internationalistinen yritys Neuvostoliitto hajosi 1989. Tätäkin suurempi on EU:n liittovaltioyritelmä. Historian viesti on kristallinkirkas.

Mutta ainahan typerä ideologia voittaa tosiasiat

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Eräs ongelma Hollannissa on ollut se, ettei somaleilla ole biopassia. Kun joku on päässyt virallisesti Hollantiin, passi lähetetään postitse Somaliaan, jolloin seuraava "samannäköinen mies/nainen" pääsee saman dokumentin avulla EU-maahan (rajavalvoja: "hehän ovat kaikki lähes samannäköisiä.."). Jälkikäteen on todistettu, että saman passin avulla toista kymmentä ihmistä on päässyt Schipholin tarkastuksen läpi.

Toisaalta, hieno osoitus siitä, että ihminen on ylen viisas otus eikä virkamiehiä automaattisesti lueta samaan sarjaan..

Kalle Lehtonen

Ei tänne pohjoisen perällekään saakka Afrikasta passitta pääse, vaikka keneltäkään ei sellaista turvapaikkaa anottaessa enää löydy....

Seppo Hildén

Ilmari, kuuntelin kirjamessuilla viime lauantaina Eero Palohiemon ja Pentti Linkolan keskustelutilaisuuden "Milloin maailma loppuu"

Esitys oli raakaa faktaa. Esitys kiteytettynä: Paloheimo ihmetteli ihan aiheesta miksi poliitikot ja media ei puhu ja puutu liikakansoituksen ongelmaan joka aiheuttaa koko maapallon ekosysteemin romahtamisen. Olemme ylittämässä jo rajan, jolloin romahdusta ei voi enää välttää. Seurauksena kansainvaellukset omasta puhkisyödystä ja käytetystä maasta toiseen . Tätä tapahtuu jo Afrikan pakolaisvirtoina Eurooppaan (Hollannin esimerkkisi, Pohjoismaat jne).

Kuseassa ollaan.

Sami poistunut

Ja mites Alankomaat sitten? Onko se jo puhkisyöty? Tai liikakansoitettu?

Maapallon ekosysteemi ei romahda. Se vain muuntuu ja kyllä pärjää senkin jälkeen kun nykyihminen on lajina poistunut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Seppo,mahdettiinkohan sitä esitystä laittaa youtubeen tai nettiin ylipäätänsä ?

Shemu P

Mitä yhteistä on Pim Fortuynilla, Geert Wildersillä, Jörg Haiderilla ja Timo Soinilla?

Matti Palviainen

Uskon puute internatsismiin.

Kukaan heistä ei usko, että sekoittamalla väkisin / väestöpaineen purkautumisen kautta kansat keksenään, paratiisin ovet avautuvat. (Ehkä ne avautuvat tietyille muslimeille, jotka katsovat, että uskottomien naiset ja tyttäret ovat uskovien yhteistä omaisuutta. Kyse on siis etumaksu niistä luvatuista 72 neitsyestä Allahin iki-ihanassa bordelliparatiisissa.)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Geert Wilders ja Jörg Haider edustavat/edustivat selvästi äärioikeistoa. Pim Fortuyn ja Timo Soini eivät.

Sami poistunut

"Kun vielä 1960-luvulla maksettiin hollantilaisille siis emigraatiotukea, niin myöhemmän ajan ultraliberaali-ilmapiiri ja kolonialismin aiheuttama (täysin aiheellinen) krapula aiheuttivat sen, että Hollanti avasi ovensa maahanmuuttajille ja maksoi siitä reilusti. Seurauksena huimat kustannukset, aivan uudenlaista väkivaltaa (erityisesti nuoret marokkolaiset) ja monen kaupunginalueen täydellinen muutos (hollantilaiset häipyivät ja kortteli muuttui ulkomaaksi). Hollanti on edelleen monessa mielessä onnistunut monikulttuurimaa, mutta jossain vaiheessa mentiin liian pitkälle."

On ihmeteltävää, että vaikka Suomi ei ole imperialistinen tai kolonialistinen valtio, koetaan meilläkin jonkin verran "kolonialistista krapulaa". Sitähän on selitetty rakenteiden kautta. 1960-luvulta lähtien vaikuttanut "kolmasmaailmalaisuus" toi esille talouden ja kaupankäynnin ym. "riistävät" rakenteet ja poliittista vääntöä YK:nkin piirissä on käyty aiheesta "Uusi kansainvälinen talouden järjestys". Tämä olisi ollut se imperialisminvastainen uusi järjestys.

Tuo "monen kaupunginalueen" esille ottaminen on tärkeätä. Suomessakin on onnistuttu viranomaispäätöksin keskittämään maahanmuuttajia, erityisesti muslimeja, tietyille kaupunkien asuinalueille, jotka ovat muutoinkin korkean työttömyyden, alemman koulutustason ja erilaisen syrjäytymisen kolkkia. Virallisestihan tällaista segregaatiota vastustetaan, mutta tehokkaisiin toimiin ei ryhdytä.

Matti Palviainen

"Virallisestihan tällaista segregaatiota vastustetaan, mutta tehokkaisiin toimiin ei ryhdytä."

Ajatella jos Helsingin eteläiset kaunginosat saisivat osansa kulttuurin rikastuttamisesta!

Johan siinä Rasistinen Kielipuoluekin miettisi kerran pari nykypolitiikan jatkamista. Ei pelkoa! Ei pelkoa! Valtaeliitti huolehtii siitä, että ettei se koe kulttuurin rikastuttamisen ihanuutta. Sillähän on se jo maksiimissaan. Sehän osaa ruotsiakin!

Heli Hämäläinen

Osin tähän ollaan päästy jo Helsingissä. Suomessa on lisäksi merkillinen kielipolitiikka. Kohta meillä on suomenruotsalaisen vähemmistön kokoinen toinen kielivähemmistö. Miten jatkossa edetään ja onko meillä enää yhteiskuntaa?

Hyvä kirjoitus Ilmarilta.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Wilders tuli tutuksi vuosi sitten kraakverbod -demossa, toki aiheena oli asuntopolitiikka ja siitä sai hallituskin kritiikkiä - tosin pinta-alaa on vain neljännes suomesta ja asukkaita on todellakin tuo about 17 miljoonaa.

Ongelmista suurin tälle "vasemmistoanarkistiryhmälle" oli asuntokeinottelu - eli tilanne jossa kasinonomistaja ostaa pari halpaa korttelia ja pitää niitä tyhjänä että viereisten laadukkaampien korttelien hinnat säilyisi korkealla.

Muita ärsyttäviä kikkoja on asuntojen vuokraaminen kalustettuna (pääasiassa lähes kaikki) ja vuokravälitysfirmojen tapa vaatia kulukorvaus uudelta vuokralaiselta (mikä siis on suomessa kiellettyä). Kulukorvaus on normaalisti 1kk:n vuokra + mahdollisesti muita kuluja - tosin joissain firmoissa kulukorvaus on pistetty kiinteästi jonnekin viiden - seitsemänsadan euron välille.

Voin sanoa että talvi on kylmä täälläkin, joten ei ihme että vihervasemmistolaisanarkistit on vihaisia.

Toki kraakverbodilla pyrittiin myös suitsimaan ulkomaalaisten agressiivista talonvaltausta, mutta jyvät meni akanoiden mukana. Laki mm. antaa luvan syyttää ketä tahansa joka on viettänyt yli 24h asunnossasi valtauksesta. Oletan että lain soveltamisessa käytetään enemmän järkeä kuin sen laatimisessa.

Lainsäädäntö muuttui niin, että nyt jokainen talonvaltaus menee automaattisesti oikeusprosessiin - eli kulut siirtyi yksityiseltä omistajalta valtiolle.

Mutta siinä alan kallistumaan samalle kannalle, ei tämä nyt niin hieno maa enää ole kuin kymmenen - kaksikymmentä vuotta sitten. Ehkä Tanskaa uskaltaisi vielä kokeilla ennenkuin koko eurooppa hukkuu.

Reijo Tossavainen

Eilinen A-studion raportti oli samansuuntainen. Sekin muuttaa sitä auvoista kuvaa minkä mukasuvaitsevaisto mukasuvaitsevan median tuella haluaa antaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hollantilaiset ovat yksinkertaisesti väsyneitä rikollisuuteen. Erityisesti nuoret marokkolaismiehet aiheuttavat valtavasti ongelmia eivätkä opi hollanninkieltä.

Indonesialaiset, surinamelaiset, kiinalaiset, vietnamilaiset jne sopeutuvat sen sijaan hyvin Hollannin elämään. Yksi pieni ongelma kuitenkin esiintyy: maa on yksinkertaisesti täynnä...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Taas löytyi yksi oikein ISO helmi Ilmarin helminauhassa, hienoa työtä. Kiitos.

Ilmarin laatima, taustat erinomaisesti (hollantilaista nokkelaa huumoriakin mukana:) valoittava tilanneanalyysi Hollannin mamutilanteen kehityksestä ja vaikutuksista on mitä erinomaisin esimerkki siitä kuinka rappiolle ajautuneen ammattimaisen tutkivan journalismin korvikkeeksi nousee jatkuvasti lahjomatonta ja kumartelematonta huippujournalismia kansan syvistä riveistä.

Olemmeko saaneet viime aikoina lukea yhdestäkään Eurostoliiton jäsenmaasta yhtäkään maakohtaista analyysiä harjoitetun mamupolitiikan vaikutuksista yhteiskunnan eri elämänalueisiin valtakunnan viestimistä?

Lööppijournalismia, vastasi minulle eräs lehdistöneuvos kysyttyäni kuinkakohan vanhempi lehtimiespolvi kestää tätä tunnustuksellista monikulttuurisuusjulistusta, - Ne kiroavat, marisevat ja sitten tekevät lööppijournalismia kun eivät muuta voi, sanoi jo tovin eläkkeellä ollut herrasmiesjournalisti.

Minä taas paheksun niiden journalistien henkistä selkärangattomuutta, jotka tiedostavat kuinka kokonaisvaltaisen muutoksen kourissa koko Eurooppa elää, eivätkä tartu innosta puhkuen raportoimaan nykyaikaa sellaisena kuin se esittäytyy muuallakin kuin politiikkojen juhlapuheissa. Sivistyneistöstä ei taida olla paljoa apua, karanneet jonnekin maan alle vai ulkomaille, mitä nyt joku senilisoitunut sosiologi jaksaa pitää 60-lukulaisten lippua korkealla.

Mutta todellakin, Kiitos Ilmari, lisää näitä sujuvasti luettavia "pikkujättiläisiä" katsauksia suomen kielellä!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kiitos, Elina. Tällainen taustoitus olisi edelleen tarpeen vaikkapa hesarissa, Abu-Hannan kirjoituksen jälkeen.. Tai edes US:n karusselliin, mutta juuri tämä kirjoitus näyttää hukkuvan blogistanin mutaan. Tällaiselle kansalaisjournalismille ei näy olevan sosiaalista tilausta. Kotosuomessa on niin pirun tärkeätä kuka kirjoittaa eikä niinkään mitä kirjoitetaan.

Tein silloin paljon pohjatyötä tämän blogikirjoituksen eteen ja koko kertomus perustuu ennen kaikkea (hyvinkin laajakatseisen) Selma-siskoni kertomukseen. Selma on tunnettu toimittaja, kolumnisti ja bloggaaja Alankomaissa. Hyvä kun edes joillekin suomalaisille taustatapahtumat selvisivät.

Käyttäjän JussiYli-Paavola kuva
Jussi Yli-Paavola

Hyvä kirjoitus Ilmari:)Kyllä Suomessakin on jo herätty,kuten Ruotsissakin...ruotsidemokraattien asema jo maansa kolmanneksi suurimpana puolueena kertoo omaa kieltään...ja VIELÄ pienehkö joukko juuri perustetun yhdistyksen jäseniä Suomessa pyrkii kasvattamaan kannatustaan ja saavuttamaan puoluestatuksen mahdollisimman pian...Meidän silmämme ovat jo auenneet,jos ne nyt kiinni ovat edes olleet...yksikään maamme nykypuolueista ei aja samoja asioita.Hyysäreitä meillä ei ole,eikä tule olemaan...kurkista huviksesi sivumme http://www.suomidemokraatit.com
siellä vasta alku...kuulette meistä vielä ...vähän myöhemmin.Jussi

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Enpä hirveästi innostu ruotsidemokraatteista enkä Suomenkaan sellaisista, förlåt mig. Äärilaidat ovat aina äärilaitoja, niin vasempaan kuin oikeaan suuntaan (kunnes ympyrä tulee vastaan). Hyvä kun kirjoitus kelpasi. Ongelmat ovat todellisia ja niistä pitäisi pystyä keskustelemaan.

Tärkeintä kuitenkin on, että seurataan mitä muualla tapahtuu ja opitaan siitä. Monet suomalaisjournalistit repivät vain otsikoita eivätkä syvenny riittävästi taustoihin. Tässä tuli Hollannin osalta melkoinen annos. Hollannin äijistä pidin niin Janmaatista kuin Fortuynistä. Wilders ei ole minun heiniäni; aivan turhan jyrkkä mies.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Tämän keskustelun luettuani huomaan, ettei Suomessa poliittisen väkivallan taso olekaan niin korkea kuin Keski-Euroopassa. Meillä ei vielä ole murhattu yhtään maahanmuuttokriittistä poliitikkoa.Samalla mediassa keskustellaan raivokkaasti rasismista ja rasistisesta väkivallasta vihapuhe mukaanlukien.Voi olla ajankysymys ennnenkuin joku äärivasemmistolainen ympäristöaktivisti tai islamiin hurahtanut turhautunut maahanmuuttaja saa päähänsä tehdä jotain radikaalimpaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuntuu hyvältä, että tämä kirjoitus lähti sentään kiertämään facebookin kautta.

Harri Lehtimäki

Timo Soini sanoi jonkun lehden haastattelussa saaneensa neljä tappouhkausta. Itse hän ei tuon lehden mukaan ole moksiskaan, mutta ajatusta se herättää. Varsinkin näiden hollantilaispoliitikkojen murhien jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset